24 Σεπτεμβρίου 2010

ΜΕΤΑ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΪΜΑΚΤΣΑΛΑΝ ΣΕ ΙΔΙΩΤΕΣ!

 Από το iskra

   Έκλεισε χτες, βάσει δημοσιευμάτων του ημερήσιου Τύπου, η συμφωνία για την παραχώρηση του χιονοδρομικού κέντρου του Καϊμακτσαλάν αλλά και παραλίμνιων περιοχών της λίμνης Βεγορίτιδας. Η συμφωνία «έκλεισε» στο Υπουργείο Εσωτερικών Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, παρουσία της υφυπουργού Θεοδώρας Τζάκρη, του νομάρχη Πέλλας Μιχάλη Καραμάνη, στελεχών της Κτηματικής Εταιρείας του Δημοσίου αλλά και υπηρεσιακών παραγόντων.

   Το χιονοδρομικό κέντρο, μαζί με παραλίμνιες περιοχές της λίμνης Βεγορίτιδας θα αποτελέσει, μαζί με το πρώην αεροδρόμιο του Ελληνικού, ένα από τα πρώτα «φιλέτα» το οποίο σχεδιάζει να ξεπουλήσει η Κυβέρνηση σε «επενδυτές».

   Η κίνηση αυτή, εντάσσεται στο πλαίσιο των γενικότερων σχεδίων της Κυβέρνησης να παραχωρήσει με μακροχρόνια μίσθωση σειράς κερδοφόρων τουριστικών (και όχι μόνο) ακινήτων αλλά και παραλιών, που ανήκουν στην Κτηματική Εταιρεία του Δημοσίου (ΚΕΔ)! Μάλιστα, ο ίδιος ο Πρωθυπουργός, στη Νέα Υόρκη έκανε λόγο για περιουσιακά στοιχεία του Δημοσίου αξίας €270 δις τα οποία «περιμένουν» διεθνείς αετονύχηδες...

 
Πολλά από αυτά τα «φιλέτα» θα παραχωρηθούν, όπως όλα δείχνουν, με τη νεοαποικιοκρατική διαδικασία του «fast track». Βάσει της διαδικασίας αυτής, θα παραχωρούνται δωρεάν εκτάσεις και κτήρια του Δημοσίου, θα αποχαρακτηρίζονται δασικές εκτάσεις με συνοπτικές διαδικασίες και θα ακυρώνεται στην πράξη ακόμα και ο ρόλος του Συμβουλίου της Επικρατείας!

   Ειδικότερα, ο σχεδιασμός που αφορά την σκανδαλώδη παραχώρηση του χιονοδρομικού κέντρου του Καϊμακτσαλάν αλλά και παραλίμνιων περιοχών της λίμνης Βεγορίτδας, θα αποτελέσει μέγα περιβαλλοντικό έγκλημα.

   Πρώτον, θα υπάρξει επέκταση των ίδιων των χιονοδρομικών εγκαταστάσεων με σκοπό να αναδειχτεί σε διεθνές χιονοδρομικό κέντρο. Δεύτερον, προβλέπεται η κατασκευή καταλυμάτων ακόμα και ξενοδοχειακής μονάδας στην περιοχή γύρω από το χιονοδρομικό κέντρο. Τρίτον, προκειμένου μεταξύ άλλων η επένδυση να λειτουργεί σε 12μηνη βάση, προβλέπεται και η κατασκευή ναυταθλητικών αλλά και γενικότερων εγκαταστάσεων αναψυχής γύρω από τη λίμνη Βεγορίτιδα....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.