3 Σεπτεμβρίου 2010

3η του Σεπτέμβρη .... να γελάς

Άρθρο του Νίκου Μπογιόπουλου
 
Η πρώτη δήλωση έγινε στις 28/8/2010, ημέρα Παρασκευή, από τον Γ. Πεταλωτή, τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, κατά την συνάντησή του με τους δημοσιογράφους. Απολαύστε: 
«(...) Ακολουθούμε μια συγκεκριμένη πολιτική και προχωράμε σε ενέργειες, οι περισσότερες από τις οποίες δεν αναφέρονται στο μνημόνιο, γιατί τις πιστεύουμε, γιατί χρειάζονται για να βγούμε από την κρίση, αλλά και για να αλλάξουμε τη χώρα. Εάν καθίσει κανείς και αξιολογήσει το τι κάνουμε, θα δει ότι μόνο ένα μικρό μέρος περιλαμβάνεται στο μνημόνιο (...) Σε πολύ μεγάλο βαθμό οι πολιτικές (σ.σ. του μνημονίου) είναι πολιτικές της κυβέρνησης οι οποίες έχουν βάθος και συμβαδίζουν με τις προγραμματικές μας δεσμεύσεις (...)».

Η δεύτερη δήλωση είναι του υπουργού Εσωτερικών και υποψηφίου συντονιστή του κυβερνητικού έργου, του Γ. Ραγκούση, ο οποίος μιλώντας την ίδια μέρα στο «Μέγκα», διαβεβαίωσε ότι στις συναντήσεις του με τους εκπροσώπους της τρόικας, τους τόνισε τα εξής: 
«Τίποτα από αυτά (σ.σ.: τα μέτρα της κυβέρνησης) δεν είναι κάτι που κάνουμε επειδή μας επιβλήθηκαν από την τρόικα. Ολοι μας εφαρμόζουμε πολιτικές προδιαγεγραμμένες».

Προσέξατε; Ωστε λοιπόν «πιστεύουν» στο κόψιμο των μισθών!
«Πιστεύουν» στο κόψιμο των συντάξεων! «Πιστεύουν» στον εργασιακό μεσαίωνα! «Πιστεύουν» στην καταλήστευση των Ταμείων! «Πιστεύουν» στο ξεπούλημα των πάντων! «Πιστεύουν» στην φορολεηλασία! «Πιστεύουν» στον 20πλασιασμό (!) των φόρων στο πετρέλαιο θέρμανσης!
Ολα αυτά δεν τους τα επιβάλλει κανένα μνημόνιο και καμία τρόικα. Ολα αυτά είναι «προδιαγεγραμμένα» και τα κάνουν γιατί τα «πιστεύουν»!


Αλλά, αυτοί οι κύριοι δεν είναι που πριν μερικούς μήνες μας έλεγαν πως τα μέτρα που πήραν και παίρνουν είναι «εκτάκτου ανάγκης»; Οι εξοπλισμένοι με πτυχία πολιτικής απάτης εγκεκριμένα από το Χάρβαρντ και την Οξφόρδη, αυτοί δεν είναι που γυρίζουν την Ελλάδα εκατό χρόνια πίσω, αλλά όπως ισχυρίζονταν δεν το κάνουν γιατί το θέλουν, αλλά γιατί «δεν μπορούν» να πράξουν αλλιώς;
Αυτοί οι περισπούδαστοι του πολιτικού θράσους, οι ίδιοι δεν είναι που όταν έφεραν το μνημόνιο συνωστίζονταν στα κανάλια να διαβεβαιώσουν ότι «είναι συντετριμμένοι», διότι το μνημόνιο περιλαμβάνει πολιτικές που - όπως έλεγαν - κινούνται «εκτός της ιδεολογίας του ΠΑΣΟΚ» (!!!), πράγμα το οποίο έχει «καταστεναχωρήσει» τον κ. Παπανδρέου;

Οι άνθρωποι, για μια ακόμα φορά αποκαλύπτονται να είναι αυτό που ήταν πάντα:
Εκπρόσωποι του πιο επαίσχυντου ψεύδους. Ενα ψεύδος που το εκτοξεύουν με την ίδια ευκολία και την ίδια συχνότητα με την οποία αναπνέουν!

Οσο για την ιδεολογία τους; Ηταν και παραμένει απαράλλαχτη. Από την πρώτη στιγμή της γέννησής τους. Αρκεί μόνο μια ματιά να ρίξει κανείς στο κείμενο της ιδρυτικής τους διακήρυξης, της «3ης του Σεπτέμβρη του 1974», και παράλληλα να κάνει μια πρόχειρη αναδρομή στα πεπραγμένα τους.

Είναι αρκετό για να καταλάβει:
Αν το ΠΑΣΟΚ του «ευχαριστούμε τις ΗΠΑ» και του ΔΝΤ, αν το ΠΑΣΟΚ των τραπεζιτών, των βιομηχάνων και των εφοπλιστών, αν το ΠΑΣΟΚ των «νέων τζακιών», της «Ζήμενς» και της ΕΕ, χρειάζεται να έχει ένα «πιστεύω», τότε αυτό δεν είναι άλλο από το κλασικό σοσιαλδημοκρατικό «ευαγγέλιο», που ειδικεύεται να υπηρετεί τον καπιταλισμό μετερχόμενο κάθε εκδοχή της πολιτικής εξαπάτησης.
Αν το ΠΑΣΟΚ χρειάζεται να έχει μια ιδεολογία, αυτή δεν είναι άλλη από την ιδεολογία του «Αλλα πιστεύω, άλλα εννοώ, άλλα λέω κι άλλα κάνω»!
Αυτή είναι η ιδεολογία τους, που σαν κλωστή ενώνει τη διαδρομή του συγκεκριμένου κόμματος από την «3η Σεπτέμβρη του 1974» μέχρι την 3η Μάη του 2010, ημερομηνία ανακοίνωσης του μνημονίου...

 Για μια Ελλάδα ελεύθερη, σοσιαλιστική ....

«Η τραγωδία της Κύπρου» είναι «μια ιδιαίτερα σκληρή έκφραση της εξάρτησης της Ελλάδας από το ιμπεριαλιστικό κατεστημένο των ΗΠΑ».
Ετσι ξεκινά η πρώτη κιόλας παράγραφος της διακήρυξης του ΠΑΣΟΚ της «3ης Σεπτέμβρη» του 1974.
Θυμίζουμε ότι το ΠΑΣΟΚ των έργων (και όχι των λόγων) είναι το κόμμα του αμερικανόπνευστου «σχεδίου Ανάν» και της «ευρω-διχοτόμησης» του νησιού.

«Η ρίζα της συμφοράς βρίσκεται στην εξάρτηση της πατρίδας μας»,
γράφει η διακήρυξη της 3ης Σεπτέμβρη. Του 1974.
Θυμίζουμε ότι το ΠΑΣΟΚ των έργων (και όχι των λόγων) είναι το κόμμα που στέλνει Ελληνες φαντάρους να υπηρετούν υπό τις διαταγές Αμερικανών διοικητών στο Αφγανιστάν, στη Βοσνία, στο Κοσσυφοπέδιο. Είναι το κόμμα του «ευχαριστούμε τις ΗΠΑ», της επέκτασης της «ετεροδικίας» και των «τρομονόμων» made in USA, το κόμμα που θεωρεί - κατά δήλωση του προέδρου του - ότι «ΗΠΑ και Ελλάδα έχουν κοινές αρχές και αξίες»...

«(Θέλουμε) απαλλαγή της οικονομίας μας από τον έλεγχο του ξένου μονοπωλιακού και ντόπιου μεταπρατικού κεφαλαίου» και «της οικονομικής ολιγαρχίας», λέει η διακήρυξη της 3ης Σεπτέμβρη. Του 1974.
Θυμίζουμε ότι το ΠΑΣΟΚ των έργων (και όχι των λόγων) είναι το κόμμα του Τσουκάτου, του Μαντέλη και της «Ζήμενς», το κόμμα που έδωσε τα «Ελληνικά Πετρέλαια» στον Λάτση, το αεροδρόμιο στους Γερμανούς, το Ρίο - Αντίρριο στους Γάλλους, τον ΟΤΕ στους ιδιώτες. Πρόκειται για το ίδιο κόμμα που μετά τη συνεργασία του με τα «νέα τζάκια» πέρασε στη συνεργασία του με την «Γκόλντμαν Σακς» και την «Ντόιτσε Μπανκ» του κυρίου Ακερμαν, ο οποίος Ακερμαν εντός των ημερών (αδιευκρίνιστο αν θα είναι λίγο πριν ή λίγο μετά την παραλαβή από τη Γερμανία των υποβρυχίων που «γέρνουν») θα βραβεύσει τον Ελληνα πρωθυπουργό για την πολιτική του...

«Κοινωνικοποίηση του χρηματοδοτικού συστήματος στο σύνολό του, των βασικών μονάδων παραγωγής, καθώς και του μεγάλου εισαγωγικού και εξαγωγικού εμπορίου», λέει η 3η Σεπτέμβρη. Του 1974.
Θυμίζουμε ότι το ΠΑΣΟΚ των έργων (και όχι των λόγων) είναι το κόμμα που, μετά την ιδιωτικοποίηση όλου σχεδόν του τραπεζικού συστήματος, έφτασε να ξεπουλάει από τις παραλίες και τα δάση (ελέω ΕΟΤ) μέχρι τα σπήλαια του Διρού και τη διώρυγα της Κορίνθου, το κόμμα που εσχάτως έχει θέσει «πωλητήριο» στη χώρα και μάλιστα (έτσι ορίζει η δανειακή σύμβαση με το ΔΝΤ και την ΕΕ) σύμφωνα με τις διατάξεις του Αγγλικού Δικαίου (!), ενώ η μόνη «κοινωνικοποίηση» που προωθεί είναι της διασποράς των «κουλοχέρηδων» καθ' άπασαν την επικράτειαν!

«Η Ελλάδα αποσυνδέεται από τους στρατιωτικούς, πολιτικούς και οικονομικούς συνασπισμούς» του ιμπεριαλισμού, έλεγε η διακήρυξη της 3ης Σεπτέμβρη. Αυτά τότε. Σήμερα, εδώ γελάνε...

«Διαχωρίζεται οριστικά η Εκκλησία από το κράτος και κοινωνικοποιείται η μοναστηριακή περιουσία».
Αυτά τότε. Προ των υπογραφών Δρυ - Φωτιάδη για το Βατοπέδι...

«Το ΠΑΣΟΚ καλεί τον ελληνικό λαό (...) για μια ανεξάρτητη, σοσιαλιστική και δημοκρατική Ελλάδα», έλεγε η 3η Σεπτέμβρη.
Θυμίζουμε ότι το ΠΑΣΟΚ των έργων (και όχι των λόγων) είναι το κόμμα που έχει υπαγάγει τον ελληνικό λαό στην «τεχνογνωσία» αφ' ενός του «σοσιαλιστή» προέδρου του ΔΝΤ και αφ' ετέρου του «δημοκράτη» προέδρου της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.