16 Σεπτεμβρίου 2010

Κάτω τα χέρια από τον αγώνα των εργαζόμενων στο Banquet

Email από Antigeitonies
Ανακοίνωση –Καταγγελία της Ταξικής Πορείας.
Οι συλλήψεις και το κυνηγητό που συνεχίζει τις τελευταίες εβδομάδες ενάντια σε συνδικαλιστές, εργαζόμενους στο εστιατόριο Banquet και σε συμπαραστάτες τους, η αστυνομία, αποτελεί πρόκληση πρώτου μεγέθους για το σύνολο του ταξικού εργατικού κινήματος στην πόλη μας και σαν τέτοια πρέπει να πάρει μαζική και αποφασιστική απάντηση. Τελευταία πρόκληση πρώτου μεγέθους η σύλληψη της Μαργαρίτας Κουταλάκη μέλος του Δ.Σ. του Συνδικάτου Επισιτισμού, μητέρας ενός μικρού παιδιού, που κρατήθηκε για μια βραδιά στην αστυνομία με ψευδείς κατηγορίες ύστερα από την επιμονή του εισαγγελέα.


Η αστυνομία φυσικά δεν κινήθηκε αυτόβουλα. Εξαπέλυσε το κυνηγητό ύστερα από την θρασύτατη βροχή μηνύσεων και εκβιαστικών πιέσεων της εργοδοσίας της συγκεκριμένης επιχείρησης αλλά και όλου του κλάδου του επισιτισμού που θέλει να χρησιμοποιεί τους νέους, κυρίως, εργαζόμενους σαν δούλους. Ανασφάλιστους, με μεροκάματα-αντίδωρα, συνθήκες εργασίες και ωράρια εξοντωτικά, φοβισμένους και υποτακτικούς. Κυρίως όμως η αστυνομία και η λεγόμενη ανεξάρτητη δικαιοσύνη κινήθηκαν ύστερα από τις εντολές της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, του Μνημονίου και της Τρόικας. Γιατί θέλουν με αυτόν τον τρόπο να παραδειγματίσουν όλους τους εργαζόμενους που οργισμένοι από την βάρβαρη πολιτική της φτώχειας και της ανεργία, θέλουν να σηκώσουν το κεφάλι τους και να αντισταθούν. Σε αυτούς θέλουν να στείλουν μήνυμα τρομοκρατίας και φόβου, ιδιαίτερα μάλιστα μπροστά σε μια περίοδο που έχει ξεκινήσει μια καταιγίδα απολύσεων σε όλους τους κλάδους. Γι' αυτό και το Δικαστήριο προχώρησε στην βαριά πρωτοφανή καταδίκη μέλους της Επιτροπής Αλληλεγγύης με την κατηγορία της συκοφαντικής δυσφήμησης της εργοδοσίας !! Γι' αυτό και ο νέος Υπουργός της Κρατικής Καταστολής, Παπουτσής, υπερασπίστηκε στην Βουλή την δράση της αστυνομίας και την τρομοκρατία.

Το ταξικό εργατικό κίνημα στην Θεσσαλονίκη, οι εργαζόμενοι και η νεολαία θα στείλουν και αυτοί ένα μήνυμα με την αγωνιστική συμμετοχή τους στις κινητοποιήσεις και τους αγώνες. Πως οι εργαζόμενοι-απολυμένοι από το Banquet και αυτοί που τους συμπαραστέκονται δεν είναι μόνοι τους. Έχουν χιλιάδες δίπλα τους και αυτοί που σχεδιάζουν να τους τρομοκρατήσουν θα καταλάβουν πολύ γρήγορα πως κτύπησαν λάθος πόρτες.

Να σταματήσουν οι συλλήψεις αγωνιστών συνδικαλιστών
Να επαναπροσληφθούν άμεσα όλοι οι εργαζόμενοι στο Banquet
Να πληρωθούν όλα τα δεδουλευμένα
Αντίσταση, Οργάνωση, Αγώνας ενάντια στο Μνημόνιο, το ΔΝΤ και την βάρβαρη κυβερνητική πολιτική.


Ταξική Πορεία
Θεσσαλονίκη 16 του Σεπτέμβρη 2010

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.