2 Σεπτεμβρίου 2010

36ο Φεστιβάλ ΚΝΕ-ΟΔΗΓΗΤΗ

Από τις αρχές του καλοκαιριού έχει ξεκινήσει το ταξίδι του σε όλη την Ελλάδα το Φεστιβάλ της ΚΝΕ, η μεγάλη γιορτή της νεολαίας, των παιδιών της εργατικής τάξης, της νεολαίας των φτωχών λαϊκών οικογενειών!

Το Φεστιβάλ της ΚΝΕ και του "Οδηγητή" είναι μοναδικό γιατί είναι φτιαγμένο με τα ίδια "υλικά" που είναι φτιαγμένο το Κόμμα μας, το ΚΚΕ και η Οργάνωσή μας, η ΚΝΕ.


Με τη συλλογικότητα, την αυτοθυσία και την ανιδιοτέλεια, με την αισιοδοξία, την εμπιστοσύνη στους εργαζόμενους και την ανάγκη να συζητάμε μαζί τους για όλα.

Το Φεστιβάλ της ΚΝΕ είναι μοναδικό γιατί είναι το μόνο που φτιάχνεται από νέους για νέους. Χωρίς εταιρείες και χορηγούς. Με τη φαντασία, το κέφι, το μεράκι και τη δουλειά των χιλιάδων μελών και φίλων της ΚΝΕ. Γι' αυτό και εμπνέει κάθε χρόνο δεκάδες καλλιτέχνες, μουσικούς, χορευτές, ηθοποιούς που συμβάλλουν με τη συμμετοχή τους. Γι' αυτό και αποτελεί κάθε χρόνο το σταθερό ραντεβού του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στο οποίο ανταποκρίνονται χιλιάδες νέοι και εργαζόμενοι.

Μέσα από τις εκατοντάδες εκδηλώσεις που έχουν ήδη γίνει και συνεχίζονται σε όλη τη χώρα, και με την κορύφωση των εκδηλώσεων στις μεγάλες πόλεις και των κεντρικών εκδηλώσεων στην Αθήνα, η ΚΝΕ προβάλλει πλατιά στη νεολαία το δρόμο της πάλης για τα δικαιώματά της, προβάλλει την πολιτική πρόταση του ΚΚΕ.

Συζητάμε με τους χιλιάδες νέους που συναντηθήκαμε μαζί στις απεργίες και τους αγώνες, τους νέους που υποφέρουν από την καπιταλιστική κρίση και τα βάρβαρα αντιλαϊκά μέτρα, με τους νέους που προβληματίζονται. Συζητάμε και αποκαλύπτουμε τις αιτίες που γέννησαν την καπιταλιστική κρίση, προβάλουμε το δικό μας δρόμο διεξόδου.

Γιατί λύση υπάρχει. Η κρίση είναι το πιο χαρακτηριστικό γνώρισμα του καπιταλισμού, που δείχνει με τον πιο αποκαλυπτικό τρόπο τα ιστορικά όρια αυτού του σάπιου εκμεταλλευτικού συστήματος. Η λύση βρίσκεται στον άλλο δρόμο ανάπτυξης που έχει συμφέρον η εργατική τάξη, τα φτωχά λαϊκά στρώματα και η νεολαία, όπου η παραγωγή δεν υπηρετεί το κέρδος αλλά τις ανάγκες του λαού, βρίσκεται στην πάλη για την οικοδόμηση μιας νέας κοινωνίας, τον σοσιαλισμό - κομμουνισμό.


Οι κεντρικές εκδηλώσεις του 36ου Φεστιβάλ της ΚΝΕ και του "Οδηγητή" στην Αθήνα θα πραγματοποιηθούν αυτή τη χρονιά σε νέο χώρο, στην καρδιά της Δυτικής Αθήνας, στο Πάρκο Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης "Αντώνης Τρίτσης", στο Ιλιον. Φέτος θα πραγματοποιηθεί μια απαίτηση χρόνων των εργαζόμενων και της νεολαίας της περιοχής προς την ΚΝΕ, να επιστρέψει δηλαδή το Φεστιβάλ μετά από πολλά χρόνια στη Δυτική Αθήνα.
Η πραγματοποίηση του Φεστιβάλ στο Πάρκο έχει και διεκδικητικό χαρακτήρα, χαρακτήρα υπεράσπισής του από την ιδιωτική πρωτοβουλία και τα συμφέροντα των μεγαλοεπιχειρηματιών που το λιγουρεύονται.
Θέλουμε να αναδείξουμε τη σπουδαιότητα του Πάρκου, γενικά των ελεύθερων χώρων, το Πάρκο αποτελεί έναν από τους τελευταίους χώρους πρασίνου στη Δυτική Αθήνα. Το ΚΚΕ και η ΚΝΕ με μια σειρά πρωτοβουλίες και παρεμβάσεις (πικετοφορίες διαμαρτυρίας, εξορμήσεις, ερωτήσεις στη Βουλή κ.ά.) σταθερά όλα αυτά τα χρόνια αναδεικνύουν την ανάγκη αξιοποίησης του Πάρκου ως χώρου αναψυχής, την λειτουργία του με βάση τις λαϊκές ανάγκες.
Εδώ και χρόνια το πάρκο έχει εγκαταλειφθεί, το κρατάνε στην "απομόνωση" από τους εργαζόμενους, το λαό της περιοχής, κάτι το οποίο δεν είναι τυχαίο. Είναι αποτέλεσμα της πολιτικής για το περιβάλλον των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ που σκοπό έχει να αξιοποιήσει την απαξίωση χώρων όπως το πάρκο για να εμφανίσει την ιδιωτική πρωτοβουλία ως "από μηχανής θεό".
Αναδεικνύεται περίτρανα η αναγκαιότητα το ταξικό κίνημα να διεκδικήσει την προστασία του πάρκου, τη δημιουργία ενιαίου κρατικού φορέα για τη διαχείριση του πάρκου και των ελεύθερων χώρων με επαρκή και αποκλειστική χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό, προσλήψεις προσωπικού για τη λειτουργία του πάρκου, με μόνιμη σχέση εργασίας και πλήρη δικαιώματα. Το πάρκο μπορεί να αξιοποιηθεί για οργανωμένες δραστηριότητες όλο το καλοκαίρι για τη νεολαία της περιοχής, το πάρκο πρέπει να το απολαμβάνουν οι κάτοικοι της Δυτικής Αθήνας.

ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ Κ.Σ. ΤΗΣ ΚΝΕ


Πρόγραμμα 36ου φεστιβάλ ΚΝΕ-Οδηγητή 
Αθήνα

Πάτρα

Θεσσαλονίκη


Για άλλες πληροφορίες στο  http://efestival.kne.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.