22 Σεπτεμβρίου 2010

Ανακοίνωση ΠΑΜΕ, ΠΑΣΕΒΕ, ΠΑΣΥ, ΜΑΣ, ΟΓΕ για το συλλαλητήριο 23 Σεπτέμβρη 2010

ΠΑΜΕ, ΠΑΣΕΒΕ, ΠΑΣΥ, ΜΑΣ, ΟΓΕ

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΑ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ ΣΤΙΣ 23 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ
ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ, ΣΤΗΝ ΟΜΟΝΟΙΑ ΣΤΙΣ 6.30μ.μ.

Αυξάνουν το πετρέλαιο θέρμανσης, τη ΔΕΗ, το ΦΠΑ…
Έλα μαζί μας τώρα! Κοινή λαϊκή, αγωνιστική δράση
για να τους σταματήσουμε. Δεν πάει άλλο.

Καμία αύξηση σε πετρέλαιο, ψωμί, ΔΕΗ, ΦΠΑ. Κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης, μείωση 30% στους λογαριασμούς για τους άνεργους και τους χαμηλόμισθους.
Να μην αφήσουμε καμιά λαϊκή οικογένεια να την καταδικάσουν στη δυστυχία, χωρίς θέρμανση, χωρίς ρεύμα, χωρίς τρόφιμα.
Αν η κυβέρνηση προχωρήσει στην εξίσωση του φόρου πετρελαίου θέρμανσης με το πετρέλαιο κίνησης και σε μεγάλες ανατιμήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ, θα δοθεί άλλο ένα σκληρό χτύπημα στο ήδη πενιχρό εργατικό λαϊκό εισόδημα.

Τι σημαίνει αυτό πρακτικά; Ότι ένα λαϊκό νοικοκυριό θα πληρώνει επιπλέον από 500 μέχρι 900 ευρώ το χρόνο. Σήμερα το πετρέλαιο θέρμανσης στοιχίζει περίπου 65 λεπτά το λίτρο και το πετρέλαιο κίνησης 1,2 ευρώ αντίστοιχα.


Ένα σπίτι σήμερα 60 – 100 τ.μ. με ένα φυσιολογικό χειμώνα στα αστικά κέντρα και τα χωριά της νότιας, νοτιοδυτικής και νησιωτικής Ελλάδας, χρειάζεται το λιγότερο 1 τόνο πετρέλαιο το χρόνο, για να θερμανθεί με σχετική επάρκεια. Δυσβάσταχτη θα γίνει η κατάσταση και για τις οικογένειες που έχουν στο σπίτι τους ηλικιωμένους, αρρώστους, βρέφη και μικρά παιδιά, καθώς οι ομάδες αυτές είναι περισσότερο ευάλωτες στις χαμηλές θερμοκρασίες.

Η κατάσταση θα γίνει ανυπόφορη, ιδιαίτερα για τα λαϊκά και αγροτικά νοικοκυριά στη βόρεια και βορειοδυτική Ελλάδα, αλλά και όπου ο χειμώνας είναι ιδιαίτερα βαρύς. 

Τεράστιες θα είναι οι επιπτώσεις στην υγειά του λαού, αφού το κρύο και υγρό οικιακό περιβάλλον θα πυροδοτήσει την ανάπτυξη ασθενειών, όχι μονό στις ευπαθείς ομάδες, αλλά και στο λεγόμενο υγιή πληθυσμό, αφού η θέρμανση στα σπίτια θα μειωθεί ή και θα διακοπεί, λόγω οικονομικής αδυναμίας.
Άλλο ένα πλήγμα θα δεχθούν επίσης οι μικρές επιχειρήσεις που χρησιμοποιούν πετρέλαιο θέρμανσης, στην ήδη τραγική κατάσταση που βιώνουν οι περισσότερες. Η εξέλιξη αυτή, είναι σίγουρο ότι θα πυροδοτήσει ένα νέο κύμα ανατιμήσεων στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης, καθώς η επιβάρυνση της αύξησης θα ενσωματωθεί στα προϊόντα και τις υπηρεσίες, π.χ. στους δημοτικούς και ιδιωτικούς παιδικούς σταθμούς, στους χώρους επισιτισμού και αναψυχής.

Σε σχέση με τα τιμολόγια της ΔΕΗ. Η κυβέρνηση, στα πλαίσια παράδοσης φιλέτων της αγοράς του ηλεκτρικού ρεύματος στο μεγάλο κεφάλαιο, προκειμένου να δημιουργήσει νέα πεδία κερδοφορίας για αυτό, προχωράει το προσεχές διάστημα σε ανατιμήσεις στα ήδη ακριβά τιμολόγια της ΔΕΗ για τα λαϊκά νοικοκυριά. Την ίδια στιγμή, δηλώνει ότι θα προχωρήσει σε νέες εκπτώσεις στα τιμολόγια για τα μονοπώλια και τις κατοικίες των αστών.

Πιο συγκεκριμένα: Σύμφωνα με τα σχέδια κυβέρνησης – κεφαλαίου τα λαϊκά νοικοκυριά που θα καταναλώνουν οικιακό ρεύμα από 0 μέχρι 2000 KWh το τετράμηνο θα επιβαρυνθούν με αυξήσεις από 15% μέχρι 50% μέσα στα επόμενα τρία χρόνια και μάλιστα η μεγάλη αύξηση θα επιβληθεί στις χαμηλότερες καταναλώσεις, δηλαδή στους πολύ φτωχούς.

Ο ταξικός χαρακτήρας των βάρβαρων αυτών μέτρων γίνεται ακόμη πιο καθαρός, αφού, ταυτόχρονα, για κατανάλωση από 2000 KWh και πάνω η τιμή του ρεύματος θα μειώνεται σταδιακά όσο πιο μεγάλη είναι η κατανάλωση. Νέα προνόμια δηλαδή για «πλούσια» νοικοκυριά και μεγαλοεπιχειρηματίες.
Μεγάλο χτύπημα θα δεχτούν και οι φτωχοί αγρότες, αφού προαναγγέλλεται η αύξηση των τιμολογίων του ρεύματος κατά 30%. Η αύξηση αυτή, πέρα από την επιδείνωση του βιοτικού τους επιπέδου, θα τροφοδοτήσει και νέες ανατιμήσεις στα αγροτικά προϊόντα.

Με δεδομένη όλη την εξαγγελλόμενη αφαίμαξη του λαού μέσα από τις ανατιμήσεις στο πετρέλαιο θέρμανσης και το ηλεκτρικό ρεύμα, η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, με τη στήριξη της ΝΔ και του ΛΑΟΣ, δηλώνει ότι θα μειώσει τη φορολογία των κερδών που πάνε κατευθείαν στις τσέπες των καπιταλιστών, τα «διανεμόμενα κέρδη» από 40% στο 24% και γι’ αυτά που θα επενδύονται, «τα μη διανεμόμενα», για να αυγατίσουν τα κέρδη τους από 24% στο 20%.

Τα φορολογικά αυτά μέτρα, σε συνδυασμό με όλα τα παραπάνω, προμηνύουν μια ληστρική αναδιανομή προς όφελος των μονοπωλίων, σε βάρος των εργατικών λαϊκών συμφερόντων.
Γι’ αυτό λοιπόν, μην περιμένεις να σε λυπηθούν και να καταλάβουν τον πόνο σου. Ξέρουν ότι αγανακτείς και θυμώνεις, αλλά αυτό δεν τους φοβίζει. Υπολογίζουν ότι θα μείνεις μέχρι εκεί και ότι θα πιστέψεις τη μεγάλη απάτη τους ότι είναι μονόδρομος να πληρώνεις εσύ τις συνέπειες της κρίσης και τα ελλείμματα.

Οι εργαζόμενοι και οι εργαζόμενες, οι άνεργοι, οι συνταξιούχοι, οι μετανάστες, η φτωχή αγροτιά, οι μικροί επαγγελματίες, η νεολαία, πρέπει εδώ και τώρα να ξεσηκωθούν. Να μην αφήσουν να περάσει η νέα αυτή επίθεση κυβέρνησης, κεφαλαίου, ΕΕ ,ΔΝΤ .

Η θέρμανση και το ηλεκτρικό ρεύμα αποτελούν βασικά και στοιχειώδη κοινωνικά αγαθά. Οποιαδήποτε ανατίμηση θα καταβαραθρώσει το βιοτικό επίπεδο του λαού, δε χωρά καμία αναμονή. Απαιτείται άμεσα η οργάνωση μετώπου εναντίον της επερχόμενης αντιλαϊκής επέλασης και σε αυτόν τον τομέα. Τώρα πρέπει να ξεσηκωθούμε και να παλέψουμε μαζί και ανυποχώρητα για τα δικαιώματά μας, στη σταθερή δουλειά, στην Παιδεία, στην Υγεία. 

Απαιτούμε:



  • Μείωση 30% των τιμολογίων των ΔΕΚΟ, με παράλληλη απαγόρευση της διακοπής παροχής νερού, ρεύματος και σταθερού τηλεφώνου.



  • Απαγόρευση ανατιμήσεων σε όλα τα προϊόντα και υπηρεσίες.



  • Επίδομα θέρμανσης για όσους έχουν ετήσιο οικογενειακό εισόδημα μέχρι 40.000 ευρώ.
  • Φορολογία των κερδών του κεφαλαίου με συντελεστή 45%.



  • Κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης, κατάργηση ΕΦΚ σε πετρέλαιο θέρμανσης.



  • Άμεσα πάλη ενάντια στην επέκταση των ιδιωτικοποιήσεων σε ΕΛΤΑ, ΟΣΕ, ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΔΕΠΑ, ΕΥΔΑΠ.
ΟΛΟΙ – ΟΛΕΣ ΣΤΑ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ
ΩΣ ΕΔΩ – ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΛΑΪΚΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.