5 Μαρτίου 2014

Ελεύθερους σκοπευτές-δολοφόνους είχαν προσλάβει οι ηγέτες του "EuroMaidan"! Ηχογραφημένη συνομιλία Άστον και εσθονού ΥΠΕΞ

Θυμάστε τους ελεύθερους σκοπευτές στην πλατεία του Κιέβου; Αυτούς που άνοιξαν πυρ εναντίον διαδηλωτών; Οι διοργανωτές του φασιστικού πραξικοπήματος του EuroMaidan κατηγόρησαν τότε τις δυνάμεις καταστολής του Γιανουκόβιτς και οι εικόνες έκαναν το γύρο του κόσμου. Σύμφωνα με πληροφορίες του ρωσικού ειδησεογραφικού δικτύου Russia Today, οι ελεύθεροι σκοπευτές (που μακέλευσαν κόσμο στην περίφημη πλατεία) είχαν προσληφθεί απ' τους ίδιους τους ηγέτες του EuroMaidan!

                         

Οι ελεύθεροι σκοπευτές του Κιέβου προσλήφθηκαν απ' τους ηγέτες του Maidan 
- Μαγνητοφωνημένη ομιλία της Άστον.
Πηγή: Russia Today.
Μετάφραση αποσπασμάτων: Revolution Now

Οι ελεύθεροι σκοπευτές που πυροβόλησαν εναντίον διαδηλωτών και αστυνομίας στο Κίεβο φέρεται να έχουν προσληφθεί από τους ηγέτες του Maidan, σύμφωνα με διαρρέουσα τηλεφωνική συνομιλία μεταξύ της υπουργού εξωτερικών της ΕΕ Κάθριν Άστον και του εσθονού υπουργού των εξωτερικών, η οποία εμφανίστηκε στο διαδίκτυο.


"Υπάρχει τώρα όλο και ισχυρότερη η αντίληψη ότι πίσω απ' τους σκοπευτές, δεν ήταν ο Γιανουκόβιτς, αλλά κάποιος απ' τη νέα συμμαχία", ανέφερε ο Πάετ (ΥΠΕΞ Εσθονίας).

Η Άστον έκανε πως δεν το γνώριζε, δηλώνοντας έκπληξη.

Η τηλεφωνική συνομιλία έλαβε χώρα έπειτα απ' την επίσκεψη του ΥΠΕΞ Εσθονίας Ούρμας Πάετ στο Κίεβο στις 25 Φεβρουαρίου, κατά την κορύφωση των συγκρούσεων μεταξύ φιλοευρωπαίων διαδηλωτών και αστυνομικών δυνάμεων στην ουκρανική πρωτεύουσα.

Ο Πάετ θυμήθηκε επίσης την συνομιλία του με μια γιατρό που φρόντιζε αυτούς που είχαν χτυπηθεί απ' τους ελεύθερους σκοπευτές στο Κίεβο. Η γιατρός ανέφερε πως και διαδηλωτές και αστυνομικοί είχαν χτυπηθεί απ' τους ίδιους ανθρώπους.

"Και κατά δεύτερον, κάτι που ήταν ιδιαίτερα ενοχλητικό, η ίδια αύτη Όλγα είπε επίσης πως όλες οι αποδείξεις δείχνουν πως οι άνθρωποι που σκοτώθηκαν απ' τους σκοπευτές, αστυνομικοί και αργότερα κόσμος στους δρόμους, σκοτώθηκαν απ' τους ίδιους σκοπευτές που χτυπούσαν ανθρώπους και απ' τις δυο πλευρές" σημείωσε ο εσθονός ΥΠΕΞ.

Η Άστον απάντησε στην πληροφορία λέγοντας: "Εντάξει, ναι... αυτό, αυτό είναι τρομερό".

"Μου έδειξε αργότερα ορισμένες φωτογραφίες λέγοντας πως, ως γιατρός, μπορεί να πει πως πρόκειται [...] για τον ίδιο τύπο σφαιρών και είναι πραγματικά ενοχλητικό πως τώρα η νέα συμμαχία δεν θέλει να ερευνήσει τι ακριβώς συνέβη", είπε ο Πάετ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ηχογραφημένη συνομιλία ανέβηκε στο διαδίκτυο από υπαλλήλους των μυστικών υπηρεσιών της Ουκρανίας (SBU) που είναι πιστοί στον εκδιωγμένο πρόεδρο Βίκτορ Γιανουκόβιτς, οι οποίες παγίδεψαν τα τηλέφωνα των Πάετ και Άστον.

1 σχόλιο:

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.