1 Μαρτίου 2014

Ηρθε η ώρα των κομμουνιστών!

Γραφει η
Λιανα Κανελλη

Προσοχή! Προσοχή! Το ΝΑΤΟ θα εγγυηθεί την εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας! Αν δεν ήταν κοινός ταφικός τόπος η διαμελισμένη Γιουγκοσλαβία θα ακουγόταν σαν ανέκδοτο, σαν ιστορική φανφάρα πρώτου μεγέθους. Κι η Μαύρη Θάλασσα, κατά αρχαιοελληνικό ευφημισμό Εύξεινος, έριξε το μαύρο της και στη στεριά.

Η διαβόητη ουκρανική χρυσαυγίτικη ναζιστοσυμμορία βγήκε παγανιά να... καθαρίσει κομμουνιστές, γλώσσες, μειονότητες, ακόμη και πλειοψηφίες διαμορφωμένες κατά την νεοαστικήν τάξιν. Αυτήν που λαμπρά εκπροσώπησαν στη μετασοβιετική εποχή, τα ολόχρυσα θηριώδη περιουσιακά κοτσιδάκια της Τιμοσένκο, οι ολόχρυσοι καμπινέδες του Γιανουκόβιτς, δύο όψεις του αστικοκαπιταλιστικού πολιτικού πολιτισμού του 21ου αιώνα.

Το παιχνίδι στην ανατολή της ευρωατλαντικής Δύσης, παίζεται με όρους χρυσαυγίτικου καρακιτσαριού. Πασπαλίζει με χρυσόσκονη τα γυμνά κωλομέρια των «πούσυ ράιοτς», με λουμπενοποιημένη ρητορεία τη βαρβατίλα του παλιννοστήσαντος πυγμάχου Κλίτσκο, το φονικό εργαλείο του νεοναζισμού... Ο φασισμός όμως δεν κρύβεται, δεν εξωραΐζεται, δεν ανταλλάσσεται με αιτιολόγηση της χαοτικής «καθαρτήριας» βίας ως απάντηση στην εμφανή ατομική λαγνεία του πλούτου. Δαφνοστεφανώνει με αγκυλωτούς σταυρούς και χιτλερικά μουστάκια την επέκταση των συμφερόντων των ευρωατλαντικών μονοπωλίων.


Και η φτηνή φάκα για αδαείς αλλά και πονηρούς εκλογείς που έστησε η Χρυσή Αυγή με ναζιστικές χαιρετούρες, πότε προς το θεό και πότε στον αρχαίο ήλιο κι άλλα τέτοια ψεκασμένα ήδη με θάνατο στους θαλάμους αερίων των ιδεολογικών τους προπατόρων, καταρρέει στη σιωπή για τους ελληνικής καταγωγής και γλώσσας πληθυσμούς της Μαριούπολης. Ομως, η ταξική σύγκρουση στην Ουκρανία που αναφύεται ως λάβαρο αλήθειας, ανάμεσα στην κόλαση των ψευδολαϊκών επαναστάσεων που κατασκευάζουν δυο δεκαετίες τώρα οι μοδέρνοι γκαίμπελς της επικοινωνίας, είναι οδυνηρά αυταπόδεικτη. Ο Ελληνας πρέσβης δήλωσε ευθαρσώς ότι λιγοστοί Ελληνες επιχειρηματίες στο Κίεβο δεν κινδυνεύουν από την «επανάσταση» των βοθρολυματικών ράμπο του... «δεξιού τομέα».!!! Οι ομογενείς της Ουκρανίας απαγορεύεται να μιλάνε Ελληνικά. Κινδυνεύουν απ' τα προσώρας επικρατήσαντα ναζισταριά. Οι Ελληνες επιχειρηματίες, βεβαίως, μαζί με τους ντόπιους «σωτήρες» που έφεραν εν μια νυκτί το ΔΝΤ στο ...Καστελόριζο του Κιέβου, μιλάνε τη διεθνή γλώσσα του χρήματος. Αυτήν με την οποίαν ο προσωρινός πρωθυπουργός τους προσκάλεσε διά του BBC «welcome to hel». Kαλώς ήρθατε στην Κόλαση. Πάντα τόπος για καλές και φθηνές επενδύσεις η κόλαση των λαών...

Μην πει κανείς πως δεν τα άκουσε αυτά πρωτύτερα εδώ στη χώρα που επιμένει να βαφτίζει κόμμα (όπως λέμε εύξεινος πόντος) την εγκληματική οργάνωση (ΧΑ, όπως Μαύρη Θάλασσα) του πατρινού γεροναζί βουλευτή. Αυτού, που εκτός καρναβαλιού, χαιρετάει ναζιστικά και τάζει κρεμάλες και στρατόπεδα καταναγκαστικών έργων, ανασκολοπισμό δικαστίνων, κι άλλα τέτοια καθαρτικά της βρώμας που κουβαλάει στον ιδεολογικό του απόπατο.

Ελα μου ντε που κάθε χρυσαυγίτικο αντίτυπο του Αντόνιο Μπαντέρας, τύπου κασιδιάρικο πολεμικό τανγκό με μποξεράκι και καραμπίνα νερομπίστολο, κρύβει κι έναν διαβόητο Στεπάν Μπαντέρα ουκρανοναζί που θαρρεί ότι νικάει ως ζόμπι κρυμμένο πίσω απ' τον γκρεμισμένο ανδριάντα του Λένιν. Η Ουκρανία δεν είναι δίδυμοι πύργοι. Είναι στη νιοστή δύναμη υψωμένη γεωπολιτική αιτία κι αφορμή για γενίκευση ενός προαναγγελθέντος φριχτού πολέμου. «Λαγκαρντιές», «πουτινιές», «βρυξελλιές» κι άλλα τέτοια άσματα δεν εμπνέουν πια καμιά μάζα εργατών πολιτών όπου Γης. Παρά μονάχα προσωρινά τρομοκρατούν στρώματα παγιδευμένα απ' την πραγματική φτώχεια και την ψευδοελευθεριακή ένδεια συλλογικής εμπειρίας. Ηρθε η ώρα των κομμουνιστών. Οχι γιατί βγήκαν τα ζόμπι οι ναζί και τους προκηρύσσουν το κεφάλι. Αλλά γιατί είναι οι μόνοι που σηκώνουν το κεφάλι και δεν περνάει, δεν περνάει ο φασισμός...

1 σχόλιο:

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.