30 Μαρτίου 2014

19.00 ΣΤΗΝ ΟΜΟΝΟΙΑ Η ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΜΕ - ΣΤΙΣ 13.00 ΣΤΟΝ ΙΔΙΟ ΧΩΡΟ ΚΑΛΕΙ Η ΠΑΣΕΒΕ

ΠΑΜΕ - ΠΑΣΕΒΕ: Όλοι σήμερα στις συγκεντρώσεις ενάντια στο πολυνομοσχέδιο


Σε συγκέντρωση σήμερα Κυριακή στις 19.00 στην Ομόνοια καλεί το ΠΑΜΕ, ενάντια στο αντιλαϊκό πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης, το οποίο συζητείται και ψηφίζεται σήμερα στην Ολομέλεια της Βουλής, με την απαράδεκτη διαδικασία του «κατεπείγοντος». Σε συγκέντρωση, επίσης στην Ομόνοια, σήμερα στις 13.00καλεί η ΠΑΣΕΒΕ.

Στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ θα παραβρεθεί ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.

Το πρωί του Σαββάτου, η Γραμματεία Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ πραγματοποίησε επίσηςκινητοποίηση ενάντια στο κυβερνητικό πολυνομοσχέδιο, στο Άγαλμα Βενιζέλου.

Συγκεντρώσεις και εξορμήσεις πραγματοποιούνται και σε όλες τις μεγάλες πόλεις.

Η ανακοίνωση του ΠΑΜΕ

«Παρά τις όποιες αναφορές της κυβέρνησης πως ο ήδη πετσοκομμένος και νομοθετημένος κατώτερος μισθός δε θα μειωθεί παραπέρα, ο μακροπρόθεσμος σχεδιασμός της δείχνει ότι ο στόχος είναι να πέσει ακόμα χαμηλότερα και να παρασύρει στην κατρακύλα αυτή τους μισθούς και τα μεροκάματα όλων των κλάδων.

Είναι μακροπρόθεσμος σχεδιασμός με ορίζοντα το 2017 που συνοδεύεται από άμεσα μέτρα, όπως του τωρινού πολυνομοσχεδίου που "πλαγιοκοπούν" και μειώνουν το λαϊκό εισόδημα.

Μαζί με την κατάργηση των οικογενειακών και άλλων επιδομάτων ως αποτέλεσμα των συνεχόμενων μειώσεων των εργοδοτικών εισφορών ξεκινώντας από φέτος που κόβονται στο μισό, χτυπάνε τις τριετίες, τις υπερωρίες, τις αποζημιώσεις και μειώνουν τα επιδόματα που σχετίζονται με το κατώτερο μεροκάματο.

Βάζοντας ως πρόσχημα την καταπολέμηση της ανεργίας, αξιοποιεί με διάφορους τρόπους τις στρατιές των χιλιάδων ανέργων που το εκμεταλλευτικό σύστημα βγάζει εκτός παραγωγής, για να χτυπήσει τους μισθούς. Σύμφωνα με όσα προβλέπει το πολυνομοσχέδιο, για τους μακροχρόνια ανέργους άνω των 25 ετών, που προσλαμβάνονται με τον κατώτερο μισθό, η αμοιβή τους για προϋπηρεσία που ήδη έχουν θα μειωθεί στο μισό.

Ήδη χιλιάδες εργαζόμενοι που εργάζονται με ελαστικές εργασιακές σχέσεις και σε προγράμματα απασχόλησης κακοπληρώνονται με μισθούς των 200 και 300 ευρώ.

Η ΓΣΕΕ μπροστά σ' αυτήν την κατάσταση βγαίνει και πανηγυρίζει για την υπογραφή της νέας ΕΓΣΣΕ που παγιώνει τους μισθούς εξαθλίωσης, αποσπώντας τα συγχαρητήρια της κυβέρνησης και των εργοδοτικών οργανώσεων.

Αυτή η ανάπτυξη που διακηρύσσουν προϋποθέτει μισθούς πείνας και δουλειά για ένα ξεροκόμματο. Μας θέλουν σύγχρονους σκλάβους, ανοργάνωτους. Η ανάπτυξη που οραματίζονται σημαίνει ξεζούμισμα των εργαζόμενων και των ανέργων συνολικά. Έχει ως μοναδικό κριτήριο την ανταγωνιστικότητα και την αύξηση της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων. Αυτή είναι η ΕΕ, αυτός είναι ο καπιταλιστικός δρόμος ανάπτυξης που υπηρετεί η συγκυβέρνηση.

Δε μπορεί να υπάρχει άλλο αίτημα σήμερα, πέρα από την αναπλήρωση των απολεσθέντων με ουσιαστικές αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις. Πρέπει να γίνει καθολικό αίτημα των εργαζομένων να καταργηθούν οι αντεργατικοί νόμοι για τις συλλογικές συμβάσεις.

Εδώ και τώρα επαναφορά του κατώτερου μισθού στα 751 ευρώ ως βάση για νέες αυξήσεις και διαπραγματεύσεις. Να υπογραφούν παντού κλαδικές συλλογικές συμβάσεις.

Η απεργία στις 9 του Απρίλη πρέπει να βάλει μπροστά αυτά τα αιτήματα. Οι εργαζόμενοι σε κάθε κλάδο και τόπο δουλειάς να αντισταθούν στην παραπέρα επιδείνωση των όρων επιβίωσής τους, αυτών και των οικογενειών τους. Να πάρουν την επιτυχία της απεργίας στα χέρια τους».

Σε συμμετοχή καλεί και η ΟΓΕ

Σε συμμετοχή στην κινητοποίηση του ΠΑΜΕ καλεί η ΟΓΕ τονίζοντας: «Η μέρα ψήφισης στη Βουλή του πολυνομοσχεδίου που περιλαμβάνει τα νέα μέτρα που αποφάσισαν κυβέρνηση και τρόικα, στην κατεύθυνση της πολιτικής της ΕΕ, πρέπει να βρει τις γυναίκες των λαϊκών στρωμάτων στο δρόμο. Η κατάργηση επιδομάτων, ανάμεσα στα οποία και τα επιδόματα μητρότητας, ο οικονομικός στραγγαλισμός των ασφαλιστικών ταμείων, το σφίξιμο της θηλιάς γύρω από τους αυτοαπασχολούμενους, η επέκταση των δουλεμπορικών γραφείων θα μας βρουν απέναντί τους».

Απόφαση συμμετοχής στην κινητοποίηση του ΠΑΜΕ έλαβε και το Σωματείο Εργαζομένων Δήμου Λυκόβρυσης - Πεύκης.

Το κάλεσμα της ΠΑΣΕΒΕ

Στην ανακοίνωσή της η ΠΑΣΕΒΕ σημειώνει μεταξύ άλλων:

«Το ξεπέρασμα της κρίσης, θα γίνει με άνεργο, ανασφάλιστο και καταχρεωμένο τον μικρομεσαίο ΕΒΕ. Είσαι “διαρθρωτικό πρόβλημα” για την ΕΕ και την κυβέρνηση. Όλοι αυτοί υπηρετούν τα μεγάλα συμφέροντα στο εμπόριο, στη μεταφορά, στις κατασκευές, στον τουρισμό, που θέλουν να κόψουν την πίτα σε λιγότερους, προκειμένου να θωρακίσουν την κερδοφορία τους. Είναι “Ο θάνατός σου, η ζωή τους”!

Όλα τα μέτρα που ήρθαν (φορολογικό, ασφαλιστικό, απελευθέρωση επαγγελμάτων, επαγγελματική μίσθωση, κυριακάτικη αργία κά) θα μείνουν και όταν φύγουν τα μνημόνια, με ή χωρίς πλεόνασμα, με ή χωρίς Ανάπτυξη! Η φοροληστεία και τα μέτρα που έρχονται δεν επιδέχονται μερεμέτια. Η ταχτική των “επαφών” και “διαβουλεύσεων” της ΓΣΕΒΕΕ, για την “ανταγωνιστικότητα” - “επιχειρηματικότητα” - “καινοτομία” κλπ. ήταν επιζήμια για σένα και βολική για τους μεγάλους του χώρου μας! Τώρα πια ξέρεις. Δεν μπορούμε να νικήσουμε με νομικά τρυκ και συνταγές ΟΟΣΑ. Δεν έχουμε περιθώρια για “αυταπάτες” και αναμονές για ένα άλλο μείγμα πολιτικής, μέσα στο μαντρί της ΕΕ.

Και καλεί σε: «Αγωνιστικό μέτωπο ενάντια στους νόμους και τις ρυθμίσεις για το “άνοιγμα” των “κλειστών επαγγελμάτων” που απελευθερώνουν τμήματα της αγοράς προς όφελος των μονοπωλίων και αφορούν δεκάδες επαγγέλματα (αρτοποιούς, ταξί, φορτηγά ΔΧ, φαρμακοποιούς, δικηγόρους κλπ). Εξυπηρετούν την επέκταση των μεγάλων εταιρειών, των σουπερμάρκετ και των πολυκαταστημάτων, τη διεύρυνση του ωραρίου, την κατάργηση των επαγγελματικών δικαιωμάτων κλπ».

Στη συγκέντρωση καλούν οι Επιτροπές Αγώνα στα ταξί.

Πηγή: 902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.