20 Μαρτίου 2014

Κάλεσμα συμπαράστασης από το Σωματείο Εργαζομένων Δήμου Ηλιούπολης

Το Σωματείο Εργαζομένων Δήμου Ηλιούπολης καταγγέλει τον Δήμαρχο και την πλειοψηφία του ΠΑΣΟΚ στο Δημοτικό Συμβούλιο, για την απαράδεκτη απόφαση τους να έχουν στον “αέρα” με την μέθοδο της “διαθεσιμότητας” εργαζόμενους στο Δήμο.
Καλεί τους φορείς και τον εργαζόμενο λαό της πόλης να τους συμπαρασταθεί, στην συμβολική κατάληψη του Δημαρχείου την Παρασκευή 21 Μάρτη, στις 8:οο πμ.
Το Δελτίο Τύπου που έβγαλε γράφει:
————————————————————————————————————————-

Σ. Ε. Δ. Η.

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ

19.3.14
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Οκτώ μήνες από τότε, που η συγκυβέρνηση ΝΔ και ΠΑΣΟΚ έβαλε σχολικούς Φύλακες (20 στο δήμο μας), καθηγητές, καθαρίστριες, δημοτικούς αστυνόμους (24 από το δήμο μας) σε διαθεσιμότητα. Οι πλειοψηφία των εργαζομένων παραμένουν μετέωροι με την απόλυση να είναι μια πραγματικότητα.
Χρειάζεται να γίνει κατανοητό σε όλους, ότι μέσα και από τις διαθεσιμότητες – απολύσεις, η πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης χτυπά για λογαριασμό του κεφαλαίου την σταθερή δουλειά, αντικαθιστά τις μόνιμες θέσεις εργασίας με ελαστικές, περιορισμένης διάρκειας, χτυπά εργατικά και λαϊκά δικαιώματα.
Αυτή είναι η πολιτική που θέλει φτηνούς εργαζόμενους, μισοάνεργους ή μισοεργαζόμενους σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, γι’ αυτό προχωρά στην κάλυψη της αναγκών, με προσλήψεις εργαζομένων μέσα από τα πεντάμηνα προγράμματα της κοινωφελούς εργασίας .
Οι διαθεσιμότητες αποδεικνύουν πόσο κάλπικες είναι και οι κυβερνητικές δηλώσεις για αξιοκρατία στις προσλήψεις και άλλα τέτοια, αφού μετά την “μέσο ΑΣΕΠ” πρόσληψή, τους πετάνε “αξιοκρατικά” στο δρόμο…
Αντίστοιχα μετέωροι είναι και οι 30 συνάδελφοι συμβασιούχοι σε μια σειρά υπηρεσίες (παιδικοί σταθμοί, ΚΑΠΗ, δημοτολόγιο κλπ) που με δικαστική απόφαση δικαιώθηκαν σαν αορίστου χρόνου.
Με αίτημα την διασφάλιση του δικαιώματός στη μόνιμη και σταθερή δουλειά καταλαμβάνουμε συμβολικά το κτίριο του Δημαρχείο από το πρωί την Παρασκευή 21 Μάρτη 2014 .
Καλούμε όλα τα σωματεία, τους μαζικούς φορείς της πόλης να πάρουν θέση, να συμμετέχουν στη κατάληψη και στη συγκέντρωση 8.00π.μ. έξω από το Δημαρχείο.

ΝΑ ΓΥΡΙΣΟΥΝ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ
ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΠΟΛΥΜΕΝΟΣ – ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΝΕΡΓΟΣ

Το Δ.Σ.
Πηγή: Geranista
Bλέπε ακόμη:

1 σχόλιο:

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.