20 Μαρτίου 2014

Η γκαιμπελιά της ημέρας και bonus quiz

Διαβάζουμε στο Action 24


"Μανιακός καπνιστής είναι ο βορειοκορεάτης ηγέτης όπως φαίνεται από φωτογραφίες που τον απεικονίζουν να κρατάει μονίμως ένα τσιγάρο.

Την Τρίτη δημοσιεύτηκαν φωτογραφίες από επίσκεψη του Κιμ Γιονγκ Ουν σε στρατιωτικές δοκιμές. Σε αυτές παρουσιάζεται να ενημερώνεται από αξιωματούχους του στρατού και να καπνίζει ενώ σε όσες δεν καπνίζει, υπάρχει σίγουρα ένα τασάκι σε κοντινή απόσταση δίπλα του. Ο "λατρεμένος" ηγέτης δε δίστασε να καπνίσει και μέσα σε νοσοκομείο κατά την επίσκεψή του, αλλά επειδή όλοι ήθελαν τη ζωή τους, κανείς δεν του είπε κουβέντα. Απλώς έστεκαν και τον θαύμαζαν!"

Και μια σειρά από άλλα ευαίσθητα media που έχουν αναπαράξει την είδηση:

Πρώτο Θέμα

Iefimerida

Έθνος

Θα βρείτε πολλά ακόμα με ένα search στο google
Και φούμα φούμα τα τσιγαράκια...

Στο σημείο αυτό θα βάλουμε ένα μικρό quiz.



Ποιός είναι εκείνος ο μανιακός, για τον οποίο δεν μας λέει κάτι το Action 24, που δεν καπνίζει μέσα σε άδειους θαλάμους νοσοκομείων αλλά:

- Έχει κλείσει όλα τα ιατρεία του ΕΟΠΥΥ στην Ελλάδα και έχει θέσει το προσωπικό τους σε διαθεσιμότητα.

- Έχει περικόψει πολλά και σημαντικά φάρμακα από τις λίστες των ταμείων.

- Έχει αποπειραθεί να βάλει εισιτήριο 25 ευρώ στα δημόσια νοσοκομεία(τελικά για να μην τον πουν και βορειοκορεάτη δικτάτορα μετέφερε το φόρο αυτό στα τσιγάρα).

- Είναι υπαίτιος για την υποστελέχωση στα νοσοκομεία, τις συγχωνεύσεις και τις περαιτέρω περικοπές προσωπικού που θα ακολουθήσουν.

- Μειώνει τα κονδύλια για τους εφοδιασμούς των νοσοκομείων σε φάρμακα, ιατρικά και παραϊατρικά αναλώσιμα και εργαλεία, με αποτέλεσμα οι ασθενείς να αναγκάζονται να τα αγοράζουν απέξω.


και μερικά Tips:

- Μισεί θανάσιμα τους κομμουνιστές.

- Αν κάποιος τον φέρει προ των ευθυνών του τον αποκαλεί κομμουνιστή(το χρησιμοποιεί ως βρισιά) και αλλάζει κουβέντα για να μην απολογηθεί για τα πεπραγμένα του.

- Είναι μάστορας στις κωλοτούμπες αλλά είχε καλό δάσκαλο.

Τον βρήκατε;

Βέβαια δεν είναι μόνο το συγκεκριμένο πρόσωπο ένοχο για την κατάσταση στα ελληνικά νοσοκομεία και την κατάντια του χώρου της Υγείας, αλλά ένα ολόκληρο σύστημα, το καπιταλιστικό, που πάντα θα βρίσκει πρόσωπα σαν και αυτόν για να κάνουν την βρώμικη δουλειά.

Απάντηση: ςηδαιγρωεγ ςινωδα

Προσωπικά πιστεύω ότι τέτοια άρθρα αποσκοπούν, μεταξύ άλλων, στο να μας πείσουν ότι "κοίτα μεγάλε, μπορεί να είναι σκατά τα πράγματα στην Ελλάδα, αλλά υπάρχουν και χειρότερα άρα πρόσεχε μη σου μπαίνουν τίποτα περίεργες ιδέες". Δεν γίνεται να είναι τυχαίο που βομβαρδιζόμαστε συνεχώς από τέτοιου τύπου ειδήσεις ψυχροπολεμικού τύπου, ακόμα και για τα πιο ασήμαντα πράγματα, οι οποίες κάνουν κάθε φορά το γύρο του κόσμου, και συνήθως διαψεύδονται. Βέβαια όπως είναι φυσικό η διάψευση δεν αναπαράγεται στον ίδιο βαθμό με την αρχική ψευδή είδηση στα αστικά ΜΜΕ.

Θυμάμαι και μια άλλη γκαιμπελιά η οποία έπαιξε παντού, και έδειχνε υποτίθεται ένα άστεγο στην Β.Κορέα για να μας πείσει για το πόσο άσχημες είναι οι συνθήκες ζωής εκεί(παίζει άραγε κάποιο ρόλο το εμπάργκο;). Βέβαια το μόνο που μπορούσε να διακρίνει κανείς από το ρεπορτάζ ήταν κάτι σαν χοντρό παλτό που μέσα ίσως και να υπήρχε άνθρωπος, τώρα αν ήταν άστεγος ή αν απλά καθόταν στο πεζοδρόμιο εγώ δεν μπορώ να το πω με βεβαιότητα.(Εδώ θα βρείτε σχετική ανάρτηση του Lenin Reloaded) Και διερωτώμαι, αν τόσο πολύ δυσκολεύτηκαν να βρούν αυτόν τον αμφιλεγόμενο άστεγο τα ευαίσθητα ειδησιογραφικά πρακτορεία που μετέδωσαν την είδηση με σοκ και δεος, τι έχουν άραγε να πουν για τις "ανεπτυγμένες" πόλεις του Δυτικού κόσμου; Εκεί που οι εκατομμύρια άστεγοι και τα γκέτο έχουν πάρει διαστάσεις επιδημίας, που έχουν δημιουργηθεί πόλεις απόρων στους υπονόμους, που οι άνθρωποι πεθαίνουν απροστάτευτοι από το κρύο και από την πείνα κατά χιλιάδες; Δεν έχουν να πούν και πολλά, αλλά ακόμα και όταν λένε, παρουσιάζουν το φαινόμενο ω σαν να βρίσκεται η αιτία που το αναπαράγει στο εξώτερο σύμπαν και όχι στη Γη, και έτσι η "λύση" καταλήγει να είναι πάντα το κουκούλωμα, η ελεημοσύνη, ο εθελοντισμός, οι ΜΚΟ και γενικά η διαχείρηση της φτώχειας που είναι και μεγάλη μπίζνα αμα το ψάξει κανείς.

Αυτά τα ολίγα...





Λαγωνικάκης Φραγκίσκος(Poexania)

3 σχόλια:

  1. Τα ψεματα για την Βορεια Κορεα πανε συννεφο μαγκες γιατι η κριση ειναι βαθια,θα κρατησει χρονια και θα καταληξει σε πολεμους.Οποτε σου λενε οι μπασταρδοι (οπως πολυ σωστα γραφεις POE)μην μπαινουν στο ποπολο τιποτα παραξενες ιδεες...Εχω φυσικα ενστασεις με διαφορα θεματα στη Βορεια Κορεα αλλα μας χωριζουν και πολλα απο θεμα κουλτουρας και ιδιοσυγκρασιας με τους κορεατες γενικα σαν λαους.Δεν ειμαι ουτε μελος του κομματος ουτε φανατικος οπαδος το στηριζω κριτικα σαν την μονη αξιοπρεπη πολιτικη δυναμη που μας λεει την αληθεια.Την μονη δυναμη που εχει στοχο να παρουμε την εξουσια απο τα αρπακτικα και οχι να συνδιαχειρηστουμε μαζι τους την λεια στην υγεια των κοροιδων.Υ.Γ.Σας θερμοπαρακαλω αν καποιος διαχειρηστης του blog μπορει η καποιος φιλος να κανει μια αναρτηση με ολους τους δημους και τις περιφερειες που ο ΣΥΡΙΖΑ στηριζει εκλογικα πρασινομπλε αποβρασματα η πρασινομπλε αποβρασματα στηριζουν εκλογικα τον υποψηφιο του ΣΥΡΙΖΑ.Οι περιπτωσεις ειναι παμπολες θελει δουλεια (εγω σαν ασχετος με την τεχνολογια δεν μπορω να το κανω)αλλα αξιζει τον κοπο.Με λιγα λογια για την καθε περιπτωση να την κανουμε αντιγραφη να την τριβουμε στην μουρη του καθε αντιμνημονιακου της συμφορας που για να παρουν την εξουσια ειναι ικανοι να βαλουν υπουργο και τον αδωνι τα καθικια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ουτε μια τρολλια σωστη δεν ειναι ικανοι να κανουν.Χαμπαρι δεν πηραν,τα τσιγαρα ειναι μαλμπορο ρεεε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. χρησιμοποιουν σκοπιμα την διαφορετικη κουλτουρα που υπαρχει σε εμας εδω ωστε να μη σκεφτη ο λαος οτι υπαρχει και αλλος δρομος απο αυτη την εξαθλιωση που ζουμε. η προταση που κανει ο φιλος στο πρωτο σχολιο ειναι πολυ καλη. να μη φοβομαστε να υποστηριζουμε την ΚΟΡΕΑ στην αντικομμουνιστικη επιθεση που δεχετε ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.