15 Μαρτίου 2014

Πουλάει τρέλλα ο "Γκόρμπι" (με αφορμή την Ουκρανία): "Παράλογη η διάλυση της ΕΣΣΔ!"

Ο τελευταίος ηγέτης της Σοβιετικής Ένωσης Μιχαήλ Γκορμπατσόφ, ζήτησε με επιστολή του στην εφημερίδα Pravda να σταματήσει η κλιμάκωση στην ουκρανική κρίση, η οποία οδηγεί, σύμφωνα με τον ίδιο, σε έναν νέο ψυχρό πόλεμο.

"Το πιο σημαντικό είναι να σταματήσει η επικίνδυνη κλιμάκωση, να βρεθεί μια λύση που θα ικανοποιεί τους πολίτες της Ουκρανίας και της Ρωσίας, να αποτραπεί ένας νέος ψυχρός πόλεμος", αναφέρει μεταξύ άλλων ο Γκορμπατσόφ.

Η επιστολή του Γκορμπατσόφ ήλθε ως απάντηση σε έκκληση που του είχε απευθύνει μέσω της ίδιας εφημερίδας ο ρώσος δημοσιογράφος Βιτάλι Τρετιακόφ, για να μιλήσει στη γερμανίδα καγκελάριο Άγγελα Μέρκελ και να της ζητήσει να μην εμποδίσει την ειρηνική ένωση της Κριμαίας και της Σεβαστούπολης με τη Ρωσία.


"Εκπλήσσομαι που δεν γνωρίζετε τη θέση μου για τα γεγονότα στην Ουκρανία", σήμειωσε στην επιστολή του ο Γκορμπατσόφ και συνέχισε:"Ο ρώσος πρόεδρος είναι σε σχεδόν καθημερινή επικοινωνία με άλλους ηγέτες, μεταξύ αυτών και η Μέρκελ. Θα σας συμβούλευα καλύτερα να αναλογιστείτε την πραγματική αιτία των γεγονότων. Πιστεύω ότι βρίσκεται στην διακοπή της περεστρόικα, στην παράλογη διάλυση της Σοβιετικής Ένωσης το 1991".

Ο πρώην ηγέτης της ΕΣΣΔ έγραψε τέλος ότι δεν θέλει να εμπλακεί στο θέμα.

Πηγή: Κουτί της Πανδώρας

Εξαιρετικά αφιερωμένο στον Μιχαήλ...:Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά