17 Μαρτίου 2014

Πανελλαδική πανεργατική απεργία στις 9 Απρίλη

Κάλεσμα στους εργαζόμενους να κάνουν δική τους υπόθεση την πανελλαδική πανεργατική απεργία στις 9 Απρίλη απευθύνει το ΠΑΜΕ.

Κατά τη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΓΣΕΕ και κάτω από την πίεση των εξελίξεων και των νέων μέτρων, που μεθοδεύουν κυβέρνηση και τρόικα για λογαριασμό του κεφαλαίου, αποφασίστηκε κατά πλειοψηφία η προκήρυξη 24ωρης απεργίας για τις 9 Απρίλη.

Το ΠΑΜΕ καλεί τους εργαζόμενους να αξιοποιήσουν την απεργία για να οργανώσουν καλύτερα την πάλη στους τόπους δουλειάς. Να μπουν μπροστά και να παλέψουν για την υπογραφή νέας Εθνικής Σύμβασης και κλαδικών συμβάσεων με βάση τις δικές τους ανάγκες. Να απαιτήσουν την προστασία των ανέργων, να πουν όχι στις απολύσεις και στις ιδιωτικοποιήσεις της δημόσιας περιουσίας.


Ωστόσο, πριν ακόμα εξαγγείλει την απεργία, η συνδικαλιστική πλειοψηφία της ΓΣΕΕ ξεκίνησε την υπονόμευσή της. Στο τέλος της βδομάδας έχει ορίσει νέα συνάντηση με τις εργοδοτικές ενώσεις, για την υπογραφή της νέας Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, που επί της ουσίας νομιμοποιεί τους μισθούς πείνας που επιβλήθηκαν το 2012.


902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά