3 Μαρτίου 2014

Η Δημόσια Τηλεόραση της αμερικάνικης πρεσβείας


Το βίντεο από το Alfavita

7 σχόλια:

  1. Αλήθεια πως γίνεται και εμφανίζονται κάθε λίγο και λιγάκι τέτοια παπαγαλάκια ;;;

    Δεν είναι ... άξιο απορίας ;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Άξιο απορίας; Καθόλου. Γνωστός ο καθένας τους, ο ρόλος του, το παρελθόν του και οι εξαρτήσεις του - για να το θέσω ΠΟΛΥ ευγενικά.

      Μόνο μια ένσταση έχω σχετικά με τον τίτλο του post: Μπορεί η Δ.Τ. να είναι τόσο αφερέγγυα και η προπαγάνδα της τόσο χοντροκομένη που "πρέπει" και "μπορεί" να υπηρετηθεί από άτομα του επιπέδου που αποκαλύπτεται στο βίντεο, αλλά μήπως ήταν και η ΕΡΤ "αθώα"; Που ήταν όλοι αυτοί τόσα χρόνια; Και οι αναφορές (φυσικά δεν εννοώ αυτό το site) στην "αμεροληψία", τον "πλουραλισμό" και την "υψηλή αισθητική" της ΕΡΤ είναι νοσταλγία ενός πράγματος που δεν υπήρξε ποτέ... Αυτό που επαναλαμβάνονταν για δεκαετίες ήταν "ανταποκρίσεις" σαν εκείνες για το Γιουγκοσλαβικό και το Ιράκ, κοψίματα έργων, ειδησεογραφικών θεμάτων ακόμα και ρεπορτάζ στον αέρα κατόπιν "παρεμβάσεων", αισχρά μοντάζ πάνω σε δηλώσεις συνδικαλιστών, προβοκάρισμα απεργών, υπερπροβολή κάθε λογής "αγανακτισμένων πολιτών", ολοκληρωτικό "θάψιμο" κινητοποιήσεων, διαστρέβλωση και φυσικά η απίστευτη γλίτσα τόσων και τόσων τηλεαστέρων που έκαναν καριέρα - ή συνέχισαν τη λαμπρή καριέρα τους στην ιδιωτική τηλεόραση - με την προπαγάνδα άνευ ορίων... Κομματική, ευρωενωσιακή, επιχειρηματική, ΝΑΤΟϊκή, απ' όλα!

      gdmn1973

      Διαγραφή
    2. Άλλη η δημόσια τηλεόραση των κυβερνήσεων χατζηαβάτη στον καιρό της καπιταλιστικής «ανάπτυξης» – κι άλλο η δημόσια τηλεόραση της κυβέρνησης βεληγκέκα στον καιρό της καπιταλιστικής κρίσης. Άλλα τα μέσα συνέχισης της ίδιας πολιτικής.

      Πέρα πάντως από "σχηματικότητες" σαν την παραπάνω, ανάμεσα στους σημαντικότερους στόχους για τους οποίους η κυβέρνηση τίναξε την ερτ στον αέρα ήταν κι η επιβολή ασφυκτικότερου ελέγχου στην ενημέρωση. Αν μέχρι χθες ("ανάπτυξη") ήταν βολικό το πρόσχημα ενός οριοθετημένου πλουραλισμού, σήμερα (κρίση και βάθεμα της αντιλαϊκής στρατηγικής) είναι απαραίτητη η διασφαλισμένη κυβερνητική μονοφωνία. (Πόσο μάλλον που το δημοσιογραφικό τημ της ΔΤ έχει πάει στην συντριπτική του πλειοψηφία εκεί όχι με τα "χύμα" κριτήρια της ΕΡΤ αλλά σαν συνειδητός υπηρέτης που γύρισε την πλάτη του στον (όποιο) αγώνα την ώρα της διεξαγωγής του. Πρόκειται για προσωπικό που μπήκε στον συγκεκριμένο φορέα πατώντας στα γόνατα ή μπουσουλώντας στα τέσσερα, με εκ των προτέρων καταρακωμένη αξιοπρέπεια).

      Μονοφωνία που προφανώς δεν αφορά μόνο την μικροπολιτική της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ κλπ, αλλά (και ίσως: κυρίως) τις "μεγάλες στιγμές" που μας επιφυλάσσει η στρατηγική του ιμπεριαλισμού διεθνώς.
      Άλλωστε το "εγχείρημα" διάλυσης της ΕΡΤ είχε τέτοιες διαστάσεις που κατά τη γνώμη μου μόνο από μεγέθη στρατηγικής, μεγέθη "επιτελικά", και όχι μικροπολιτικά, θα μπορούσε να υπαγορευθεί και να εγκριθεί.

      Διαγραφή
  2. Πέρα από την αφόρητη Ευρωενωσιακή- αμερικανίλα που εκπέμπουν οι παρουσιαστές της ΔΤ λειαίνοντας πτυχές του φασισμού, πράγμα που είναι και απολύτως προφανές να διαπιστωθεί από το πως προβάλλουν το ναζιστικό χαιρετισμό του δοτού Ουκρανού πρωθυπουργού, πρέπει να προσέξουμε και τις σωβινιστικές κορόνες του Λιάτσου.
    Ο Λιάτσος μπορεί με την παρέμβασή του να αποκαλύπτει ΠΤΥΧΕΣ της αλήθειας που οι λαοί της Ευρώπης αγνοούν λόγω του ελέγχου στη ροή της πληροφόρησης, όμως δε λέει πάντα όλη την αλήθεια.
    Η αιτιολογική βάση των όσων λέει δεν πάυει να είναι σαθρή "η Μεγάλη Αικατερίνη", η Κριμαία που δώθηκε στην Ουκρανία το 56, όπως και αιτιάσεις που χρησιμοποιεί σε πολλές παρεμβάσεις του ο συγκεκριμένος δημοσιογράφος (πχ τον έχω ακούσει συχνά στον ρ/σ του ΣΥΡΙΖΑ "Κόκκινο" να παίρνει φιλοπουτινικές θέσεις), εκπροσωπούν την άποψη που εκφράζει τη ρώσικη αστική τάξη.
    Ίσως να χρησιμοποίησα παραπάνω χώρο στο σχόλιό μου για να καταδείξω τη σωβινιστική πλευρά του Λιάτσου (παρότι το ξαναλέω αποκαλύπτει με όσα λέει αλήθειες πανθομολογούμενες και χοντροκομμένα κρυμμένες στην Ελλάδα), αλλά η όζουσες περιπτώσεις της Πετούρη, του Απόκη και του Μποτώνη είναι ολοφάνερες στην γελοιότητά τους για όποιον έχει μάτια και βλέπει.

    Ernest Everhard.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το βίντεο αναρτήθηκε στο youtube 2 Μάρτη και το δανείστηκε το Αλφαβητα 3 Μάρτη!!

    Σημείωση: Το Αλφαβήτα στεγάζεται στους servers του ΔΟΛ και είναι το επίσημο σάιτ των παρεμβάσεων!

    Μια ερώτηση λοιπόν: Ποιος ο λόγος να κάνουμε προβολή από εδώ του συγκεκριμένου σάιτ?
    Μια ματιά αν ρίξει κανείς αρκεί για να δει πόσο Αντί-πάμε και αντί ΚΚΕ είναι...

    Αυτά... Φιλικά Δημήτρης Χ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Το αλφαβητα είναι μια επιχείρηση με ότι "καλό" ή κακό έχει αυτό, δεν είναι επίσημο όργανο των παρεμβάσεων. Επιπλέον μάλλον προς Συριζα πηγαίνει τελευταία. Αυτό όμως δε σημαίνει ότι δεν μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε κάτι καλό από εκεί. Αντιπαράθεση να κάνουμε όση χρειαστεί για όσα γράφει. Λαθροεπιβάτης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Το βίντεο αναρτήθηκε απο ftou1000kaka και όχι απο το "αλφαβητα"...
    Προς αποκατάσταση της αλήθειας.
    Β.Κ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.