7 Νοεμβρίου 2012

Oι παρεμβάσες της Αλέκας Παπαρήγα στη συζήτηση



Από Ταξική Αντεπίθεση


Η κυβέρνηση θέλει να εξασφαλίσει την ανάκαμψη της κερδοφορίας του κεφαλαίου, τόνισε η γ.γ. του ΚΚΕ από το βήμα της Βουλής.
«Η βαρβαρότητα αυτών των μέτρων έχει και ορισμένα καινούργια στοιχεία. Ένα στοιχείο που δεν υπήρχε προ κρίσης η ενιαία επίθεση που δέχεται το μεγαλύτερο μέρος της μισθωτής εργασίας και της φτωχής αγροτιάς» είπε η Αλέκα Παπαρήγα.

«Η κυβέρνηση αφαιρεί παροχές, «κατακτήσεις» που είχε παραχωρήσει σε ορισμένα τμήματα των εργαζομένων στην εργατική αριστοκρατία αλλά και ορισμένα μεσαία στρώματα. Σπάει τις συμμαχίες και αυτά τα στρώματα που στην Ελλάδα είναι
πολυάριθμα αυτά τα τμήματα αναζήτησαν και βρίσκουν πολιτική στέγη σε διάφορα κόμματα κυρίως στον  ΣΥΡΙΖΑ» υπογράμμισε η γ.γ. του ΚΚΕ.

Αναφορικά με την κρίση στην Ε.Ε. η Αλέκα Παπαρήγα ανέφερε ότι η Ευρώπη είναι τριχοτομημένη από τα διάφορα συμφέροντα. «Δύο πράγματα κρίνουν τις εξελίξεις: η στάση απέναντι στα μονοπώλια και η στάση απέναντι στην Ε.Ε.» ανέφερε η γ.γ. του ΚΚΕ.

8 σχόλια:

  1. γιατι μου φαινεται οτι σημερα οτι σχεδον μονο του ηταν το παμε? εκτος απο μια μικρη ομαδα που φυλαγε τη βουλη και την ειχε αποκλεισει απο την πλειοψηφια του κοσμου?? ετσι για να μην ξεχνιομαστε
    νκ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γιατί μόνο το ΠΑΜΕ κατέβασε όντως τόσο κόσμο (και λίγοι ανταρσυα να μην αδικω, αλλα πόσοι να μαζευτουν αυτοί?). Ειδικά ο Συριζα πουθενά. Για αυτό και ψέκασαν έτσι. Πρώτη φορά τέτοια επίθεση στο ΠΑΜΕ, αλλά δε μασάμε. Μείναμε συντεταγμένοι και δεν τους κάναμε τη χάρη να σκορπίσουμε σαν τα ποντίκια. Δε μας φόβισαν- απλά. Φαίδρα

      Διαγραφή
  2. ο συριζα ηταν και εκανε οτι μπορουσε για να παρουν μπρος τα ματ...ειχα 1-2 χιλιαδες κοσμο και προστατευαν τη βουλη απο την παρουσια μας...ετσι για να μην ξεχνιομαστε....οι ανταρσυα ηταν πραγματι γιατι προσπαθουν να τσιμπησουν κοσμο και αν ποτε το καταφερουν θα μπουν στον συριζα...εχουν ηδη κανει μια αποτυχημενη προσπαθεια ενσωματωσης...απορρω πως δε το βλεπουν αυτο οι αξιολογοι κατα τα αλλα οπαδοι του
    νκ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. τα πραγματα ειναι απλα, συριζα-ανταρσυα και λοιποι συγγενεις ΦΥΛΑΓΑΝ ΤΗΝ ΒΟΥΛΗ, δεν αφηναν τους δεκαδες χιλιαδες διαδηλωτες του ΠΑΜΕ να φτασουν στην βουλη.
    απο κει και περα εμεις καναμε τα παντα να φτασουμε, ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΧΤΥΠΗΣΟΥΜΕ ΚΑΝΕΝΑ, ΟΥΤΕ ΝΑ ΣΚΟΥΖΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟΝ 902 ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΟΚΤΙΣΙΑ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΙΩΞΟΥΜΕ ΚΤΛ.
    αφηστε που με την πρωτη βροχουλα αρχισαν να φευγουν και οι αυθορμητη εξελιξη ηταν να τους ρωταμε "που πατε ρε παιδια δεν ψηφιστηκαν τα μετρα καθιστε".
    δεν μπορειτε να φανταστειτε τι χαρα πηρα βλεποντας τις φατσες τους βλεποντας τα μπλοκ του ΠΑΜΕ να ειναι ακουνητα κατω απο την βροχη και αυτοι με τις σημαιες του "ξωφαλτσα" για ομπρελα να την κανουν με ελαφρα....
    το δευτερο σκηνικο οταν εχουμε κανει τον ελιγμο και ξαναπαμε στην πλατεια (και καναμε ελιγμο γιατι εμεις ειχαμε δεκαδες χιλιαδες απο κοσμο που επρεπε να τον προστατεψουμε και να μην ειμαστε χυμα στο κυμα) που εβλεπα τις τρομοκρατημενες φατσες των συριζαιων να φωναζουν μαζι μας "τερμα ποια στις αυταπατες ή με το κεφαλαιο ή με τους εργατες" χωρις να καταλαβαινουν φυσικα οτι για αυτους παει το συνθημα (να μην ειμαι αδικος καποιοι καταλαβαιναν) και να περιμενουν να τους σωσουμε, αλλα παλι ακομα και εκεινη την ωρα, απο την μερια τους αρχισαν παλι νταβαντουρια γιατι ηταν παλι τα "παιδια" μεσα τους που δεν μπορουν να τα διωξουν και με το που επεσαν οι πρωτες κροτου λαμψης εγιναν μπουχος.
    για την ανταρσυα δεν εχω να πω τπτ αλλο εκτος απο το εξης
    ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ, ΑΞΙΟΙ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ωραιος, σε λιγες γραμμες εδωσες μια πολυ ομορφη εικονα απο ταξικη σκοπια για το ποιος ειναι το κινημα σημερα...

      Διαγραφή
  4. ΓΙΑΤΙ ΑΝΑΡΩΤΙΕΣΤΕ?ΕΠΙΣΗΜΑ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΕΙΧΕ ΕΝΤΟΛΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ 4/11/12 ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΥΜΟΥΝΔΟΥΡΟΥ ΝΑ ΠΕΡΙΦΡΟΥΡΗΣΗ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΑΞΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΟΥ, ΝΑ ΜΗΝ ΑΦΗΣΕΙ ΤΟ ΠΑΜΕ ΝΑ ΔΕΙΞΕΙ ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΤΑΞΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ. ΠΡΑΣΤΑΤΕΥΣΕ ΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΤΟ ΑΣΤΙΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΓΙΑΤΙ Η ΕΝΤΟΛΗ ΗΤΑΝ ΞΕΚΑΘΑΡΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ALEXIS,,,ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΩΜΑΣΤΕ ΕΙΡΗΝΙΚΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αλεκάρα άπαιχτη!¨Οσον αφορά την πορεία ήταν η πιο συγκλονιστική που έχω πάει. Πάντα τέτοια.Μαίρη

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.