14 Νοεμβρίου 2012

Εμετικές αφίσσες της ΧΑ για το Πολυτεχνείο

Πολυτεχνείο …μήσου εσύ και οι νεκροί σου, εμετικές αφίσες Χρυσής Αυγής

  Οι φασίστες δεν τελείωσαν το ’73

Η εξέγερση του πολυτεχνείο 39 έτη μετά προκαλεί ακόμα αλλεργία στους φασίστες.
Σε μεγάλες επαρχιακές πόλεις όπου η Χρυσή Αυγή έχει σημαντική επιρροή οι δρόμοι έχουν γεμίσει από τις αφίσες του ακροδεξιού μορφώματος με τίτλο “Πολυτεχνείο, ζητούνται νεκροί ο ευρών αμοισθήσεται” σε γλώσσα που θυμίζει την αμερικανοκίνητη χούντα του Παπαδόπουλου.   Με την αφίσα αυτή οι νεοναζιστές αποδεικνύουν ότι στόχος τους δεν είναι η σημερινή οικονομική δικτατορία της Ε.Ε και του ΔΝΤ αλλά η αριστερά και όσοι αντιστέκονται στο σημερινό κοινωνικό ολοκαύτωμα.   Τόσο πολύ φαίνεται ότι ενοχλεί το φασισμό το μήνυμα της εξέγερσης.
Επόμενο βήμα θα είναι αφίσες της Χρυσής Αυγής που θα ισχυρίζονται ότι κανείς δεν πέθανε από την πείνα κατά τη διάρκεια της γερμανικής κατοχής! Ήδη κατηγορούν το ΕΑΜ και δικαιολογούν τους νεοναζί για τις “παραδειγματικές εκτελέσεις” .  Οι πολιτικό απόγονοι των συνεργατών των ναζί είναι ικανοί για τα πάντα.

Ο Παναγιώταρος μπορεί  όψιμα να τα μάζεψε στο BBC αλλά στόχος τους είναι η δημιουργία κλίματος σύγκρουσης μεταξύ φιλοναζί νοικοκυραίων και “άπλυτων αναρχοκομμουνιστών”  όπως χαρακτηρίζουν το λαό που αγωνίζεται για την ανατροπή της τυραννίας.

Ακολουθεί ο κατάλογος των νεκρών του Πολυτεχνείου  σύμφωνα με την έρευνα του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών στον οποίο δεν συμπεριλαμβάνονται όλοι οι αγνοούμενοι.

  1. Σπυρίδων Κοντομάρης (ετών 57, δικηγόρος, 16.11.1973, ώρα 20.30)
  2. Διομήδης Κομνηνός (ετών 17, μαθητής, 16.11.1973, ώρα 21.30)
  3. Σωκράτης Μιχαήλ (ετών 57, εμπειρογνώμων ασφαλιστικής εταιρείας , 16.11.1973, ώρα μεταξύ 22.30 & 23.00)
  4. Βασίλειος Φάμελλος (ετών 26, ιδιωτικός υπάλληλος, 16.11.1973, ώρα 23.30)
  5. Torill Engeland Magrette (ετών 22, 16.11.1973, φοιτήτρια, ώρα 23.30)
  6. Γεώργιος Σαμούρης (ετών 22, 16.11.1973, φοιτητής ώρα 24.00)
  7. Δημήτριος Κυριακόπουλος (ετών 35, οικοδόμος 16.11.1973, βραδυνή ώρα )
  8. Σπύρος Μαρίνος (Γεωργαράς) (ετών 35, ιδιωτικός υπάλληλος, 16.11.1973, βραδυνή ώρα)
  9. Νικόλαος Μαρκούλης (ετών 24 , εργάτης, 17.11.1973, πρωινή ώρα)
  10. Αικατερίνη Αργυροπούλου (ετών 76, 17.11.1973, ώρα 10.00)
  11. Στυλιανός Καραγεωργής (ετών 19, οικοδόμος, 17.11.1973, ώρα 10.15)
  12. Μάρκος Καραμανής (ετών 23, ηλεκτρολόγος, 17.11.1973, ώρα 10.30)
  13. Αλέξανδρος Σπαρτίδης (ετών 16, μαθητής 17.11.1973, ώρα 10.30-11.00)
  14. Δημήτριος Παπαϊωάννου (ετών 60, διευθυντής ταμείου αλευροβιομηχάνων, 17.11.1973, ώρα 11.30)
  15. Γεώργιος Γερτζίδης (ετών 48, εφοριακός υπάλληλος, 17.11.1973, ώρα 11.30)
  16. Βασιλική Μπεκιάρη (ετών 17, μαθήτρια, 17.11.1973, ώρα 12.00)
  17. Δημήτρης Θεοδωράς (ετών 5 1/2, 17.11.1973, ώρα 13.00)
  18. Αλέξανδρος Βασίλειος (Μπασρί) Καράκας (ετών 43, ταχυδακτυλουργός, 17.11.1973, ώρα 13.00)
  19. Αλέξανδρος Παπαθανασίου (ετών 59, συνταξιούχος εφοριακός, 18.11.1973, ώρα 10.00)
  20. Ανδρέας Κούμπος (ετών 63, βιοτέχνης, 18.11.1973, ώρα 11.00)
  21. Μιχαήλ Μυρογιάννης (ετών 20, ηλεκτρολόγος, 18.11.1973, ώρα 12.00)
  22. Κυριάκος Παντελεάκης (ετών 43, δικηγόρος, 18.11.1973, ώρα 12.00-12.30)
  23. Ευστάθιος Κολινιάτης (ετών 47, 18.11.1973)
Πηγή: Mao.gr 

14 σχόλια:

  1. Οι ΝΑΖΙ της Χρυσης Αυγης δεν αναγωνριζουν το ολοκαυτωμα των Εβραιων ,το ΑΟΥΣΒΙΤΣ ,το ΝΤΑΧΑΟΥ κτλ....στο ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ θα δισταζαν....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτός πάντως που σχεδίασε την αφίσα είναι αγράμματος ;πάντως Ελληνικά δεν γνωρίζει (όχι τίποτε άλλο θα μοστράρεται και για Ελληναράς τρομάρα του)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Συνεχίστε να διαδηλώνετε για ένα κομμάτι ψωμί και όχι για Δημοκρατία και Ελευθερία και στο τέλος θα μας καβαλήσουν κιόλας (το καλό σενάριο είναι αυτό)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το ιδιο δεν ειναι;..εχει Δημοκρατια και ειναι ελευθερος ο εξαθλιωμενος;..αλλο παλι και τουτο..οι αγωνες του λαου για αξιοπρεπη ζωη φταινε ρε παλληκαρι;..πινεις κατι;

      Διαγραφή
  4. Υπαρχουν και τραυματιες ,,,,και βαρια και ελαφρα .. ΑΛΛΑ υπαρχουν και υπεφεραν....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. το μονο οπλο απενατι στη χρυση αυγη ειναι η γνωση, και η πολιτικη αντιπαραθεση....καθε μορφη βιας ειναι υπερ τους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. καλά το ότι υπήρχαν νεκροί αντιφρονούντες επι χούντας αριστεροί και δη κομμουνιστές δεν αμφισβητείται, όμως έχει γίνει πολλή κουβέντα για νεκρούς την ημέρα εισβολής εντός τ πολυτεχνείου, για ψεύτικη αύξηση της λίστας των νεκρών, για κατασκευάσματα τ στυλ Ηλένιας και έπειτα έχουμε και το περίφημο πόρισμα Τσεβά αλλά και μαρτυρίες..καλά δω η ΧΑ είναι φυσικό ότι δεν θέλει να αποκαλύψει την πραγματική αλήθεια αλλά να εξωραϊσει τη χούντα για πολιτικούς και ιδεολογικούς λόγους. πάντως το λινκ π βρήκα, ανάμεσα στα πολλά π υπάρχουνε, πιστεύω είν ενδιαφέρον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @XRS:
      Οι φασίστες βασίζονται στο ότι δεν υπάρχουν επίσημες (κρατικές δηλάδή)επί τόπου λίστες με τους νεκρούς. Σαν να λέμε δηλαδή, στο γεγονός πως η χούντα δεν κατέγραψε η ίδια και επί τόπου, το έγκλημα της, λες και είχε κάποιο λόγο να κάνει κάτι τέτοιο, ή ακόμη καλύτερα λες δεν είχε κάθε λόγο να κάνει το αντίθετο (να εξαφανίσει δηλαδή όσα στοιχεία μπορούσε).
      -Τα υπόλοιπα είναι μπούρδες. Την σκηνή με το τανκ να ρίχνει την πόρτα που ΕΧΕΙ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΕΠΑΝΩ ΤΗΣ την έχουμε δει όλοι.
      Αυτό μου φτάνει (όπως και σε κάθε λογικό άνθρωπο).
      Και φυσικά έχουμε μαρτυρίες στρατιωτών -ο οδηγός του τανκ, ο οδηγός του Ντερτιλή, ο οποίος Ντερτιλής καυχιώταν και για το σημάδι του ("με την μία τον κατέβασα")- κλπ.
      Εκτός αυτού τυχαίνει να γνωρίζουμε και κάποιες οικογένειες και ανθρώπους προσωπικά.
      -Και ούτε το "μέσα στο πολυτεχνείο" το καταλαβαίνω. Αυτός δηλαδή που πυροβολήθηκε στην Στουρνάρη π.χ., δεν είναι νεκρός ή ο θάνατος του είναι άσχετος με την κατάληψη;
      Το δε λινκ που παρουσιάζεται, πέραν της χυδαιότητας του, δείχνει και την πλήρη ανιστορισιά του συγγραφέα του, αφού μας λέει πως ο "Ρήγας Φεραίος" ήταν οργάνωση του ...ΚΚΕ!
      Γιατί μας λέρωσες το μπλογκ με αυτήν την βρωμιά;

      Διαγραφή
  8. καταρχήν δεν θεώρησα ότι το μπλογκ λερώνεται με αυτό το λινκ ούτε θέλω να θίξω κάτι για το κκε. να ξεκαθαρίσω κάτι..επί χούντας όλοι έχουμε ή είχαμε συγγενείς, κάποιοι απο μας ίσως να τους είχανε και εντός ή πέριξ του πολυτεχνείου..εμένα φίλε με ενδιαφέρει η ιστορία. εννοεείται πως η χούντα έκανε βασανισμούς, εξορίες, στέρησε ελευθερίες και δικαιώματα στους αντιφρονούντες, έχω και είχα και γω συγγενείς και οικογένεια με κόκκινα μητρώα την περίοδο εκείνη και ξέρω τι συνέβαινε και έχς ακούσει και έχω διαβάσει και ξέρω και άνθρωπο μεγαλύτερο π ήταν μέσα στις δυνάμεις καταστολής της χούντας σε επαρχιακή πόλη όπου διαμένω και τα χει πει δυστυχώς χωρίς να ντρέπεται..το θέμα είναι άλλο.εγώ έκανα ένα σχόλιο για το συγκεκριμένο θέμα των νεκρών. εννοείται ότι υπήρχανε νεκροί και γενικά αλλά και απέξω.το θέμα μ δεν είναι το μέσα ή το έξω ή το παραπέρα, ή το ότι το τανκ έριξε την πύλη..απλά λέω ότι ανάμεσα στους πραγματικούς πεσόντες έχουνε κατασκευαστεί και ορισμένες ιστορίες και είναι κρίμα δηλαδή γ την όλη τότε κατάσταση κ γ αυτούς π πραγματικά αγωνίστηκαν, όπως επίσης και γ το μνημείο..όπως και επίσης ντρέπομαι για τους δήθεν αγωνιστές του τότε π καπηλεύτηκαν την όλη κατάσταση όντας σε ανώτερες ας τ πούμε θέσεις και αναδείχθηκαν στο μετέπειτα πολιτικό γίγνεσθαι.και απλοί αγωνιστές δυστυχώς ξεχάστηκαν.επίσης για το Ρήγα Φεραίο δεν είπα κάτι εγώ για σχέση με το ΚΚΕ καθώς γνωρίζω ότι εντάχθηκε στο ΚΚΕ εσωτερικού μετά τη διάσπαση το 68' και μετά αποτέλεσε την επίσημη νεολαία τ κκε εσωτερικού το 74..εννοείται οτι κάνει λάθος άν αναφέρει κάτι τέτοιο ο συγγραφέας, δεν είπα ότι συμφωνώ απόλυτα με το άρθρο απλά αναφέρει κάποια πράγματα που είναι σωστά. το διάβασες όλο δλδ και δεν βρίσκεις κάποιο ορθό ιστορικά σημείο? επίσης δεν αρνείται σαφώς τελείως τους νεκρούς της χούντας, απλά αναφέρεται σε συγκεκριμένα περιστατικά.τεσπα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. περιστατικά τ τύπου Ηλένιας Ασημακοπούλου δεν πιστεύεις δλδ ότι λερώνουνε την όλη ουσία του αγώνα του τότε?καλά αυτό είναι και καραμπάμ περιστατικό για χρόνια γ αυτό το αναφέρω. επίσης προσωπικά είμαι και πολύ κατά του ''παιχνιδιού'' με τη σημαία. έλεος όμως.και κάθε χρόνο έχουμε τα κλασσικά τσαμπουκαλίκια μεταξύ αναρχικού μπλογκ πασπίτικου μπλογκ κκ μπλογκ κ.ο.κ..κοίτα ε΄γω δεν είμαι τόσο φανατικός και διαφωνώ με όλα αυτά.εενοεείται πως δεν κάνανε όλοι τον ίδιο αγώνα κατά της χούντας και εννοεείται πως δεν λέω νακτεβαίνουνε όλοι μαζί γιαα πορεία μαζί και με φασίστες!! απλά θα μπορούσε να ναι μια μέρα μνήμης ολόκληρου τ ελληνικού λαού π θέλει ελευθερία και δημοκρατία και είναι κατά τέτοιων καθεστώτων και μια μέρα ομόνοιας.πολύς κόσμος δεν πιστεύεις ότι δεν κατεβαίνει λόγω περιστατικών π γίνονται κάθε χρόνο?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @XRS:
      -Αφού δεν αμφισβητούμε πως ύπηρξαν νεκροί μέσα και γύρω από το ΕΜΠ στις 17/11/73, ποιά ακριβώς είναι η πολιτική στόχευση του άρθρου που μας παράπεμψες;
      -Για το θέμα των θυμάτων καθαυτό. Το λογικό ,αν σε ενδιαφέρει η ιστορία, είναι ότι ο πραγματικός αριθμός πρέπει να είναι αρκετά μεγαλύτερος των επίσημα καταγεγραμμένων, καθώς υπάρχουν αγνοούμενοι που δεν εχουν ταυτοποιηθεί ακόμη, άνθρωποι που πέθαναν σε νοσοκομεία που δήλωσαν (για ευνόητους λόγους) άλλη αιτία θανάτου, και η χούντα είχε μπροστά της περίπου έναν χρόνο ακόμη για να εξαφανίσει (με όλα τα μέσα στην διάθεση της) όσα στοιχεία του εγκλήματος μπορούσε.
      -Για την οργάνωση "Ρήγας φεραίος(ΚΚΕ)" δεν είπα πως το ανάφερες εσύ, αλλά ο ανιστόριτος αρθρογράφος του κειμένου που μας παράπεμψες. Ρίξε μία ματιά και θα το δεις...
      -" ...επίσης δεν αρνείται σαφώς τελείως τους νεκρούς της χούντας, απλά αναφέρεται σε συγκεκριμένα περιστατικά..." Ναι, εφόσον δεν τολμάει (ακόμη) να αμφισβητήσει ευθέως την ιστορική αλήθεια (ζουν ακόμη οι άνθρωποι που συμμτείχαν), αρκείται να ροκανίσει την αξιοπιστία της με αμφιβολιούλες. Οταν αυτό θα έχει επιτευχθεί,σε καμμιά τριανταριά χρόνια (που δεν θα υπάρχουν εν ζωή μάρτυρες) θα αμφισβητηθεί και ευθέως η ίδια η ύπαρξη νεκρών στην επταετία με το ίδιο τρόπο που τα τάγματα ασφαλείας αναγορεύονται πλέον σε "πατριωτικά σώματα"...
      -Για τον επίλογο σου, απλά θα υπενθυμήσω πως η χούντα ήταν φυσική συνέχεια του καθεστώτος που υπήρχε πριν από αυτήν. Οι εκτελέσεις και τα βασανιστήρια ήταν αναπόσπαστο μέρος του "αντικομμουνιστικού" οπλοστάσιου της Ελληνικής "Δημοκρατίας" καθόλη την διάρκεια της περιόδου από την απελευθέρωση μέχρι το 1967. Περίοδος σε μεγάλο μέρος της οποίας δεν κυβερνούσε καν η "δεξιά", αλλά το "κέντρο"...

      Διαγραφή
    2. Ετσι μπραβο...για να μπαινουν τα πραγματα στη θεση τους..Περα απο το γεγονος οτι προσπαθουν να μας πεισουν οτι δεν εγινε και τιποτα και οτι τελικα η δικτατορια ωφεληθηκε απο το πολυτεχνειο και ολα ειναι μια μεγαλη πλεκτανη των κομμουνιστων και των συνοδοιπορων τους (κατα το "τιμη στους χιτες και ταγματασφαλιτες" και "για τις εκτελεσεις Ελληνων στη Κατοχη φταιει το ενοπλο ανταρτικο του ΕΛΑΣ που εξοργιζε τους ΝΑΖΙ") νομιζω πως στοχος ολης αυτης της καφριλόσκονης που σηκωνεται ειναι να αποτρεψουν τη συμμετοχη του κοσμου στις εκδηλωσεις και ΚΥΡΙΩΣ στη πορεια προς την Αμερικανικη πρεσβεια..θα ειναι η 2η μεσα σε 10 μερες μεγαλη λαοθαλασσα στο κεντρο της Αθηνας..αυτο φοβουνται σα το διαολο το λιβανι..το Λαο στους δρομους..οργανωμενα να διαδηλωνει την αντιθεση του σ αυτους που τον πυροβολουσαν τοτε και τον εξαθλιωνουν σημερα...στην αστικη ταξη και στους πολιτικους της υπαλληλους..ετσι οπως τοτε χτυπησαν οταν το οργανωμενο εργατικο κινημα μπηκε συμπαραστατης στον αγωνα των παιδιων του που σπουδαζαν ετσι και σημερα τρεμουν και βγαζουν σπυρια απεναντι στο οργανωμενο μαζικο εργατικο κινημα στο δρομο...αυτο φοβουνται αυτο θα προσπαθησουν να χτυπησουν..με ολους τους τροπους...Δε θελω να πιστευω οτι ο XRS ειναι σε διατεταγμενη υπηρεσια αλλα και λιγο με νοιαζει..το αναμασημα των εμεσματων μονο εμετο προκαλει ειτε γινεται κατοπιν διαταγης ειτε πρωτοβουλως..

      Διαγραφή
  10. φίλε Αλέξανδρε δεν είμαι σε διατεταγμένη υπηρεσία και ούτε θα μαι ποτέ και σε κάνενα..εγώ απλά διαβάζω, σχολιάζω, ψάχνω και τπτ περισσότερο.άν διαβάσεις προσεκτικά τί έχω γράψει θα δεις ότι δεν μηδενίζω το γεγονός ότι υπήρξαν νερκοί ή κυνηγημένοι κατά την περίοδο της χούντας, απλά μίλησα γι συγκεκριμένα περιστάτικά(τη ''νεκρή'' Ηλένια μ τη σχολίασες?) π αμαυρώνουνε την όλη ιστορία..αυτό μόνο και τπτ άλλο..απλά πιστεύω ότι το κάτι παραπάνω, όντας αναληθές, απλά δεν χρειάζεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.