15 Νοεμβρίου 2012

Ο γκεμπελίσκος Στάθης Σταυρόπουλος...

Πρέπει να ενόχλησαν πολύ οι ομιλίες της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ στη Βουλή κατά την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου αλλά και του προϋπολογισμού, την αξιωματική αντιπολίτευση και επιστράτευσαν το στελεχικό τους δυναμικό με σωρεία άρθρων σε ηλεκτρονικό Τύπο και εφημερίδες να απαντήσουν στο ΚΚΕ.

Χαρακτηριστικό το άρθρο του Στάθη Σταυρόπουλου στο «enikos.gr», ο οποίος «παρασυρμένος» φαίνεται από κάποια «συγχορδία» ενάντια στο ΚΚΕ ωρύεται γιατί γίνεται κριτική στο ΣΥΡΙΖΑ.Διαστρεβλώνοντας κάθε λέξη της ομιλίας της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ άφησε το κύριο, δηλαδή το χαρακτήρα της κρίσης και ποια η διέξοδος, να περάσει στα «ψιλά». Συγκεκριμένα λέει :«Πέρα απ' τις απλουστεύσεις του στυλ το μνημόνιο δεν είναι το πρόβλημα, το πρόβλημα είναι ο καπιταλισμός, οι οιωνοί για το δρόμο που έχει πάρει το ΚΚΕ δεν είναι καλοί» και πιο κάτω κατηγορεί το ΚΚΕ ότι κάνει μόνο διαπίστωση και όχι πολιτική λέγοντας ότι «το μνημόνιο είναι απλώς μια έκφανση του καπιταλισμού,ότι ο καπιταλισμός είναι οι κρίσεις του, ότι ο φασισμός είναι σύμφυτος με τον καπιταλισμό όσο και ο πόλεμος».

Εκεί είναι και η ειδοποιός διαφορά του ΚΚΕ με το ΣΥΡΙΖΑ αλλά και με τα υπόλοιπα κόμματα του ευρωμονόδρομου και γι' αυτό δέχεται και την πολεμική τους. Επειδή τολμά να λέει ότι η αγανάκτηση και η οργή του λαού πρέπει να γίνει εργαλείο ανατροπής της πολιτικής και της εξουσίας των μονοπωλίων και δε μένει σε ανέξοδες καταγγελίες της κυβέρνησης, προβάλλοντας ως διέξοδο μια άλλη κυβέρνηση της «αριστεράς» για τη διαχείριση του καπιταλισμού όπως ο ΣΥΡΙΖΑ σπέρνοντας αυταπάτες ότι εντός της ΕΕ και με τους μεγαλοεπιχειρηματίες στην οικονομία, θα κάνει τάχα φιλολαϊκή πολιτική.
Εν κατακλείδι και για να μην το κουράζουμε πολύ, η συνέντευξη που έδωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Τσίπρας στο CNN είναι η καλύτερη απάντηση σε όλους αυτούς που σκίζουν τα ιμάτιά τους γιατί κάνουμε κριτική στο ΣΥΡΙΖΑ.
Ενα μικρό αλλά χαρακτηριστικό απόσπασμα του κ. Τσίπρα, που είπε ότι επιδιώκει: «...κάτι παρόμοιο μ' αυτό που προσπαθεί να εφαρμόσει στις ΗΠΑ ο πρόεδρος Ομπάμα».
Εδώ όχι μόνο κριτική χρειάζεται, αλλά ένας κόσμος που αισθάνεται αριστερός να μην πέσει στο δόκανο του ΣΥΡΙΖΑ.


Πηγη

9 σχόλια:

  1. http://rizospastis.gr/story.do?id=7142462&publDate=15/11/2012

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. "...σε όλους αυτούς που διαρρηγνύουν τα ιμάτιά τους γιατί κάνουμε κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ..."

      Δεν νομίζετε οτι το άρθρο του Στάθη έθεσε πολύ πιο σοβαρά ζητήματα από το "δικαίωμα στην κριτική στον ΖΥΡΙΖΑ";

      Νόμιζα ότι άλλοι συνηθίζουν να πετάν τη μπάλλα στην εξέδρα (-Είστε φασίστες, -Μιλάτε και εσείς που είστε τα ορφανά του Στάλιν;)

      Διαγραφή
  2. http://www.902.gr/%CE%B5%CE%AF%CE%B4%CE%B7%CF%83%CE%B7/%CE%B1%CF%80%CE%B1%CE%B3%CE%BF%CF%81%CE%B5%CF%8D%CE%B5%CF%84%CE%B1%CE%B9-%CE%B7-%CE%BA%CF%81%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CF%83%CF%84%CE%BF%CE%BD-%CF%83%CF%85%CF%81%CE%B9%CE%B6%CE%B1-%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%AC-%CF%84%CE%BF%CE%BD-%CF%83%CF%84%CE%AC%CE%B8%CE%B7

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. "...μια άλλη κυβέρνηση της «αριστεράς» για τη διαχείριση του καπιταλισμού όπως ο ΣΥΡΙΖΑ σπέρνοντας αυταπάτες ότι εντός της ΕΕ και με τους μεγαλοεπιχειρηματίες στην οικονομία, θα κάνει τάχα φιλολαϊκή πολιτική..."

    Τότε, πχ.ποιό το νόημα της πρότασης που κατέθεσε το ΚΚΕ για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά; Για να διαλυθούν οι αυταπάτες υποθέτω και όχι για να την παλέψουμε τώρα.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ποσο ανεγκεφαλοι ποια; οτι βαζουμε τωρα ως αιτημα, το βαζουμε με την λογικη να το παλεψουμε και να το κατακτησουμε.
    και παλιοτερα δεν εβαζες τον σοσσιαλισμο, αλλα αυξηση επαιρνες, τωρα δεν το λεμε απλα, επιβαλουμε να μην κοπει το ρευμα.
    διαβασες καραγκιοζη τα μετρα που λεμε; το ξερουμε οτι δεν φαιρνουμε σοσσιαλισμο με αυτα αλλωστε ο τιτλος του το λεει "προταση για την ανακουφιση", τι σχεση εχει αυτο ρε νοθο του γκαιμπελς με την προταση διακυβερνησης του τσυριζα;
    αν θες να συγκρινεις μηλα με μηλα και οχι με πορτοκαλια θα το συγκρινεις με την προταση εξουσιας του κομματος και οχι κυβερνησης που βαζετε.
    αν δεν καταλαβαινεις την διαφορα, γαματα παρατα τα και πηγαινε να πλυνεις κανα πιατο ή να ασχοληθεις με το δικαιωμα του ιπποκαμπου στην βοσκηση ποσειδωνιας στον κολπο του μεξικου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Προσπαθώντας να ακολουθήσω την αναλυσάρα σου, μπορεί ο ΣΥΡΙΖΑ να συμπράξει με το ΚΚΕ σε άμεσα ζητήματα, όπως έγινε με την πρόταση νόμου για κατάργηση του Μνημονίου, ή κινδυνεύει ο λαός να εγκλωβιστεί σε αυταπάτες, συντροφάκο;

    Ο "ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΑΝ ΤΑ ΜΟΥΤΡΑ ΣΑΣ"*

    *προεκλογική φράση της Αλέκας για τον ΣΥΡΙΖΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ρε καραγκιοζοπαιχτη, ακομα και σε αυτη την προταση η θεση σας ή μαλλον καλυτερα οι θεσεις σας ηταν αλλα λογια να αγαπιομαστε.
    απο το να ψηφισουμε καποια αλλα διαφωνουμε με το πλαισιο, μεχρι οτι μπορεις να φανταστεις αρκει να μην δωσετε ξεκαθαρη απαντηση.
    στην τελικη τα ιδια τα λογια της αλεκας ηταν οτι αν φερει ο οποιοσδηποτε ενα νομοσχεδιο που συμφωνουμε θα το ψηφισουμε, αλλα το να ψηφισουμε την απλη αναλογικη π.χ. δεν σημαινει οτι μπορουμε να κανουμε και κυβερνηση.
    στα του μνημονιου. πολυ ευκολα προσπαθεις να ντριμπλαρεις την ουσια της προτασης νομου. η προταση νομου λοιπον εχει 2 σκελη.
    το πρωτο ειναι σαφεστατα η ακυρωση, που η προταση μας δεν λεει μνημονια σκετο, αναφερει δομες και νομοθετηματα απο την συνθηκη του Μααστριχτ και δωθε, γιατι να υπενθυμισω οτι τιποτα απο αυτα που περνανε με το μνημονιο δεν ειναι κατι που ακουγετε πρωτη φορα βλ. συνθηκη μααστριχτ & λευκη βιβλος και η το 2ο σκελος ειναι στο τι κανουμε μετα την ακυρωση και το τι κανουμε μετα.
    σε αυτο λοιπον κανεις απο τον ΤΣΥΡΙΖΑ δεν ειπε οτι θα το ψηφισει. το αντιθετο μαλιστα, για αυτο λοιπον τερμα με την σπεκουλα.
    αρα λοιπον σε επιμερους ζητηματα και ελλασωνος σημασιας μπορει και να τα παλεψουμε μαζι, παντα ομως με την επιφυλαξη οτι θα ειστε ετοιμοι να μας την κανετε πισωπλατα οπως παντα. σε αυτο ναι και μεχρι εκει γιατι ας πουμε για παραδειγμα την εξελιξη αυτη http://www.902.gr/%CE%B5%CE%AF%CE%B4%CE%B7%CF%83%CE%B7/%CF%81%CE%B7%CF%84%CF%81%CE%B1-%CE%B1%CF%85%CF%84%CE%BF%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B7%CF%83-%CE%B4%CE%B9%CE%BF%CF%81%CE%B8%CF%89%CF%83%CE%B7%CF%83-%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%8E%CE%B8%CE%B7%CF%83%CE%B5-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CF%80%CF%81%CE%AC%CE%BE%CE%B7-%CE%BD%CE%BF%CE%BC%CE%BF%CE%B8%CE%B5%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CF%8D-%CF%80%CE%B5%CF%81%CE%B9%CE%B5%CF%87%CE%BF%CE%BC%CE%AD%CE%BD%CE%BF%CF%85-%CE%B7-%CF%83%CF%85%CE%B3%CE%BA%CF%85%CE%B2%CE%AD%CF%81%CE%BD%CE%B7%CF%83%CE%B7 σε επιπεδο επικεφαλιδας ειδησεων μεγκα μπορει να ειμαστε μαζι, αλλα πρακτικα με ανθρωπους που μεχρι τωρα οπου ειναι δημαρχοι ειναι οι ευνουχοι στο χαρεμι της ΕΕ δεν μπορουμε να κανουμε χωριο. υπενθυμιση, η τροικα που βριζετε ειναι κατα 2/3 ΕΕ που κατα τα αλλα πινετε νερο στο ονομα της, την πιανεις την αντιφαση; ασε που και τους γερμανους που βριζατε μεχρι προχθες το αλλαξατε και κανατε πιπες στον γερμανο πρεσβη. οταν λοιπον αποκτησετε ΜΙΑ θεση και την κρατησετε ΜΙΑ βδομαδα ισως και νας σας παρουμε στα σοβαρα.

    Υ.Γ. εμενα ξεφτιλισμενε οπορτουνα δεν θα με ξαναπεις συντροφο, εισαι πολυ λακες εσυ και το συναφι σου για να πιανεις στο στομα σου αυτη την λεξη, αιντε γιατι πολυ καταχρηση εχει πεσει και πρεπει να πεσει και καμια σφαλιαρα μου φαινετε γιατι το εχετε παραξεφτηλισει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. και κατι ακομα γιατι τωρα την διαβασα, παρε αυτο και βαλτο εκει που ξερεις παπαρα οπορτουνιστη που θες και συνεργασιες
    http://www.syn.gr/gr/keimeno.php?id=29315
    βαλε τον καραδεξιο πια αλεξη στο πατο του πηγαδιου και κλεισε και το καπακι μπας και σταματησει να βρωμαει ραγιαδιλικι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. και κατι ακομα,
    γιατι ρε λαμογια δεν ανεβηκατε στην ισραηλινη πρεσβεια το σαββατο, σας επεφτε μακρια ή φοβαστε μην σας κανει ντα ο καινουργιος σας φιλος;;;
    που θα με πεις και συντροφο, φιλαρακο του ισραηλινου κρατους και θαυμαστη του ομπαμα που δεν ειναι ολες οι αμερικανικες κυβερνησεις ιδιες
    ειστε τυχεροι που δεν υπαρχει το απαρτχαιντ ακομα γιατι μεχρι και εκει θα φτανατε
    ξεφτιλισμενοι

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.