14 Νοεμβρίου 2012

Ο Λάκης και ο χορός του Ζαλόγγου

Έκατσα χθες να δω λίγη τηλεόραση --ιδέα για την οποία πάντα μετανιώνω-- και πέτυχα τον διασκεδαστή Λάκη στο Αλ Τσαντίρι Νιούζ. Διευκρινιστικά, δεν ήμουν ποτέ φαν του διασκεδαστή Λάκη, οπότε δεν παρακολουθούσα ποτέ και την συγκεκριμένη εκπομπή για να είμαι σε θέση να συγκρίνω αυτό που είδα με παλιότερες.

Αυτό που είδα ήταν ένα σκετς με τον Δημήτρη τον Πιατά στον ρόλο διορισμένου με μέσο υπαλλήλου στη Βουλή εκ Καρδίτσης. Κατ' αρχάς, εντυπωσιάστηκα από το κάστινγκ: ο Πιατάς είναι ως παρουσιαστικό και προφορά τόσο πειστικός ως Καρδιτσιώτης όσο θα ήταν ο Λάμπρος Κωνσταντάρας ως μάγκας του Περαία, ο Κώστας Χατζηχρήστος ως ψωνάρα του Κολωνακίου, ή ο Θανάσης Βέγγος ως νεοϋορκέζος ψυχαναλυτής. Ο άνθρωπος το έβρισκε εντελώς αδύνατο να μιλήσει θεσσαλικά, τόσο που το θέαμα ήταν μάλλον προς το θλιβερό, ιδίως αν γνωρίζεις τα θεσσαλικά.

Αλλά το δεύτερο στοιχείο που με εντυπωσίασε ήταν η σύλληψη του μονολόγου του: αφού επαίρεται ότι διορίστηκε στη Βουλή με μέσο, αυτός και έξι απ' τα αδέρφια του (προφανώς, η Καρδίτσα είναι κάτι σαν την Δυτική Βιργινία της Ελλάδας, μ.ο γέννησεων 14 παιδιά, τα τρία καθυστερημένα και τα δύο πνιγμένα στο πηγάδι), αρχίζει να ξεσπαθώνει ενάντια στο σάπιο πολιτικό σύστημα και να καλεί τον κόσμο να "ξεσηκωθεί."

Αυτά τα ευρήματα του Λαζόπουλου είναι φτιαγμένα για φιλολόγους. Έφαγα τα νύχια μου προσπαθώντας να καταλάβω αν έβλεπα μεταμοντέρνα αυτοπαρωδία του "σώου τύπου Λαζόπουλου", δηλαδή της χύδην μικροαστικής βλακείας ως εξυπνάδας, ή κάποια προσπάθεια σάτιρας που ξεκίνησε για Λευκάδα και κατέληξε, μεθυσμένη στο τιμόνι, κάπου για Χίο, Σάμο, Μυτιλήνη. Δεν έχω δε ιδέα τι κατάλαβε από αυτό το δύστυχο κοινό, για τα βάσανα του οποίου στο όνομα της "διασκέδασης" ανέπτυξα μια πολύ έντονη αίσθηση συμπόνοιας και συμπάθειας.

Το κλου του σκετς ήταν όταν ο ίδιος αυτοπαρουσιαζόμενος ως διεφθαρμένος ως το κόκκαλο δημόσιος υπάλληλος που καλούσε "τον κόσμο να ξεσηκωθεί" ενάντια στη διαφθορά αναφέρθηκε σαρκαστικά σε αυτούς που καλούν τους άλλους να ξεσηκωθούν αντί να ξεσηκωθούν οι ίδιοι. Τρίπαρα δικέ μου. Πόση παρωδική αυτοαναφορά σε ένα σκετς ας πούμε; 

Στο μεταξύ, και λόγω επαγγελματικής διαστροφής, το μυαλό μου άρχισε να περιπλανιέται στα μυστήρια της θεωρίας πρόσληψης --Wolfgang Iser, Hans-Robert Jauss και τα τοιαύτα--, και να θέτει στον εαυτό του το ζήτημα του λεγομένου "ορίζοντα προσδοκιών" αυτού του ακροατηρίου. Τι ακριβώς θεωρεί ότι βλέπει αυτός ο κόσμος; Τι αντιλαμβάνεται σε αυτό ως "σάτιρα"; Ποιανού πράγματος "σάτιρα" το θεωρεί; Του ίδιου του Λαζόπουλου ως εγκεφαλικά διαλυμένου μικροαστού που αδυνατεί να διατυπώσει μία πρόταση χωρίς να παραδοθεί στη ζεστή αγκαλιά της υστερικής ασυναρτησίας; Της τηλεόρασης ως μέσου; Του εαυτού του, ως ψυχαναγκαστικά εγκλωβισμένου κοινού ενός χωρίς ειρμό και νόημα ντελιρίου κάποιου που "τα 'χει πάρει", ενός επαγγελματία της αγανάκτησης; "Διασκεδάζει" αυτός ο κόσμος; Με ποια έννοια; Εγώ γιατί δεν μπορώ να εντοπίσω ίχνος διασκέδασης και μπόλικη μανιοκατάθλιψη στην εθελοντική έκθεση σε μια τόσο διεστραμμένη αντίληψη της "σάτιρας";

Δεν κατάφερα να απαντήσω στα ερωτήματά μου και άλλαξα κανάλι. Επέστρεψα στον Λάκη στο τέλος της εκπομπής, εν τω μέσω ενός ακόμα εντελώς ακατάληπτου σκετς για γκέι κομμωτές που έχουν χάσει τη μνήμη τους, το οποίο είχε μια ασαφή σχέση με το Μνημόνιο, και μια πολύ σαφέστερη με την προώθηση της καλλιτεχνικής καριέρας όσων συνόδευαν τον Λαζόπουλο στην μισό Ντέιβιντ Λυντς, μισό Πέδρο Αλμοδοβάρ, και μπόλικο Λάκης έμπνευσή του. Όταν ολοκληρώθηκε και αυτό, και ενώ η έκφρασή μου πρέπει να είχε κάτι απ' το αποσβολωμένο ανθρώπου που πήγε να δει Χάινερ Μύλερ για να ανακαλύψει ότι ο σκηνοθέτης του "Μηχανή Άμλετ" είναι ο Μάρκος Σεφερλής, έπεσε ένα δημοτικό και σηκώθηκαν όλοι να χορέψουνε, κάτι σαν το χορό του Ζαλόγγου ένα πράμα. Δεν είμαι σίγουρος για το κόνσεπτ του κλεισίματος αλλά μου φάνηκε κάτι σαν "άντε, γελάσαμε κι απόψε. Πάμε όλοι μαζί: Έχε γεια, καημένε κόσμε, έχε γειά, γλυκιά ζωή"--το οποίο, ως συμπέρασμα, μού φάνηκε μάλλον φυσιολογικό για κάποιον που προσπαθεί να καταλάβει τι τού συμβαίνει με μοναδικό θεωρητικό όπλο...τον Λάκη.

Εν κατακλείδι, ήταν μια τρομακτική εμπειρία η οποία με έκανε να ανησυχήσω σφόδρα για την ψυχική κατάσταση μιας μερίδας του κόσμου στην Ελλάδα. Θέλω να πω, άλλο είναι να διαβάζεις για νούμερα κι άλλο είναι να τα βλέπεις.

36 σχόλια:

  1. δεν ήμουν ποτέ φαν του διασκεδαστή Λάκη, οπότε δεν παρακολουθούσα ποτέ και την συγκεκριμένη εκπομπή για να είμαι σε θέση να συγκρίνω αυτό που είδα με παλιότερες.
    ΡΩΤΑ ΤΗΝ ΚΑΝΕΛΛΗ ΗΤΑΝ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΕΚΕΙ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και για να προλαβω τους φιλους απο το σαιτ ειμαι βλακας τρολ τα παιρνω απο το κρατος το ΣΥΡΙΖΑ το ΑΝΤΑΡΣΥΑ και ΤΟ ΕΕΚ

      Διαγραφή
    2. προφανως εσυ εισουν απο κατω στο "κοινο"...

      Διαγραφή
    3. ...στο κοινο που χειροκροτουσε ΚΑΙ την Κανελλη ηταν.

      Διαγραφή
    4. Γενικά η Κανέλλη, έχει συναντηθεί στην τηλεόραση, πολλές φορές με πολλούς, όπου λένε πολλά για το ΚΚΕ… Και με τον ΛΑΖΟΠΟΥΛΟ, και με τον ΚΑΖΑΚΗ… Το παράξενο είναι γιατί κανείς τους, ποτέ δεν είπε και αυτά που συνηθίζουν να λένε για το ΚΚΕ, μπροστά της live, ώστε να έχουν και την δυνατότητα να πάρουν και επίσημη απάντηση… Μάλιστα συμφωνούσαν κιόλας μαζί της…

      Διαγραφή
    5. Δηλαδή ρε μάγκες επιδή η αλιτία στα ΜΜΕ περησεύει οι εκπρόσωποι του ΚΚΕ πρέπει να αποσηρθούν και να μη εκφράζουν την θέση τους σε αυτά τα μέσα; Αν έκαναν κάτι τέτοιο θα ήταν προς όφελος της προπαγάνδησης των θέσεών του. Δηλαδή αγαπητοί "φίλοι" εσείς μηλάτε μόνο με αμόληντους και άσπηλους ανθρώπους; Εχετε κόψει κάθε επηκοινωνία με όλους τους υπόληπους;
      Συγνομη για τα ορθογραφηκά
      Γιαννης Γιαννόπουλος

      Διαγραφή
  2. κύριε ΛΑΖΟΠΟΥΛΕ και υπόλοιποι αστοί του ΣΥΡΙΖΑ, είχατε την ευκαιρία σας, και το 58… και το 89…να εξαφανίσετε το ΚΚΕ από προσώπου γης… τώρα πλέον είναι αργά για εσάς…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πολύ μου αρέσει που αυτό που βρίσκουν να προσάψουν στο ΚΚΕ είναι ότι η Κανέλλη ήταν "πολλές φορές" καλσμένη του Λαζ΄΄οπουλου. Αλλά για την ταμπακιέρα κουβέντα. Ειδικά για τις "βαθυστόχαστες" πολιτικές αναλύσεις που κάνει ο Λαζόπουλος.
      Και δυστυχώς ο συγγραφέας του άρθρου, με το ζάπινγκ έχασε το σημείο που ο Λαζόπουλος κούνα γε το δάκτυλο για να νουθετήσει το ΚΚΕ σχετικά με την κριτική του στον Συριζα.
      Δεν ξέρω αν το παρατηρήσατε αλλά το ίδιο έκανε και ο Στάθης, (ναι ο γελοιογράφος), σε άρθρο του στον ενικό.
      Με τα ίδια επιχειρήματα και οι δύο, παραδίδουν μαθήματα στο ΚΚΕ σχετικά με τον "κακό δρόμο" που έχει πάρει, τον δρόμο που το οδηγεί στην απομόνωση από το λαό και τις ανάγκες του.
      Παρά είναι πολλές οι συμπτώσεις, για να είναι τυχαίο.
      Παράλογο ακούς?

      Διαγραφή
    2. Πού (το) πάει το ΚΚΕ; 1ο Μέρος
      14/11/2012 Στάθης στον eniko
      Οι ημέρες που έρχονται «είναι γκαστρωμένες», όπως έλεγε ο αείμνηστος Χαρίλαος Φλωράκης. Ο χειμώνας που έρχεται θα είναι βαρύς κι αδίστακτος με τους αδύναμους. Συνεπώς η στάση που θα κρατήσει το ΚΚΕ για το επόμενο διάστημα έχει ιδιαίτερη σημασία για τις τύχες του λαού και της χώρας.
      Η επ’ εσχάτοις συρρικνωμένη απήχηση του ΚΚΕ στο εκλογικό σώμα δεν το βγάζει, τουλάχιστον όχι ακόμα, απ’ το πλαίσιο των αγώνων του λαού εναντίον της παλινόρθωσης του πιο άγριου και πρωτόγονου καπιταλισμού από την εποχή του Ντίκενς σε όλη την Ευρώπη και βεβαίως στην Ελλάδα, έτσι όπως εκφράζεται με την κόλαση των Μνημονίων - κι όχι μόνον.
      Πέρα απ’ τις απλουστεύσεις (του στυλ «το Μνημόνιο δεν είναι το πρόβλημα, το πρόβλημα είναι ο καπιταλισμός») oι οιωνοί για τον δρόμο που έχει πάρει το ΚΚΕ δεν είναι καλοί.
      Ας μείνουμε κατ’ αρχήν στα γεγονότα: την ημέρα που η ανίερη Ιερά Συμμαχία των Τριών της Τρόικας πέρναγε απ’ τη Βουλή το θανατηφόρο πακέτο των μέτρων, η κ. Παπαρήγα ανάλωσε την ομιλία της, κατά 80%, επιτιθέμενη στον ΣΥΡΙΖΑ. Θα μπορούσε να θεωρηθεί υστερία, αν δεν ήταν λάθος.
      «Μόνον διαφορές τακτικής ανάμεσα στη Ν.Δ. και τον ΣΥΡΙΖΑ», διακρίβωσε η Αλέκα.
      Δεν έμεινε όμως μόνον στις διακριβώσεις, αλλά πέρασε και στις προφητείες: «ο ΣΥΡΙΖΑ θα γίνει σοσιαλδημοκρατία, μάλιστα λιγότερο ριζοσπαστική απ’ όσον το ΠΑΣΟΚ της πρώτης του εποχής».
      Είναι κρίμα (στην πραγματικότητα ντροπή) να ξεπέφτει κανείς, πόσο μάλλον ένας μαρξιστής, σε «δίκες προθέσεων».
      Αλλά είναι ακόμα πιο θλιβερό, την ίδια ταραχή που έπαθαν τα παπαγαλάκια του Mega με τον κ. Λαφαζάνη ομιλούντα περί «κοινοβουλευτικού πραξικοπήματος» να παθαίνει ταυτοχρόνως και η κυρία Παπαρήγα μέσα στην αίθουσα. Ως «πασαρέλα» απαξίωσε τις διαμαρτυρίες του ΣΥΡΙΖΑ κι άλλων δυνάμεων για το πραξικόπημα που επιχειρούσε φόρα παρτίδα από του βήματος της Βουλής ο κ. Στουρνάρας για το αυτοδιοίκητο της Βουλής.
      Θλιβερά παράδοξα με ακόμα πιο θλιβερά παρεπόμενα: να εισπράττει αίφνης το ΚΚΕ επαίνους κι εύσημα απ’ τον κ. Σαμαρά, τον κ. Πρετεντέρη, τον κ. Βενιζέλο, την ευμενή ανοχή του... κ. Βορίδη, ακόμα και τα ιντερνετικά εύγε του κ. Κικίλια!!! - «με επαινούν οι εχθροί μου, κάπου κάνω λάθος» κάποτε, κάποιος, έλεγε.
      Μαζεύτηκαν πολλά; Οχι! έχει κι άλλα, ακόμα πιο παράδοξα, τουλάχιστον για τους κομμουνιστές και τους αριστερούς: «Ο ΣΥΡΙΖΑ ζητάει εκλογές προτού προλάβει το κίνημα να οργανωθεί(!) και να ξεσκεπαστεί(!) ο πραγματικός χαρακτήρας της δικής του πολιτικής, που είναι η πολιτική διαχείρισης της κρίσης σε βάρος του λαού(!)» (σ.σ.: τα θαυμαστικά δικά μου).
      Εδώ το ΚΚΕ βγάζει με τα χέρια του τα μάτια του: «προτού προλάβει το κίνημα να οργανωθεί»; - τριάντα χρόνια το οργανώνουμε, με το ΚΚΕ στην πρωτοπορία.
      Αλλά ας πούμε, για την οικονομία της συζήτησης, ότι το κίνημα δεν είναι ακόμα οργανωμένο επαρκώς - έως ότου να οργανωθεί, τι; - μαμ, κακά και νάνι; Ή μήπως ένα κίνημα οργανώνεται μέσα απ’ τους αγώνες, χωρίς να περιμένει πρώτα... να οργανωθεί κι ύστερα... να αγωνισθεί; - παιδαριώδεις σκέψεις. Και λογικά άλματα προκειμένου να δικαιολογηθούν τα αδικαιολόγητα.
      Τέλος, το ότι ο σατανικός ΣΥΡΙΖΑ «θέλει να διαχειρισθεί την κρίση σε βάρος του λαού» το ισχυρίζεται μόνον ο κ. Αδωνις Γεωργιάδης (όταν έχει διαβάσει πολύ Νεφελίμ).
      Είναι πιθανόν ο ΣΥΡΙΖΑ να αποτύχει εν τέλει να προασπισθεί τον λαό, αλλά να πιστεύει κανείς ότι θέλει να τον χαντακώσει, αυτό ξεπερνά τα όρια της πολιτικής σκέψης και εισέρχεται στο πεδίο της συνωμοσιολογίας.

      Διαγραφή
    3. Πού (το) πάει το ΚΚΕ; 2ο Μέρος
      Δυστυχώς, ως φαίνεται, το ΚΚΕ έχει εγκλωβισθεί στην ίδια του τη ρητορική (αριστερίστικη και σεχταριστική) σε πολιτικές που απάδουν της κομμουνιστικής παράδοσης: «Αδιάφορο το ΚΚΕ για τις παραβιάσεις του Συντάγματος», δήλωσε από του βήματος της Βουλής ο κ. Παφίλης. «Αστικό Σύνταγμα είναι έτσι κι αλλιώς, εμάς δεν μας κόφτει, εμείς δεν το έχουμε ψηφίσει», συνέχισε.
      Αγαπητέ μου Θανάση, για τη Δημοκρατία, την αποκατάστασή της -συνεπώς και για αυτό το Αστικό Σύνταγμα- χιλιάδες κομμουνιστές, αριστεροί και δημοκράτες εξορίσθηκαν, βασανίσθηκαν, έδωσαν τη ζωή τους! - τι έχετε πάθει;
      Τι είναι αυτά που λέτε; Σε Ελληνες πολίτες απευθύνεσθε, σε σκεπτόμενους ανθρώπους ή σε οπαδίτες και χούλιγκανς;
      Είναι δυνατόν να κατηγορεί η Αλέκα τον ΣΥΡΙΖΑ για «μπλοκ της δραχμής», ακριβώς όπως τον κατηγορεί ο κ. Σαμαράς για «λόμπι της δραχμής»;
      Είναι δυνατόν να μη συναινεί το ΚΚΕ στην παραπομπή Γιωργάκη στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής για τη λίστα Λαγκάρντ;
      Μάλιστα με το σκεπτικό που ανέπτυξε η Αλέκα: «Περιμένει ο λαός να τιμωρηθεί ο Παπανδρέου και τι θα γίνει; Θα ανεβεί η σύνταξη;»..!!!
      Αν αυτό το έλεγε άλλος, θα μιλούσα για κυνισμό, για αμοραλισμό, το είπε όμως η κυρία Παπαρήγα - τα έχετε χάσει; Δεν είναι
      η κάθαρση, δεν είναι η απόδοση δικαιοσύνης προϋπόθεση της δημοκρατικής ανασύνταξης; της επαναπολιτικοποίησης του λαού και της επανενασχόλησής του με τα κοινά;
      Στο 11ο Συνέδριο, ο Χαρίλαος είχε προτείνει και το κόμμα είχε επεξεργασθεί μια «δύσκολη» αλλά «γόνιμη» γραμμή: απευθυνόμαστε στον κόσμο του ΠΑΣΟΚ, όχι στο ΠΑΣΟΚ.
      Σήμερα εσείς κατηγορείτε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι γίνεται ΠΑΣΟΚ, επειδή πολλοί πρώην ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ (κι άλλων κομμάτων) προστρέχουν σε αυτόν.
      Το ίδιο ισχυρίζονται ο ΔΟΛ, το Mega κι όλες οι άλλες δυνάμεις του κακού.
      Ο ΣΥΡΙΖΑ θα γίνει ΠΑΣΟΚ αν γίνει κολυμβήθρα του Σιλωάμ για τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ κι όποιον άλλον μας έφερε έως εδώ.
      Ομως κάνετε, ενώ αφελείς δεν είσθε, πως δεν καταλαβαίνετε τη διαφορά. Δηλαδή τι θέλετε; Οι πρώην ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ ή της Ν.Δ. να μην έχουν καταφυγή, ούτε προσδοκία; και τότε, αν δεν μετακινηθούν αυτοί οι πολίτες, πώς θα αναταχθούν οι συσχετισμοί μέσα στον λαό, υπέρ του;
      Κάνετε όμως και κάτι άλλο, ακόμα χειρότερο: λέτε στον λαό ότι μέσα στο καπιταλιστικό πλαίσιο τίποτα δεν πρόκειται να αλλάξει κι ότι ώσπου να σας δώσει εντολή για τον σοσιαλισμό, ματαιοπονεί.
      Ετσι, όχι μόνον απογοητεύετε τον λαό (ο οποίος ώσπου να σας δώσει την εντολή για τον σοσιαλισμό πρέπει να επιζήσει) αλλά ταυτίζοντας
      τον στρατηγικό σας στόχο με την τακτική σας διαπράττετε αυτό που ο Λένιν έλεγε αριστερισμό.
      Και, κατ’ ακολουθίαν, για να υποστηρίξετε αυτή την πολιτική αυτοακυρώνεσθε: λέτε στον λαό: στον σοσιαλισμό θα λυθούν όλα (στο μεταξύ ο άλλος πεινάει, άλλος αυτοκτονεί), οργανωθείτε στα σωματεία, στις γειτονιές, παντού και παλέψτε για τον σοσιαλισμό.
      Ο σοσιαλισμός δεν είναι κακός στόχος, είναι μάλλον ο καλύτερος, αλλά ώσπου να σχηματισθεί η λαϊκή πλειοψηφία που χρειάζεται (καθώς οι ίδιοι λέτε), ώστε να ανατρέψουμε τον καπιταλισμό, οι καπιταλιστές μάς αλαλιάζουν. Χθες με τις πιστωτικές κάρτες, φέρ’ ειπείν, σήμερα με το Μνημόνιο, αύριο πιθανόν με τίποτα φαιοχίτωνες.
      Θα συμφωνήσω μαζί σας ότι το Μνημόνιο είναι απλώς μια έκφανση του καπιταλισμού, ότι ο καπιταλισμός είναι οι κρίσεις του, ότι ο φασισμός είναι σύμφυτος με τον καπιταλισμό όσον και ο πόλεμος.
      Ομως όλα αυτά είναι διαπίστωση, όχι πολιτική.
      Για τους μαρξιστές, όπως έλεγε κι ο θείος Κάρολος, το πρόβλημα δεν είναι μόνον να ερμηνεύουμε τον κόσμο, αλλά να τον αλλάζουμε.
      Τα τελευταία πολλά χρόνια αλλάζουν τον κόσμο επί τα χείρω οι αντιδραστικές δυνάμεις της νεοφιλελεύθερης ακροδεξιάς με τη συνεπικουρία της σοσιαλδημοκρατίας.
      Αν θεωρείτε αδιάφορο τον χαμό και των τελευταίων εργατικών κατακτήσεων, ώσπου να τις πάρουμε πίσω όλες μια και καλή στον σοσιαλισμό, καλώς πορεύεσθε.
      Πορεύεσθε όμως μέσα σε μια δική σας μεταφυσική, ολωσδιόλου δική σας.

      Διαγραφή
    4. καταρχην ο πρωην συντροφος σταθης θεωρει απλους πρωην ψηφοφορους του πασοκ τον κουρουμπλη την κατσελη τον φωτοπουλο και λοιπους εργατοπατερες της πασκε που ολοι τους τρεχουν στον συριζα. 2ον απο ποτε ειναι δικη προθεσεων οτι ο συριζα ειναι η νεα σοσιαλδημοκρατια απο την στιγμη που το προγραμμα του ειναι κατι μεταξυ πασοκ του 81 και2009,η ρητορικη τους ιδια,οι ορκοι πιστης στην Ε.Ε και τωρα τελευταια στο ΣΥΝΤΡΟΦΟ ΟΜΠΑΜΑ και επειδη οι κωλοτουμπες τους γενικα δεν εχουν σταματημο δεν συνεχιζω 3ον ωραια τα τσιτατα τον λενιν μαρξ αλλα οταν τα επικαλουνται ο σαμαρας ο στουρναρας και ο σταθης μονο να γελασω μπορω.Παντως δουλεια των κομμουνιστων ειναι και να ξεσκεπαζουν τον ρολο "αριστερων" και λοιπον οπορτουνιστικων στοιχειων στα ματια του λαου και αυτο θα κανουμε οσο και αν λυσατε! υγ. Μπορει το μεγκα να μην τον καλει οπως λεει αλλα στο CNN τοσες εμφανισεις ουτε ο συντροφος ομπαμα υγ2. ΟΜΠΑΜΑ=ΗΠΑ=ΔΝΤ=ΤΡΟΙΚΑ καλα πας αλεξη ουτε ο ΑΝΤΡΕΑΣ τοσο γρηγορα!

      Διαγραφή
    5. «Η διακήρυξη της 3ης του Σεπτέμβρη, όπως και κάθε πολιτική διακήρυξη που ενέπνευσε λαϊκούς αγώνες και σφράγισε την ιστορία του τόπου …» άραγε ένα κόμμα και ένας πρόεδρος όπου δεν θέλουν να έχουν καμία σχέση με το ΠΑΣΟΚ, αλλά με τον κόσμο του ΠΑΣΟΚ, τι δουλειά έχει να μιλά για την διακήρυξη της 3ης του Σεπτέμβρη, με τόσο ζεστά λόγια??? Ποιος ο λόγος να μιλά για την διακήρυξη ενός κόμματος, όπου εδώ και 30-40 χρόνια τρώει αργά και βασανίστηκα την χώρα μας ???? Και μιας που στο κείμενο γίνονται αναφορές στον Λένιν, αυτή ήταν η τακτική όπου ακολούθησαν οι μπολσεβίκοι, για την ιδεολογική κατάρτιση του λαού??? Επίσης πότε ο Λένιν έθεσε θέμα, πρώτα της αστικής δημοκρατικής κάθαρσης, και μετά την ανοικοδόμηση του σοσιαλισμού? Πότε ανέφερε, για μια ενδιάμεση «δημοκρατική» εξουσία πριν από την δικτατορία του προλεταριάτου ???

      http://www.youtube.com/watch?v=NV-_uVu8ZWI&feature=g-user-u

      Διαγραφή
    6. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
  3. Δεν νομίζετε ότι το έχετε παρακάνει στημένοι , "ανώνυμοι" προβοκάτορες; Αν έχετε τα κότσια κάντε αντιπαράθεση πολιτικά για το ΚΚΕ (βέβαια είναι αδύνατο για εσάς). Αφήστε τις αλητείες τύπου ασφάλειας...Και αν νομίζετε ότι αυτά πιάνουν, είστε γελασμένοι! Τα προσπαθεί χρόνια το ΠΑΣΟΚ και δεν πιάνουν. Είδατε ταύτιση του ΣΥΡΙΖΑ με το ΠΑΣΟΚ...ακόμα και η Χρυσή Αυγή τα ίδια επιχειρήματα χρησιμοποιεί ενάντια στο ΚΚΕ! Ή μήπως ανώνυμοι είστε φασίστες χρυσαυγίτες και όχι του ΣΥΡΙΖΑ...;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αλήθεια, ο Λαζόπουλος ξαναπεί ρε γραμμή από τη διεύθυνση του καναλιού, όπως πριν τις τελευταίες ευρωεκλογές για να πλασάρει τη γραμμή των αφεντικών του;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μου άρεσε όσο είχε το 15λεπτο του γύφτου μετά τις ειδήσεις.
    Μετά τα γλειψίματα απο "προσωπικότητες" περί αριστοφανισμού
    βλέπω μόνο έναν αριστοφαίνεσθαι και νάρκισσο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν θα μου έκανε καμία εντύπωση πλέον αν σε καμια
      επόμενη εκ(πορδή) πετούσε και την ατάκα περί της
      γνωστής εξίσωσης των άκρων.


      Διαγραφή
  6. καλα αυτος ο συριζαιος τρολ εκλεισε 8ωρο στο σαιτ...βγηκε το μεροκαματο για σημερα ε? φιλαρακο απο το πρωι δεν να κανεις τιποτα ποιο σοβαρο?? τουλαχιστον εισαι που εισαι εδω κανε μια προσπαθεια να ξεστραβωθεις μηπως και παρει μπρος το μυαλουδακι σου...αν θες να παραμεινεις στον ψευτικο κοσμο σου πηγαινε σε αλλο site

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Στο http://e-oikodomos.blogspot.gr/2012/11/blog-post_49.html
    και συγκεκριμένα στα 00:45 του βίντεο, ο ίδιος απαντα
    'δηλαδή το ΚΚΕ θέλει τη δραχμή αλλά όχι το λόμπι της δραχμής ?....κτλ'
    Βεβαίως στο κατα τα άλλα ρητορικό ερώτημα φροντίζει να δώσει μια συκοφαντική γνώμη του για το ΚΚΕ, που καμία σχέση δεν έχει με το ερώτημα που και ο ίδιος κατα λάθος διατύπωσε, και φυσικά απαντάτε με ένα απλό ΝΑΙ!!!
    Όμως ο προβοκατόρικος ρόλος του, διαπιστώνετε απο την εισαγωγή στο θέμα
    τόσο με τις εκφράσεις αμηχανίας όσο και στη μορφή που επιλέγει για εισαγωγή:
    ...η σοβαρότατη κ.Παπαρήγα,....ο Παφίλης έκανε δυναμική τοποθέτηση....
    όπου οι θετικές, κοφτές προσεγγίσεις του τύπου
    ....φαίνεσαι καλό παιδί...
    είναι γνωστή μέθοδος των ρουφιάνων απο την αρχή της αρχής και πάντα
    συνοδεύονται απο απλωμένες, επιτακτικές εκφράσεις του τύπου:
    ...ξέρω τί έκανες χθες το βράδυ, μίλα λοιπόν και πές τα μου όπως θέλω να τα ακούσω βρωμοκομμούνι....
    Θλιβερός, Άθλιος και δυστυχώς πιο θλιβερό το ακροατήριο του....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. απαραίτητη επισήμανση.
    Η ομάδα πίεσης ή Λόμπι είναι μια ομάδα προσώπων που προσπαθεί να επηρεάσει τα όργανα της εκτελεστικής και της νομοθετικής εξουσίας, επιδιώκοντας την πιο συμφέρουσα για τα μέλη της, απόφαση ή λύση, μια οργάνωση που δημιουργήθηκε με σκοπό την υπεράσπιση συμφερόντων και που ασκεί πίεση στις δημόσιες αρχές για να τους αποσπάσει αποφάσεις σύμφωνες με συγκεκριμένα συμφέροντα.
    Και μή μου πείτε ότι είχε το λαό ή λαικέ οργανώσεις στο μυαλό του ο πουστράκης όταν κατα λάθος αναφέρονταν στη διάκριση που επισημάνα προηγουμένως...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ο 'Λακης΄" κανει αυτο που εμαθε η πασοκοασφαλιτικη 'αρχη' που τον ανεδιξε να παριστανει τον 'ηθοποιο'ως ουρα της μελιναρας, και στο κατω κατω Αυτο μονο ξερει ως ...παρα την αρχην μαθητευσας.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. μια παρατήρηση μόνο για την εισαγωγή του κειμένου για να μην είμαστε και τελείως ισοπεδωτικοί...λές ότι μετανιώνεις π βλέπεις τηλεόραση...1) μπορείς να δεις τηλεόραση χωρίς να βλέπεις εκπομπές π δεν σου αρέσουνε, αλλά να βλέπεις ταινίες, ντοκιμαντέρ,σειρές, εκπομπές κτλ, καθώς επίσης και το 902, 2) υπάρχουνε πολλοί συνάνθρωποί μας π δεν ευτυχούν να έχουνε έστω και μία τηλεόραση στο σπίτι τους οπότε μια καλή πράξη απο μέρους σου θα ήταν να τους την παραχωρήσεις..ΥΓ- ούτε γω βλέπω λαζόπουλο, αλλά όχι ότι δεν βλέπω και καθόλου τηλεόραση, όχι φανατικά αλλά τουλάχιστον κάποιες ώρες βλέπω κάτι π ίσως να ναι ενδιαφέρον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Η κ. Αλέκα Παπαρήγα
    http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathpolitics_1_14/11/2012_469954

    Του Αλεξη Παπαχελα

    (γνωστού από τα τηλεγραφήματα της Αμερ.πρεσβείας http://parallhlografos.wordpress.com/2011/08/27/wikileaks-to-%CE%B5%CF%80%CE%B9%CE%BA%CF%81%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CF%8C-mega-%CE%BF-%CE%B4%CE%B9%CE%AC%CF%83%CE%B7%CE%BC%CE%BF%CF%82-%CF%80%CE%B1%CF%80%CE%B1%CF%87%CE%B5%CE%BB%CE%AC%CF%82/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Με ιδιαίτερα κολακευτικά σχόλια αναφέρονται οι Αμερικανοί διπλωμάτες στην εκπομπή Νέοι Φάκελοι του ΣΚΑΙ και ιδιαίτερα στον Αλέξη Παπαχελά – «ίσως τον πιο γνωστό Έλληνα δημοσιογράφο» όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται. Στο τηλεγράφημα, με ημερομηνία 2 Σεπτεμβρίου 2008 σημειώνεται ότι η εκπομπή Νέοι Φάκελοι έκαναν «πολύ καλή επιλογή παρουσίασης των αμερικανικών θέσεων». Σύμφωνα πάντα με τους αμερικανούς διπλωμάτες ένας από τους τρείς παρουσιαστές της εκπομπής ενημέρωσε την πρεσβεία ακόμη και για λεπτομέρειες του μοντάζ – όπως το ποια πλάνα Ρώσων αξιωματούχων κόβονταν και ποιά θα έμεναν.

      Διαγραφή
    2. ΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ;

      Διαγραφή
  12. ΤΩΡΑ ΤΗΝ "ΣΟΒΑΡΗ" ΑΛΕΚΑ ...
    ΚΑΠΟΤΕ ΥΜΝΟΥΣΕ ΤΟΝ "ΣΟΒΑΡΟ" ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ..
    http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_columns_1_11/03/2011_435437

    ΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. «Τακτική αναμενόμενη κατά τον Σαίξπηρ, ο οποίος στον «Εμπορο της Βενετίας» έγραφε ότι
      «για τους σκοπούς του ο Διάβολος μπορεί να απαγγείλει ακόμα και την Αγία Γραφή»...» γίνετε σε παρακαλώ να αφήσεις αυτό το ψευτομάγκικο στιλ, γιατί έχω αρχίσει και φορτώνω, και θυμάμαι τους Λένιν Στάλιν?... Kαι σε ρωτάω και εγώ μετά «ΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ;» ....

      Διαγραφή
    2. http://www.youtube.com/watch?v=rIVb1sBpJsk&feature=relmfu

      http://www.youtube.com/watch?v=aI5Ddynod04

      Διαγραφή
    3. Ρίξτε μια ματιά στα βίντεο..... ΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ Ανώνυμος15 Νοεμβρίου 2012 8:43 π.μ.;

      Διαγραφή
  13. μήπως θέλεις και εμςίς να σου βάλουμε την εκπομπή του Παπαχελά που υμνούσε το Κύρκο καθώς και την εκπομπή για τη διάσπαση του ΚΚΕ που υμνούσε το τσίπρα ο οποίος μολις είχε πρωτο εκλεγεί στην ηγεσία του ΣΥΝ και την ίδια στιγμή εδιναιν και έπαιρναν οι αναφορές περι δογματικής τάσης που νίκησε την ανανεωτική στο 13ο συνέδριο?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. εξάλλου ο Σαμαράς,
    μίλησε με λόγια του Λένιν,
    άρα ο Λένιν στηρίζει τα Μνημόνια.

    από Left.gr (θα μπορούσε να είναι...χεχεχε).

    @ψηρίς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. "Αριστερά ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ" είναι η λογική του Λάκης. Αυτό το πολιτικό μέρος έχει πάει μαζικά στον ΣΥΡΙΖΑ.

    Παλαιότερα ο Λαζόπουλος είχε καλέσει στην εκπομπή του και τον είχε προβάλει ως λύση τον Τρεμόπουλο των Οικολόγων

    Tην καλύτερη κριτική στον Λαζόπουλο την έχει κάνει πριν 2 εβδομάδες "το Εθνος".
    Έγραφε στο περίπου
    Όταν ανεβαίνεις πολλά λεβελ στο ανσασέρ, πηγαίνεις στα πάρτυ των πλούσιων φίλων και φιλοξενείσαι στα κότερα, δύσκολα ν ακάνεις τον άλλο να γελάσει, να τον πείσεις τον άλλο πως είσαι μαζί του ακόμα και αν μιλάς υπέρ του

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Ο Πιατάς και διάφοροι άλλοι ηθοποιοί (π.χ.Καφετζοπούλος)ήταν μέχρι το 1980 σε κάτι ομαδούλες της αριστεράς σαν ΕΚΚΕ και κάποιες παρόμοιες, ΥπερΕπαναστατικά ΚΚΕ - όχι παίξε γέλασε

    Μόλις έγιναν οι εκλογές του 1981, οι "πολύ επαναστάτες" π.χ σαν του ΕΚΚΕ μπήκαν ή συ6νδέθηκαν ΤΟ ΠΑΣΟΚ, μάλλον για να πολεμήσουν το σύστημα από τα "μέσα".

    Όπως είχε γραψει και ο Λένιν στο βιβλίο του "Αριστερισμός, η παιδική αρρώστια του Κομμουνισμού ",ή για να το πούμε με απλά λόγια,

    το πολύ αριστερό φλάς στα λόγια, οδηγει στην δεξιά πολιτική στροφή στην πράξη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Η ομίλία της Αλέκας ήταν πάρα πολύ καλή. Σε 3.500 λέξεις ανέλυσε ΤΑΞΙΚΑ την κατάσταση, τις 3 διαφορετικές απόψεις μερίδων του κεφαλαίου και την άποψη της εργατικής τάξης, δηλαδή την λύση που προτείνει το ΚΚΕ.

    Αυτά για όσους κόβουν τις προτάσεις του ΚΚΕ στα μέτρα τους και την κάνουν "σημαία" μπας και δικαιολογήσουν την ανυπαρξία της δικής τους πολιτικής.

    Η "Καθημερινή" είχε γραψει παλαιότερα
    πως το ΚΚΕ κινείται στα όρια της νομιμότητας, όταν το ΠΑΜΕ κατέβαινε με τους ναυτργάτες-λιμενεργάτες, και στήριζε την απεργία των χαλυβουργών.

    Εκεί που απουσίαζαν ΣΥΡΙΖΑ και συνισιτώσες. Εκεί που ο Μητρόπουλος προετρπε τους απεργούς να λύσουν την απεργία τους. Εκεί που ο Τσίπρας έλεγε πως το ΠΑΜΕ δεν πρέπει να οδηγείται σε ακρότητες στα λιμάνια.

    Για να μην ξεχνιόμαστε το ποιος δίνει σε δύσκολές στιγμές του κεφαλαίου, τα διαπιστευτήρια του στους αστούς..

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.