2 Νοεμβρίου 2012

Συγκυβερνηση: ΔΕΝ θα τεθει σε ψηφοφορια η προταση νομου του ΚΚΕ για ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ των μνημονιων !


«Το ΚΚΕ δεν έφερε την πρόταση νόμου για την κατάργηση του μνημονίου και της δανειακής συνθήκης για λόγους προπαγάνδας, αλλά ήταν στοιχειώδης υποχρέωσή μας και θεωρούμε ότι ο λαός πρέπει να παλέψει για την ουσιαστική κατάργησή τους και τη μετεξέλιξη της πάλης αυτής σε πάλη κατά της ΕΕ και για διέξοδο του λαού από την κρίση», 
δήλωσε η γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα.


Η κ. Παπαρήγα δήλωσε ότι «το γεγονός πως η πρόταση δεν τέθηκε σε ψηφοφορία ούτε και θα τεθεί, με ερμηνεία του Συντάγματος ότι δεν πρέπει να παίρνονται στη Βουλή αποφάσεις που ανεβάζουν το δημοσιονομικό κόστος, αποδεικνύει ότι το Κοινοβούλιο -που εμείς το λέμε αστικό- έχει θωρακιστεί με πάρα πολλούς τρόπους και συνταγματικά και με νόμους, ούτως ώστε οι αποφάσεις που παίρνονται να μην δημιουργούν ρωγμές στα τείχη και στα βάθρα του συστήματος».
Η γγ της ΚΕ του ΚΚΕ ανέφερε ότι αυτό δεν σημαίνει πως το κόμμα δεν θα παλεύει και δεν θα ζητά ισχυρή δύναμη και μέσα στο κοινοβούλιο, «αλλά ας τα βλέπουν αυτά, τα κόμματα εκείνα τα οποία το πολύ που βλέπουν για τον λαό είναι να οργανώνει μια διαδήλωση, ένα κίνημα για να αλλάζει τον κυβερνητικό μηχανισμό και το κυβερνητικό προσωπικό και όχι για να ανατρέψει το ίδιο το σύστημα».
«Αργά ή γρήγορα το αστικό κοινοβούλιο θα αποδειχθεί για τον λαό ότι δεν είναι ο ναός της δημοκρατίας, αλλά κυριολεκτικά μια φυλακή και ο λαός πρέπει, ανατρέποντας τη δικτατορία των μονοπωλίων, να δημιουργήσει γνήσιους λαϊκούς θεσμούς, με βουλευτές και αντιπροσώπους οι οποίοι εκφράζουν τη λαϊκή εξουσία και δεν είναι υπηρέτες -είτε από τη θέση της διακυβέρνησης, είτε από τη θέση της αντιπολίτευσης- του σάπιου κοινωνικού συστήματος που ζούμε», κατέληξε η κ. Παπαρήγα.

18 σχόλια:

  1. ακριβως, για να μην εχουν αυταπατες οσοι πιστευουν οτι μεσα στο αστικο κοινοβουλιο μπορει να ψηφιστουν νομοι ειτε απο δεξια ειτε απο "αριστερη" κυβερνηση που θα βγαινουν εξω απο τις "ρητρες" του ιδιου του αστικου συστηματος, αν δεν ανατρεψει ο λαος το αστικο συστημα για να δημιουργησει νεες δομες λαικης εξουσιας, τιποτα δεν προκειται να αλλαξει, οι μπουρδες της ΔΗΜΑΡ και του ΣΥΡΙΖΑ και αλλων δυναμεων για "εκμεταλευση" των δυνατοτητων που μας δινει το αστικο συνταγμα και οι αστικοι νομοι φαινονται μονο σαν μπουρδες...ακριβως αυτο και τιποτα παραπανω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πόσο τρέμουν όμως ακόμη και τον εαυτό τους? Το επόμενο πεδίο πάλης όμως δε θα είναι τόσο "χαλαρό" όσο το κοινοβούλιό τους...
    Φαίδρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πάλι γλύτωσε ο συριζα....ειδατε πωσ προστατεύει το σύστημα τα παιδιά του για να μην μένουν εκτεθειμένα και να συνεχισουν να κοροιδεύουν τον λαό?Στρατούλη?Λαφαζάνη?Παπαδημούλη? που είναι οι αντιδράσεις σας? δεν ειναι αυτό κοινοβουλευτικό πραξικόπημα?Α...ξέχασα αυτό το πραξικόπημα σώζει τα...προσχήματα.
    αντε γεια....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  4. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει "κοινοβουλευτικές αυταπάτες", σοσιαλδημοκρατικό κόμμα ειναι, κόμμα του συστήματος, ανάχωμα της αστικής τάξης προς το ΚΚΕ, εσυ που δεν εχεις τέτοιες αυταπάτες:
    α) γιατί φέρνεις νομοσχέδιο κατά των μνημονίων ΣΤΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ενώ ξέρεις
    ότι δεν θα ψηφιστεί και ότι μέσα από το κοινοβούλιο τέτοιες αλλαγες
    δεν έρχονται.
    β) γιατί δεν το έφερες στο λαό ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ προτείνοντας το ΣΤΟ ΛΑΟ ως
    μέρος ενός επαναστατικού προγράμματος καλώντας τον να σε ψηφισει να το εφαρμόσεις
    και ΟΧΙ στο αστικό κοινοβουλιο που ειναι δεδομένη η σύνθεσή του;


    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΝΑ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΚΟΥΚΟΥΕ ΜΑΛΛΙΑΣΕ ΟΧΙ ΕΕ ΟΧΙ ΜΑΑΣΤΡΙΧΤ ΟΧΙ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΠΑΝΤΑ
      ΗΤΑΝ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΤΑ ΤΑ ΜΑΖΕΨΕ ΚΑΙ ΜΑΣ ΠΡΟΔΩΣΕ
      ΓΙΑΤΙ
      Το Ευρωκοινοβούλιο ελέγχει εάν τα ευρωκόμματα συμμορφώνονται με τους όρους της ΕΕ και την πολιτική της. Εάν διαπιστώσει παραβίαση από κάποιο ΕΠΚ, μπορεί ανά πάσα στιγμή να διαγράψει από το Μητρώο του αυτό το Ευρωπαϊκό Πολιτικό Κόμμα.
      Επίσης, πρέπει να υποβάλλουν «ανεξάρτητη έκθεση ελεγκτών» για τις δαπάνες τους. Υπόκεινται στον έλεγχο του Ευρωπαϊκού Ελεγκτικού Συνεδρίου και της OLAF (της Οικονομικής Αστυνομίας της ΕΕ για την καταπολέμηση της απάτης σε βάρος των οικονομικών της ΕΕ) που μπορούν ανά πάσα στιγμή να διενεργούν ελέγχους στα κόμματα και να ζητάνε οποιαδήποτε στοιχεία και έγγραφα.
      Επιβάλλονται κυρώσεις στα ευρωκόμματα από το Ευρωκοινοβούλιο, εάν αυτά δεν συμμορφώνονται με τις αρχές και τις αξίες της ΕΕ ή εάν παραβιάζουν τους όρους της χρηματοδότησής τους από τον ευρωενωσιακό προϋπολογισμό.
      Οι κυρώσεις αυτές μπορεί να είναι:
      - Η διαγραφή τους από το Μητρώο των ευρωκομμάτων (και επομένως και από την ευρωενωσιακή χρηματοδότηση).
      - Η ακύρωση της χρηματοδότησης της ΕΕ και η επιστροφή των χρημάτων που έχουν ήδη πάρει.
      - Η μείωση της χρηματοδότησης ή πρόστιμα ίσα με το 10% της χρηματοδότησής τους.
      Το συμπέρασμα ;
      Όποιο ελληνικό κόμμα συμμετέχει σε κάποιο ΕΠΚ, με βάσει τα παραπάνω, δεν είναι τίποτα άλλο παρά ένα φερέφωνο των μεγάλων καπιταλιστικών επιχειρήσεων που φτιάξαν την ΕΕ, άρα, κόλπα ότι δήθεν δουλεύουν για το καλό του λαού μας, ας τα σταματήσουν επιτέλους

      Διαγραφή
  5. Έλααααααααααααααααααααααα ….
    Καλώς τα παλικάρια της φακής ….
    Πάλι εν είδατε ….Ότι ουδέν είδατε ….
    Δεν θέλει μόνο κόπο ….
    Αλλά θέλει και τρόπο ….
    Η πολιτική ….
    Ενότητα και αγώνα να φύγει η δεξιά ….
    Αλλά είναι ξεχασμένο στου νου την φυλακή ….

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ενότητα και αγώνα να φύγει η αστική τάξη μαζί με τα αριστερά και δεξιά δεκανίκια της...
      Αλλά είναι ξεχασμένο στου νου την φυλακή

      Διαγραφή
    2. Την ιδεολογία όμως ε …. Την πετάς στα σκουπίδια μπροστά στην «ενότητα»…. Επίσης όποιος θέλει ενότητα το αποδεικνύει στην πράξη … Όχι μόνο στα λόγια, πετώντας μια «πιστολιά» σε έναν μπλοκ...

      Διαγραφή
    3. Ασεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεε.....
      τις κραυγες αγωνιας για το δικο μας το "χαμο"...
      Κοιτα στο δικο σου "γυαλινο κοσμο"....
      εκει που το ροζ μπερδευεται με το μαυρο.....
      εκει που οι κραυγες μισους μπλεκονται με ιαχες θριαμβου..
      οταν τα πλαστικα σημαικα ξαναζωντανευουν...
      να το ροζ προβαλλει στον οριζοντα...να φυγει μου λες το μαυρο...
      ομως δεν εχεις κοκκινο στη φουχτα σου για να μου δωσεις..
      εχεις κιαλλο μαυρο, εχεις γκριζο και αψυχο χρωμα...
      ειναι δυσκολο το κοκκινο μου λες...
      ναι ειναι δυσκολο το κοκκινο...
      γιατι ειναι το χρωμα της καρδιας, αυτης που χτυπα με σταθερο, αντρικιο χτυπο....
      και εσυ θα μεινεις με το ροζ, σε λυπαμαι αληθεια αδερφε μου....
      σε λυπαμαι.................

      Διαγραφή

  6. ο παραπάνω (Ανώνυμος 3 Νοεμβρίου 2012 12:20 π.μ.) είμαι.

    απάντηση έχει κανεις να δώσει?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. «Δεν φέραμε την πρόταση νόμου κατάργησης του μνημονίου, των εφαρμοστικών νόμων και των δανειακών συμβάσεων για λόγους προπαγάνδας, αλλά ήταν στοιχειώδης υποχρέωσή μας και θεωρούμε ότι ο λαός πρέπει να παλέψει για την ουσιαστική κατάργησή τους και τη μετεξέλιξη της πάλης αυτής σε πάλη κατά της ΕΕ και για διέξοδο υπέρ του λαού από την κρίση.

      Όμως το γεγονός ότι δεν τέθηκε καν σε ψηφοφορία, όπως και δεν θα τεθεί σε ψηφοφορία στη Βουλή με ερμηνεία του Συντάγματος ότι δεν πρέπει να παίρνονται από τη Βουλή αποφάσεις που ανεβάζουν το δημοσιονομικό κόστος, με αφορμή λοιπόν αυτό και επί της ουσίας, βγαίνει το εξής συμπέρασμα: Ότι αυτό το κοινοβούλιο, που εμείς το λέμε αστικό κοινοβούλιο, έχει θωρακιστεί με πάρα πολλούς τρόπους, συνταγματικά και με νόμους, ούτως ώστε οι αποφάσεις που παίρνονται να μη δημιουργούν ρωγμές στα τείχη και στα βάθρα του συστήματος. Αυτό δε σημαίνει ότι εμείς δε θα παλεύουμε και δε ζητάμε ισχυρή δύναμη και μέσα στο κοινοβούλιο. Αλλά ας τα βλέπουν αυτά τα κόμματα εκείνα τα οποία το πολύ που βλέπουν για το λαό είναι να οργανώνει μια διαδήλωση, ένα κίνημα για να αλλάζει το κυβερνητικό προσωπικό και όχι για να ανατρέψει το ίδιο το σύστημα.

      Αργά ή γρήγορα το αστικό κοινοβούλιο θα αποδειχθεί για το λαό ότι δεν είναι ο ναός της δημοκρατίας, αλλά είναι κυριολεκτικά μια φυλακή και ο λαός πρέπει ανατρέποντας την εξουσία των μονοπωλίων να δημιουργήσει γνήσιους λαϊκούς θεσμούς, με βουλευτές και αντιπροσώπους οι οποίοι εκφράζουν τη λαϊκή εξουσία και δεν είναι υπηρέτες, είτε από τη θέση της διακυβέρνησης είτε της αντιπολίτευσης, του σάπιου κοινωνικού συστήματος που ζούμε»....ελπιζω να σου φτανει η να σου την αναλυσω κιαλλο?

      Διαγραφή
    2. εξυπνος ο ανωνυμος, σου λεει οτι του ς επιασα στα πρασα δεν θα μου απαντησουν.
      το ΚΚΕ φωστηρα μου εφερε στην βουλη προς ψηφιση την πολιτικη του γραμμη, αυτο που ελεγε και στις εκλογες και που διαφοροι λεγανε οτι μπορουμε να συνεργαστουμε.

      οριστε παλληκαρια, πεδιο δοξης λαμπρον, να το μινιμουν της προτασης μας. καμια αναγνωριση του χρεους, διαγραφη του, καταργηση των αντιστοιχων νομων. ασε προς το παρων το μετεπειτα που βαζουμε, για το τωρα.
      το ψηφιζετε ωρε αριστεροι;;;;;
      ΟΧΙ και ας δουμε τους λογους ως προς τον ξωφαλτσα που το παιζει και φολα αριστερος.
      δεν το ψηφιζει γιατι αρχη του ειναι οτι θελει να πληρωσει, αυτο το κομματι που η περιβοητη Ε.Λ.Ε. θα πει, δλδ αναγνωριζει οτι ο ελληνικος λαος χρωσταει, δλδ οτι ολοι μαζι τα φαγαμε. γιατι τοτε ρε παλληκαρια την πεφτατε στον παγκαλο; αυτα δεν ελεγε; οτι εφαγαν και οι μεγαλοι αλλα εφαγε και η πλεμπα;
      το βασικοτερο ομως που δεν τα ψηφιζει ειναι γιατι εμεις λεμε να καταργηθουν οι εφαρμοστικοι. τι ειναι οι εφαρμοστικοι ομως;;;;;
      η ΣΥΝΘΗΚΗ ΤΟΥ ΜΑΑΣΤΡΙΧΤ ΚΑΙ ΟΙ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΕΙΣ ΤΗΣ ΟΠΩΣ Η ΛΕΥΚΗ ΒΙΒΛΟΣ.
      ψηφιζοντας την προταση νομου του ΚΚΕ αναιρει την υπογραφη του στην συνθηκη και αυτο δεν το αντεχει ο περασα και δεν ακουμπησα (την αριστερα).
      αντε και οταν δωσει τον χρισμο το τρομερο παιδι του πασοκ απο τα γραφεια των επικαιρων θα παρετε και την εξουσια με υπουργους τον ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟ (Κ.Ε. ΠΑΣΟΚ ΜΕΧΡΙ ΤΟ 2010, ΠΕΡΙΠΟΥ), ΤΟΝ ΚΟΥΡΟΥΠΛΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΑΚΟΡΑΦΑ (ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΕΛΕΧΑΡΕΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΜΕΧΡΙ ΤΟ 2010 ΕΚΤΟΣ ΚΑΙ ΑΝ ΜΕΧΡΙ ΤΟΤΕ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΗΤΑΝ ΚΑΛΟ. ΤΟΝ ΡΑΥΤΟΠΟΥΛΟ ΒΑΛΤΕ ΤΟΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΤΙ ΘΑ ΞΕΡΕΙ ΑΠΟ ΤΟ 85 ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΟΤΣΑΚΑ ΣΤΟ ΑΜΥΝΗΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΦΩΤΟΠΟΥΛΟ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ, ΑΛΛΩΣΤΕ ΞΕΡΕΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΝΑ ΒΑΖΕΙ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΣΕ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑΤΑ, ΑΛΛΑ ΤΙ ΛΕΩ ΜΑΖΙ ΤΙΣ ΒΑΖΑΤΕ ΣΤΗΝ ΓΕΝΟΠ ΞΕΡΕΤΕ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΟΙ ΟΡΙΤΖΙΝΑΛ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ
      το πασοκ εκαναν καποια χρονια να το καταλαβουν και τωρα οι πρωην ισχυροι αντρες δεν βγαινουν απο το σπιτι τους.
      ξερετε τι εχετε να παθετε οταν σας παρει και εσας χαμπαρι ο κοσμος; γαλαξια θα πρεπει να αλλαξετε

      Διαγραφή
    3. ΝΑ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΚΟΥΚΟΥΕ ΜΑΛΛΙΑΣΕ ΟΧΙ ΕΕ ΟΧΙ ΜΑΑΣΤΡΙΧΤ ΟΧΙ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΠΑΝΤΑ
      ΗΤΑΝ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΤΑ ΜΑΖΕΨΕ ΚΑΙ ΜΑΣ ΠΡΟΔΩΣΕ
      ΓΙΑΤΙ
      Το Ευρωκοινοβούλιο ελέγχει εάν τα ευρωκόμματα συμμορφώνονται με τους όρους της ΕΕ και την πολιτική της. Εάν διαπιστώσει παραβίαση από κάποιο ΕΠΚ, μπορεί ανά πάσα στιγμή να διαγράψει από το Μητρώο του αυτό το Ευρωπαϊκό Πολιτικό Κόμμα.
      Επίσης, πρέπει να υποβάλλουν «ανεξάρτητη έκθεση ελεγκτών» για τις δαπάνες τους. Υπόκεινται στον έλεγχο του Ευρωπαϊκού Ελεγκτικού Συνεδρίου και της OLAF (της Οικονομικής Αστυνομίας της ΕΕ για την καταπολέμηση της απάτης σε βάρος των οικονομικών της ΕΕ) που μπορούν ανά πάσα στιγμή να διενεργούν ελέγχους στα κόμματα και να ζητάνε οποιαδήποτε στοιχεία και έγγραφα.
      Επιβάλλονται κυρώσεις στα ευρωκόμματα από το Ευρωκοινοβούλιο, εάν αυτά δεν συμμορφώνονται με τις αρχές και τις αξίες της ΕΕ ή εάν παραβιάζουν τους όρους της χρηματοδότησής τους από τον ευρωενωσιακό προϋπολογισμό.
      Οι κυρώσεις αυτές μπορεί να είναι:
      - Η διαγραφή τους από το Μητρώο των ευρωκομμάτων (και επομένως και από την ευρωενωσιακή χρηματοδότηση).
      - Η ακύρωση της χρηματοδότησης της ΕΕ και η επιστροφή των χρημάτων που έχουν ήδη πάρει.
      - Η μείωση της χρηματοδότησης ή πρόστιμα ίσα με το 10% της χρηματοδότησής τους.
      Το συμπέρασμα ;
      Όποιο ελληνικό κόμμα συμμετέχει σε κάποιο ΕΠΚ, με βάσει τα παραπάνω, δεν είναι τίποτα άλλο παρά ένα φερέφωνο των μεγάλων καπιταλιστικών επιχειρήσεων που φτιάξαν την ΕΕ, άρα, κόλπα ότι δήθεν δουλεύουν για το καλό του λαού μας, ας τα σταματήσουν επιτέλους

      Διαγραφή
  7. Το κοινοβούλιο είναι αστικό αλλά ... οι εκλογές που καθορίζουν τα μέλη του μπορεί να πάρουν επαναστατικό χαρακτήρα! Μπερδεύτηκα!
    Εκλογές για υπηρεσιακά συμβούλια στους εκπαιδευτικούς: Σε πανω από 70 περιοχές ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΤΑΡΣΥΑ σε κοινό ψηφοδέλτιο. Η Ενότητα της .... καρέκλας.
    ΠΑΝΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  8. είμαι ο παραπάνω ανώνυμος "που το παίζει έξυπνος"

    Τελικά σωστό είναι να μην ασχολούμαστε με το ιντερνετ και τα μπλογκς !!

    Αν δει κανεις τι απαντάνε εδω, το μόνο που θα κάνει ειναι να μην διαβαζει τίποτα, και αν είχε αποφασίσει να ψηφισει ΚΚΕ, σιγουρα θα αλλάξει γμώμη.

    απορώ, ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΑΠΟ ΣΑΣ ΕΣΤΩ ΒΓΕΙ ΜΙΑ ΕΞΟΡΜΗΣΗ ΜΕ ΤΟ ΚΟΜΜΑ;
    έτσι νομίζεις ότι πειθεις τον κόσμο; Για βγες στην πιάτσα να τα πεις έτσι όπως τα λες εδω..!!
    ρε,-θα σου πει ο εργατης- δεν με νοιάζει τι λέει ο ΣΥΡΙΖΑ
    εσυ τι ΘΑ ΚΑΝΕΙΣ !!! πες μου !!!

    στο μπλόγκ ο κάθε... .....τυχάσπαστος μιλά εξ ονόματος του ΚΚΕ πίσω από το πληκτρολόγιο και θεωρεί ότι "παλευει" ενω δεν μπορεί να καταλάβει ότι μπορεί και να κάνει ζημιά στο Κόμμα του

    Μοντεστο,
    αυτό λέει η ερώτηση μου;
    από που κατάλαβες ότι εγω ειμαι ΣΥΡΙΖΑιος ;
    ΑΠΟΚΛΕΊΕΤΑΙ δηλαδη να είμαι ΚΚΕ; Ε;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θα μου επιτρέψεις να σε διορθώσω λίγο, όσο αφορά τις ερωτήσεις όπου δέχεται το ΚΚΕ στις εξορμήσεις του σήμερα, ο εργάτης ο οποίος δεν έχει και μεγάλη ενασχόληση με την πολιτική ( και δεν το γράφω υποτιμητικά αυτό, δικαίωμα του καθενός με το τι θα ασχολείται στην προσωπική του ζωή ), το πρώτο πράγμα που σε ρωτάει είναι « γιατί δεν θέλεις το κοινό μέτωπο όπου προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ» και μετά « δηλαδή εσείς τι θα κάνετε παραπάνω από τον ΣΥΡΙΖΑ για εμένα τον εργαζόμενο ?» …
      Και δεν μιλάω «εξ ονόματος» του ΚΚΕ … Μπορώ όμως να μιλήσω εξ ονόματος της πολιτικής όπου σήμερα στηρίζει το ΚΚΕ, γιατί την στηρίζω εμπράκτως και θεωρώ πως αυτή είναι η πολιτική και ιδεολογική θέση όπου θα πρέπει να έχει ένα κομουνιστικό κόμμα, σε συνθήκες – και όχι μόνο- σαν τις σημερινές .

      Διαγραφή
    2. αν δεν εισαι συριζαιος θες πυξιδα γιατι εχεις χαθει και δυστηχως οχι στην μεταφραση.
      εγω προσωπικα ανωνυμε και σημερα το πρωι εξω ημουνα.
      και ναι θα του πω και τι κανει ο ΣΥΡΙΖΑ γιατι ειναι υπηρετης της αστικης ταξης και κανει ζημια στην εργατικη ταξη και στην υποθεση της.
      οσο για το τι κανω εγω προσωπικα και το ΚΚΕ για την καθημερινοτητα δεν εχεις παρα να ανοιξεις τα στραβα σου και να διαβασεις τον "Ρ" για το που ειναι καθημερινα τα μελη και οι φιλοι του κομματος και απο τι ωρα σηκωνονται καθε πρωι και τι ωρα γυρνανε σπιτι τους για να ξυπνησουν τον καθε κιοτη και να πεταξουν τις μασκες απο τους δηθεν φιλους τους.
      οσο αναφορα την πιατσα τα λεω ποιο χοντρα γιατι στην πιατσα δεν εχει πολιτικες για μη μπινελικια και σεβασμο στον αλλο (sic), στην πιατσα θα πρεπει να του πω χοντρα ποιος τον κοροιδευει και ποιος τον πουλαει και εκει στον αλλο που ξυπναει απο τις 5 και γυρνει σπιτι στις αλλες 5 δεν εχει με το σεις και με το σας.
      ειμαστε εκει για να υπερασπιστουμε, την δουλια το μεροκαματο, να μην κοπει το ρευμα να μην του παρουν το σπιτι.

      αν και θεωρω οτι σου απαντησα στα δυο αρχικα ερωτηματα, ας τα εμπλουτισω λιγο
      α) το κανεις 1ον για να ξεμπροστιασεις τους δηθεν φιλους και 2ον για να δειξεις οτι οντως ο λαος δεν πρεπει να εχει κοινοβουλευτικες αυταπατες και να παλεψει να παρει την ζωη του στα χερια του.
      β) γιατι εξυπνοπουλι μου, εσυ που εχεις βγει και εξορμηση με το ΚΚΕ τρομαρα σου, το σχεδιο νομου ΕΙΝΑΙ το προγραμμα που καταθετει καθε μερα το ΚΚΕ στον λαο. γιατι εκτος απο τα αρθρα η προταση εχει και ενα "σκεπτικο" απο πισω που μιλαει συγκεκριμενα και λεει οτι δεν αρκει να καταργηθουν τα μεχρι τωρα, αλλα βαζει και στοχους το τι θα γινει μετα και αυτο ειναι που απο τις 15/5 στο πανελλαδικο το ΚΚΕ το εχει καταθεσει στον ελληνικο λαο. για αυτο λοιπον αν ειχες διαβασει την πολιτικη του κομματος, αν ειχες βγει εξορμηση αυτα θα τα εχεις πει δεν γινεται.
      αρα λοιπον δυο τεινα συμβαινουν
      Α) ή λες ψεμματα και εχεις τοση σχεση με το ΚΚΕ οση και ο ηλιος με την νυχτα ή
      Β) εισαι ΚΚΕ αλλα δεν καταλαβαινεις τι σου γινεται και θες πολυ διαβασμα ακομα και κυριως κατανοηση του τι διαβαζεις.
      στην πρωτη περιπτωση εχεις την περιφρονηση μου οχι για το αντιθετο της αποψης σου, αλλα για τον τροπο που πας να την περασεις πουστικα συριζαιικα
      στην δευτερη θα εχεις την αμεριστη συμπαρασταση μου να σε βοηθησω να καταλαβεις 5 πραγματα, αν θες βεβαια γιατι μπορει να εισαι ΚΚΕ με τον τροπο που θες εσυ και οχι με τον τροπο του ΚΚΕ οποτε σηκωνω τα χερια ψηλα

      Διαγραφή

  9. Για το 65ωρο
    Στις 5 Νοεμβρίου 2008, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ ψήφισε μαζί με τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ την «έκθεση Σέρκας»
    ειμαι ο Μανολιος και μη μου πεις παρτο αλλιως, στο χωριο μου οι 9 στους 10 λεν την
    τουτο. Ειμαι του 58 σχεδον αγραμματος, σπιτι δουλεια, σπιτι δουλεια, δυσκολη
    η κεφαλα μου, τη σηκωνω μογο με κροτιδα,μιλα μου στη γλωσσα μου οπως πχ,
    εκτελεστες της εργατιας,εφεραν την πεινα,σκοτωνουν τα παιδια μας ,παιρνουν
    και την πεζουλα που μας αφησαν οι παππουδες στο χωριο,σκοτωσαν τη ζωη. Ειστε οι μονοι που δικαιουστε να μιλατε τη γλωσσα μου καιεχετε τοσα βελη στην φαρετρα


    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.