1 Νοεμβρίου 2013

Άρση χρηματοδότησης: Ο Σκουρλέτης εκθέτει τον Λαφαζάνη και αποκαλύπτει


Πράγματι άλλους αφορούσε

Ο Π. Σκουρλέτης έδωσε χτες συνέντευξη στον ρ/σ ΣΚΑΪ. Εκεί, μεταξύ άλλων, του επισημάνθηκε ότι ο Ηλ. Κασιδιάρης έδωσε συγχαρητήρια στον Μ. Γλέζο και τη Ζ. Κωνσταντοπούλου επειδή δεν ψήφισαν την τροπολογία για την αναστολή χρηματοδότησης της Χρυσής Αυγής. Αντί άλλης ...υπερασπιστικής γραμμής ο Π. Σκουρλέτης επέλεξε το επιχείρημα με το οποίο ο ΣΥΡΙΖΑ κατακεραύνωνε την τροπολογία πριν αυτή ψηφιστεί, υποκριτικά όπως εκ των πραγμάτων αποδεικνύεται, αλλά απ' την ανάποδη: «Μα δεν αφορούσε τη Χρυσή Αυγή. Η νομοθετική ρύθμιση δεν είναι μια φωτογραφική ρύθμιση. Αυτή τη στιγμή, για παράδειγμα, δεν έχει ψηφιστεί η άρση της χρηματοδότησης της Χρυσής Αυγής. Ψηφίστηκε μια νομοθετική ρύθμιση, η οποία προβλέπει κάτω από ποιες προϋποθέσεις σταματάει η χρηματοδότηση ενός κοινοβουλευτικού κόμματος. Τώρα πρέπει να πάμε στο δεύτερο βήμα. Αρα η τοποθέτηση των βουλευτών μας δεν σχετιζόταν με κανενός είδους πιο επιεική στάση απέναντι στη Χρυσή Αυγή...»!

Αρα, συνεπάγεται, η τοποθέτηση όλων των υπολοίπων βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ που ψήφισαν την τροπολογία σχετίζεται με επιεικώς ...επιεική στάση απέναντι στην προσπάθεια της κυβέρνησης, συνολικά του συστήματος για χτύπημα μη αρεστών πολιτικών κομμάτων, δηλαδή με μέτρο που στόχο έχει την ακόμη μεγαλύτερη θωράκιση του συστήματος, (ενίσχυση του λεγόμενου αντιτρομοκρατικού νόμου είναι αυτό που ψήφισαν), άρα με στόχευση το λαϊκό κίνημα και την πρωτοπορία του. Αυτή είναι συμβολή του ΣΥΡΙΖΑ και το ομολογούν, δείγμα ότι δίνει εξετάσεις στους αστούς ως ικανός να τον εμπιστευτούν ακόμη και για την ανάδειξή του σε δική τους κυβέρνηση, με την ολοένα και πιο πιστή προσαρμογή του στις επιδιώξεις τους.
Ριζοσπάστης

Βλέπε:

Lenin Reloaded, 27 Οκτωβρίου 2013

"Το άρθρο 187 αφορά τις «εγκληματικές οργανώσεις», το οποίο, αν και απαράδεκτο, θα μπορούσε να γίνει «ανεκτό», μόνο και μόνο γιατί πράγματι «φωτογραφίζει», χωρίς να αναφέρει, τη «Χρυσή Αυγή» που διώκεται ως εγκληματική οργάνωση και στοχεύει στην αναστολή χρηματοδότησής της."

Παναγιώτης Λαφαζάνης, συνέντευξη στην "Αυγή"

Και:


ΓΡΑΦΕΙΟ ΚΡΑΤΙΚΟΥ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ
Βλέπει συγκλίσεις συγκυβέρνησης - ΣΥΡΙΖΑ

«Ενθαρρυντικά μηνύματα για συναινέσεις και συγκλίσεις» ανάμεσα στη συγκυβέρνηση (ΝΔ - ΠΑΣΟΚ) και τον ΣΥΡΙΖΑ, βλέπει στην τριμηνιαία έκθεσή του το «Γραφείο Προϋπολογισμού του Κράτους στη Βουλή», στο οποίο έχει ανατεθεί η παρακολούθηση της εκτέλεσης του κρατικού προϋπολογισμού. Επισημαίνει ότι η κατάσταση στη χώρα παραμένει «κρίσιμη» και ακόμη ότι παρά τα όποια σημάδια «σταθεροποίησης», όπως οι ίδιοι τα χαρακτηρίζουν, η «επιστροφή στην ανάπτυξη δεν έχει διασφαλιστεί».

Ειδικότερα:

Οι «συναινέσεις και οι συγκλίσεις κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης», σύμφωνα με την έκθεση, αφορούν σε ζητήματα όπως η παραμονή της χώρας στο ευρώ, η αναδιάρθρωση του χρέους, η «αναθεώρηση του προγράμματος προσαρμογής», δηλαδή η επικαιροποίηση πτυχών της αντιλαϊκής πολιτικής στο φόντο των εξελίξεων και των σημερινών προτεραιοτήτων της εφαρμοζόμενης πολιτικής σε όφελος του κεφαλαίου.


«Συγκλίσεις» συγκυβέρνησης και κομμάτων της αντιπολίτευσης διαπιστώνουν και σε ό,τι αφορά τη λεγόμενη «μετά το μνημόνιο εποχή». Επισημαίνουν ότι η δημοσιονομική διαχείριση θα ορίζεται ολοένα και περισσότερο στο πλαίσιο της ΕΕ, δηλαδή από τους κανόνες ισοσκελισμένων προϋπολογισμών, μηχανισμούς αυτόματης διόρθωσης τυχόν αποκλίσεων, πολιτική «μεταρρυθμίσεων» κ.ά.


Οι εκτιμήσεις τους για ρυθμούς ισχνής ανάκαμψης του ΑΕΠ από το 2014, βασίζονται σε ορισμένα ιδιωτικά «επενδυτικά σχέδια» που προχωρούν (COSCO, «Philip Mortis», υδροπλάνα κ.ά) στην επανεκκίνηση έργων (οδικοί άξονες που παραδίδονται στους ιδιώτες), στις ιδιωτικοποιήσεις, στον αγωγό φυσικού αερίου, που «δεν αντιμετωπίζει προβλήματα». Στο ίδιο πλαίσιο είναι ο νέος «επενδυτικός νόμος.


«Ασάφειες» βλέπουν στο «διαπραγματευτικό τοπίο που χαρακτηρίζεται από διαφορές ανάμεσα στους εμπλεκόμενους παίκτες» (ΔΝΤ, Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, κυβερνήσεις κρατών της ΕΕ, ΗΠΑ, τράπεζες, «επενδυτικά» σχήματα).


Μεγαλύτερη «πηγή αβεβαιότητας» είναι τα «ελλείμματα - οικονομικά και θεσμικά - σε μια σειρά τομέων του Δημοσίου». «Κρίσιμο ζήτημα» χαρακτηρίζεται η εξέλιξη της διοικητικής μεταρρύθμισης, «μέρος της οποίας είναι το πρόγραμμα κινητικότητας και οι απολύσεις στο Δημόσιο και η αναδιάρθρωση των αμυντικών βιομηχανιών».
Ριζοσπάστης




Πηγη: Lenin Reloaded

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.