9 Ιανουαρίου 2013

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου του ΚΚΕ για την κατάληψη των γραφείων της ΔΗΜΑΡ με αφορμή τη Βίλα Αμαλία.

Το ΚΚΕ καταδικάζει την κατάληψη των γραφείων της ΔΗΜΑΡ. Αυτές οι ενέργειες δεν έχουν καμία σχέση με την ανάπτυξη της λαϊκής πάλης κατά της αντιλαϊκής πολιτικής και του αυταρχισμού. Δίνουν προσχήματα και επιχειρήματα στην κυβέρνηση να κλιμακώσει τον αυταρχισμό κατά του λαϊκού κινήματος.

Η θέση του ΚΚΕ ήταν και είναι ότι τα διάφορα δημόσια κτίρια και χώροι που βρίσκονται ειδικά στα κέντρα μεγάλων πόλεων και είναι αναξιοποίητοι πρέπει να αξιοποιηθούν με ευθύνη των Δήμων για την αντιμετώπιση των καυτών και οξυμένων λαϊκών προβλημάτων στη στέγαση, την ιατρική φροντίδα και περίθαλψη των κατοίκων, τη δημιουργία παιδικών σταθμών, κέντρων απεξάρτησης κ.α. Τέτοιες διεκδικήσεις πρέπει να έχουν οι κινητοποιήσεις στις γειτονιές και το εργατικό λαϊκό κίνημα.

114 σχόλια:

  1. http://fadomduck2.blogspot.gr/2013/01/gr-villa-amalias.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ασχετο αλλα αυτό ηταν ολα τα λεφτα
      http://fadomduck2.blogspot.gr/2013/01/blog-post_7.html
      νκ

      Διαγραφή
  2. Για την κατάληψη των γραφείων κακώς ασχολείται το κόμμα, τσο την έννοια ότι είναι ασάφεια κυβερνητικού κόμματο κ ο λαός πρέπει να μπορεί να εκφράσει τη δυσαρέσκεια του.
    Το άλλο για τους δήμους πάλι δεν το καταλαβαίνω αυτοί που παίζουν παιχνίδια στις πλάτες των παιδιών κ παζαρευουν το πετρελαιο θέρμανσης των σχολείων για να καλύψουν αλλά κονδύλια Και μάλιστα με τους σημερινούς συσχετισμους στου
    ς δήμους, εμείς ψάχνουμε εκείνους που θα "προσφέρουν" κ θα παραχωρήσουν "δημοσία περιουσία";
    και τέλος οι καταλήψεις δίνουν αλοθι στην κρατική καταστολή!??
    Δεν θυμάμαι άλλη τόσο εκτός γραμμής ανακοίνωση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. *με την έννοια ότι είναι γραφεία κυβερνητικού κόμματος

      Διαγραφή
    2. οντως, η τοποθετηση σου ειναι εκτος γραμμης.....

      Διαγραφή
  3. @pantatetoia:
    Οταν αύριο-μεθαύριο θα μπουκάρουν οι "αγανακτισμένοι" και "θιγμένοι" από τις απεργίες μαγαζάτορες, στα γραφεία του ΚΚΕ ή όποιου άλλου, και θα επικαλούνται πως υπάρχει προηγούμενο, θα καταλάβεις το "γιατί".
    Όταν θες να διαμαρτυρηθείς ενάντια στην κυβέρνηση καταλαμβάνεις κυβερνητικά και όχι κομματικά κτήρια. Τον λόγο τον ανάφερα παραπάνω.
    Κατά τα λοιπά είναι τελείως διαφορετικό πράγμα η μαζική διεκδίκηση δημόσιων χώρων, από την επιλεκτική ιδιοποίηση που είναι οι καταλήψεις στέγης (η βίλα ποτέ εν σταμάτησε νομίζω να είναι τέτοια). Εδώ η διαφωνία είναι πολιτική.
    Θα συμφωνήσω πάντως, πως ο χρόνος της διατύπωσης της, δεν ήταν και ο πλέον κατάλληλος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. trash
      φαντάστηκα πως σχετικά με τα γραφεία κάτι τέτοιο είχε στο μυαλο του ο συντάκτης αλλά για το συγκεκριμένο που λες θεωρω ότι δεν θα είναι το ίδιο όταν υπάρχουμε εμείς από εξω κ δεν το πάω σε επίπεδο τσαμπουκά.
      Η ένσταση μου εκτός από το ακαιρο του πράγματος, που εύστοχα επισημαίνεις, ακριβώς έχει να κάνει με το γεγονος ότι πολιτικά δεν μπορώ να διαφωνήσω με την αυθόρμητη κατάληψη στέγης κ μάλιστα με τα συγκεκριμένα χαρακτηριστικά προηγούμενης εγκατάληψης των κτηρίων.

      Διαγραφή
    2. @pantatetoia:
      -Το τι πολιτική-ιδεολογική διαφωνία μπορεί να υπάρχει με μία "αυθόρμητη" (εν το βάζω τυχαία σε εισαγωγικά) κατάληψη στέγης, είναι μία μεγάλη όσο και ενδιαφέρουσα κουβέντα, αν θέλεις να την κάνουμε. Επί του παρόντος πάντως εφόσον η διαφωνία υφίσταται, ορθώς και διατυπώνεται (διατηρώ την επιφύλαξη μου για τον χρόνο). Αυτό επιβάλει μία έντιμη πολιτικά στάση.
      -Για το πρώτο κατάλαβες το σκεφτικό μου, οπότε δεν πλατιάζω άλλο...

      Διαγραφή
  4. κομμουνιστης επαναστατης ποτε δεν θα μπει στα ξεκουδουνα μεσα στα γραφεια αλλου χωρου, εκτος απο συγκεκριμενες εποχες ή αν κινδυνευεις απο τα κτιρια αυτα φυσικα και οχι απο αυτα που πρεσβευουν.
    ντου σε γραφεια του ΚΚΕ εχουν προσπαθησει να κανουν και στην θεσσαλονικη το 2008 και στην αθηνα την ιδια εποχη αλλα και σε αλλες εποχες με ενταση. αν "νομιμοποιηθει" τετοια κατασταση δεν θα κανουμε αλλη δουλια απο το να φυλαμε τα γραφεια και οχι απο "αναρχικους", π.χ. απο μπαβους εφοπλιστων που δεν θα τους αρεσει η απεργια ή απο αλλους που θα τους ενοχλουν τα γραμματα της κομματικης οργανωσης πειραια.
    οσο για τις συγκεκριμενες καταληψεις ,αρκουν σχολια του α/α χωρου κατα καιρους για να μην παμε ποιο βαθια στο τι εξυπηρετει τετοιου ειδους καταληψη.
    ασε που ειδικα η βιλα σε κανα 2 χρονια θα επρεπε ή να την φιαξουν ή να φυγουν γιατι θα πεσει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @modesto:
      Στην Θεσαλονίκη (προφανώς εννοείς τις διαδηλώσεις για το φόρουμ), κάποιοι κατέφυγαν στα γραφεία του κομματος κυνηγημένοι από τα ΜΑΤ. Φυγαδεύτηκαν δε, με παρέμβαση του κόμματος. Ας μην μπλέκουμε τις καταστάσεις.
      Οχι βέβαια πως ο συγκεκριμένος "χώρος" τραβάει κανένα ζόρι, την στιγμή που έχει αναλάβει κατ'επάληψη την ευθήνη για εμπρηστικές επιθέσεις σε βάρος κομματικών γραφείων...
      Το πρόβλημα είναι ακριβώς το δεύτερο που θέτεις. Τι θα γίνει σε περίπτωση πολιτικής νομιμοποίησης αυτής της πρακτικής, όταν τα ντου θα τα κάνουν μπράβοι των εφοπλιστών π.χ.;

      Διαγραφή
    2. θεωρώ οτι το να ισχριζόμαστε πως χρειάζονται υποδείξεις ή πως μπαινουν ιδέες απο κάτι τέτοια σε κράτος και εφοπλιστές δείχνει να είμαστε πολύ μακρυά από την πραγματικότητα.
      Να πω επίσης πως τα οποιαδήποτε κομματικά γραφεία δεν είναι άβατα και ασφαλώς δεν χρειάζεται να πω πως δεν επιθυμώ ούτε εγώ να είναι η υπεράσπιση τέτοιων χώρων το πρώτο που θα έχουμε να κάνουμε, οποτεδήποτε έρθει εκείνη η ώρα...
      Πάντως θέτω το ζήτημα των αστοχιών το τελευταίο διάστημα στις ανακοινώσεις (και για τους έτοιμους για καυγά: ναι δεν είναι αυτές ο λόγος για τον οποίο δέχεται επιθέσεις το κόμμα απο δεξιά/αριστερά)
      αλλά μηπως είναι ώρα να γίνει γνωστό πως βλέπουμε ένα θέμα που πρέπει να λυθεί;

      Διαγραφή
    3. @pantatetoia:
      Ετσι νόμισαν και άλλοι όταν προεκλογικά τα ντου αφορούσαν κυβερνητικούς βουλευτές. Οταν τελικά φτάσαμε οι επιθέσεις να αφορούν μόνο "αριστερούς" και κομμουνιστές, το παιχνίδι είχε στηθεί ήδη: "Η αριστερά το είχε ξεκινήσει πρώτη, σύμφωνα με τον αστικό τύπο, άρα γιατί να διαμαρτύρεται;"
      Συμψηφισμός ανάμεσα στα γιαούρτια και τα ...μαχαίρια!
      Φαντάσου με τις επιθέσεις σε κομματικά γραφεία το τι έχει να γίνει. Ας βλέπουμε λίγο πιο μπροστά από την μύτη μας...Α

      Διαγραφή
    4. οχι trash. μιλαω για την πορεια του δεκεμβρη αμεσως την επομενη μερα μετα την προσπαθεια να χτυπησουν την πορεια του ΚΚΕ εκεινη την δευτερα. την επομενη μερα αν θυμαμαι καλα ειχε πορεια στην θεσσαλονικη ειχε πορεια απο ολους σχεδον τους χωρους και οταν περναγε η πορεια μπροστα απο την ΚΟΘ υπηρξε προσπαθεια να μπουκαρουν απο την πορτα και μαλιστα οχι απο μπλοκ του α/α χωρου, αυτη την στιγμη ανηκει στην ενδυναμει κυβερνηση, με ενα αρκετα αστειο ομολογουμενος αποτελεσμα αλλα η προσπαθεια εγινε. εσυ προφανως μιλας για το 2003 τοτε που δοκιμασαν να μπουνε στον 904. επισης εκει πρεπει να φχαριστανε την καθοδηηγησ που δεν αφησε τον κοσμο να εκφραστει οπως πραγματικα ηθελε

      Διαγραφή
    5. για το 2003.
      δεν κατεφυγαν κυνηγημενοι. κανανε ντου και μαλιστα στους 2 απο κατω οροφους που δεν φυλαγοντουσαν μπηκαν και τα εκαναν γυαλια καρφια, αλλα στο ραδιο ειχε κοσμο. επισης απο κει δεν ηταν προγραματισμενη καμια πορεια, ομως στο απεναντι κτιριο ηταν φουλ στις καμερες, σαν ετοιμοι απο καιρο. το κομμα (οι επικεφαλεις) βοηθησαν στο να φυγουν χωρις να παθουν τπτ αυτοι που μπηκαν οι οποιοι αρκετοι απο αυτους ηταν ξενοι (δυτ ευρωπη), καποιοι στην αρχη φαγανε κατι ψιλες μεχρι να ειδοποιησουν οτι φευγουν τους μπροστα για να μην τους πειραξουν. πραγμα που οσο και να μην συμφωνω ηταν αναγκαιο αφου μας την ειχαν στημενη. αν θυμασαι τοτε υπηρχαν δημοσιευματα στην θεσσαλονικη που λεγανε οτι το ΚΚΕ θελει αιμα κτλ.

      Διαγραφή
    6. @modesto:
      Για το γεγονός που ανάφερα η πληροφόρηση μου προέρχεται από παρόντα μέλη του ΠΑΜΕ. Αν ξέρεις κάτι πιο θετικά, πάω πάσο.
      -Και ναι έχεις δίκιο, τελικά δεν είχα υπόψην μου το 2008, μπέρδεψα τις χρονιές (ου γαρ έρχεται μόνον :D ).
      Μea culpa...

      Διαγραφή
    7. για το 2003 το ξερω παρα πολυ καλα, ποιο καλα δεν γινεται, εκεινη την ημερα συζηγος ηγετικου στελεχους του κοντρα ηταν επισης απεξω και προκαλουσε, το ιδιο ατομο που το 1996 απειλουσε κνιτες να μην πανε στο πολυτεχνειο γιατι θα εχει και αλλους κυριακιδιδες

      Διαγραφή
  5. ολες αυτες οι "καταληψεις" ερηπωμενων κτιριων απλα εδιναν και δινουν αλλοθι σε "επαναστατημενους"δηθεν νεαρους που μακρυα απο "κομματα"-δηλαδη το ΚΚΕ-μακρυα απο συνδικατα, δηλαδη τα ταξικα σωματεια, καταλαμβανουν ερηπωμενα κτιρια για τα οποια ειτε ο ιδιοκτητης τους δεν νοιαζεται αφου δεν του αποφερουν πλεον κερδη, ειτε ο δημος στου οποιου την επικρατεια ανηκουν, δεν ενδιαφερεται να τα ξιοποιησει προς οφελος των δημοτων.Ετσι δηθεν εκφραζουν την αντιθεση τους στο συστημα το οποιο ειλικρινα "χεστηκε" μετα συγχωρησεως για την "επαναστατικοτητα" αυτων των ομαδων.Συμβαντα απο ενα χωρο η χωρους-αναρχικοι, αναρχοαυτονομοι, αριστεριστες και εσχατως ΣΥΡΙΖΟφερνοντες-που δεν μπορει να ξεχωρισει την ειδοποιο διαφορα μεταξυ οργανωμενης συλλογικης ταξικης δρασης που μπορει να χει και την καταληψη ως ανωτερη μορφη παλης, και ενεργειων που αποσκοπουν απλα στον εντυπωσιασμο και την εκτονωση αυτων των ομαδων.Θαχε ενδιαφερον αν μαθαιναμε οι πρωτοι καταληψιες της βιλλας αυτης που τοτε θαταν 20αρηδες, σημερα στα 40τοσα τους τι κανουν, ποσο "αγωνιστες" ειναι, ποσο ταξικα τοποθετουνται...που αμφιβαλλω πολυ γιαυτο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Διευκρινίζω από τώρα, πως θα αποφύγω να τοποθετηθώ άμεσα μιλώντας πάνω στις αντιρρήσεις μου για την τακτική των καταλήψεων στέγης.
      Το θεωρώ άκομσο όσο παραμένουν δεμένοι άνθρωποι(με όλες τις διαφωνίες που έχω με αυτούς).
      Επιφυλάσσομαι πάντως για αργότερα...

      Διαγραφή
    2. οταν οι καταληψεις οποιουδηποτε ειδους γινονται συντεταγμενα,απο μαζικους λαικους φορεις, που στοχευουν με τον α η β τροπο το ιδιο το συστημα αμφισβητωντας δομες του η συνολικα το ιδιο, τοτε καλως γινονται.Δεν μπορει να μπαινει στο ιδιο τσουβαλι μια καταληψη ενος εγκαταλελειμενου κτιριου για παραδειγμα απο μια χουφτα ατομων που αυτο προσδιοριζονται "αναρχοαυτονομοι","αριστεροτετοιοι" η οτιδηποτε αλλο, με την καταληψη ας πουμε ενος εργοστασιου του οποιου ο ιδιοκτητης εχει ενα χρονο να πληρωσει τους εργατες, αλλα κατα τα αλλα συνεχιζει να κερδιζει απο τον ιδρωτα και το αιμα τους.
      Η καταληψη ας πουμε ενος κτιριου που δεν χρησιμοποιειται απο μια λαικη επιτροπη, με στοχο αυτο να χρησιμοποιηθει απο τον δημο ως ξενωνας για αστεγους συνανθρωπους μας, η για να δημιουργηθει εκει μια αποθηκη τροφιμων ωστε να σιτισθουν αποροι και ανεργοι, ειναι μια επιλογη, να γινει ομως συντεταγμενα, μαζικα, οργανωμενα, να "χρυπα" ο λαος που θα παρει μερος σε αυτην το "χερι στο τραπεζι" ζητωντας απο το αστικο κρατος τα αυτονοητα.Ελπιζω να γινομαι κατανοητος.
      Οι διαφορες καταληψεις ερηπωμενων κτιριων τις τελευταιες δεκαετιες ουσιαστικα χρησιμοποιηθηκαν απο τον λεγομενο "αναρχοαυτονομο" και "αριστεροτετοιο" χωρο για να τον φερουν η για να τους φερουν στο "προσκηνιο", σε βαρος παντα του οργανωμενου λαικου κινηματος, εκει κατα τη γνωμη μου αποσκοπουσαν οποτε γινονταν γιαυτο και το αστικο κρατος δεν τις "αγγιζε".
      Τωρα πλεον αυτο το ιδιο αστικο κρατος δειχνει αλλη συμπεριφορα, ακριβως γιατι τετοιες "καταληψεις" του ειναι αχρηστες για τον ελεγχο του λαου, η καταστολη και η επιδειξη αυταρχισμου του ταιριαζουν περισσοτερο...του αστικου κρατους παντα.

      Διαγραφή
    3. Συνονόματε κοίταξε να δεις . Καταρχάς αναρχοκομουνισμός ή ελευθεριακός κομμουνισμός υπάρχει μια χαρά και δεν είναι επινόηση των καπιταλιστών . Ο Κροπότκιν , ο Μπούκτσιν , ακόμα και ο Μπακούνιν κάνουν αναφορές σε ΑΝΑΡΧΙΚΟ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟ και ΑΝΤΙΕΞΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ .

      Προσωπικά αυτοχαρακτηρίζομαι αναρχο-μπολσεβικιστής , ναι το ξέρω δεν υπάρχει ο όρος μην μου ρίξετε τα @@ . Εγώ τον ανακάλυψα και ότι θέλω λέω .

      Το τι ενοώ με αυτή την έκφραση είναι μεγάλη ιστορία , με 2 λόγια συμφωνώ σχεδόν απόλυτα με ένα μοντέλο της ΕΣΣΔ μέχρι ΚΑΙ την περίοδο που επικεφαλής ήταν ο σ.Στάλιν . Αν και κάνω και πάλι έντονη και αυστηρότατη κριτική ακόμα και για αυτή τη περίοδο , παραδέχομαι και αναγνωρίζω ότι όντως η ΕΣΣΔ ήταν ένα σοσιαλιστικό οικοδόμημα , ένα ενδιάμεσο στάδιο της Προλεταριακής Επανάστασης και , σίγουρα , ο μεγάλος νικητής του 2ου παγκοσμίου πολέμου ήταν ο Σοβιετικός λαός υπό την Καθοδήγηση του Στρατάρχη Στάλιν . Δεν θα μπω στα σημεία που κάνω την κριτική , εκεί μπαίνουν κάποιες πιο "ελευθεριακές" ή καλύτερα πιο αναρχικές μέθοδοι στον τρόπο οργάνωσης κτλ , αλλά δεν είναι αυτός ο λόγος που κάνω το πόστ . Και άμα είπα ότι είπα ήταν για να δώσω στίγμα στους συνομιλητές που κινούμε ιδεολογικά .

      Από εκεί και πέρα φίλε ξέρεις πιο είναι το θέμα με το ΚΚΕ ? Αυτά ακριβώς που έγραψες . Εν μέρει μπορώ να συμφωνήσω στο κατα πόσο τελικά το "κίνημα" των καταλήψεων είναι με την ανοχή του κράτους , κατά πόσο έχει νόημα (τουλάχιστον με τον τρόπο που δουλεύουν) , κατά πόσο είναι ανοιχτές στη κοινωνία για να λειτουργήσουν εκεί μεσα άνθρωποι κτλ . Και να σου πω κάτι , είμαι ένας άνθρωπος που έχω ζήσει τις καταλήψεις από πρώτο χέρι και έχω δραστηριοποιηθεί εκεί μέσα . Εχω όλο το δικαίωμα να κάνω την αυστηρότερη κριτική . Και πιστεύω να καταλαβαίνεις ότι είμαι σκεπτόμενος , δεν έχω ούτε αναρχο-κόμπλεξ , ούτε κολήματα ούτε τίποτα .

      Το ΚΚΕ το σέβομαι . Πραγματικά πιστεύω ότι πιθανών ικανή δύναμη που θα επηρεάσει τις εξελήξεις , και ναι μιλαω ξεκάθαρα για την πολιτική τουλάχιστον καθοδήγηση , είναι το υγιές κομμάτο του ΚΚΕ και το υγιές κομμάτι του Α/Α χώρου . Ομως βλέπω και ανθρώπου να μιλάνε σαν εσένα με αυτόν τον ξύλινο λόγο , τον διασπαστικό που έχετε την εντύπωση ότι όλοι συνομοτούμε εναντίον σας . Εγώ είμαι μαζί σας το λέω ανοιχτά , θαυμάζω και συμφωνώ με πολλά με το ΚΚΕ .Μακάρι να δημιουργηθεί και μια αντίστοιχη επιπέδου σοβαρότητας και οργάνωσης αναρχική πλατφόρμα και ,ναι το λέω ξεκάθαρα, να τπάρξει συνεργασία . Ομως τι κλειστομυαλιά είναι αυτή ρε ? Σε αυτό το κόσμο ζείτε ? Εμείς νομίζεις δεν έχουμε συληφθέντες ? Δεν έχουμε φάει τόσες φορές ξύλο ? Εσεις είστε ο εχθρός μας ? Και όχι , η ανακοίνωση του κόμματος είναι αυτή που έπρεπε να βγει , δεν είναι εκεί το προβλημά μου . Πρόβλημά μου είναι αυτά που γράφεις εδώ όπως και άλλα που λένε άλλοι σύντροφοί σου , η αλαζονεία . Εχετε την ίδια αλαζονεία που σκότωσε την μεγαλειώδη Σοβιετική Ενωση . Ξεπεράστε την , καλό θα σας κάνει . Επίσης δεν συνομοτούμε όλοι εναντίον σας , ούτε η ΕΥΠ μας πληρώνει για να σαςν πάμε κόντρα και να αποπροσανατολιζόμαστε . Και να ξέρεις ότι θετικά πολύς δικός μας κόσμος σας βλέπει , μην κοιτάς που δεν το λέει .

      Αυτά είχα να πω . Αν θες να μου απαντήσεις εύχομαι τουλάχιστον να γίνει με λογική και σε ένα κλίμα πολιτικής σοβαροτητας .

      Διαγραφή
  6. Μια παρατήρηση μόνο...βεβαίως μπορεί να καταγγείλει κάποιος τις επιθέσεις των αστυνομικών δυνάμεων...Αλλά με την ανοχή του αστικού κράτους και των μηχανισμών του δεν αφήνονταν αυτές οι καταλήψεις τόσα χρόνια; Δεν εξυπηρετούσαν διάφορους κρατικούς μηχανισμούς που τις αξιοποιούσαν σαν κέντρα με ευρύτερη στόχευση το χτύπημα του ΚΚΕ και του ταξικού εργατικού κινήματος; Τώρα μάλλον άλλαξαν τα σχέδια... Κάθε τι πρέπει να κρίνεται από τη σκοπιά κατά πόσο εξυπηρετεί και προωθεί την ταξική πάλη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Η σκοπιά που μπορεί να θεαθεί η συγκεκριμένη συγκυρία είναι εκείνη που θέλει την κρατική καταστολή να περνάει σε μια νέα φάση, εμβληματοποιώντας μια όχι και τόσο “επικίνδυνη” συμπεριφορά -όπως είναι η κατάληψη εγκαταλελειμένων κτηρίων- με τα εγκαίνια μιας πολιτικής μηδενικής ανοχής (βλέπε Νεα Υόρκη του Τζουλιάνικαι η θεωρία του σπασμένου τζαμιού) που θα δώσει στα μικροαστικά αντανακλαστικά την ψευδαίσθηση της επιβολής της νομιμότητας (από την οποία κανένα όφελος δεν θα αποκομίσει)
    και ένταση της καταστολής που ετοιμάζει την οικοδόμιση του "πανισχυρού κράτους" με το οποίο ο φτωχός δεν θα μπορεί να τα βάλει ούτε όταν θα πρέπεινα υπερασπιστεί την επιβίωσή του

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Mπράβο στο ΚΚΕ!!! Επιτέλους και ένα σοβαρό αριστερό κώμμα....
    Ακους εκεί καταλήψεις...σε λιγο θα μπουν και στο σπίτι της Αλέ...του λαού!!! αυτοί οι αναρχοκομμουνισταί...Ασε που απο εκεί χτυπουν και το ταξικό κινημα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @Μιζέριας:
      Η ψωνάρα που σε διακατέχει φαίνεται από το ψευδώνυμο που χρησιμοποιείς.
      Σε αφήνω λοιπόν στην ...μιζέρια σου.
      ΚΟΥΤΒΗΣ gate7
      (το ψευδώνυμο ήταν για να μπω στο πνεύμα σου)

      Διαγραφή
    2. Βρε μπουμπουνα, "Μιζέριας" λεγοταν ο Βελουχιωτης. Τραβα στον καθοδηγητη να του πεις να σε μαθει τα βασικα.

      Διαγραφή
    3. "Μιζερια" τον αποκαλουσε ο Ζαχαριαδης, μαλλον υποτιμητικα γιατι δεν ειχαν και τις καλυτερες σχεσεις...

      kagemusha

      Διαγραφή
    4. οι κομμουνιστες ασχετε εχουν πρωτοστατησει σε καταληψεις πολλες φορες, αλλα σε καταληψεις με ταξικο περιοχομενο οχι για να παιζουν με τα "κουβαδακια" τους καποια παιδακια μικροαστων προκειμενου να εκτονωνουν την "επαναστατιλα" τους.

      Διαγραφή
    5. Η Κομμουνιστης η αναρχικος, ανρχοκομμουνιστης δεν υπαρχει σαν ορος, ειναι "εφευρεση" των αστων προκειμενου να προκαλουν συγχυσεις σε αδαεις.Εσυ αδαης εισαι?Η βαλτος?Διαλεγεις και παιρνεις..

      Διαγραφή
    6. Μιζέριας ήταν το ψευδώνυμο το οποίο είχε επιλέξει για τον εαυτό του ο Θανάσης Κλάρας κατά την διάρκεια της παρανομίας της δεκαετίας του '30.
      Είναι κάτι που αναφέρεται σε όλες τις βιογραφίες του.

      Διαγραφή
  9. οι ανακοινωσεις ηταν ακριβως οπως επρεπε να βγουνε. δεν το συζηταω καν.
    οσο για τις καταληψεις.
    ασχετα οντως αν συμφωνω η οχι με αυτες και τον τονο που δινουν.
    ας δουμε λιγο οι συγκεκριμενες κινησεις ποιον εξυπηρετουν.
    οι καταληψεις ειναι εκει πολλα χρονια τωρα. οποτε ηθελαν μπουκαραν και τις ανοιγαν, γιατι τωρα;
    ο α/α χωρος εχει προβλημα και το ξερουν ολοι. δλδ αυτη την στιγμη ειναι κοντα στα 150 ατομα κρατουμενοι (να μην συζητησουμε οτι εγιναν βορα στα νυχια του κρατους μαχημοι που θα μπορουσαν να προσφερουν πολλα αν ειχαν σωστη πολιτικα στοχευση), αρα λοιπον η δυναμικη του χωρου ειναι 150+τους 500 της πορειας;;;;
    ξερανε ή το φανταζοντουσαν οτι ετοιμαζετε πεσιμο και στις αλλες καταληψεις (το λεγανε οι ιδιοι και το ψιθιροφωναζανε απο τα ΜΜΕ μεχρι στα καφενεια και μεσα σε μια μερα αποτυχαν να κρατησουν την βιλα και εχασαν και τον σκαραμαγκα και συληψεις για τον κουτσαβκισμο στην ΔΗΜΑΡ; στα πλανα ειδα και τυπου SWAT οργανα με μαυρα ρουχα φουλ φεις και οπλα στα χερια. ποιο πολυ μου θυμιζει ηρωικη εξοδο παρα οτιδηποτε αλλο.
    συμπαθατε με αλλα η καταληψη σκαραμαγκα η μονη δραση που ξερω οτι ειχε ηταν να βριζουν και παλιοτερα να πετανε διαφορα απο τα παραθυρα οταν πηγαιναμε για συγκεντρωση στο πεδιο του αρεως. αν και ωφειλω να ομολογησω οτι ηταν οργανωμενοι καλα. υπολογιστες με δικτυα με χαμπακια καλωδιομενοι, ολα τα καλα του αβρααμ και του ισαακ.
    δεν ξερω πως περνανε ρευμα, αλλα υπαρχουν καταληψεις στα δυτικα που μεχρι πριν λιγα χρονια το ρευμα το πληρωνε ο δημος.
    για να το μαζευω, εγω δεν μπορω να εκτιμησω τον λογο που γινεται τωρα αυτο, θα δειξει.
    αλλα μην ακουσω ξανα την αποψη οτι η βιλα ηταν σημειο αναφορας για την γειτονια. ενα σιδεροφρακτο κτιριο ηταν με φεις κοντρολ. θα μπορουσε να παει ο οποιοσδηποτε και να μπει χωρις να τον εχει στειλει καποιος;
    φυσιολογικο ειναι αν σκεφτεις τι λενε αυτοι που ηταν μεσα και το καταλαβαινω, αλλα οχι και οτι ηταν σημειο αναφορας για την γειτονια, γελαει ο κοσμος με αυτο το επιχειρημα.

    οσο για τον μιζερια. καντε καμια καταληψη κανονικη που να εχει και νοημα ουσιαστικο και μετα τα λεμε. ενα φου σας εκαναν και τωρα κλαιγεστε. αν υπαρχουν συνεπεις αγωνιστες στις γραμμες του α/α χωρου ειναι ωρα να βγαλετε τις παρωπιδες και να καταλαβετε τα μουσια που σας πασαρουν διαφοροι καθοδηγηταδες του χωρου -μην μου πεις οτι δεν υπαρχουν και εχετε συνελευσεις, πες τα σε κανενα 15χρονο που μπορει και να σε πιστεψει- και να συμπορευτειτε ειλικρινα με τον μονο χωρο που μπορει να δωσει οραμα και στοχο και ολοι ξερουμε οτι αν υπαρχει ελπιδα να γινει κατι, μονο απο το ΚΚΕ μπορει να γινει.αφηστε το ξεκαβλωμα με τις καταληψεις και τα σπασιματα για το τιποτα, που το μονο που κανουν ειναι να εντεινουν την αστυνομοκρατια και προσπαθηστε να βαλετε κατω τι μπορειτε να κανετε για να αφυπνιστει ο λαος και σταματηστε να δινετε τους δικους σας.
    το μονο που καταφερατε σημερα ηταν να δειξετε την αδυναμια σας, απο ολες τις μεριες και να αχρηστευσετε καμια 150αρια νεολαιους που ειναι στα μπουντρουμια τωρα και για τα επομενα χρονια θελοντας και μη θα φοβουνται να μην εχουν καμενη λαμπα στο παπι γιατι θα πανε ξανα μεσα
    καληνυχτα και καλη τυχη στον κουτσαβακισμο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. σασ λυπαμαι και εμενα που σασ ειχα ψηφισει καποιεσ φορεσ αν και αναρχοαυτονομος ειστε ιδιοι με το συριζα απλα λιγο πιο αριστεροι σε στυλ τιποτα παραπανω........αντε να υπογραψετε καμμια βαρκιζα τα παντα ειναι προβοκατορικα εκτοσ απο εσασ δεν ειστε κομμουνιστεσ ειστε ιεχωβαδεσ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Mπραβο! Αντε ξαπλωσε τωρα γιατι ειναι και αργα!

      Διαγραφή
    2. σιγα μωρη Λουκά εσυ

      Διαγραφή
    3. ΕΣΥ ΤΡΑΒΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΤΩΡΑ ΚΑΜΙΑ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΜΕ ΣΥΝΘΗΜΑ "ΚΑΤΩ Ο ΤΟΙΧΟΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΡΘΙΟΣ, ΤΩΡΑ ΜΠΙΝΤΕ ΣΤΟ ΜΠΑΝΙΟ"....ΚΑΙ ΑΣΕ ΕΜΑΣ ΣΤΗΝ ΗΣΥΧΙΑ ΜΑΣ.

      Διαγραφή
    4. Για να φτάσεις να κάνεις την μαλακία της Βάρκιζας, πρέπει πριν από αυτό να έχεις δημιουργήσει το έπος του ΕΑΜ-ΕΛΑΣ.
      Μιά και εσείς δεν πρόκειται να ημιουργήσετε ποτέ κάτι τέτοιο, είναι ολοφάνερο πως δεν κυνδινεύετε από "βάρκιζες". Αλλά μόνο για αυτό. Γιατί οι δικές σας συνθηκολογήσεις είναι πολύ ασήμαντες για να τις καταγράψει η ιστορία. Το ίδιο ασήμαντες με την υπόλοιπη δράση σας...
      Υ.Γ.
      Βάλε νικ. Τα ανώνυμα θα κόβονται...

      Διαγραφή
  11. Καμιά ανακοίνωση για την καταδίκη της κρατικής καταστολής και τρομοκρατίας θα υπάρξει άραγε; Καταδίκη για τη στάση της αστυνομίας, της κυβέρνησης πρωτίστως που βέβαια έδωσε εντολή στην αστυνομία και για αυτή την επιχείρηση στη βίλα Αμαλία; Τίποτα; Δεν απασχολεί το ΚΚΕ ε; Δηλαδή το γεγονός ότι προσπαθούν μέσα από αυτές τις αυταρχικές ενέργειες να στείλουν μήνυμα στο λαό, να τον τρομάξουν και να τον κάνουν να λουφάξει γιατί ξέρουν ότι αργά ή γρήγορα θα ξεπεράσει τους φόβους του και τις αναστολές του και θα βγει στους δρόμους αυτό δεν απασχολεί μάλλον το ΚΚΕ ε; Όλη αυτή η επίδειξη αυταρχισμού, καταστολής και τρομοκρατίας δεν θα καταδικαστεί ανοιχτά, επίσημα;

    Σε μια περίοδο που οι δικαστικές διώξεις κατά αγωνιστών κάθε χώρου που αμφισβητεί επιλογές ή και το σύστημα συνολικά πληθαίνουν, σε μια περίοδο που κάθε εργατική κινητοποίηση αντιμετωπίζεται με τα ΜΑΤ, που κάθε στέκι κατάληψη ή ότι άλλο είναι στο στόχαστρο, που ο εκφασιμός της κοινωνίας και η επιβολή του φόβου είναι στην ημερήσια διάταξη αυτά τα περιστατικά στη βίλα Αμαλία είναι ξέχωρα νομίζετε; Οχι βέβαια; Αποτελούν και αυτά προσπάθεια της κυβέρνησης να τρομοκρατήσει το λαό, να του τσακίσει το ηθικό του, να τον εκφοβίσει, να χτυπήσει δικαιώματα και ελευθερίες.

    Και για να σας προλάβω ναι δεν είμαι υπέρ του τρόπου δράσης των αντιεξουσιαστών και δεν ακολουθώ βέβαια ενέργειες αντίστοιχες. Άλλο το να άλλο τ'άλλο όμως. Μπορεί να διαφοροποιούμαι πολιτικά-ιδεολογικά ως προς τις ενέργειές τους και τον τρόπο δράσης τους όμως εδώ έχουμε συλλήψεις, καταστολή, τρομοκρατία σε βάρος ενός χώρου ας είναι και των αντιεξουσιαστών δεν έχει καμία σημασία. Πρέπει να καταδικαστεί πως να το κάνουμε;

    Όσο αφορά τις καταλήψεις κομματικών γραφείων ε δεν είναι το ίδιο η κατάληψη που γίνεται στο γραφείο ενός συγκυβερνώντος κόμματος που μάλιστα φέρει ξεδιάντροπα το τίτλο Αριστερά και εξαπατά το κόσμο παίζοντας το προοδευτικό και φιλολαϊκό ενώ στηρίζει αντιλαϊκές πολιτικές με μια κατάληψη πχ στα γραφεία του ΚΚΕ όπως ειπώθηκε και πριν από διάφορα στοιχεία πχ μπράβους. Άλλο νόημα έχει το ένα άλλο το άλλο. Μην μπερδεύουμε περιπτώσεις. Ναι οκ τέτοιες καταλήψεις, άμαζες χωρίς ταξικό περιεχόμενο στοχοποιώντας απλώς κόμματα και όχι το σύστημα το ίδιο δεν οδηγούν πουθενά, είναι άσκοπες χωρίς αποτέλεσμα, ακατανόητες αλλά δεν θα την καταδικάσω κιόλας. Τουλάχιστον δεν είναι αυτό το πιο σημαντικό ζήτημα εδώ

    Το πιο σημαντικό είναι η καταδίκη της καταστολής και της κυβερνητικής και αστυνομικής τρομοκρατίας στη βίλα Αμαλίας και η αλληλεγγύη στους συλληφθέντες. Τέτοια ανακοίνωση έπρεπε να βγάλει το ΚΚΕ για εμένα

    ΚΑΤΩ Η ΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ
    ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ-ΝΑ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΘΟΥΝ
    ΚΑΤΩ Η ΚΡΑΤΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. οταν η αστυνομια εσπασε την καταληψη των ηρωικων εργατων στην Χαλυβουργια το ΚΚΕ εβγαλε μπολικες ανακοινωσεις-και καλα εκανε-ειδες εσυ καμια?Μαλλον ουτε καν τις πηρες χαμαπρι.Η τωρα σε επιασε ο "πονος" για τα πιτσιρικια που πηγαν σε αυτην την βιλα να εξαντλησουν τον επαναστατισμο τους?Και γιατι το ΚΚΕ θα πρεπι να μυξοκλαιει για το θεμα?Εκτος και αν θα σε βολευε εσενα ακι αλλους σαν εσενα να ταυτιστει με το χωρο των "εξαρχοπουλων" ωστε να του τη λενε-του ΚΚΕ-αλλιως.Παρτο χαμπαρι λεβεντη μου, το ΚΚΕ ειναι Κομμουνιστικο Κομμα, ΠΑΛΕΥΕΙ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΑ,ΣΥΝΤΕΤΑΓΜΕΝΑ,ΤΑΞΙΚΑ,εχει αλλη λογικη απο αυτη των "αναρχοαυτονομωσυριζοαριστερουτσικων", τι να κανουμε, σαρεσει δεν σαρεσει.

      Διαγραφή
    2. ετεροκαθορισμός δηλαδή! Τι θα πουν οι άλλοι για εμάς! Μην τυχόν κ μπορέσουν οι αστοί να μας τσουβαλιάσουν με τους άλλους, λες κ καταλαβαίνει η πλειοψηφία του κοσμου τι είναι ο μαρξισμός λένινισμός ή ο αναρχοσυνδικαλισμός ή η "αριστερά"
      εδώ ακόμα κ στην κουβέντα οι ίδιοι που ξεχνάνε ότι μιλάνε στο διαδίκτυο, κλείνουν πάντα με το "μήπως είσαι βαλτός" μήπως είσαι με τους άλλους? Μήπως Μήπως?
      Όπως λένε για εμάς ότι εγκλωβίζουμε τους κομμουνιστες τώρα εμείς ψάχνουμε στους 150 με 500 τους εχθρούς του ταξικου κινήματος.
      Αντι να δείξουμε το αστικό κράτος, μοιάζουμε σχεδόν χαιρέκακοι με τα τύπου: "αφού δεν το κάνουν όπως εμείς, καλά να πάθουν"
      μετά καλείς κόσμο στις κινητοποιήσεις κ περιμένεις τι; να παραδεχθουν ολοι την "ορθοδοξία" σου κ να σε ακολουθήσουν.
      Είναι εντυπωσιακό πόσο διαφορετικό είναι το σκεπτικό μας εδώ μέσα κ υπερασπιζομαστε την ίδια υπόθεση. Πραγματικά έχω κουβεντιάσει με πολύ κόσμο αλλά δεν είχα διαπιστώσει - εκτός ίσως ενός ή δυο- τέτοια απόσταση από αυτο που καταλαβαίνω ως κομμουνιστης, να μπορώ δηλαδή διαλεκτικα να συνυπάρχω στο κινημα με διαφορετικές ταξικες αντιλήψεις.
      Δεν είναι ολοι οι εργαζομενοι ταξικοι σύμμαχοι αλλά όταν βλέπω τα ματ απέναντι ξέρω από που να ξεκινήσω.

      Διαγραφή
    3. @pantatetoia:
      Δεν νομίζω να περιμένεις από αυτούς να "σε ακολουθήσουν" ποτέ. Πιθανόν τα γεγεονότα της δολοφονίας του Κοτζαρίδη και όσα ακολούθησαν να έχουν παίξει τον ρόλο τους στην στάση του κόμματος, το οποίο ήταν πάνατα ευαίσθητο σε θέματα καταστολής (υπενθυμίζω πως μέχρι και για την υπόθεση του "επαναστατικού αγώνα" είχε βγει ανακοίνωση ενάντια στην αστυνομοκρατία στις γειτονιές των υπόπτων), και συνήθως διαχώριζε την πολιτική του κριτική από την καταγγελία της καταστολής.
      Μπαίνουν διάφορα θέματα εδώ, και οι διαφωνίες μας με την πρακτική των καταλήψεων στέγης, δεν θεωρώ (προσωπικά πάντα) πως είναι το πιο σημαντικό.

      Διαγραφή
    4. "Δεν είναι ολοι οι εργαζομενοι ταξικοι σύμμαχοι αλλά όταν βλέπω τα ματ απέναντι ξέρω από που να ξεκινήσω".

      Και βεβαια ξερεις... απειρες οι φορες που εδειξαν τα γκρουπουσκουλα σου ποιον θεωρειτε εχθρο σας! Απειρες οι φορες που μεταξυ ΜΑΤ και ΠΑΜΕ, προτιμησες να χτυπησεις και μαλιστα με φονικες διαθεσεις τον εργαζομενο που ειχες απεναντι σου αντι να εισαι στο πλαι του.
      Ειστε κουραστικοι και αστειοι. Επειδη το κρατος δε σας εχει αναγκη πια και σας εκανε ενα ντου, σας φταιει το ΚΚΕ και οι ανακοινωσεις του και μυξοκλαιτε που δεν σας στηριζει? Ελεος πια... μαζευτειτε!

      Χ.Κ

      Διαγραφή
    5. υπηρξαν και φορες που ματ και ΚΚΕ μαζι εκαναν συλληψεις...βλ χαυτεια πριν κατι χρονια...

      Διαγραφή
    6. εκεινη την μερα τα ματ εσωσαν αυτη την ομαδα, εχει μεινει ιστορικη η συνομιλια στον ασυρματο του επικεφαλη των ματ με το κεντρο (ερχονται και αλλοι απο την πατησιων τινα κανω; να επεμβεις η απαντηση, που το ακουσαν ολοι)
      επισης ενδεικτικο ηταν το σφιχταγκαλιασμα στο ποδι του ματα "αντιεξουσιαστη" για να τον σωσει.
      μιλαμε για την ιδια μερα που τα "παιδια" κανανε πετροπολεμο και επιθεσεις με μπουλονια και ρουλεμαν στις προσυγκεντρωσεις με χτυπημενους ηλικιωμενους γυναικες και παιδια

      Διαγραφή
    7. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

      Διαγραφή
    8. @μιζεριας:
      Μην επιμένεις να γελοιοποιείσαι. Για να κάνεις συλλήψεις πρέπει να διαθέτεις εξοπλισμό (χειροπέδες), μέσα μεταφοράς (κλούβες), και χώρους κράτησης (κελιά). Με εδομένο πως το ΚΚΕ τίποτε από τα παραπάνω δεν διαθέτει, ακόμη και αν είχε όλη την καλή πρόθεση, του είναι αδύνατο να κάνει συλλήψεις.

      Διαγραφή
    9. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

      Διαγραφή
    10. δεν εχουν ολοι οι μπατσοι χειροπεδες...δες και το βιντεο τωρα και τα ξαναλεμε...

      Διαγραφή
    11. Για να τελειωνουμε με τα καραγκιοζιλικια σου... Το δικο σου μεσα εξω απο το πολυτεχνειο και καμια πετρα και μολοτοφ στους μπατσους, οδηγησε στην απενοχοποιηση της καταργησης του ασυλου στη συνειδηση του κοσμακη. Εσυ και ολο το συνοθυλευμα σου με το να καιτε για το ξεκαυλωμα στην καλυτερη και σε διατεταγμενη υπηρεσια στη χειροτερη, δωσατε την αφορμη για να χτυπιεται ακομα πιο σκληρα και απροκαλυπτα το λαικο κινημα.
      Εισαι οσο ενοχος ειναι και ο καθε Δενδιας, μιας και εξυπηρετουσες και εξυπηρετεις το ιδιο συστημα, που εχει τον ιδιο εχθρο απεναντι του: ΤΟΝ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΑ ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΟ ΛΑΟ και το Κομμα του το ΚΚΕ.
      Προσεχε γιατι δεν το πας καλα σημερα και θα σου κοψουν το μπονους εκει στη ΓΑΔΑ.

      Χ.Κ

      Διαγραφή
    12. @Μιζέριας:
      που ακριβώς στο βίντεο φαίνονται "μέλη του ΚΚΕ να κάνουν συλλήψεις";
      Μπροστά σου δεν βλέπεις...

      Διαγραφή
    13. βιντεο; ποιό βίντεο; Δεν υπάρχει κανένα βίντεο!!!

      Διαγραφή
    14. ψαξε στο ιντυ το εχουν σε περιοπτη θεση, αλλα ακομα και απο αυτο φαινεται η περιφρουριση που στεκεται και τα ματ γυρω γυρω απο τα "παιδια" και αν προσεξεις καλα τα ματ και τα "παιδια" στην ουσια ειναι αναμεσα σε 2 ομαδες περιφρουρισης.
      επισης εκεινη την μερα υπηρχαν πολλα ανοιγμενα κεφαλια σ/φων απο το ντου που εκαναν τα ματ για να σωσουν τα "παιδια".
      το πολυ ωραιο ομως ειναι οτι κατηγορειτε το ΚΚΕ γιατι υπερασπιστηκε την πορεια του απεναντι σε επιθεση απο εκεινη την ομαδα που ειχε σαν αποτελεσμα το σωσιμο "συλληψη" το λετε (αληθεια, αγου φυγανε απο κει με τις κλουβες, τι ποινες ειχαν οι συλληφθεντες;;;;, για βγαλτε καμια και επισης ποσοι απο τους προσαχθεντες δεν αναφερθηκαν ουτε καν ως νουμερο μετα και χαθηκαν σαν να μην υπηρχαν ποτε εκεινη την μερα;), ενω χθες στυλανε καποιοι σαν προβατα στην σφαγη 150 ατομα; χωρις να εχεις εξασφαλισει λαικη συμπαρασταση εξω απο την βιλα τι περιμενες δλδ να παθουν αυτοι που μπηκαν μεσα;
      και σαν απαντηση απο σχολιο σ/φου που λεει οτι με αυτα βοηθατε την καταστολη και την φωτο εξω απο την δημαρ με τους μπατσους με τα οπλα προτεταγμενα τι λετε;;;;;

      Διαγραφή
  12. Στην αρχή ήρθαν να πάρουν τους Εβραίους.Δεν ήμουν Εβραίος και δεν φώναξα.Μετά ήρθαν να πάρουν τους κομμουνιστές.Δεν ήμουν κομμουνιστής και δεν φώναξα.Έπειτα ήρθε η ώρα των σοσιαλδημοκρατών.Δεν ανήκα σ΄ αυτό το κόμμα και δεν έβρισκα λόγο να διαμαρτυρηθώ.Ακολούθησαν οι ομοφυλόφιλοι.Ούτε κι αυτό σκέφτηκα ότι με αφορούσε.Στο τέλος ήρθε η σειρά των τσιγγάνων.Ούτε και τότε βρήκα λόγια για να εκφράσω την αντίθεσή μου.Ο επόμενος στη σειρά ήμουν εγώ.Αλλά δεν υπήρχε κανείς για να φωνάξει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @Μιζεριας:
      Ξέρω ένα καλύτερο:
      Όταν χτύπαγαν του εργάτες, εγώ πήγαινα μαζί με τους φασίστες και τους πέταγα μολότωφ.
      Όταν χτύπησαν εμένα, οι εργάτες δεν με θεώρησαν άξιο ούτε για ροχάλα...

      Διαγραφή
    2. ρε "Μιζερια" τι μιζερη παραφραση του γνωστου ποιηματος του Μπρεχτ ειναι αυτη?Πραγματικα στερησαι ταλεντου, οποτε αστο, μην το παιδευεις....

      Διαγραφή
  13. Απο την πολη ερχομαι και στην κορφη κανελα.... Αυτο σου ταιριαζει καλυτερα.
    Και μια προταση... Τωρα που η βουλη δεν "φρουρειται" απο το ΠΑΜΕ, πηγαιντε καντε μια καταληψη εκει!

    Χ.Κ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. η ηγεσια ενος κομματος που σε περιοδο ολομετωπης επιθεσης του κεφαλαιου δεν μπορει να κανει ουτε μια συμμαχια για να την αντιμετωπισει είτε ειναι ανίκανη ειτε αλλοτριωμένη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μιζέρια, σου έχω κάτι καλύτερο...Ευκαιρία είναι για διάφορες αναρχοαυτόνομες ομάδες να βαθύνουν την συνεργασία με το ΣΥΡΙΖΑ, για να παίξουν ουσιαστικό ρόλο στην αυριανή κυβέρνηση της αριστεράς...Όχι τίποτα άλλο, θα τσακίσετε και την κρατική καταστολή!!!!

      Διαγραφή
  15. Ρε γραμμενα στη σειρα τα εχεις τα τσιτατα και τα πετας στο ασχετο???
    Τις συμμαχιες κατ'αρχην τις κανει το Κομμα και οχι η ηγεσια του κομματος.
    Επισης στη συμμαχια που αναπτυσει το Κομμα χωραει και πρεπει να μπει ολος ο εργαζομενος λαος, η νεολαια, οι συνταξιουχοι κλπ. Σε αυτη τη συμμαχια δεν χωραει η κουκουλα, η σπασμενη βιτρινα, ο χαφιες, αυτος που χτυπαει τον οργανωμενο- αγωνιζομενο λαο ειτε αμεσα ειτε εμμεσα.

    Χ.Κ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έχουμε την αστική τάξη που αν και πολλέςϕωρες με συγκρουόμενα συμϕέροντα δημιουργεί συμμαχίες ενάντια των μισθωτών, μικρών αγροτών, αυτοαπασχολούμενων, μικροβιοτεχνων και μικρέμπορων.Αυτή η αστική τάξη έχει και πολιτικό προσωπικό για να διαχειρίζεται το κράτος και να χειραγωγεί τους παραπάνω. Μεβάση αυτά ποιοιπρέπει νασυμμαχήσουν και με ποιον; Οικοινωνικές δυνάμεις πουπροανέϕερα καιδέχονται ολομέτωπηεπίθεση τουκεϕαλαίου όπως σωστά λες, με ποιονμπορούν νασυνεργαστούν; μεκώματα πουέχουν βλέψειςκυβερνητικές καιδιαχειριστικές;τμήματα τουκεϕαλαίου μπας καιαποσπάσουνκαμιά συντεχνιακή εύνοια; ήμήπως ρέπει νααποβάλουν τιλογική που μεηδιετεη μεθόδευση τοκεϕάλαιο περνάει καιλέει ότι για τουςιδιωτικούςυπαλλήλους ϕτεναι οι χαραμοϕαιδεςδημόσιοι, για τουςαγρότεςϕτενε ηναυτεργάτες πουαπεργούν, για τουςμισθωτούς πουέχουν άμεσηπαρακράτηση ϕορου ϕτενε οι ϕοροϕιγαδεςαυτοαπασχολούμενοι,μικρέμποροι και μικροβιοτεχνες που δενκόβουν αποδείξεις καιαϕού αποβάλουμε αυτή τηλογική νασυμμαχήσουμε; Ησυμμαχία πρέπει ναείναι σεκοινωνικό επίπεδο καιόχι σεπολιτικό με τοναντίπαλο.Μαθέ λιπών ϕιλε πουκατηγορείς τουςκομουνιστές χωρίς να έχειςενημερωθεί για τηςεπιδιώξεις τους και τουςστόχους τουότι υπάρχουνΈχουμε την αστική τάξη που αν και πολλέςϕωρες με συγκρουόμενα συμϕέροντα δημιουργεί συμμαχίες ενάντια των μισθωτών, μικρών αγροτών, αυτοαπασχολούμενων, μικροβιοτεχνων και μικρέμπορων.Αυτή η αστική τάξη έχει και πολιτικό προσωπικό για να διαχειρίζεται το κράτος και να χειραγωγεί τους παραπάνω. Μεβάση αυτά ποιοιπρέπει νασυμμαχήσουν και με ποιον; Οικοινωνικές δυνάμεις πουπροανέϕερα καιδέχονται ολομέτωπηεπίθεση τουκεϕαλαίου όπως σωστά λες, με ποιονμπορούν νασυνεργαστούν; μεκώματα πουέχουν βλέψειςκυβερνητικές καιδιαχειριστικές;τμήματα τουκεϕαλαίου μπας καιαποσπάσουνκαμιά συντεχνιακή εύνοια; ήμήπως ρέπει νααποβάλουν τιλογική που μεηδιετεη μεθόδευση τοκεϕάλαιο περνάει καιλέει ότι για τουςιδιωτικούςυπαλλήλους ϕτεναι οι χαραμοϕαιδεςδημόσιοι, για τουςαγρότεςϕτενε ηναυτεργάτες πουαπεργούν, για τουςμισθωτούς πουέχουν άμεσηπαρακράτηση ϕορου ϕτενε οι ϕοροϕιγαδεςαυτοαπασχολούμενοι,μικρέμποροι και μικροβιοτεχνες που δενκόβουν αποδείξεις καιαϕού αποβάλουμε αυτή τηλογική νασυμμαχήσουμε; Ησυμμαχία πρέπει ναείναι σεκοινωνικό επίπεδο καιόχι σεπολιτικό με τοναντίπαλο.Μαθέ λιπών ϕιλε πουκατηγορείς τουςκομουνιστές χωρίς να έχειςενημερωθεί για τηςεπιδιώξεις τους και τουςστόχους τουότι υπάρχουν κοινωνικοί ϕορεις πουσυνεργάζονταικινηματικά.Εργάτες,αγρότες,αυτοαπασχολούμαι,ϕιτιτες,επιστήμονεςκλπ. Σουπροτείνω όμως αν θεςπολιτικές συνεργασίες νααπευθυνθείς στο ΣΥΡΙΖΑ στηΔΗΜΑΡ, στο ΠΑΣΟΚ, στη ΝΔ,όλοι τουςέχουν συνεργαστεί για τονκυβερνητικό αστικό θώκο,όλοι τουςδιακαώς θέλουν ναγίνουν τοπολιτικόπροσωπικό τουκεϕαλαίου. Το ΚΚΕαγωνίζεται γιακοινωνική συνεργασία.Αςαποβάλουμε τηναστική λογική πουλέει οτι συνεργασία είναι μόνο ηπολιτικήσυνεργασία. Και τολέει γιατί στηστρούγκα τηςδιακυβέρνησης τουαστικούκράτους γίνεσαι ακίνδυνο αρνάκι,ενώ στηνταξική κοινωνική συμμαχίαμπορεί ναγίνεις καιεπικίνδυνος λύκος για τομεγάλο κεϕάλαιο.Όλοεπαναστατικά λόγια είστε αλά πάντα μέσα στηναστική λογική Εγώ δουλεύωναύτης καιμένω εξάρχια.ένα βράδυ κατά της 11γύριζα κομμάτια σπάτε μου καιήθελα ναξεκουραστώ γιατί έπρεπε ναείμαι στης 6όρθιος για δουλιά Οικαλοί σουλιπών είχανβγάλει μιαμικροϕωνική στοπεζοδρόμιο,παιδάκια όλα τους μισομαστουρομενααπό τουςμπαϕους καιπροπαγάνδιζαν μιαάλλη κοινωνία ϕιλεργατική.Αυτοί όχι μόνο συμμαχία δενμπορούν ναχτίσουναλλά δενξέρουν καν τισημαίνει εργάτης.Εγώ δενκοιμήθηκα όλο τοβράδυγιατί ϕροντησαν ναείναι τόσο δυνατά ηαγόρευση τουςώστε μέχρι της 2 ταξημερώματα ναμπαίνει σεκάθε σπίτι Πηγεντε μιαϕορα ξημερώματα έξωαπό τιςπύλες τωνεργοστασίων, ναπροπαγανδίσετε τιςιδέες σας,ελάτε σταλιμάνιαχαράματα μεβροχή καικρύο,μπείτε αλυσίδα στηναπεργία.
      Γιαννης

      Διαγραφή
  16. Καποιες ερωτησεις που προκυπτον απο την ανακοινωση!
    Μετα απο ενα οργιο αστυνομοκρατιας που τα οργανα της "ταξης" εδρασαν με απιστευτη ταχυτητα -που τετοια ευαισθησια δεν εχουν επδειξει ποτε-το ΚΚΕ μεσα σε χρονο ρεκορ βγαζει ανακοινωση που λεει οτι ειναι εναντια σε καταληψη γραφειων και τα δημοσια κτηρια πρεπει να αξιοποιηθουν απο τους δημους!
    Καταρχην οι αιτιολογιες που δινονται εδω οτι θα μας κατηγορησουν οτι ημαστε με τους κουκουλοφορους και οτι τα επομενα γραφεια ειναι τα δικα μας ειναι αστειες γιατι απο ποτε αρχισε το ΚΚΕ να λειτουργει με βαση τη γνωμη που κατασκευαζει το συστημα μεσα απο τα ΜΜΕ?
    Ειναι δυνατον να εχουμε παραπανω απο 100 προσαγωγες και η ανακοινωση να μη λεει τιποτα?
    Ειναι δυνατον μετα απο τοση αστυνομοκρατια να μη λεει τιποτα που υπαρχουν λεφτα για ΜΑΤ-ΕΚΑΜ ΚΤΛ για να δρουνε τοσο αποτελεσματικα σε ανουσια πραγματα και δεν υπαρχουν για νοσοκομεια-παιδεια?
    Οσο για την ανακοινωση διαφωνω γιατι οπως εγραψε και καποιος παραπανω νομιζω μιλαμε για καταληψη κομματος που συμμετεχει σε κυβερνητικο σχηματισμο εστω και συμβολικα εχει τη σημασια της!Αν αυτες οι καταληψεις γνιοταν με καλεσμα στο λαο απλα δε θα τους αφηναν να τις κανουν!Καταληψη στην ουσια ηταν και η κνηση του ΚΚΕ στην ακροπολη παλιοτερα που εβγαλε πανο(πολυ σωστα εκανε).
    Φυσικα η κυρια απορια η δικια μου δεν ειναι γιατι εβγαλε την ανακοινωση αυτα πιστευει αυτα λεει καλως τα λεει(απο εκει και περα καποιος διαφωνει η συμφωνει ειναι δικο του θεμα και κριτικη μπορει να κανει αν θελει με επιχειρηματα ομως και οχι λεγοντας βλακειες) αλλα ο χρονος της ανακοινωσης!Επρεπε πρωτα κατα τη γνωμη μου να προηγηθει μια που να λεει κατα της κυβερνησης!
    ΤΡΑΓΚ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @ΤΡΑΓΚ:
      -Οταν έχεις πρόβλημα με την κυβέρνηση καταλαμβάνεις κυβερνητικά κτήρια. Ο δρόμος που ανοίγει μετά είναι άλλος.
      Και εγώ είχα θεωρήσει υπερβολική την καταδικη γιαουρτόματος κυβερνητικών βουλευτών παλιότερα. Οταν την είδα να χρησιμοποιείται σαν επιχείρημα συμψηφισμού με το ξύλο στον Στρατούλη, κατάλαβα πόσο δίκιο είχε το κόμμα τότε. Οι εξελίξεις είναι πολύ γρήγορες πλέον και οφείλουμε να είμαστε πολύ προσεκτικοί! Αυτό λοιπόν νομίζω πως έχει τεκμηριωθεί πλήρως.
      -Για το αν το Κόμμα, καταγγέλλει ή όχι την καταστολή, μπορείς να το διαπιστώσεις πάρα πολύ εύκολα, βάζοντας την λέξη στο search του Ριζοσπάστη. Πιθανόν να εκπλαγείς από τον όγκο της αρθρογραφίας πάνω στο ζήτημα. Οπότε ούτε αυτό στέκει.
      -Για τον χρόνο που βγήκε τώρα, εξέφρασα και εγώ από την αρχή τις επιφυλλάξεις μου.

      Διαγραφή
    2. Κατα της κυβερνησης βγαζει συνεχια για τα σχολεια μηλα και κηνητοποιητε συνεχια. Μα εχει πει οτι λευτα υπαρχουν για συγκεκριμενους σκοπους και σε συγκεκριμενες θεσεις. Τι θες να σου πει οτι το προβλημα ειναι η σπαταλη στη αστινομια. Οχι δεν ειναι αυτο το προβλημα, το προβλημα ειναι η καπηταληστικη ιδιοκτισια. Η αστινομια ειναι προβλημα με τη μορφη που εχει και οχι με τα εξοδα που κανει. Το ΚΚΕ δεν λεει κοψτε απο την αστινομια και δοστε στους παιδικους σταθμους, το ΚΚΕ λεει στο λαο παρτε την καπηταληστικη ιδιοκτισια και καντε παιδικους σταθμους κλπκλπκλπ.
      Γιαννης

      Διαγραφή
    3. TΡΑΓΚ,-με κάθε καλοπροαίρετη διάθεση-δηλαδή θεωρείς ότι η συγκεκριμένη κατάληψη στα γραφεία της ΔΗΜΑΡ, εξυπηρετούσε σε κάτι την λαϊκή πάλη ενάντια στην κυβέρνηση; Εκτός αν εννοείς αγώνα ενάντια στην κυβέρνηση την αλλαγή της από μια κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ...Μήπως τελικά αυτό είναι ένα παιχνιδάκι και πρέπει να είμαστε πιο προσεχτικοί; Και καλό είναι να προσέχουμε όλοι, γιατί υπάρχουν και περιπτώσεις εισβολής αστυνομικών δυνάμεων σε γραφεία της Χρυσής Αυγής...Εκεί τώρα τι θα κάνεις, θα βγάλεις ανακοίνωση καταδίκης της κρατικής καταστολής;

      Διαγραφή
    4. να θυμησω λοιπον μια φορα, δεν θυμαμαι τωρα αν ηταν απεργια ή πρωτομαγια που το ΠΑΜΕ πηγε απο την ομονοια-αγ κων/νου-κολονου-πειραιως-υπουργειο εργασιας. τοτε λοιπον η πορεια (ογκωδης) περασε αναγκαστικα εξω απο την νδ (αγ. κων/νου) και απο του τσυριζα (πειραιως), χωρις φυσικα να υπαρξει το παραμικρο. τοτε λοιπον ο τσυριζα εβγαλε ενα κλαμα οτι περασαμε να τους τρομοκρατησουμε. αυτα λοιπον ολα ειναι περιεργοι ατραποι και θελει προσοχη στο πως χειριζεσαι πραγματα και τι λες. οποιος δεν καταλαβαινει συγνωμη κιολας

      Διαγραφή
  17. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Δύο σχόλια, του σχολιαστή με το ψευδώνυμο "μιζέριας" διαγράφτηκαν σαν προβοκατόρικα.
    Ο συγκεκριμένος σχολιαστής, που δεν γνωρίζω εάν είναι έμμισθος χαφιές ή απλά πνευματικά καθυστερημένος, προσπαθεί να εκμεεύσει ύβρεις κατά των συλληφθέντων. Προσωπικά δεν σκοπεύω να αφήσω την κουβέντα να εξωκοίλει εκεί.
    Καλό θα είναι ακόμη να μην αφήσει άλλα σχόλια, καθώς θα διαγραφούν και αυτά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τrash πιστευω πως επρεπε να τα αφησεις για να γινει ακομα πιο ξεκαθαρος ο ρολος του συγκεκριμενου χαφιε.
      Δε νομιζω καποιος να εμπαινε στη διαδικασια να βρισει τους συλληφθεντες, μιας και αλλου ειναι η βαση του προβληματος.
      Συντροφικα

      Χ.Κ

      Διαγραφή
  20. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. οχι, δεν πεταμε την ηγεσια μας, την τιμαμε, το καταλβες πρακτορισκο?

      Διαγραφή
  21. Εντάξει ρε μιζέρια,
    μας επεισες.
    αντε για καφέ τώρα και άσε τον αυνανισμό επί του πληκτρολογίου.


    terra libre

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. αυνανισμός(ο): το να ικανοποιείσαι μόνος σου.Βλέπε το λήμμα <>,Ηάρνηση συμμαχιών υπό το φόβο της απώλειας της παρθενικής σου αγνότητος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μιζέρια, σου έχω κάτι καλύτερο...Ευκαιρία είναι για διάφορες αναρχοαυτόνομες ομάδες να βαθύνουν την συνεργασία με το ΣΥΡΙΖΑ, για να παίξουν ουσιαστικό ρόλο στην αυριανή κυβέρνηση της αριστεράς...Όχι τίποτα άλλο, θα τσακίσετε και την κρατική καταστολή!!!!

      Διαγραφή
  23. επισης το σχολιο ειναι για την δημαρ και οχι γενικα και ουτε για την βιλα.
    να θυμησω οτι παλιοτερα σε δικες ατομων του α/α εχουν παει και βουλευτες του ΚΚΕ σε ρολο μαρτυρα υπερασπισης οποτε κομενο το σωτο.
    οσο για τις συνεργασιες. εμεις εχουμε ξεκαθαρη θεση για το τι θελουμε και το πως. οποιος θελει λοιπον συνεργασια ας κρατησει μια θεση παραπανω απο μια μερα και να μην παει απο την μια στην αλλη οπως μετακινηται η παπια η αποδημιτικη και μετα ξανασυζηταμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. κατι ακομα, μεχρι τωρα περναγατε γενιες 14 τον ζουγκλα και τον λεγατε χαφιε κτλ να μην πλατιασω. μετα απο αυτο http://www.zougla.gr/greece/article/to-xaratsi-tis-vilas-amalias μηπως να αλλαξετε γνωμη;
    αποφασιστε λοιπον ποιος θελετε να σας επαινει και ποιος οχι. αποφασιστε αν θελετε να ειστε μια "φωτεινη";;; μειοψηφια ή αν θελετε να ειστε με τον λαο μεσα του διπλα του.
    η μονη δραση του α/α χωρου (και προφανως περνει η μπαλα και αγνους αγωνιστες του χωρου αφου δεν διαφοροποιουνται) ειναι καταληψεις -με μηδενικη αποδοχη απο την γειτονια και φανηκε απο το γεγονος οτι παρολη την μικροφωνικη και τις αγωνιωδεις προσπαθειες για καλεσμα εκτος απο μια ομαδα που ηταν απο το πρωι σε επιφυλακη του χωρου, ουτε ενας δεν εκανε κατι απο την γειτονια και στην βιλα και στον σκαραμαγκα- σε δημοσια κτιρια, "ακτιβισμοι" μιας ομαδας του χωρου απεναντι στο εργατικο κινημα και κομματα της "αριστερας". να θυμισω το τι γινεται καθε φορα με το ΚΚΕ και το ΠΑΜΕ (με αποκορυφωμα τον κοτζαριδη), το πεσιμο στην γεωπονικη στις αναιρεσεις κ.α. με τον ναρ και τα εαακ κατα καιρους.
    την προσπαθεια να "προστατευθειτε" μπαινοντας στα μπλοκ του τσυριζα σε πορειες με αποτελεσμα να τις τρωνε και αυτοι κ.ο.κ.
    αντιθετα δεν σας εχω δει ποτε σε εργασιακο χωρο, ποτε σε απεργιακες αλυσιδες, κατι κραυγες για συμπαρασταση στο λιμανι, αποδειχθηκαν κραυγες. μαλλον ηταν πρωι και που να ξυπνας απο τις 4 τωρα....και μια ζωη ο λογος σας ηταν αφοριστικος για την εργατικη ταξη.
    αν πας να ρωτησεις εναν απλο ανθρωπο, εργατη της διπλανης καταληψης, αυτα θα σου πει.
    εγω θελω να συνεργαστω, αλλα πως. αν πας σε συνελευση και εχει 50 ατομα, θα ακουσεις 45 διαφορετικες αποψεις και στο τελος θα βγει οτι κραταει ο καθενας την δικια του και συμφωνουμε στο αν θα σπασουμε την βιτρινα στο 40 της σταδιου ή στο 60.
    πριν κατι μηνες υπηρχε διαδικτυακο ξεκατινιασμα γιατι μια καταληψη ειχε βγαλει κειμενο που τα εχωνε στο ΕΑΜ για τον μελιγαλα και ακομα και σε αυτο δεν υπηρχαν 2 αποψεις αλλα 42, το πως τα καταφεραν ειναι αλλο.
    λυστε τα δικα σας πρωτα και μετα τα συζηταμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Για εμένα οποιαδήποτε αυταπάτη για συμπόρευση αναρχίας με το εργατικό κινημα (πόσο μάλλον με το Κομμα) έχει πεθάνει απο τις 20/10 (τουλάχιστον). Απορώ πως καποιοι ακομα τους λογαριαζετε ως κομμάτι (αν εχεις τον Θεό σου) του κινηματος. Απορω επίσης πως ζητάνε και τα ρεστα από την σταση του Κομματος. Οι ηθικοί και υλικοί δολοφόνοι του συντρόφου οικοδόμου.
    Και συγγνώμη, ποια κατάληψη; Το τι ειδους "πολιτισμό" προσφέρουν οι αναρχικες καταλήψεις όποιος εχει την στοιχειώδη επαφη γνωρίζει. Παρηκμασμένες σεχτες ειναι, που ελκείουν περιθωριακά στοιχεία. Για να μην μιλησω για το πολιτικό σκελος.

    Αν είναι κακη η κρατική καταστολή; Σαφως. Αλλα δεν μας αφορά η υπεράσπιση σεχταριστικών ομαδων που είναι αντικειμενικά απεναντι στο εργατικό κινημα, χυδαιολογούν αισχρά ενάντια στο Κόμμα (τι δεν εχουμε ακουσει) σε σημείο δολοφονικών επιθέσεων, με τεράστια συμβολή στην απαξίωση του παν/μιακού ασύλου, στην απαξίωση και συκοφάντηση των λαικών κινητοποιήσεων. Πείτε μου 1 καλό που εχουν κανει στο κίνημα και εγω θα τους υπερασπιστώ. Εδώ ουτε οι ίδιοι κάτοικοι της γειτονιας δεν τους υπερασπίζονται.

    Κοντολογίς οι αναρχικοί στην Ελλάδα είναι εχθροί του εργατικού κινηματος και δεν αξίζουν καμιας υπεράσπισης, δεν ήταν, δεν είναι και δεν θα είναι ποτέ μαζί μας, ήταν είναι και θα είναι απέναντι. Το ότι υπάρχουν 1-2 "καλα παιδια" εκει μεσα, δεν αλλάξει τον δραματική κατασταση. Και για να ξερετε, προσωπικά, κάποτε τους θεωρούσα δικούς μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Συμφωνώ απολύτως με το Βόρειο. Μόνο που η ρήξη των δεσμών της "αναρχίας" με το εργατικό κίνημα, είχε υποδειχθεί σε θεωρητικό επίπεδο ήδη από το 1847, από το Μαρξ και το έργο του "Η αθλιότητα της φιλοσοφίας" που απαντούσε στη "Φιλοσοφία της αθλιότητας" του αναρχικού Προυντόν. Στην πράξη αποδείχθηκε από την ιστορική συνέχεια και με κάθε ευκαιρία...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Τάσσο και στην περίπτωση της Χαλυβουργίας καταδικάσαμε την κρατική καταστολή και ναι ορθώς και πολύ σωστά έπραξε το ίδιο και το ΚΚΕ και μπράβο του. Όμως τι θες να μου πεις τώρα ότι η καταδίκη της καταστολής είναι επιλεκτική; Ε όχι για μένα δεν είναι. Αν δεν μπορείς να κατανοήσεις ότι όλη αυτή η τρομοκρατία στη βίλα Αμαλίας στέλνει ξεκάθαρο μήνυμα σε όλο το λαό και σε κάθε κοινωνική ομάδα που αντιστέκεται τότε ή κάνεις πως δεν το καταλαβαίνεις και αδιαφορείς παντελώς και είναι κρίμα για ένα κόμμα που λέγεται κομμουνιστικό και που παλεύει ταξικά όπως λες να μην καταδικάζει ανοιχτά ένα γεγονός που στόχο έχει τον εκφοβισμό και του λαϊκού κινήματος ή δεν το κατανοείς απλά.

    Και δεν σου είπε κανείς ούτε να μυξοκλαίς ούτε να ταυτιστείς με τα εξαρχόπουλα, τα πιτσιρίκια και τους αναρχικούς, ούτε φωτιές να βάζεις ούτε τπτ. Ούτε αλληλεγγύη μην δείχνεις αφού σε ενοχλεί τόσο πολύ. Κράτα όμως μια σωστή στάση κομμουνιστή, καταδίκασε τις ενέργειες αυτές. Ούτε αυτό; Δηλαδή αν αύριο συλλάβουνε μέλη του ΠΑΜΕ σε μια κινητοποίηση εγώ δεν πρέπει να το καταδικάσω ανοιχτά; Επειδή πχ δεν είμαι με το ΚΚΕ ή το ΠΑΜΕ; Τώρα θα μου πεις εσύ ίδιο είναι αυτό με τους αναρχικούς στη βίλα Αμαλία; Ναι Τάσσο η καταστολή και η κρατική τρομοκρατία πρέπει να καταδικαστεί και στις δύο περιπτώσεις το ίδιο. Τι φοβάσαι μην σε χαρακτηρίσουν ταραχοποιό στοιχείο, αναρχοαλήτη και τέτοια; Οι κομμουνιστές δεν κάνουν επιλεκτική καταδίκη σε αυτές τις περιπτώσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. με μια κουβεντα, βιλλα Αμαλια, λιστα Λανγαρντ= προσπαθεια αποπροσανατολισμου του λαου απο την προσοχη που θα πρεπε να δειξει για την αντιλαικη λαιλαπα που ερχεται, βαλε και λιγο στο "μειγμα" απο "αισιοδοξια" Σαμαρα+λιγη "σαντιγυ" απο κοντρα με ΤΣΥΡΙΖΑ, το χουν το μειγμα ετοιμο.Κατα τα αλλα ο modesto παρα κατω σου απαντησε, να μην επαναλαβω.

      Διαγραφή
    2. και κατι ακομη, στις "στημενες" προβοκατορικες κοντρες Α/Α και δυναμεων-να μην εξηγω γιατι ειναι προβοκατορικες τωρα- καταστολης καλα κανει το ΚΚΕ για μενα και δεν ανακατευεται, οταν μπερδευεσαι με τα πιτουρα σε τρων οι κοτες λεει ο λαος.Τα αλλα περι "αλληλεγγυης", "ευαισθησιων" και πρασινα αλογα τα ακουω βερεσε,οι σημερινοι Α/Α στην Ελλαδα ειναι απλα καθοδηγουμενα γρουπουσκουλα απο παρακρατικους κυκλους στην πλειοψηφια τους που εχουν τοση σχεση με το εργατικο και το λαικο κινημα οση ο φαντης με το ρετσινολαδο.

      Διαγραφή
  28. Μπορεί να μην συμφωνώ ιδεολογικά σε πολλά πράγματα,μπορεί να συγκρούομαι ιδεολογικά με τον χώρο των αναρχικών,αλλα δεν μπορώ ως κομμουνιστής να μην δείξω αλληλεγγύη στον αγωνα τους....
    Σημερα αυτοί,ισως αυριο δυστυχώς εμεις,κάπως ετσι θα πάει...
    Αλληλεγγύη σε όλους όσους νιώθουν στο πετσί τους την κρατική καταστολή επειδή παλεύουν για κάτι αλλο απο το υπάρχον σύστημα!!!!

    Γιοζεφ Κ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όχι φιλε μου, ιδεολογικά διαφωνώ πχ με τους ναρίτες, τους μ-λ ή ακόμα-ακόμα και τους συριζαίους. Με τους αναρχικους διαφωνούσα ιδεολογίκα πριν τις 20/10, τωρα τους θεωρώ εχθρους μου, όπως θεωρω εχθρο και το αστικο κρατος. Θα τους αντιμετωπίσω ξανα ως αξιοπρεπείς πολιτικους αντιπάλους όταν αποκηρύξουν τα εγγληματικά πεπραγμένα των ιδιών και των συντρόφων τους και κανουν ειλικρινή αυτοκριτική. Μέχρι στιγμής όχι μονο δεν έχουν δείξει κανένα ίχνος μεταμέλειας για την εν ψυχρώ δολοφονική επίθεση με μολότωφ και μαρμαρα σε πορεία με παιδιά και ηλικιωμένους αλλά έχουν το απίθμενο θράσσος να κατηγορούν το ΚΚΕ και το ΠΑΜΕ για περιφρούρηση της Βουλης. Και μας καλείς να δείξουμε αλληλεγγύη σε αυτά τα υποκείμενα; Αν επιλέγουν να συμπεριφέρονται σαν λουμπεν φασίστες, ως τέτοιους θα τους αντιμετωπίζω και εγω.

      Διαγραφή
    2. Δεν σε καλώ να κάνεις τίποτα βορειος,απλά το όλοι ίδιοι ειναι δεν το αντέχω με τίποτα,το ακούω καθημερινα,έχει γίνει καθεστως και έτσι κρίνουν χώρους,επαγγελματικές ομάδες,κομματα,ιδεολογίες,ενεργειες απο όπου κι αν προέρχονται,ακόμα και οι μορφές βιας δεν ειναι όλες ίδιες...
      Βασικό χαρακτηριστικό της αριστερής ιδεολογίας πιστεύω ειναι η κριτική σκέψη

      Γιοζεφ Κ

      Διαγραφή
  29. επειδη leo σου αρεσει να απομονωνεις πραγματα και να κοιτας αποσπασματικα την σταση του ΚΚΕ αναλογα το πως σε συμφερει χωρις να κοιτας και το συνολικο σκηνικο, ακου.
    το χθεσινο ηταν ενας κουτσαβακισμος στην καλυτερη γιατι στην χειροτερη αν το σκεφτεις αστο.
    ας το πιασουμε απο την αρχη ομως. υπαρχει μια συγκεκριμενη καταληψη για πολλα χρονια που το αστικο κρατος δεν της πειραζει τριχα. ξαφνικα λοιπον αποφασιζει να τελειωνει με αυτη το αστικο κρατος χωρις εμφανει λογο. ουτε καμια συσπειρωση τρελη ειχε ουτε δραση που να φοβιζει. παει λοιπον και το καταλαμβανει ξανα (το αστικο κρατος) χωρις σχεδιο, γιατι αν ειχε μια που θα εδιωχνε τους καταληψιες και μια που θα εμπαιναν τα συνεργεια για να το συντηρησουν για να τους αφαιρεσουν επιχειρηματα.
    αντι αυτου τι εγινε; αφησανε μια διμοιρια να "προσεχει" και ενω μια μερα πριν απο την ελληνοφρενια ειχαν προαναγγειλει την ανακαταληψη τους πιασανε στον υπνο και ξαναμπηκανε. δλδ μετα τι περιμεναν αυτοι που μπηκαν; να τους πουνε ενταξει κερδισατε σας αφηνουμε; για την παρτη τους να πορωσουν τον κοσμο τους (οπως κανουν παραδοσιακα τα εαακ στα λουλουδαδικα), χωρις καμια συννενοηση με κανενα. αρα λοιπον ηταν αναμενομενη η αντιδραση του αστικου κρατους. το αποτελεσμα ποιο ηταν; η εμπεδωση στον κοσμο οτι το κρατος ειναι πανισχυρο και οποιος τα βαζει μαζι του χανει και μπουζουριαζεται, δικαιολογηθηκε στα ματια του κοσμου η επεμβαση + την μλκ με τα γραφεια της δημαρ.
    το ΚΚΕ εχει βγαλει ανακοινωσεις για διαφορα ζητηματα σε περιπτωσεις με κοντρα αστικου κρατους-α/α χωρου, αλλα επετρεψε στο κομμα να μπορει να σταθμιζει τις καταστασεις και να μην βγαζει ανακοινωσεις ελαφρια την καρδια για οτιδηποτε. αν περιμενεις λοιπον ανακοινωσεις απο το ΚΚΕ για καθε ξεκαβλωμα -που κανει και ζημια στην τελικη- του α/α χωρου πλανασαι. δεν ψαρευουμε ψηφαλακια σαν τον τσυριζα.
    οσο για την χαλυβουργια. αν θες το ΚΚΕ να καταδικαζει οπως κανατε ολοι οι υπολοιποι με την χαλυβουργια τοτε θες υποκριτες.
    αν εξαιρεσεις μια αναιμικη παρουσια του ναρ, ολοι οι υπολοιποι ειχατε την λαμψη της απουσιας για να μην πω για το ανοιχτο σαμποταζ του τσυριζα και της αυτ. παρ. και ναι σας τσουβαλιαζω ολους μαζι.
    εγω λοιπον σαν κομμουνιστης θα εβγαζα μια ανακοινωση που θα ελεγε οτι καταγγελω την προβοκατορικη -οπως εγινε- προσπαθεια ανακαταληψης της βιλας η οποια προκαλεσε για αλλη μια φορα την καταστολη του κρατους απεναντι σε παιδια που πηγαν σαν προβατα στην σφαγη και με ανεβασμενο επιπεδο, γιατι δεν πηγαν απλα τα ματ για να τους βγαλουν.
    επισης αν ημουνα καταληψη σκαραμαγκα, θα εβγαζα και μια ανακοινωση εναντια στην ανακαταληψη με τον τροπο που εγινε γιατι προκαλεσε την επεμβαση και εκει και μαλιστα με τα σωβρακα κατω, γιατι πηρανε υπολογιστες με ποιοςξερει τι μεσα, μου αρεσει που πηξελιαζουν τις φωτο απο τις πορειες και απο τα πισι θα τα πηραν ΑΝΕΤΑ.
    αν θες να φτασουμε στην ουσια του πραγματος ανετα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Η Σαφής ΚΑΤΑΔΙΚΗ της ΚΡΑΤΙΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗΣ και ΩΜΗΣ ΒΙΑΣ και η χυδαία λασπολογία κατά των αντιστάσεων, φέρει την ΑΜΕΣΗ και a prioti ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ καταδίκης της από ένα ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ανεξάρτητα αν συμφωνεί η όχι με τις μορφές πάλης η με τους χώρους, πράγμα σεβαστό.
    Αν δεν υπάρξει καταδίκη ΤΩΡΑ τότε οδεύουμε στη ρήση του ΜΠΡΕΧΤ....Σύντροφοι.
    Και το ΚΚΕ οφείλει, αφού σεβαστά πει τις απόψεις του, να ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΕΙ με ΣΑΦΗΝΕΙΑ και ΕΜΠΡΑΚΤΑ την ΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ γιατί αφενός μεν ΔΕΝ ΤΟ ΕΚΑΝΕ, αφετέρου είναι σαφές ότι θα ΕΡΘΕΙ η ΣΕΙΡΑ ΤΟΥ.....!
    Σταράτες κουβέντες σύντροφοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η σειρά μας έχει έρθει ήδη. Όταν όμως χτυπούσαν τους κομμουνιστές κάποιοι όχι μόνο δεν σιωπησαν αλλά έλεγαν ότι περιφρουρούμε το κοινοβούλιο.

      Διαγραφή
    2. Πολύ σωστό και αυτό....! Αλλά απ την άλλη αυτού του είδους τις απόψεις τις ξεπέρασε η εξέλιξη των πραγμάτων και απομονώθηκαν. Επίσης στη βάση αυτή δεν μπορεί να λειτουργείς με τη λογική του πείσματος "μικρού παιδιού".
      Χρειάζεται να απαντήσουμε στην ΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ ΤΩΡΑ και ΜΑΖΙΚΑ.
      Χτές συνελήφθησαν 95 άνθρωποι. Δεν ξέρω αν είναι αναρχικοί, αν αποκαλούνται έτσι και δεν με νοιάζει. Με κόβει που συνελήφθησαν με τρόπο φασιστικό και δέχτηκαν κατηγορίες που παραπέμπουν σε χούντα.
      Εδώ χρειάζεται να απαντήσουμε.

      Διαγραφή
    3. Οι απόψεις αυτές απομονώθηκαν επειδή το κόμμα απάντησε πειστικά και με λόγια και με πράξεις στις κατηγορίες. Από κει και πέρα αν θέλουμε να αντισταθούμε στην συνεχώς αυξανόμενη καταστολή, τότε καλά θα κάνουμε να δυναμώσουμε όσο πιο γρήγορα γίνεται το εργατικό κίνημα και κυρίως το ΚΚΕ. Αλλιώς όλοι θα τρώμε φάπες από τους ¨μπάτσους¨ του κράτους η του αφεντικού.

      ΥΓ. Αν κάποιοι θέλουν τώρα το ΚΚΕ συμπαραστάτη θα έπρεπε να είχαν αποδείξει ότι το βλέπουν σαν συμπαραστάτη. Τώρα ας κλαίνε που τους άδειασε ο φίλος τους ο ΣΥΡΙΖΑ.
      ΥΓ2 Δεν είναι πείσμα"μικρού"¨παιδιού. Αντίθετα θα ήταν αφέλεια μικρού παιδιού να πήγαινε το κόμμα να υπερασπιστεί της κάθε καρυδιας καρύδι( που -βάζω στοίχημα- κι οι 95 το βρίζουν)

      Διαγραφή
  32. Τι μας λες λοιπόν modesto; Ότι αφού όλη αυτή η αντίδραση από τη μεριά του αστικού κράτους και της κυβέρνησης ήταν αναμενόμενη και φυσική μετά την ανακατάληψη δεν υπάρχει ζήτημα καταδίκης της καταστολής και των συλλήψεων έτσι; Αφού έγινε ανακατάληψη ήταν φυσικό να επακολουθήσει ό,τι έγινε έτσι; Μάλιστα. Τότε να υποθέσω ότι και η εισβολή των ΜΑΤ στην Χαλυβουργία και η καταστολή που ακολούθησε ήταν αναμενόμενη και απόλυτα λογική από τη στιγμή που υπήρχε απεργία των εργατών εκεί λογικό λοιπόν να αντιδρά το αστικό κράτος έτσι; Τότε γιατί την καταδικάσαμε; Αφού ήταν αναμενόμενο αυτό που έγινε. Το κράτος έκανε τη δουλειά του, αυτός είναι ο ρόλος του. Γιατί καταδίκη λοιπόν;

    Ένα υποθετικό παράδειγμα. Αν τα ΜΑΤ είχαν επέμβη τότε που το ΠΑΜΕ έκανε κατάληψη στην Ακρόπολη και σήκωσε πανό και είχαν συλλάβει μέλη του ΠΑΜΕ, ακολουθούσε από τη μεριά της αστυνομίας ξύλο, χημικά κλπ να υποθέσω ότι δεν θα το καταδίκαζες έτσι; Αναμενόμενο θα ήταν τι θα περίμενε να γίνει το ΠΑΜΕ αφού έκανε κατάληψη στην Ακρόπολη έ; Δικαιολογημένα λοιπόν θα τους έσπαγαν τα κεφάλια ε; Και έτσι θα είχε εμπεδωθεί στον κοσμο οτι το κρατος ειναι πανισχυρο και οποιος τα βαζει μαζι του χανει και μπουζουριαζεται, και θα δικαιολογούνταν και η επέμβαση ε;

    Ε τότε με αυτό το σκεπτικό αφού είναι αναμενόμενη η αντίδραση από το αστικό κράτος σε κάθε διαδήλωση, απεργία, κατάληψη, κινητοποίηση τότε γιατί να καταδικάζουμε την αστυνομική καταστολή, τη βία και τον κρατικό αυταρχισμό; Έλα ντε γιατί; Και η επέμβαση της αστυνομίας δικαιολογημένη είναι πάντα.

    Το κράτος modesto δεν είναι αυταρχικό από μόνο του; Δεν επιδίδεται σε άγρια καταστολή και τρομοκρατία; Αυτός δεν είναι ο ρόλος του; Αυτή δεν είναι η φύση του; Δηλαδή υπάρχουν πάντα προβοκάτορες που το προκαλούν και συμπεριφέρεται έτσι άγρια και κατασταλτικά; Αναγκαστικά δηλαδή; Γιατί με το να καταδικάζεις μόνο την προβοκάτσια αλλά όχι την κρατική τρομοκρατία πρωτα και κύρια αυτό που κάνεις είναι να εξωραίζεις το ρόλο του αστικού κράτους και να μην αποκαλύπτεις το ρόλο του.

    Η σκέψη ότι ήταν αναμενόμενη η αντίδραση της αστυνομίας και του κράτους μετά την ανακατάληψη σε συνδυασμό με την απουσία καταδίκης της καταστολής οδηγεί φάτσα φόρα στο να δικαιολογείς αστυνομία και κράτος δίνοντας άλλοθι και στους δύο μια σκέψη που δεν διαφέρει και πολύ από αυτή του Δένδια....

    Γιατί η καταδίκη της καταστολής δεν ισχύει και για περιπτώσεις όπου χτυπιούνται άλλοι χώροι έστω και αντιεξουσιαστικοί; Αν γινόταν όμως αυτό όπως είπα πριν στο ΠΑΜΕ; Εκεί με το τσουβάλι οι ανακοινώσεις καταδίκης της τρομοκρατίας έτσι; Επιλεκτική καταδίκη της καταστολής δεν υφίσταται

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ή μερικους θα τους φαει η υποτιθεμενη ανωτεροτητα ή η αμαθεια ή η πολυ θεωρεια...Τα πολλα λογια ειναι λογια, ας μπει ενας συντροφος οικοδομος που δε ξερει τον μαρξ απ εξω αλλα ειναι στους δρομους και τον εχει μαθει απο μεσα να μας πει για τους αναρχικου...
      εγω με τη σειρα μου επειδη ξερω και αρκετους εχω να πω μονο ενα,
      απλα θυματα ειναι που το μονο που κανουν ειναι το κεφι τους.
      Τι εξυπηρετουν χωρις να το θελουν αρκετοι? να χαλανε τις πορειες..
      Ποσο μαγκες ειναι? θελουν απεγνωσμενα να κρυβονται πισω απο το ΠΑΜΕ...
      Τι θελουν τωρα? θελουν και παλι να βγει το ΠΑΜΕ μπροστα...
      Ως προς αυτο δεν υπαρχει προβλημα αλλα δε θα γινει οποτε το θελουν αυτοι και μετα να κανουν αλλα... δε καναμε παντα αλυσιδες...
      ας μαθουν τα παιδια να παραδεχονται τα λαθη τους ας αλλαξουν τροπο δρασης και να μη γινονται προβατα σε μερικους χαφιεδες(απειρα βιντεο στου youtube)...
      νκ

      Διαγραφή
    2. Θα συμφωνήσω στα περισσότερα με τον προγραφίσαντα Leo, και να προσθέσω ότι η ανακοίνωση του γραφείου τύπου του κόμματος που καταδικάζει την κατάληψη των γραφείων κυβερνητικού κόμματος, έρχεται σε μία στιγμή που μέσα στη ΓαδΑ υπάρχουν δεκάδες συλληφθέντες που παραπέμπονται με κακουργηματικού χαρακτήρα κατηγορίες (κουκουλονόμος),
      Από την μία πλευρά θα μπορούσε η ανακοίνωση να ήταν πιο ήπια, σε βάση ότι δεν συμφωνούμε με αυτού του είδους ενέργειες σαν μορφή πάλης, και από την άλλη να καταδικάσει το όργιο καταστολής.
      Αν οι τελευταίες πληροφορίες που κάνουν λόγο για χτύπημα πανελλαδικά όλων των αυτό-διαχειριζόμενων χώρων, αποδειχτούν σωστές - κάτι που πιστεύω ότι ήδη συμβαίνει - τότε βρισκόμαστε μπροστά σε μία χαιρέκακη αίσθηση του κόμματος και των ψηφοφόρων του όσον αφορά χώρους που δεν ελέγχει.
      Αντί να υπάρξει μία σαφέστατη δήλωση ενάντια στην ακροδεξιά δράκα και των κομμάτων που την στηρίζουν, παρατηρούμε, μονομερώς, καταδικαστικά δελτία τύπου που δείχνουν συμπάθεια στο "αριστερό" προσωπείο του Φώτη Κουνέλη. Και για να αποδείξω τον συλλογισμό μου, αρκεί μία υπόθεση εργασίας: αν, πείτε αν, η κατάληψη γραφείου κόμματος δεν ήταν στην ΔημΑρ, αλλά στα γραφεία της Ιπποκράτους, η ανακοίνωση θα ήταν η ίδια; Ή ακόμα χειρότερα. Αν η κατάληψη γινόταν στα γραφεία της Συγγρού, το ΚΚΕ θα διαφωνούσε και θα καταδίκαζε από την πρώτη στιγμή την κατάληψη των γραφείων των εκπροσώπων του ταξικού εχθρού στο ελλαδιστάν; Ακόμα και αν αυτή η κατάληψη στερούνταν νοήματος και είχαν οπορτουνιστικά χαρακτηριστικά;
      Αν έκαιγαν τα νεόδμητα γραφεία των μαχαιροβγαλτών γιατί και τα καθάρματα του "λαϊκού" συνδέσμου έχουν βάλει το χεράκι τους στην σημερινή διαμόρφωση της ακροδεξιάς - φασιστικής ατζέντας, το ΚΚΕ θα έβγαζε ανακοίνωση καλώντας τις αρχές να βρουν τους ενόχους και να τους δικάσει με την γνωστή κατηγορία, "βία κατά πολιτικού κόμματος;"

      Διάφορες αστείες τοποθετήσεις, που φτάνουν μέχρι το όριο προβοκατόρικου λόγου δεν θα τις σχολιάσω. Απλά, μένει η αίσθηση, μετά και τα γεγονότα του Συντάγματος, ο εχθρός του εχθρού μου είναι ...φίλος μου.

      mikeB

      Διαγραφή
    3. λιγες φορες ρε μαγκα τα ΜΑΤ επιτεθηκαν σε διαδηλωτς που διαδηλωναν ταξικα τα αιτηματα τους?Εισαι σιγουρος οτι δεν εγινε ποτε αυτο?Η εχεις επιλεκτικη μνημη?Διοτι ουτε μια φορα οι λεγομενοι "αναρχοκουραμπιεδες" εβγαλαν ανακοινωση, γιατι να βγαλει το ΚΚΕ τωρα για το "παιγνιδακι" εντυπωσεων μεταξυ "Α/Α" και μπατσων?Για εξηγησε μας...

      Διαγραφή
  33. Όσοι σπεύδουν να προσδώσουν στην εν Ελλάδι αναρχία στοιχεία προοδευτικά και αντικαπιταλιστικά ας διαβάσουν την άποψη του χώρου για το Μελιγαλά. Τύφλα να έχουν οι ταγματασφαλίστες και οι χρυσαυγίτες.
    http://anarchypress.wordpress.com/2012/09/13/%CE%BC%CE%AF%CE%B1-%CE%B1%CE%B9%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B7%CF%81%CE%AE-%CF%80%CE%BF%CF%81%CE%B5%CE%AF%CE%B1-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%B5-%CE%BB-%CE%B1-%CF%83-%CF%80%CF%8D%CF%81%CE%B3%CE%BF%CF%82-%CE%BA/

    Καμία αλληλεγγύη σε τέτοιους πολιτικούς χώρους. Η αλληλεγγύη είναι πολύτιμη για να τη σκορπάμε σε όσους δεν την αξίζουν... Δίνουμε το χέρι σε όποιον σηκώνεται. Όχι σε αυτούς που θέλουν να μας τραβήξουν κάτω....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. ΓΙΑ ΠΕΙΤΕ ΜΟΥ ΠΧ ΤΟ ΠΑΜΕ ΟΤΑΝ ΗΤΑΝ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ ΤΟ 2002 ΑΝ ΔΕΝ ΚΑΝΩ ΛΑΘΟΣ ΠΟΥ ΤΗΝ ΠΕΣΑΝ ΤΑ ΟΥΚ ΜΕ ΕΝΤΟΛΗ ΤΩΝ ΕΦΟΠΛΙΣΤΩΝ ΣΤΟΥΣ ΝΑΥΤΕΡΓΑΤΕΣ ΤΟΤΕ ΝΤΕ ΠΟΥ Ο ΤΟΥΣΑΣ ΕΙΧΕ ΚΡΕΜΑΣΤΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΥΠΑΣΤΗ ΔΕΝ ΕΙΔΑ ΚΑΜΙΑ ΣΤΗΡΙΞΗ ΑΠΟ ΚΑΝΕΝΑΝ ΧΩΡΟ ΚΑΙ ΗΤΑΝ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΝΑΥΤΕΡΓΑΤΩΝ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΗΣ ΦΘΗΝΗΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΔΕΝ ΕΙΔΑ ΚΑΜΙΑ ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΑΠΟ ΚΑΝΕΝΑ ΕΠΙΣΗΣ ΚΑΙ ΠΑΜΕ ΚΑΙ ΣΤΟ ΤΩΡΑ ΟΤΑΝ ΕΓΙΝΕ Η ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΑ ΜΠΛΟΚ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΚΑΙ ΠΕΘΑΙΝΕ Ο Σ/ΦΟΣ ΔΕΝ ΕΙΔΑ ΚΑΜΙΑ ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΕΙΔΑ ΜΟΝΟ ΑΘΛΙΕΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΑΠΟ ΕΝΤΕΛΩΣ ΛΑΝΘΑΣΜΕΜΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΚΟΠΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΠΟΥ ΛΟΙΔΟΡΟΥΣΑΝ ΤΟ ΚΚΕ ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΤΕΠΕΚΤΑΣΗΝ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΟΥ ΜΕ ΤΙΣ ΧΥΔΑΙΟΤΕΡΕΣ ΕΚΦΡΑΣΕΙΣ. ΤΩΡΑ ΔΛΔ ΤΙ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΚΚΕ ? ΤΟ ΚΚΕ ΕΙΝΑΙ ΚΟΥΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΧΕΙ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΉ ΘΈΣΗ ΚΑΙ ΙΔΕΟΛΟΓΊΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΙΖΕΙ ΤΟΝ ΟΨΙΜΟ ΥΠΕΡΕΠΑΝΑΣΤΑΤΗ ΑΥΤΟ ΑΣ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝΕ ΑΛΛΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΊ ΦΟΡΕΙΣ . ΚΑΙ ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗΣ ΕΛΕΟΣ ΠΑΡΤΕ ΕΝΑ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ,,,

    GIORGIO LAZER

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. καλα σας λεει, οπως και τοτε που φωτοπουλος τα εβαζε μονος του με 10 μπατσους και τη καμερα στο ενα μετρο, παλι δεν ειπατε τιποτα...
      νκ

      Διαγραφή
    2. ''Φιλέ'' τι ''ναρκωτικά'' τι παίρνεις ? μαστουρωμένο τρολλαρισμα πρώτη φορά βλέπω....

      GIORGIO LAZER

      Διαγραφή
    3. ατυχης ο σχολιασμος μου αφου δεν επιασες το πνευμα μου...
      απλα οποιος τα βαζει με μπατσους μπορει να ειναι καθε καρυδιας καρυδι απο ασφαλιτης μεχρι πασοκοσυριζαιος και μερικα προβατα ακολουθουν
      νκ

      Διαγραφή
    4. Να με συγχωρείς .... και ναι έχεις δίκιο όταν ''εχθρός" είναι ο μπάτσος όλοι γίνονται οψιμοι επαναστάτες από "άναρχοδεξερω" Χ.Α. ολυμπιακούς παναθηναϊκούς σφυριζα κλπ κλπ όταν όμως εχθρός είναι ο καπιταλιστής βλέπε Μάνεσης γιατί πάντα να είναι στη πρώτη τη γραμμή οι κομουνιστές και το ΚΚΕ περίεργα πράγματα .....

      GIORGIO LAZER

      Διαγραφή
  35. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Να σε ποιους μας καλείτε να δείξουμε αλληλεγγύη
    http://3.bp.blogspot.com/-7dhylF6JTwY/Tq-ZKgAXAGI/AAAAAAAAAaA/jWUJtApqLj4/s1600/1.jpg

    απο εδω:
    http://villa-amalias.blogspot.com/2011_11_01_archive.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
  37. Οταν οι εργάτες της Χαλυβουργίας έδιναν τον τιτάνιο αγώνα οι κύριοι του α/α χώρου υπονόμευαν τον αγώνα τους,για του λόγου το αληθές δείτε τι έγραφαν οι ''φίλοι'' μας οι αναρχικοί...http://turbowebtv.weebly.com/gammaiotaalphatauiota-deltaepsilonnu-pirhoepsilonpiepsiloniota-nualpha-deltaepsiloniotaxiomicronupsilonmuepsilon-alphalambdalambdaetalambdaepsilongammagammaupsiloneta-sigmatauetanu.html#.UO9caG83ugZ,έχουν περάσει καιρό τώρα στο απέναντι στρατόπεδο,το απέδειξαν και στις 20/11/2011.Αλήθεια πόσο υποκριτές είναι;Θυμάμαι εκείνη την ημέρα τις 20ης Οκτωβρίου που έλεγαν πως τους εμπόδισε το ΠΑΜΕ να μπούν στην βουλή,αλήθεια,αν το ΠΑΜΕ τους ανοιγε τον δρόμο και περνούσαν τι θα έκαναν;Εδώ δεν μπόρεσαν να κρατήσουν το ''στρατοπεδό'' τους την Βίλα Αμαλίας...στην βουλή θα έμπαιναν;Μην ξεχάσω να πω πως το ντου στο ΠΑΜΕ στις 20/11/2011,έγινε και με την ευγενική χορηγία της Χρυσής Αυγής...οπότε μην ζητάνε τα ρέστα απο το ΚΚΕ.Ας πρόσεχαν τα αναρχόπουλα,απο κει φαίνεται πόσο επαναστάτες είναι που δεν είναι ικανοί ούτε τον χώρο τους να περιφρουρήσουν....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Ελα νταξει, ειναι προφανες το γιατι την κλεισαν την βιλα.

    Γιναν περικοπες στα μπατζετ της ασφαλειας, οποτε πανε τα κονδυλια για τους ασφαλιτες που χαν μεσα, καταληψη χωρις τον ασφαλιτη της δεν γινεται, οποτε σου λεει ας την αξιοποιησω διαφορετικα, ας κανω τα γυμνασια καταστολης μου, ας πεισω τον κοσμο οτι δουλευω για την ευημερια και την ασφαλεια του, ας κυκλοφορησω και το καινουργιο ανεκδοτο, "η βιλλα Αμαλια θα γινει σχολειο"

    κι ολα καλα. Το λαικο κινημα χρειαζεται οσο το δυνατον λιγοτερους τετοιους χωρους. Χωρους προβοκατσιας του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. ΠΙΣΤΕΥΩ ΝΑ ΣΑΣ ΚΑΛΥΨΕ ΟΛΟΥΣ ΟΣΟΥΣ ΚΑΤΗΓΟΡΉΣΑΤΕ ΟΤΙ ΤΟ ΚΚΕ ΔΕΝ ΒΓΆΖΕΙ ΑΝΑΚΟΙΝΏΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΟΛΉ ...ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΤΕΚΜΗΡΙΩΜΕΝΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΣΩΣΤΗ ΚΑΤΕΎΘΥΝΣΗ.

    http://www.902.gr/eidisi/politiki/6579/minyma-entasis-tis-katastolis-i-emfanisi-ton-oplon-me-sfaires-kaoytsoyk

    GIORGIO LAZER

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. το σχολιο του 902 βαζει ζητηματα που ζητανε απαντησεις, χωρις να θελω να το παιξω ιστορια για τα οπλα μιλησα και εγω απο την αρχη του θεματος και πως με την αφορμη αυτη βγηκαν στην φορα για να νομιμοποιηθουν στον κοσμο.
    παμε παρακατω, ρωτησα και ποιο πανω και κανενας δεν μου εδωσε απαντηση.
    πως γινετε, ενα θεμα "τιμης" για το αστικο κρατος να αντιμετωπιζεται με τετοια "αφελεια". μια μερα πριν εκπροσωπος της βιλας ειχε ανακοινωσει την ανακαταληψη, το συζηταγε ολος ο κοσμος και το αστικο κρατος τι εκανε; ειχε μια διμοιρια μονη της να φυλαει; ολοι ξερουν οτι οι διμοιριες δεν στεκονται αυτονομα στον χωρο, αλλα εχουν και περιμετρο. δεν πηρε κανενας χαμπαρι απο ολο τον αισμο των ασφαλιτων που περιφερεται στην περιοχη 300 ατομα με την αντιστοιχη περιβολη να πλησιαζουν;;;
    σε ποιον τα πουλατε αυτα; και κυριως ποσοι απο τον χωρο τα πιστευουν; τα γραφεια της δημαρ ειναι 100 μετρα απο το Α.Τ. ομονοιας και 500 απο την τροχαια. το κτιριο αν κλεισεις την καγκελοπορτα ειναι "απορθητο", επισης σε μια αστυνομοκρατουμενη αθηνα 100 ατομα διεσχισαν το μισο κεντρο ανενοχλητοι και μπηκαν στο κτιριο. κανενας δεν τους πηρε χαμπαρι για να ενημερωσει τον σκοπο να κλεισει την ρημαδα;
    απορια που την ειχα και εγω και την διαβασα και καπου αλλου, που ηταν οι συγκρουσιακοι του α/α χωρου να την πεσουν στα ματ με τις μολοτοφ, τα αλλα τα καινουργια τα βαρελακια, τα μαρμαρα τις πετρες κτλ πραγματα με τα οποια επιτεθηκαν σε εργατες και οχι μονο μια φορα; που ηταν η συγκρουση; γιατι εγω με τα πλανα που ειδα ποιο πολυ σαν εκπαιδευση των ματατζηδων το ειδα σε "πραγματικες" συνθηκες παρα συγκρουση. που ηταν ολοι αυτοι που μας λενε κοτες να συγκρουστουν; τουλαχιστον εμεις μια φορα μετα απο συγκεντρωση που τολμησε διμοιρια να πατησει το πεζοδρομιο της ΚΟΑ εφαγαν το ξυλο της αρκουδας.
    το ερωτημα που ερχετε λοιπον ειναι τι σκοπο ειχε αυτη η πραξη; πιστευανε οτι θα κραταγανε την βιλα; πως; με τους ορους που πηγανε; ή ασχετοι ή βαλτοί.
    πιστευανε οτι θα σηκωνοτανε λαικο κινημα υπερασπισης της βιλας; καμια επαφη με την πραγματικοτητα. αν οντως το πιστευανε (εξου και οι μικροφονικες και τα φυλαδια) αυτος που τους επεισε ειναι επισης ασχετος ή πολυ καλος προβοκατορας οποτε τα συγχρητηρια μου στην γαδα.
    η επιλογη της μερας και της ωρας επισης τουλαχιστον αστοχες. καθημερινη και πρωι ποσο κοσμο νομιζεις οτι μπορεις να κινητοποιησεις για να πετυχεις μαζικη λαικη υπερασπιση της κινησης ή ειχαν αυταπατες στις μερες που ζουμε, οτι θα φυγει ο εμπορουπαλληλος απο την δουλια του (μιλαω για τα περιξ της βιλας μερη) ή ο μεταναστης να υπερασπιστει την κινηση. η απαντηση ειναι ξανα ή ασχετοι ή βαλτοι.
    αρα λοιπον ειτε μιλαμε για ανθρωπους χωρις μυαλο (πολιτικο) οι οποιοι με τις πραξεις τους το μονο που καταφεραν ειναι να παει η καταστολη ενα βημα παραπανω ή μιλαμε για πραξη καθοδηγουμενη απο την ασφαλεια που βρεθηκε ανωριμος κοσμος να την ακολουθησει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. και συνεχιζω, για το ποιοι ειναι αυτοι επιτελους οι καταληψιες της βιλας, της κουμουνδουρου κ.ο.κ.;
    καταρχη ειναι δυσκολο να προσπαθησεις να σχηματοποιησεις τον α/α χωρο καθως δεν εχει καμια συνοχη, ο καθενας κανει οτι του καυλωσει και οποτε με πολιτικα πλαισια αστεια και δεν τα λεω εγω. ας παρακολουθησει καποιος τον διαλογο στο ιντυ με αφορμη ας πουμε ενα πεσιμο στα λουλουδαδικα που εκανε μια ομαδα με αγνοια των υπολοιπων με αποτελεσμα ξυλο και συλληψεις με κερασακι σχολιο που ελεγε "τι τις κουβαλατε τις σημαιες αφου δεν τις χρησιμοποιειτε και σας εμποδιζουν και στο τρεξιμο".
    οποτε στο σχολιο ισως παρει αδικα η μπαλα μερικους αλλα δεν γινεται αλλιως.
    καταρχην οι καταληψεις αυτες καθαυτες. αμαζοι χωροι οι οποιοι ζωντανευουν σε παρτυ και συναυλιες που η πολιτικη τους δραση περιοριζεται σε ανακοινωσεις και τελος. εκτος και αν θεωρουνται αντισυστημικες πραξεις οι επιθεσεις στο ΚΚΕ. το μονο που κανουν αυτοι οι χωροι ειναι να ριχνουν την εμπορικη τιμη των ακινητων της περιοχης και ισως ειναι η ωρα να αρχιζουν καποιοι να πουλανε ακριβα (οσα αγορασαν αγορασαν), οποτε ηρθε η ωρα να φυγουν και οι καταληψεις και να πετυχουμε και το σχεδιο της καταστολης.
    ας δουμε επισης και τον χωρο τον α/α τι εχει κανει στο κινημα.
    το τελευταιο διαστημα εχουν μεγαλη συμετοχη στην καταναλωση μπυρας απο τα περιξ περιπτερα στις ανοιχτες λαικες συνελευσεις.
    η συμμετοχη τους στην οργανωση της παλης της εργατικης ταξης με την ενταξη εργατων στα σωματεια, στην συμμετοχη για την προπαγανδιση και επιτυχια των απεργιων και την περιφρουριση τους ειναι ανυπαρκτη (ισως φταιει η ωρα που γινονται αυτες οι ρημαδες).
    η συμπαρασταση τους στον ποιο μεγαλο απεργιακο αγωνα στην εποχη μας ποια ηταν; μοτοπορειες κανα 2 σαββατα και τις κρισιμες μερες της καταστολης (μαλλον επειδη ηταν παλι πρωι) παλι απωντες.
    και να κλεισω γιατι μπορω να γραφω ωρες για αυτα, η ευθυνη του χωρου για την μαρφιν (δεν λεω οτι το εκανε ο χωρος, αλλα δεν εκανε τπτ για να το αποτρεψει και σε επιπεδο οργανωτικο και περιφρουρισης, τις δικιας τους κυριως γιατι αυτη την στιγμη για τον κοσμο ο α/α χωρος ειναι υπευθυνος για την μαρφιν ως φυσικος αυτουργος) και για την δολοφονικη επιθεση στο παμε στις 20/11. επισης πιστευω οτι δεν εχει την αποκλειστικη ευθυνη ο χωρος αλλα πολλοι που δεν εχουν μυαλο και γανωμενοι τοσα χρονια απο την αντικκεδιλα ακολουθησαν τους προβοκατορες.
    ενα χαρακτηριστικο λιγο αγνωστο για εκεινη την μερα. αρκετοι απο τα τραυματισμενα μελη του ΠΑΜΕ τραυματιστικαν καθως εγκλοβιστικαν σε εισοδους στοων και πολυκατοικιων απο τυπους που βγαιναν απο κει και δεν ηταν ουτε ντυμενοι "φρικια" ουτε κατοικοι ηταν.

    απεναντι λοιπον σε ολο αυτο το πραγμα θελουν καποιοι να βγαλει το ΚΚΕ ανακοινωση συμπαραστασης σε αυτους που 2 χρονια πριν αλλαλαζανε και ζητουσαν και αλλο αιμα κομμουνιστων. οποιος θελει να τα θυμηθει ας ανατρεξει στις ανακοινωσεις τις βιλας, του σκαραμαγκα, της ΑΚ κτλ για κεινη την μερα.
    αν λοιπον εβγαζε τετοιου ειδους ανακοινωση το ΚΚΕ για τετοιους ανθρωπους θα ηταν λαθος (κατα την ταπεινη μου αποψη παντα)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. Κοιταξε να δεις modesto όντως οι ευθες του Α/Α χώρου είναι πολλές για την μαρφίν και παρόμοια σκηνικά , όπως επίσης ο χώρος είναι και ανοργάνωτος όπως και και και και .

    Το πρόβλημα είναι ότι είναι "χώρος" και όχι κίνημα . Δεν υπάρχει ούτε συνοχή , ούτε σαφής πολιτικός λόγος , επικρατεί ιδεολογική σύγχηση κτλ . Είμαστε και κάποιοι σε αυτόν τον γαμημένο το χώρο που τα βλέπουμε τα προβλήματα και αυτά τα ζώα και προσπαθούμε να τα απομονώσουμε . Για μένα το σίγουρο είναι ότι δεν έχουν και πολύ μέλλον γιατί πλέον έχουν σταματήσει και οι δικοί μας να ανέχονται αυτές τις μαλακίες .

    Ομως όπως είναι μαλακία των αναρχικών αυτα τα 10 πράγματα και υπάρχει κόσμος που το αναγνωρίζει και σε πληροφορώ μέχρι και ξύλο παίζει καθημερηνά με αυτούς τους μαλάκες , έτσι κάντε και εσείς την αυτοκριτική σας . Και τα προβλήματά σας άμα είστε σκεπτόμενοι θα τα ξέρετε από τον καθένα . Και ας αφήσουμε τις εξυπνάδες του στιλ "δεν είχαν ξυπνήσει μάλλον" κτλ . Με την ίδια λογική σας λένε και πολύ αναρχικοί κνιτόπουλα που άμα ο ινστρούχτορας σας πει να πηδήξετε από το γκρεμό θα το κάνετε .

    Το υγειές κομμάτι του ΚΚΕ , όπως και το υγειές κομμάτι των Αναρχικών είναι τα μόνα κομμάτια αυτής της κοινωνίας που έχουν την δυνατότητα να κάνουνε πράγματα όπως είναι σήμερα η κατάσταση . Είναι στρατιώτες ρε παιδί μου πως το λένε .

    Και οι μεν και οι δεν κουβαλάνε πολύ σαπίλα , οι μεν στο "χώρο" μας , οι δε στο κόμμα και τις οργανώσεις σας .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. διαβασε την "χρεωκοπια της Α Διεθνους" πουλακι μου και μετα συζηταμε, εχετε κανει "σημαια" τη λεξη "χωρος", "αυτονομια", και αλλα συναφη και εχετε βρει πως να "τετραγωνισετε" τον κυκλο.....νομιζετε

      Διαγραφή
  43. Ανώνυμε τι σημαίνει το υγιές κομμάτι του ΚΚΕ και το υγιές κομμάτι των αναρχικών;Με αυτή την λογική γιατί δεν επικαλείσαι το υγιές κομμάτι του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ;Κτάλαβέ το δεν ειναι θέμα υγιές η μη υγιές,είναι καθαρά θέμα ιδεολογικοπολιτικό,καταρχήν ο χώρος των αναρχικών δεν χρεοκόπησε απο την ημέρα που έγινε το ντου απο τα ΜΑΤ στην Βίλλα Αμαλίας,έχει χρεοκοπήσει,απο την Α Διεθνή,η ιδεολογία του καθενός είναι αυτή που καθορίζει ποιά θέση θα έχει στην ιστορία αλλά και πόσο σωστή θα αποδειχθεί.Ομως η αλήθεια είναι πως το να τους τσουβαλιάζεις όλους μαζί είναι λάθος,το υγιές κομμάτι τους(αν υπάρχει),θα συνειδητοποιήσει την ανάγκη της οργάνωσης και θα στραφεί προς το οργανωμένο κίνημα,στο οργανωμένο κίνημα όμως φαίνεται ποιός είναι υπέρ του εργάτη και ποιός όχι ανώνυμε,άλλωστε μην ξεχνάς ότι στο οργανωμένο κίνημα και στα σωματεία αναμένεται να ενταθεί η ιδεολογική διαπάλη και αυτό θα γίνει γιατί η σοσιαλδημοκρατία με τον οπορτουνισμό θα επιχειρήσουν να απομονώσουν τις ταξικές δυνάμεις.Δεν μπορείς να τα βάζεις ολα σε επίπεδο,υγιές η μη υγιές γιατί τα πράγματα δεν έχουν καν αυτή την μορφή.Η ταξική πάλη διαμορφώνει συνειδήσεις και απο κει θα εξαρτηθείκατά την γνώμη μου και η έκβαση της.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. ανωνυμε εχεις 5 παραγραφους
    β)δεν καταλαβαινω καθολου τι εννοεις, ισως ειναι οι διαφορετικες πολιτικες καταβολες μου.
    οσοι καταλαβενετε τι γινεται, τραβηξτε μπροστα δημιουργηστε ενα πολιτικο χωρο, με την ιδεολογια σας, βαλτε κατω ποιοι ειστε τι θελετε πως θελετε να το κανετε και προχωρηστε. δεν καταλαβαινω γιατι πρεπει να τους ανεχεστε και να δυσφημουν οτι καλο μπορει να θελει να κανει ο χωρος.
    το θεμα ετσι οπως το καταλαβαινω εγω ειναι οτι αυτοι που προωθουν αυτα που εσυ δεν ανεχεσαι και καποιοι αλλοι, ειναι πολυ περισσοτεροι, με περισσοτερα μεσα, if you know what i mean, και κακα τα ψεματα ειναι ποιο ευκολο να δημιουργησει κανεις πυρκαυλους για το σπασιμο, παρα συνηδειτους αγωνιστες επαναστατες. ειναι δικα σας τα γενια δικα σας και τα χτενια.

    γ)οτι λες στην αρχη εχει σχεση και με την (β) απαντηση μου. οντως οτι προβληματα μπορει να εχουμε τα ξερουμε καλυτερα και τα παλευουμε. εμεις ομως για να βελτιωθουμε εχουμε καταστατικο λειτουργιας (με βασικο οπλο τον δημοκρατικο συγκεντρωτισμο), αποφασεις συνεδριων κτλ κτλ. μπορει το θεμα με το ξυπνημα να ειναι κακεντρεχες αστειο αλλα οσο και να σε ενοχλει ειναι αληθεια και το ξερεις πολυ καλα οτι ο χωρος εχει ενα θεμα και με το πρωινο και με την συνεπεια. η τελευταια φραση εχει σχεση ακριβως με τον δημοκρατικο συγκεντρωτισμο και το γεγονος οτι ο α/α χωρος δεν μπορει να κατανοησει πως γινεται εγω να διαφωνω με μια αποφαση αλλα να ειμαι ο πρωτος που θα την εφαρμοσει και μαλιστα φανατικα. ειναι ακριβως αυτο το χαρακτηριστικο που εχει κανει τους κομμουνιστες τους μοναδικους που εχουν πετυχει συντριπτικα χτυπηματα στους αστους, ειναι αυτα που τους κανουν να αντεχουν σε εξοριες, εκτελεσεις κτλ. το γεγονος οτι ενα κομμουνιστικο κομμα λειτουργει ως ενα σωμα, ειναι αυτο που του δινει την δυναμη του για αυτο οταν θελει καποιος να χτυπησει το ΚΚΕ ειτε απο "αριστερα" ειτε απο δεξια ειναι ο δημοκρατικος συγκεντρωτισμος και η μονολιθικοτητα οπως την λενε.

    δ)μπορει εσυ να παραδεχεσαι οτι στον α/α χωρο υπαρχουν σκουπιδια, μη υγιει κομματια, αλλα εγω δεν δεχομαι επ ουδενι οτι υπαρχουν σαπια κομματια στο ΚΚΕ. ανθρωποι ειμαστε, δεχομαστε καθε μερα την πιεση του αστικου κρατους, μπορει καποιος να σπασει, να μην αντεξει, να παει σπιτι του, αλλα το σαπιο, οπουλημενος θα ξεβραστει και θα φυγει ή θα τον διωξουμε. αλλα τα "σαπια" παραδειγματα ειναι τοσο λιγο που δεν μπαινουν καν σε συγκριση. να σου πω παραδειγμα. υπαρχουν εκατονταδες εκλεγμενοι σε δημους του ΚΚΕ και μη μελη. κανενας δεν εχει παρει για την τσεπη του ουτε σεντ απο τις αποζημιωσεις και να σκεφτεις ακομα οτι για τον εκλεγμενο ειναι διπλο βαρος γιατι φορολογητε για αυτο και μπορει να ειναι και ανεργος. αυτο επιανε και για το (ε). σε αυτο που θα συμφωνησω απολυτα ειναι οτι αυτοι οι υγιεις οπως τους περιγραφεις απο τον χωρο ειναι στρατευμενοι οπως τα μελη/οπαδοι του ΚΚΕ και σιγουρα αυτους θα τους ηθελα διπλα μου σε δεδομενη στιγμη,οπως σου ειπα και ποιο πανω δεν δεχομαι με τιποτα το "πολυ σαπιλα" για το ΚΚΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.