15 Ιανουαρίου 2013

Αποδελτίωση μιας συνέντευξης που έγραψε ιστορία. Part the first

Το βίντεο της συνέντευξης Τσίπρα-Χατζηνικολάου εδώ.

Μέσα του ΣΥΡΙΖΑ καθώς δεν διαμορφώνουν
 κλίμα μέσω δημοσκοπήσεων
Δημοσκοπήσεις: "Οι δημοσκοπήσεις, επαναλαμβάνω, είναι για να μας δίνουνε στοιχεία χρήσιμα να τα μελετάμε, όχι για να διαμορφώνουμε κλίμα. Εμείς θα μπορούσαμε να το 'χαμε κάνει αυτό τέσσερις μήνες τώρα, με όλα τα ευρήματα τα οποία είχαμε. Είναι λάθος να το κάνει κανείς. [...] Βρισκόμαστε σ' ένα ρευστό πολιτικό πεδίο, οι διαθέσεις της κοινής γνώμης θα είναι ευμετάβλητες το επόμενο διάστημα, άρα εμείς πρέπει να συγκρατήσουμε κάποιες τάσεις· δεν αρνούμαι ότι έχει καταγραφεί, όχι στις δημοσκοπήσεις, το αισθάνομαι, μία τάση θα έλεγε κανείς στασιμότητας όσον αφορά τη δυναμική του ΣΥΡΙΖΑ το τελευταίο διάστημα. Και θέλω να μου επιτρέψετε να το εξηγήσω, να το αναλύσω."
7/11/2012: Η Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ ρίχνει την κυβέρνηση
με την καθαρή δύναμη του "Πότε θα κάνει ξαστεριά",
αλλά ο λαός δεν εκμεταλλεύεται το κενό εξουσίας,
παραμένονας πιστός στο "δε θα βγάλουμε τον κόσμο στους δρόμους"
Αιτίες της στασιμότητας: "Κατά την άποψή μου οφείλεται στο γεγονός ότι εδώ κι ένα μεγάλο σχετικά διάστημα, μετά δηλαδή την ψήφιση του Τρίτου Μνημονίου από τη Βουλή, η μεγάλη προσδοκία που είχε δημιουργηθεί και σ' εμάς και σε μεγάλο μέρος του λαού, ότι θα καταφέρουμε να εμποδίσουμε την κυβέρνηση να προχωρήσει στην ψήφιση των μέτρων και ενδεχομένως θα καταφέρουμε να ξαναπάμε και σε μια δημοκρατική οδό, μια δημοκρατική διαδικασία, να έχουμε δηλαδή τη δυνατότητα ανατροπής αυτής της πολιτικής, θέλω να πιστεύω προσωρινά, αλλά υπήρξε μία διάψευση αυτής της προσδοκίας. Όταν λοιπόν δεν υπάρχουν κοινωνικές διαδικασίες, όταν δεν υπάρχουν κινητοποιήσεις, όταν ο λαϊκός παράγοντας δεν είναι στο προσκήνιο, επειδή η δυναμική του ΣΥΡΙΖΑ είναι, θα έλεγα, σαν συγκοινωνούντα δοχεία η λαϊκή κινητοποίηση και η δυναμική του ΣΥΡΙΖΑ, είναι αυτονόητο να υπάρχει μία κάμψη σ' αυτό που ονομάζουμε δυναμική."
Η ολόφτυστη κακή δίδυμη αδελφή της Άγκελα Μέρκελ
Αντιμερκελισμός: "Είναι αυτονόητο ότι εμείς θέλουμε να έχουμε φυσιολογικές σχέσεις με κυβερνήσεις που παίζουνε πάρα πολύ σημαντικό ρόλο στα ευρωπαϊκά και στα ελληνικά πράγματα. [...] Θεωρώ λοιπόν ότι είναι το απολύτως φυσιολογικό αυτό που πράττουμε. Η Γερμανία και οι Γερμανοί φημίζονται ως ένας λαός που είναι ιδιαίτερα πρακτικός και σκέφτεται με βάση την Realpolitik που λένε και οι Γερμανοί και οι Αγγλοσάξωνες. Θεωρούν ότι το ενδεχόμενο μιας κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ στην Ελλάδα δεν είναι ένα καθόλου απίθανο, είναι ιδιαίτερα πιθανό, και θέλουν να προετοιμάσουν το έδαφος ώστε να έχουν την δυνατότητα μιας απευθείας επαφής και μιας απευθείας σχέσης. Και εμείς το θέλουμε αυτό. Αυτό δεν σημαίνει ότι συμφωνούμε, κάθε άλλο.
Πόστερ της ΚΟΕ λίγο πριν η ζωή καταργήσει το Μνημόνιο
Αντιμημονιακότητα: "-Στην καταγγελία του Μνημονίου επιμένετε κύριε Τσίπρα;"
"-Κύριε Χατζηνικολάου, το Μνημόνιο, επιτρέψτε μου, δεν έχει τελειώσει από τον ΣΥΡΙΖΑ, έχει τελειώσει από την ίδια τη ζωή. Δεν υπάρχει κανένας σοβαρός οικονομολόγος σήμερα στην Ευρώπη ή στον κόσμο που να θεωρεί ότι το Μνημόνιο πέτυχε και άρα πρέπει να συνεχίσουμε να το εφαρμόζουμε.
Καταδικάζουμε τη βία από όπου Che αν προέρχεται
"Απεταξάμην...": "Θέλω να είμαι απόλυτα σαφής. Η βία, και η απειλή της ανθρώπινης ζωής δεν συμβαδίζει με το αξιακό περιεχόμενο της αριστεράς και της απελευθερωτικής ιδεολογίας που φέρνει μαζί της η αριστερά, που είναι πάνω από όλα ιδεολογία ουμανιστική, δίπλα στον άνθρωπο. Η απειλή της ανθρώπινης ζωής δεν μπορεί να συμβαδίζει με το ουμανιστικό περιεχόμενο των αξιών και των ιδεών μας."
Σπάνιο, λανθασμένα τυπωμένο πόστερ του ΣΥΡΙΖΑ
με τίτλο "Ο Δεκέμβρης μας δείχνει τον δρόμο."
Κόπηκε η τρίτη σειρά που έγραφε "
...που πρέπει να αποφύγουμε."
"Remember, Remember"...?: "Είμαι ανήσυχος διότι βλέπω όλο αυτό το διάστημα μια ενορχηστρωμένη προσπάθεια [...] σχεδιάζουνε λοιπόν την τεχνητή πόλωση κι ένταση και την ανάδειξη ίσως απ' το πουθενά ζητημάτων που 'χαν ταλαιπωρήσει την ελληνική κοινωνία παλιότερα, το 2008, και που τα τελευταία χρόνια, ιδίως μετά τα κινήματα, τα λαϊκά κινήματα, τα ειρηνικά, των πλατειών, της πάλης του λαού μας ενάντια στο Μνημόνιο, είχανε υποστεί μια μεγάλη ήττα, αν θέλετε: η λογική της βίας, της μολότωφ, της καμένης τράπεζας, διότι είχε αποδειχτεί από την ίδια τη ζωή και την πράξη ότι είναι πολιτικά πολύ πιο αποτελεσματικός ο ειρηνικός τρόπος, η ειρηνική διαμαρτυρία --έριξε δυο κυβερνήσεις μέχρι σήμερα-- ενώ αντιθέτως, η σπασμένη τράπεζα και η καμμένη τράπεζα ενισχύει το σύστημα και την κυβέρνηση παρά δημιουργεί πρόβλημα στο σύστημα διότι, όπως πολύ καλά γνωρίζουμε, έχουν τόσες δυνατότητες να ανακατασκευάσουν την τράπεζα που δεν τους δημιουργεί πρόβλημα η καμμένη τράπεζα, πρόβλημα στην αριστερά και στο κίνημα δημιουργεί."
Πηγή: Lenin reloaded

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.