16 Ιανουαρίου 2013

Τρικυμία ...Συριζα, Α.Τσίπρα

Στιγμιότυπα από τη συνέντευξη τύπου του Α.Τσίπρα στο Βερολίνο
Μερικά πράγματα δε γίνεται να κρυφτούν. Ειδικά όταν εκείνοι που μιλούν δεν θέλουν να τα κρύψουν. Αυτό το 5ήμερο, γεμάτο με δηλώσεις και συνεντεύξεις του Α.Τσίπρα ήταν πραγματικά διαφωτιστικό.

"Θέλουμε ο γερμανικός λαός να μάθει την αλήθεια και να μάθει κυρίως δυο πράγματα.
Πρώτον, ότι η αιτία της κρίσης δεν ήταν οι τεμπέληδες έλληνες, αλλά αιτία της κρίσης ήταν το καθεστώς της κλεπτοκρατίας που είχε εγκαθιδρυθεί στην Ελλάδα με την ευλογία και την ανοχή του πολιτικού συστήματος και των κομμάτων που κυβέρνησαν και με την ανοχή της ευρωπαϊκής και γερμανικής ηγεσίας."

Ελληνικό δηλαδή το πρόβλημα; Άλλη κρίση η δική μας; Όμως καλά η Ελλάδα της "κλεπτοκρατίας" (λέξη που βρωμάει συντηρητισμό και φόβο της αλήθειας). Οι υπόλοιποι όπως η Ισπανιά, Πορτογαλία, Ιρλανδία, Ισλανδία, ΗΠΑ, Ιταλία, και όπου να' ναι Γαλλία, Γερμανία κοκ, πως βρέθηκαν σε κρίση; Γιατί τόση επιμονή στο να κρυφτεί το ότι η κρίση αυτή είναι κρίση του καπιταλισμού; Γιατί αποφεύγουν να πουν στο λαό τι του συμβαίνει; Γιατί τον εμποδίζουν να καταλάβει ποιος είναι ο φταίχτης και ο στόχος; Γιατί τον μπερδεύουν και τον αφήνουν χωρίς θεωρία ικανή να εξηγήσει την πραγματικότητα, να βουλιάζει σ'ένα πολτό χάους και ασύνδετων γεγονότων που έτσι δε βγάζουν νόημα; Και τέλος πως αντέχουν να λένε τα ίδια με δεξιούς και ακροδεξιούς;

"Νομίζω ότι ένας από τους λόγους αυτής της συνάντησης και από τη δική μας πλευρά, αλλά και από την πλευρά της γερμανικής κυβέρνησης ήταν ακριβώς γιατί κατανοούμε ότι, παρά τις αντίθετες ιδεολογικές αναφορές και απόψεις στο θέμα της ευρωπαϊκής και της ελληνικής κρίσης, είμαστε εταίροι. Άρα, έχουμε κοινά συμφέροντα και κοινούς αντιπάλους."
Κοινά συμφέροντα και κοινούς αντιπάλους...Ποιοι έχουν κοινά συμφέροντα; Ο ΣΥΡΙΖΑ και η κ.Μέρκελ; Οι "Γερμανοί" και οι "Ελληνες", φτωχοί και πλούσιοι γενικώς; Ο λαός - ο δικός μας, αλλά και όλοι οι λαοί- με τη Γερμανική κυβέρνηση που εκπροσωπεί τη Γερμανική μεγαλοαστικη τάξη; Η δεν την εκπροσωπεί; Όσο για τον αντίπαλο της Γερμανικής και ευρωπαικής μεγαλοαστικής τάξης, τον ξέρουμε, είναι οι λαοί. Του ΣΥΡΙΖΑ ο "κοινός" αντίπαλος ποιός είναι; Τι τρικυμία...

"Γιατί δική μας πεποίθηση είναι ότι οι γερμανοί και οι έλληνες δεν έχουν να χωρίσουν τίποτα. Είναι δυο λαοί που πρέπει να συνεργαστούν, να έχουν καλύτερες σχέσεις για να πάει μπροστά η κοινή μας υπόθεση, το κοινό μας σπίτι, η ΕΕ."

Πράγματι γερμανοί και οι έλληνες(οι λαοί) δεν έχουν να χωρίσουν τίποτα, αλλά από που κι ως που η ΕΕ των μονοπωλίων, των Μέρκελ, Ολάντ, Γιούνκερ, Μόντι, Ρεν και σία, είναι "το κοινό μας σπίτι;"

"Εξέφρασα την πρόθεσή μας να προχωρήσουμε σε αναγκαίες διαρθρωτικές αλλαγές για την ανασυγκρότηση του κράτους, του δημοσίου, την παραγωγική ανασυγκρότηση της Ελλάδας, αλλαγές ώριμες στις οποίες πρέπει να προχωρήσουμε υπό την προϋπόθεση, όμως, αυτές θα γίνουν σε ένα καθεστώς σταθερότητας και ότι θα βρουν σύμφωνη τη μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού λαού και συμμέτοχη σε αυτή την προσπάθεια."

(Μάλλον αυτός που θα επιχειρήσει τελικά ο Α.Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ να πείσει , δεν είναι ο κ.Σόιμπλε αλλά ο ελληνικός λαός...)


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.