18 Ιανουαρίου 2013

Η αλήθεια δεν περνάει πάντα μέσα απ' τη Βουλή

                       Δυστυχώς, ούτε από το εκλογικό δικαίωμα, ούτε μέσα απ' τη Βουλή, 
ούτε απ' τη Δικαιοσύνη περνάει πάντα η αλήθεια. (Αλέκα Παπαρήγα)




Με διαδικασίες εξπρές και για πολλοστή φορά, το Κοινοβούλιο ενέκρινε τις προάλλες Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου με μέτρα που προστίθενται στα προηγούμενα και συντρίβουν το λαό. Τα μνημόνια πέρασαν με διαδικασίες που κάνουν αστεία όποια προσπάθεια των αστών να υπερασπιστούν την κοινοβουλευτική δημοκρατία. Ολα αυτά με την κάλυψη του Συντάγματος, το οποίο επικαλούνται σαν θεματοφύλακα της δημοκρατίας, προσαρμόζοντας την ερμηνεία του στην κάθε περίσταση. Μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις, τσάκισμα δικαιωμάτων, ιδιωτικοποιήσεις και μέτρα φοροαφαίμαξης του λαού περνάνε με το μανδύα του κοινοβουλευτισμού και του Συντάγματος. Κι όταν κάποιος πάει να αντιδράσει, πολύ περισσότερο όταν υιοθετεί ταξικά αιτήματα στον αγώνα του, τότε αναλαμβάνει η αστική Δικαιοσύνη να βγάλει παράνομες και καταχρηστικές εννιά στις δέκα απεργίες.[...] Περικλής ΚΟΥΡΜΟΥΛΗΣ




Την ώρα που στην ελληνική Βουλή τα κοκόρια σηκώναν ντόρο για το τίποτα (για να «αποδείξουν» πως πολλά θα αλλάξουν, ενώ γνωρίζουν πως όλη η ιστορία για το «στικάκι», δεν είναι άλλο από ένα ακόμα άλλοθι δημοκρατίας ενός συστήματος που τσακίζει καθημερινά εκατομμύρια ανθρώπους της δουλειάς), λίγο πιο χαμηλά στους παραλλήλους της Γης, στο Μάλι και την Αλγερία, ο ιμπεριαλισμός, δηλαδή το μονοπωλιακό κεφάλαιο, έδειχνε τα δόντια του, σε μία κόντρα που λίγο απέχει από το να αποδειχτεί βάση - αφετηρία για ένα νέο απέραντο λουτρό αίματος σε βάρος των λαών.[...]


Τα γεγονότα δείχνουν ποινικές και πολιτικές ευθύνες

«Είναι αδιαμφισβήτητο ότι τόσο ο Γ. Παπακωνσταντίνου, όσο και ο Ε. Βενιζέλος κράτησαν το αρχείο στα συρτάρια του υπουργείου, το απέκρυψαν για μεγάλο χρονικό διάστημα, δεν το πρωτοκόλλησαν, δεν ενημέρωσαν τις αρμόδιες υπηρεσίες ως όφειλαν.
Το επιχείρημα ότι αυτό το αρχείο δόθηκε ατύπως από τις γαλλικές αρχές, δεν απαλλάσσει από τη συγκεκριμένη υποχρέωση. Αλλωστε, το δεύτερο αρχείο, που παραδόθηκε από τις γαλλικές αρχές πριν από δύο μήνες, μετά την αποκάλυψη της υπόθεσης, παρελήφθη και δόθηκε στο ΣΔΟΕ και τους οικονομικούς εισαγγελείς με το νόμιμο και επίσημο τρόπο. Γιατί αυτό δεν θα μπορούσε να γίνει και για το πρώτο;
Είναι αδιαμφισβήτητο ότι ούτε ο Γ. Παπακωνσταντίνου, ούτε ο Ε. Βενιζέλος αξιοποίησαν το συγκεκριμένο αρχείο για να εντοπίσουν και να συλλάβουν πιθανούς φοροφυγάδες της λίστας.
Το επιχείρημα και εδώ ότι το αρχείο ήταν προϊόν υποκλοπής και άρα μη αξιοποιήσιμο, δεν ισχύει, διότι θα μπορούσε να αξιοποιηθεί τουλάχιστον για τη διασταύρωση στοιχείων. Οπως έγινε και σε άλλες χώρες, όπως άλλωστε αξιοποιείται ακόμη και μια ανώνυμη καταγγελία, προκειμένου να συλληφθούν ακόμα και μικροί φοροφυγάδες και παραβάτες. Πόσο μάλλον όταν εδώ δεν μιλάμε για απλούς καταθέτες, αλλά για μεγαλοκαταθέτες και συνεπώς πιθανούς μεγαλοφοροφυγάδες. Είναι, επίσης, αδιαμφισβήτητο ότι το αρχικό αρχείο αλλοιώθηκε, όπως και ότι το ίδιο αρχείο χάθηκε με ευθύνη του Γ. Παπακωνσταντίνου». Γ. Γκιόκας Εισηγούμενος την πρόταση του ΚΚΕ .



11 σχόλια:

  1. ΓΙΑ ΠΑΠΑΔΗΜΟ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΙ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΟΚΟΚΟ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το λευκο δεν ειναι κοκοκο. Το λευκο σημαινει οτι το θεμα οφειλει να διερευνηθει περεταιρω, ασχετως αν υπαρχει ελλειψη στοιχειων.
      Να θυμησω οτι το ζητημα της παραπομπης για το οποιο κληθηκαν να ψηφισουν στην βουλη, αφορουσε αυστηρα τη λιστα λαγκαρντ κ οχι γενικα τις πολιτικες ευθυνες επι παντος επιστητου. Ειναι πολυ συγκεκριμενο.

      Δικαιοσυνη για το συνολο της πολιτικης αυτων των δυο, μην περιμενεις να περασει μεσα απο ψηφοφορια στο κοινοβουλιο, με προτασεις αστικων κομματων που θα θετουν το θεμα ολιστικα.

      Σχολια παρομοιας αγενιας θα διαγραφονται.

      Διαγραφή
    2. Μα το λευκο ηταν στο αν θα υπαρξει επιτροπη για διερευνηση περαιτερω!Πως σημαινει οτι θα διερευνηθει περεταιρω?

      Διαγραφή
    3. Τον Σερ Μαρκεζίνη προτείνατε για πρωθυπουργό . Ο Παπαδήμος -τεχνοκράτης- για πρωθυπουργός αντί για "λαμόγια προδότες πολιτικούς" ήταν αίτημα που ακούγονταν από την πλευρά των ακροδεξιών ΚΑΙ κρυφοφασιστών στην εποχή του καλοκαιριού του 2011 της πλατείας, δίπλα στο Μ.Βρεττάνια.

      Όταν το ΚΚΕ στην οικονομική επιτροπή της Βουλής κατάθεσε πρόταση νόμου με 4 άρθρα για την κατάργηση των μνημονίων της δανειακής συμβάσης και των εφαρμοστικών νόμων,
      ο εκπρόσωπος της χ.α. εισηγήθηκε ναι επί της αρχής αλλά κατά των 4 άρθρων! Δηλαδή συνολικά κατά. Όταν λες ναι επί της αρχής δείχνει ότι συμφωνείς σε ένα τουλάχιστον άρθρο του νόμου, όχι ότι τα καταψηφίζεις όλα. Μπετόβλακες.

      Και μετά το παίζετε και "αντιμνημονιακοί" λέγοντας όχι σε άρθρο για την κατάργηση του μνημονίου

      Διαγραφή
  2. Δεν τέθηκε ζήτημα για να διερευνηθούν οι πολιτικές ευθύνες τους, αλλά μόνο για ποινικές...Το ΚΚΕ τοποθετήθηκε ως προς αυτό:Παπανδρέου-Παπαδήμος έχουν πολιτικές ευθύνες και πρέπει να διερευνηθούν, να παραπεμφθούν για αυτό. Για ποινικές μέχρι τώρα δεν υπάρχουν ενδείξεις...Όποιος θέλει να δημιουργούνται απλά εντυπώσεις ενώ ξέρει ότι οι νόμοι τους συγκαλύπτουν τα πάντα, απλά κάνει σόου στην βουλή για τα μάτια του κόσμου και για την ταμπακιέρα τίποτα. Άλλοι κάνουν κοκοκο όταν το ΚΚΕ προτείνει να ονομαστικοποιηθούν οι μετοχές, να καταργηθούν οι οφ σορ εταιρίες και να καταργηθούν το τραπεζικό και εμπορικό απόρρητο γιατί ιερά για αυτούς είναι η αγορά και η καπιταλιστική ιδιοκτησία...Δηλαδή κάτι κότες όπως ο ΣΥΡΙΖΑ, οι ΑΝΕΛ και η Χ.Α.
    kk

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δηλαδη δεν εχεις ποινικες ευθηνες οταν ξερεις οτι οι υπουργοι σου εχουν λιστα με φοροφυγαδες και δεν την αξιοποιουν ενω με μια σου αποφαση μπορεις να την αξιοποιησεις!Πως οριζεις εσυ τη ποινικη ευθηνη?πυροβολω καπποιον αναμεσα στα ματια?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κοίταξε, να δείς το ποινικό έχει να κάνει με το τι αναγνωρίζουν οι νόμοι, οι αστικοί νόμοι, όχι με το τι θα έπρεπε ή τι θεωρούμε εμείς. Αυτό είναι το πρόβλημα και μην κάνεις ότι δεν καταλαβαίνεις τι σου λέω γιατί φαίνεται ότι τα παρακολουθείς!
    kk

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Με λίγα λόγια οι νόμοι τους είναι τέτοιοι που μπορεί να παραπεμφθούν για ποινικά και να αθωωθούν. Και ας λέμε μετά εμείς ό,τι θέλεις!
      kk

      Διαγραφή
  5. Μου αρεσει που απαντατε σε ερωτησεις αθλιων που σχολιαζουν επι του κειμενου χωρις να το εχουν καν διαβασει... Αν το παλουκαρι πιο πάνω οντως ενδιαφερόταν θα διαβαζε και το post του οποίου η τελευταια παραγραφος απανταει πολυ καλύτερα απο τον οποιονδηπωτε. Απλα μπηκε εδω να τρολλαρει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ποινικες ευθυνες χρυσαυγιτη ειναι οταν μαχαιρωνετε και σκωτωνετε αθωους εργατες, ετσι απλα για να ξερεις.

    Οσο για την καλπη, το ΚΚΕ εκανε την επιλογη μπας και καταλαβει ποτε ο λαος οτι ο καπιταλισμος γαμει και δερνει τους λαους νομιμα και οχι παρανομα, γιατι αυτος που εχει και το μαχαιρι εχει και το καρπουζι. Ετσι λοιπον δεν θα παιξει το παιχνιδι του να βρουμε 2-3 αποδιοπομπαιους τραγους και να καλυφθουν ολα τα αλλα. Αντιθετα, επιμενει οτι ο λαος πρεπει να εστιασει στον υπερσυσσωρευμενο πλουτο που εχουν καποιοι και στην αθλιοτητα την οποια βρισκεται αυτος, και οχι αν αυτος ο συσσωρευμενος πλουτος αποκτήθηκε νομοτυπα η οχι. Νομιμο δεν σημαινει και δικαιο, και για εμας νομος ειναι το δικιο του εργατη.

    Αν ποτε ποτε ακονιζες το μυαλο σου και οχι τα μαχαιρια σου, με τα οποια σφαζεις εξαθλιωμενους ανθρώπους, ίσως και να σε υπολογιζαμε για ανθρωπο, προς το παρον εχεις πολυ δρομο ακομα πρεπει πρωτα απο κτηνος να γινεις ζωο και μετα απο ζωο να γινεις ανθρωπος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στο εξαθλιωμενους ανθρωπους να πω οτι εννοω εξαθλιωμενους οικονομικα.

      Διαγραφή

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.