28 Ιανουαρίου 2013

Η αντικομμουνιστική πινελιά της ημέρας (Β. Κορέα / Κανιβαλισμός)

Εντάξει, ... καταλαβαίνουμε ότι σε μια εβδομάδα κατα την οποία η Λαϊκή Δημοκρατία της Κορέας, ετοιμάζεται για δοκιμή βαλλιστικού πυραύλου, τα συκοφαντικά αφιερώματα και δημοσιεύματα του "δυτικού" τύπου εναντίον της, θα πολλαπλασιαστούν εκθετικά. Αλλά όλα τα σενάρια επιστημονικής φαντασίας, έχουν και τα όριά τους.

Και δεν το θέτουμε από την άποψη της ηθικής, διότι ως γνωστόν, κανένα όριο ηθικής δεν υφίσταται όταν μιλάμε για αστικά ΜΜΕ, αλλά απο τον βαθμό επιτυχίας της προπαγάνδας. Ακόμα και ο Γκέμπελς δηλαδή, αντιλαμβανόταν τα όρια της αληθοφάνειας μιας ψεύτικης πληροφορίας και τα όρια αποδοχής της από τον κόσμο.

Άλλο πράγμα να λες πως στην Βόρεια Κορέα υπάρχουν γκούλαγκ στα οποία συμβαίνει το ένα ή το άλλο, ασχέτως εαν η απόδειξή σου για αυτό είναι αεροφωτογραφίες του Google Earth, ...
και άλλο πράγμα να λες πως οι Βορειοκορεάτες πεθαίνουν απο την πείνα και αναγκάζονται να τρώνε τα παιδιά τους στην κυριολεξία.


Κάπου δηλαδή έχει ξεφύγει το πράγμα, και το μόνο που κατα την γνώμη μου υποδηλώνει τέτοιου είδους άθλια δημοσιογραφικά κατασκευάσματα, είναι ότι κάποιοι βιάζονται να "τελειώσουν" την Βόρεια Κορέα.

Ακολουθεί το άρθρο της Sunday Times, μέσω του τοπικού αναμεταδότη της το iefimerida.gr.

Ακραία περιστατικά κανιβαλισμού φέρονται να λαμβάνουν χώρα πίσω από το Σιδηρούν Παραπέτασμα της Βόρειας Κορέας. Εκεί που, σύμφωνα με δημοσιεύματα βρετανικών εφημερίδων, πάνω από 10.000 άνθρωποι έχουν πεθάνει από την πείνα τις τελευταίες εβδομάδες.

Ένας παππούς που ξέθαψε τον εγγονό του και τον έφαγε, ένας τρελαμένος από την πείνα πατέρας που έβρασε τον ίδιο του τον γιο και ένας άλλος πατέρας που εκτελέστηκε επειδή σκότωσε τα δυο του παιδιά προκειμένου να ταίσει την υπόλοιπη οικογένεια.

Αυτές είναι μερικές από τις εξωπραγματικές ιστορίες από τους ρεπόρτερ του Asia Press (σ.σ. οι οποίοι κατάφεραν να διεισδύσουν στην Βόρεια Κορέα) τις οποίες δημοσίευσαν οι Sunday Times. 

«Είναι σοκαριστικός ο αριθμός των μαρτυριών που έχουμε για αύξηση στα περιστατικά κανιβαλισμού στην επαρχία. Και μάλιστα την ίδια ώρα που ο στρατός κάνει κατάσχεση στα τρόφιμα προκειμένου να τα στείλει στην πρωτεύουσα», δηλώνει στους Sunday Times ο Τζίρο Ισαμάρου του Asia Press, ο οποίος και είναι ο συντάκτης της 12σελιδης επίσημης αναφοράς σχετικά με το σοκαριστικό αυτό φαινόμενο.

Ιδιαίτερη αίσθηση προκαλεί η περίπτωση ενός άνεργου πατέρα που σκότωσε την μεγαλύτερη κόρη του ενώ έλειπε η γυναίκα του στην δουλειά, στην συνέχεια σκότωσε τον γιο του επειδή ήταν μάρτυρας και κατάληξε να μαγειρέψει το κρέας τους προκειμένου να ετοιμάσει δείπνο για την συζυγό του. Εκείνη υποψιάστηκε τι συμβαίνει και τον κατέδωσε στις αρχές.

Ενώ κάποιες από τις ιστορίες επιβεβαιώνονται και από επίσημα χείλη Κορεατών αξιωματούχων, όπως εκείνη σχετικά με τον άντρα σε χωριό της επαρχίας Chongdan που έβρασε το πεντάχρονο παιδί του και έφαγε την σάρκα του.

Αντίστοιχα περιστατικά έχουν καταγραφεί και τα προηγούμενα χρόνια, ειδικά ανάμεσα στους φυλακισμένους που ζουν υπό άθλιες συνθήκες. Ενώ τον προηγούμενο Μάιο εκτελέστηκε τόσο ένας άντρας που σκότωσε 11 άτομα και προσπάθησε να πουλήσει το κρέας τους ως χοιρινό, όσο και ένας υπάλληλος γραφείου που έφαγε ένα συνάδελφό του και στην συνέχεια προσπάθησε να πουλήσει ότι απέμεινε στον χασάπη της γειτονιάς ως αρνίσια παϊδάκια.

19 σχόλια:

  1. Πριν μερικα χρονια δεν ελεγαν τα αμερικανακια (κ απο κοντα κ οι uk) για τους κινεζους που τρωνε εμβρυα?

    Δεν εκοβαν αμερικανικα ινστιτουτα κ ΜΚΟ μισθους σε "κουβανους εξοριστους" για να λενε τι κακα που ειναι στην κουβα κ τι καλα που ειναι στο αμερικα? (ο μαικλ μουρ το ειχε αναδειξει αν δεν κανω λαθος)

    Κατι πρεπει να πουν τα ΜΜΕ στην αμερικη κ ευρωπη των ανεργων, αστεγων, ανασφαλιστων κ εσχατως -πολυ περισσοτερο - πεινασμενων.

    Κατι πρεπει να πουν τα εγχωρια μμε κ στον ελληνα που το παιδι του πειναει κ δεν εχει στον ηλιο μοιρα.

    πρεπει να του δωσουν να καταλαβει οτι ΜΟΝΟ καπιταλισμος υπαρχει, να μην αρχιζει να αλληθωριζει προς αλλη κατευθυνση
    εχουμε κ κατι κομμουνιστες εδω στο ελλαντα που αν κ μειωθηκαν τα εκλογικα ποσοστα τους, ειναι αμετανοητοι παρα τις προσπαθειες της συνετης αριστερας της ευθυνης να τους κανουν σα τα μουτρα τους.

    Τελος παντων δεν ξερω τι επικρατει εκει και φυσικα στοχος μου δεν ειναι να εκθειασω τπτ, αλλα τετοιου ειδους ειδησεις βρωμουν απο χιλιομετρα. Ειδικα οταν αναφερονται σε "πηγες" ή/και undercover δημοσιογραφους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Για να φάει πάντως κανείς μια τέτοια είδηση πρέπει να λιμοκτονεί ο εγκέφαλός του.
    Ίσως γι'αυτό την υποδέχτηκαν τόσοι πολλοί με ενθουσιασμό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. το "λαϊκή δημοκρατία" μήπως θα έπρεπε να προσέχουμε για που το λεμε;
    διότι μπορεί να είναι ξεκαθαρο πως από το υπόλοιπο παραμύθι λείπουν οι δράκοι αλλά όχι κ δημοκρατία κ μάλιστα λαϊκή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συγγνωμη, αλλά έτσι ονομάζεται επισήμως η χώρα.
      Δεν ήξερα ότι πρέπει να βαφτίζουμε εκ νέου τις χώρες, αναλόγως του τι πιστεύουμε εμείς για αυτήν.

      Διαγραφή
    2. ΟΧΙ,
      δεν θα αφήσω τον καθένα να ανοίξει συζήτηση για ότι επιθυμεί ο ίδιος.

      Σε αυτό το θέμα δεν σχολιάζουμε το κατα πόσο είναι λαϊκή ή όχι η εξουσία στην Βόρεια Κορέα αλλά την φαιδρότητα του αστικού τύπου.

      Παρακαλούνται οι "ειδικοί" επι της κορεάτικης πραγματικότητας, να συγκρατήσουν τις απόψεις τους για σχετικό θέμα. Ειδάλλως, θα θεωρήσω πως προσπαθούν να παν αλλού την κουβέντα.

      Διαγραφή
  4. Στην τελευταία φωτογραφία του άρθρου από το iefimerida.gr είναι οφθαλμοφανές ότι το παιδάκι μόνο από την Λ.Δ. Κορέας δεν είναι... από τα χαρακτηριστικά του φαντάζει για ένα από τα εκατομμύρια παιδάκια του καπιταλιστικού κόσμου που πεθαίνουν από την πείνα... όχι ότι βέβαια και οι άλλες δυο φώτο είναι από την Λ.Δ Κορέας... αλλά τονίζω αυτό που κάνει μπαμ με την πρώτη ματιά χωρίς καν να ασχοληθώ με ένα κείμενο που έχει έμπνευση από cult horror films του αμερικάνικου κινηματογράφου...
    Ειλικρινά περίμενα από τους αστούς να έχουν κάνει βήματα εκσυχρονισμού της αντικομμουνιστικής προπαγάνδας και να μην επαναλαμβάνουν απαρχαιωμένες μεθόδους του 50' και του 60' και μάλιστα να τους ξεφεύγουν τόσο σημαντικές λεπτομέρειες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Οπως ελεγε και ενας τιτλος ενος αρθρου στο 902.gr Να πως προετοιμαζεται ενας πολεμος
    Να μην σας κανει εντυπωση αν ακουσετε οτι οι ΗΠΑ ετοιμαζουν πολεμο στην Β. Κορεα με αφορμη αυτο ή οτιδηποτε αλλο... Σιγουρα ομως, με κεινα και με τα αλλα, θα επιχειρησουν να εχουν αλλοιωσει συνειδησεις και κανεις να μην αντιδραει
    Να μου το θυμηθειτε

    kagemusha

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σκεφτομουν αν οντως ειναι αυτο απο πισω. Δεν μου φαινεται ευκολο κατι τετοιο παντως να το επιχειρησουν.

      Ασχετως τι αποψη εχει καταφερει (οσο μπορει) ο καθενας να σχηματισει για την β κορεα το μονο σιγουρο ειναι οτι ειναι σπυρι στον κωλο τους.

      Προσωπικα ειμαι παρα παρα πολυ επιφυλακτικη με την παρτη τους, ωστοσο διαολε αυτα πυ διαβαζω απο τα δυτικα μεσα μονο σα σεναρια του ρομερο μου ακουγονται.

      Αν υποθεσουμε οτι η χωρα ειναι οντως φτωχη κ υπαρχει θεμα..αναρωτιεμαι φτωχια κ πεινα υπαρχει κ στην αφρικη, υπηρχε κ στην κατοχη στην Ελλαδα..κτλ. Τρωγανε τα παιδια τους ζωντανα? Ειναι δυνατον να πιστεψει κανεις το αρθρο απο πανω?

      Τεσπα. Τι να πεις

      Διαγραφή
  6. Δείτε και αυτό http://papagalizw.blogspot.gr/2013/01/1997-1991.html
    Η Daily Mail http://tinyurl.com/bkj5kj5 παρουσιάζει εικόνες από τις τελευταίες ημέρες της ΕΣΣΔ, όπως λέει, αλλά σε μια φωτογραφία ένα τύπος φοράει μπλούζα που γράφει 1997!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. O τυπάς είχε ταξιδέψει με το ντελόριαν πίσω στο χρόνο και τους χάλασε το κάδρο... χαχαχαχα

      Διαγραφή
  7. Ναι και ο Χάνιμπαλ Λέκτερ ήταν Βορειοκορεάτης. Ρε τι άλλες μαλακίες θα ακούσουμε πια από τα ιμπεριαλιστικά φερέφωνα; Λύσσα κακιά τους έχει πιάσει με τη Βόρεια Κορέα, το Ιράν, την Βενεζουέλα γιατί αυτές οι χώρες ανεξάρτητα τι καθεστώς έχουν τους αντιστέκονται και τους χαλάν τα σχέδια. Δεν με νοιάζει αν επικρατεί σοσιαλισμός ή ό,τι άλλο στην Βόρεια Κορέα και μόνο που η χώρα αντιστέκεται στα σχέδια των ιμπεριαλιστών ας είναι ό,τι είναι και μόνο που προσπαθεί η χώρα να διατηρείσει την ανεξαρτησία της την υποστηρίζω. Και το Ιράν και τη Συρία και τη Βενεζουέλα και κάθε χώρα που ορθώνει ανάστημα σε αυτά τα καθίκια σήμερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ναι και ο Χάνιμπαλ Λέκτερ ήταν Βορειοκορεάτης. Ρε τι άλλες μαλακίες θα ακούσουμε πια από τα ιμπεριαλιστικά φερέφωνα; Λύσσα κακιά τους έχει πιάσει με τη Βόρεια Κορέα, το Ιράν, την Βενεζουέλα γιατί αυτές οι χώρες ανεξάρτητα τι καθεστώς έχουν τους αντιστέκονται και τους χαλάν τα σχέδια. Δεν με νοιάζει αν επικρατεί σοσιαλισμός ή ό,τι άλλο στην Βόρεια Κορέα και μόνο που η χώρα αντιστέκεται στα σχέδια των ιμπεριαλιστών ας είναι ό,τι είναι και μόνο που προσπαθεί η χώρα να διατηρείσει την ανεξαρτησία της την υποστηρίζω. Και το Ιράν και τη Συρία και τη Βενεζουέλα και κάθε χώρα που ορθώνει ανάστημα σε αυτά τα καθίκια σήμερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Το θέμα είναι ότι η Βόρεια Κορέα το 2012 πήγε αρκετά καλά όσον αφορά την οικονομική ανάπτυξη.
    Η χώρα είχε τεράστιο πρόβλημα με την πτώση της ΕΣΣΔ καθώς βασιζόταν σε αυτήν σχεδόν για τα πάντα. Η διάλυση της ΕΣΣΔ σε συνδυασμό με την ιμπεριαλιστική πίεση οδήγησαν τη χώρα σε οικονομικό τέλμα σε σημείο να παρουσιάζεται αρκετά μεγάλη έλλειψη τροφής κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 90. Από της αρχές του 2000 η κατάσταση έχει βελτιωθεί ωστόσο ακόμα εξαρτώνται από τη διεθνή βοήθεια καθώς δέχονται επισιτιστική βοήθεια πολλών τόνων κάθε χρόνο. Αυτά είναι τα γεγονότα. Από εκεί και πέρα όλα τα άλλα είναι λάσπη των ιμπεριαλιστών ειδικά το δημοσίευμα για κανιβαλισμούς είναι τραγικό. Ωστόσο πρέπει να προσέξουμε ότι τέτοιου τύπου δημοσιεύματα έχουν πολλαπλασιαστεί τον τελευταίο καιρό. Το γιατί είναι κατά τη γνώμη μου ότι το 2012 η ανάπτυξη στη Β Κορέα πήγε αρκετά καλά. Η αντίληψη τους για το σοσιαλισμό είναι στρεβλή κατά τη γνώμη μου καθώς έχει μπλέξει με αυτοκρατορικά κατάλοιπα αλλά όπως και χει ο μπουλούκος Κιμ Γιονγκ Ουν αρχίζει να αποδεικνύεται καλός ηγέτης. Ο πατέρας του φρόντισε να έχει την καλύτερη μόρφωση καθώς σπούδαζε για χρόνια κρυφά με άλλο όνομα στην Ελβετία. Σαφώς κάποιος θα μπορούσε να μιλήσει για αποσπασμένη ηγεσία από τις μάζες εδώ σε συνδυασμό πάντα με την κληρονομική διαδοχή. Πάντως τις γνώσεις τις έχει αυτό είναι σίγουρο μπορείτε να διαβάσετε σε αυτό εδώ το site http://38north.org το οποίο έχει Αμερικανούς που έχουν ζήσει στην Β Κορέα και αναλύουν την κατάσταση. Να πω πως το site είναι αντικομουνιστικό και πάντα καταλήγει στο ότι πρέπει να έρθουν καπιταλιστικές μεταρρυθμίσεις στη χώρα για να δει το φως αλλά δεν προχωράει σε αθλιότητες όπως με τον κανιβαλισμό. Κάποιος πίσω από τος γραμμές μπορεί να καταλάβει τι γίνεται εκεί. Διαβάστε σε αυτό το post http://38north.org/2013/01/amansourov011613/
    ότι το 2012 ήταν πολύ καλή χρονιά για την ανάπτυξη στη Β. Κορέα. Βελτιώθηκε ο αγροτικός τομέας, Υπήρξε μεγάλη βελτίωση στο οδικό δίκτυο, πέτυχαν μεγάλη διαγραφή χρέους από τη Ρωσία (κληρονομιά από τη Σοβ ένωση), είχαν επιτυχημένη διαστημική εκτόξευση και άλλα πολλά. Το άρθρο καταλήγει ότι σε 5 - 10 χρόνια από τώρα η Β . Κορέα θα έχει επιτύχει αρκετά καλό επίπεδο διαβίωσης και θα έχει εξασφαλίσει τη διατροφική επάρκεια για τον πληθυσμό. Αλλά όπως πάντα με την ευχή για δημοκρατικές βλέπε καπιταλιστικές μεταρρυθμίσεις. Η γνώμη μου είναι ότι ο εγγονός Κιμ φαίνεται να προσπαθεί σκληρά για την ανάπτυξη. Το ζήτημα είναι να μην κυλήσει προς την καπιταλιστικοποίηση το πράγμα όπως με το μοντέλο της Κίνας από τη δεκαετία του 70 και μετά. Όπως και να χει ο χρόνος θα δείξει.
    Απόσπασμα από το post του 38north
    I judge that North Korea under Kim Jong Un’s leadership is poised to recover in the next five to 10 years. Not only will the North Korean government be able to “feed, clothe, and house” its own people to their satisfaction, but also Pyongyang will continue to build up its missile and nuclear capabilities, thereby nurturing its domestic legitimacy and growing its international strength. The big question today is how should the United States and the Republic of Korea respond to a relatively more stable, dynamic, self-confident, and stronger North Korea in the future?
    Γενικά ασχολούμαι με ειδήσεις από τη Βόρεια Κορέα και το ψάχνω αρκετά το πράγμα. Αν γράψω κάτι να στο στείλω για πιθανή δημοσίευση? Αν σας αρέσει πάντα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Με τον έναν ή τον άλλον τρόπο η αντικομμουνιστική προπαγάνδα ξαναφουντώνει και εντείνεται...
    Ένα περίεργο πράγμα 20+ χρόνια μετά η σοβιετία ακόμα τους στοιχιώνει και αγωνιούν... στο www.koutipandoras.gr δεσπόζει η διαφήμιση των εκδόσεων Gutenberg με το βιβλίο "Ιστορία της Σοβιετικής Ένωσης (1917-1991)"
    Από την περίληψη και μόνο αντιλαμβάνεται κανείς για την διεστρέβλωση που θα γοητεύσει πολλους αμόρφωτους και ημιμαθείς
    http://www.dardanosnet.gr/book_details.php?id=1975
    Κι αν αυτό προβάλλεται από την ιστοσελίδα του Βαξεβάνη από τα φασισταριά τι να περιμένουμε...
    Η γνώση είναι μεγάλο όπλο και θα πρέπει με αυτή να ξεπαστρεύουμε κάθε άρρωστη και διαστρεβλωμένη αντίληψη που φυτεύει το σύστημα στους γύρω μας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Πριν λιγο για την ανθρωποφαγια και τα γκουλαγκ της κορεας ελεγε το δελτιο της νετ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και το Μεγκα τα έλεγε χθες σημειώνοντας στο τέλος βέβαια του ρεπορτάζ και χωρίς λεπτομέρειες ότι μπορεί να είναι και προπαγάνδα... δηλαδή μας λένε στα μούτρα ότι αναπαράγουν ένα ρεπορτάζ που δεν ξέρουν και δεν τους νοιάζει καν αν είναι πραγματικότητα... το ότι είναι αντικομμουνιστικό φτάνει και περισσεύει... πληρεί όλες τις προϋποθέσεις για τα αστικά μέσα...

      Διαγραφή
    2. και εκανε σχολιο η χτικιαρα η Σταη στο τελος .... "ακουγεται εξωπραγματικο κι ομως μαλλον ειναι αληθινο".
      Καποτε συμπαθουσα τους παπαγαλους (τα πουλια), πλεον μαλλον θα την πληρωσουν τα παπαγαλακια της αδερφης μου ... θα αμολησω μεσα στο κλουβι καμια γατα, πριν ερθει η ωρα να παρουμε παραμαζωμα και τους αλλους ....παπαγαλους.

      Θ.Β

      Διαγραφή
  12. νομιζω οτι η ατακα του redfly σε αλλο ποστ, "Πρόσεχε τώρα που πλάκωσε η πείνα στην Ελλάδα, μην αρχίσουμε να τρώμε χρυσαυγίτες για πρωινό.
    Ξέρεις εμείς οι κουμουνισταί γουστάρουμε να τρώμε κρέας φασιστοειδών, επειδή ακριβώς έχουν και υψηλό δείκτη iq ...." πρεπει με καποιο τροπο να αναπαραχθει και στα ντοπια ΜΜΕ για να το εχουμε και σε ελληνικη version

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.