25 Ιανουαρίου 2013

Όταν οι βασιλιάδες ανησυχούν για τους αντικαθεστωτικούς της Συρίας...


Ο πρώην επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών της Σαουδικής Αραβίας και μέλος της βασιλικής οικογένειας της χώρας, Τούρκι αλ Φάιζαλ, ζήτησε την Παρασκευή να δοθούν αντιαρματικά και αντιαεροπορικά όπλα στους Σύριους αντικαθεστωτικούς.

«Δεν είμαι μέλος της κυβέρνησης και επομένως δεν οφείλω να μιλώ διπλωματικά. Υποθέτω ότι στέλνουμε όπλα και αν δεν στέλναμε θα ήταν τρομερό λάθος εκ μέρους μας», είπε ο πρίγκιπας αλ Φάιζαλ, αδελφός του υπουργού Εξωτερικών της Σαουδικής Αραβίας. «Πρέπει να εξισορροπήσουμε το παιχνίδι. Τα περισσότερα από τα όπλα των ανταρτών προέρχονται από συριακές αποθήκες που κατελήφθησαν ή από τους λιποτάκτες που τα πήραν μαζί τους. Αυτό που χρειάζονται είναι προηγμένα όπλα υψηλού επιπέδου που μπορούν να καταρρίψουν αεροπλάνα, που μπορούν να στοχεύσουν άρματα από απόσταση», πρόσθεσε, μιλώντας από την  Ελβετία όπου διεξάγεται το 43ο Οικονομικό Φόρουμ του Νταβός.


Έχουμε λοιπόν ουσιαστικά την παραδοχή (ή την παραδοχή της αναγκαιότητας) ότι η Σ. Αραβία εξοπλίζει τους Σύριους αντικαθεστωτικούς, κάτι που αν και δεν τον έχουν παραδεχθεί ανοιχτά, ισχύει και για άλλες χώρες της περιοχής. Έχει αποδειχθεί επίσης ότι χιλιάδες μισθοφόροι από ξένες χώρες μάχονται στο πλευρό των αντικαθεστωτικών.

Μεγάλη ανησυχία όπως φαίνεται έχει πιάσει τους βασιλιάδες και τους εμίρηδες που καταδυναστεύουν τους λαούς τους, για την έκβαση της κρίσης στη Συρία... Ας βγάλουν οι λαοί τα συμπεράσματά τους, για το τι γίνεται πραγματικά και τι εξυπηρετούν οι «δημοκρατικές» ανησυχίες των μοναρχών του Κόλπου...

Πηγή : 902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.