17 Ιανουαρίου 2013

Ν. Σοφιανός: Να οξυνθεί η ταξική πάλη, να πολλαπλασιαστούν οι εστίες αντίστασης


Ολοκληρώνεται σήμερα Πέμπτη, η διήμερη περιοδεία σε Κοζάνη και Γρεβενά, του Νίκου Σοφιανού, μέλους του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ. Στις 8 το πρωί επισκέφτηκε το Κύριο Πεδίο της ΔΕΗ και στις 12 το μεσημέρι επισκέπτεται τον ΑΗΣ Καρδιάς.

Στις 7.30 μ.μ., θα μιλήσει σε εκδήλωση-συζήτηση της ΚΟ Γρεβενών, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου στο Δημαρχείο, με θέμα: «Πολιτικές εξελίξεις-οι θέσεις της ΚΕ του ΚΚΕ για το 19ο Συνέδριο του ΚΚΕ».

Το βράδυ της Τετάρτης μίλησε σε εκδήλωση-συζήτηση της ΚΟ Κοζάνης, στην αίθουσα του Κοβεντάρειου, με το ίδιο θέμα.

Όπως τόνισε στην ομιλία του, για τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα, πρέπει να μπει στην ημερήσια διάταξη το ζήτημα της ανατροπής σε επίπεδο εξουσίας.

Αυτός ο αγώνας για την κοινωνική ανατροπή, σημείωσε, δεν δίνεται αποσπασμένος από τα σημερινά κρίσιμα προβλήματα, από την ανάγκη το ΚΚΕ να πρωτοστατήσει ακόμα πιο δυναμικά, στην καθημερινή πάλη για την επιβίωση του λαού, με στόχους και αιτήματα για παρεμπόδιση και ανάσχεση των αντιλαϊκών μέτρων και των συνεπειών τους. Δημιουργώντας, πρόσθεσε, την αισιοδοξία ότι μπορεί ο λαός με την πάλη του, με τη δική του δυναμική, να δημιουργήσει άλλους όρους και συσχετισμούς.

«Εμείς παλεύουμε και θα προσπαθήσουμε με κάθε μέσο και τρόπο να οξυνθεί η ταξική πάλη, να πολλαπλασιαστούν οι εστίες αντίστασης, οι οποίες βάζουν μπροστά τη διεκδίκηση των δυνατοτήτων να επιβιώσει η λαϊκή οικογένεια» υπογράμμισε.

Με αφορμή την αξιοποίηση από τη συγκυβέρνηση των επιθέσεων στα κεντρικά της ΝΔ, άλλων κομματικών γραφείων και προσώπων για ένταση του κλίματος τρομοκρατίας και καταστολής, τόνισε μεταξύ άλλων ότι «Το σύστημα έχει κάθε λόγο να βάλει στο γύψο την εργατική τάξη, το κίνημά της, το λαϊκό κίνημα συνολικότερα».

902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.