5 Ιουνίου 2012

Βρώμα, δυσωδία και ένας φούρνος μικροκυμάτων



«Οι ψευδο-ριζοσπαστικοί επικριτές σας σας λένε ότι η κατάσταση δεν είναι ακόμη ώριμη για μια πραγματική κοινωνική αλλαγή. Ότι αν αναλάβετε τώρα την εξουσία, απλώς θα βοηθήσετε το σύστημα, καθιστώντας το πιο αποτελεσματικό. Νομίζω ότι αυτό σας λένε οι άνθρωποι από το ΚΚΕ, που είναι το κόμμα των ανθρώπων που εξακολουθούν να είναι ζωντανοί, επειδή ξέχασαν να πεθάνουν.» Σλαβόι Ζίζεκ

Ένα ακόμα θετικό στοιχείο απο τις εκλογές της 6ης Μαΐου, είναι το γεγονός πως οι καθηγητές της μεταμοντέρνας δυτικής "μαρξιστικής" εφεδρείας, που μετά απο 3 χρόνια σκληρών αγώνων, κακοποίησης και διαστρέβλωσης των μαρξιστικών εργαλείων ανάλυσης, βρήκαν τον επαναστατικό φορέα της καρδιάς τους, στις τάξεις του ιστορικά πιο συντηρητικού σοσιαλδημοκρατικού σχηματισμού που έχει διεκδικήσει την διαχείριση της εξουσίας σε χώρα της Ευρώπης.

Απο την παραπάνω διατύπωση όμως του Slavoj Zizek και τα αυθόρμητα χαχανητά και χειροκροτήματα των νεοπασόκων του ΣΥΡΙΖΑ, βγαίνουν και άλλα πλούσια συμπεράσματα.


Α) Ότι ο ΣΥΡΙΖΑ, δεν αποτελεί όχημα διαχείρισης της εξουσίας των μονοπωλιακών ομίλων, αλλά μέσο πραγματικής κοινωνικής αλλαγής, μέσα στην ιμπεριαλιστική Ευρωπαϊκή Ένωση, εντός των καπιταλιστικών θεσμών και δομών, χωρίς ρήξεις και ανατροπές, χωρίς ουδεμία επαναστατική προοπτική, θεοποιώντας μάλιστα την αστική δημοκρατική εκλογική διαδικασία. Όπως ακριβώς είχαν διατυπώσει (???) και οι Μάρξ. Ένγκελς, Λένιν και τόσοι άλλοι θεωρητικοί που μας κληροδότησαν με τις αναλύσεις και την εμπειρία τους.

Άραγε εαν αυτά αποτελούν συμπεράσματα μαρξιστικής ανάλυσης, τότε η σοσιαλδημοκρατική σχολή των Κάουτσκυ και Μπερνστάιν τι έχει να μας προσφέρει ?

Β) Ότι η εξουσία δεν βρίσκεται στα χέρια της κυρίαρχης κοινωνικής τάξης, δηλαδή τους ιδιοκτήτες των μονοπωλιακών ομίλων, αλλά σχετίζεται με κοινοβουλευτικές πλειοψηφίες. Για αυτόν ακριβώς τον λόγο, ο Αλέξης έσπευσε να προσκυνήσει σε όλους τους "θρησκευτικούς" ναούς του συστήματος πριν απο τις επαναληπτικές εκλογές, απο την Νέα Υόρκη έως το Βερολίνο. Για αυτόν ακριβώς τον λόγο το οικονομικό επιτελείο του ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται σε ανοιχτή γραμμή με όλα τα τραπεζικά ιδρύματα της χώρας, με τους ευεργέτες εφοπλιστές και με τους μετόχους των μεγαλύτερων ομίλων που δραστηριοποιούνται στην χώρα.

Γ) Ότι το ΚΚΕ δεν κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ επειδή σπέρνει καπιταλιστικές και ευρωενωσιακές αυταπάτες στους έλληνες εργαζόμενους, αλλά επειδή "βιάζεται να φέρει την πραγματική κοινωνική αλλαγή" (???). Εαν ο Ζιζεκ εννοεί, ως πραγματική κοινωνική αλλαγή τις εργασιακές συνθήκες της Ινδονησίας τις οποίες έχει υπογράψει ο ΣΥΡΙΖΑ μέσω των ευρωπαϊκών συνθηκών, από το Μάαστριχτ μέχρι την αναπτυξιακή συνθήκη της Ευρώπης, Ευρώπη 2020, τότε ναι δηλώνουμε ένοχοι. Σε κάθε άλλη περίπτωση, ο άνθρωπος απλά έχει κόψει αλυσίδα.

Δ) Ότι το ΚΚΕ θα έπρεπε να έχει ήδη εξαφανιστεί. Κάτι το οποίο το επιδιώκει η ελληνική αστική τάξη εδώ και 94 χρόνια. Ανεπιτυχώς. Και αυτό το πράγμα το χειροκρότησαν αυτοί που υποτίθεται πως θέλουν συμμαχία με το ΚΚΕ. Με αυτούς δηλαδή που ξέχασαν να πεθάνουν.

Οι κοινωνικές όμως ρίζες του ΚΚΕ και οι ισχυροί δεσμοί που έχει με τον ελληνικό λαό, δεν επιτρέπουν στα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ να κάνουν ευθεία επίθεση. Και για αυτό κάνουν ύπουλες πλαγιοκοπήσεις ενότητας, βάζουν άλλους να "τα χώνουν" στο ΚΚΕ, σαν το Ζιζεκ, την Βάλια Καϊμάκη της Le Monde, τα ανώνυμα μπλογκς "στελεχών" και τις επώνυμες "αριστερές" φυλλάδες.

Παλιά είχαν ματσουκοφόρους και παρακρατικούς. 
Σήμερα έχουν απλά τους "αριστερούς".

8 σχόλια:

  1. ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΕΙΧΑ ΓΙΑ ΤΟΣΟ ΞΕΦΤΙΛΕΣ.
    ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΕΠΙΜΕΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ Ε?
    ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΘΑ ΤΟ ΦΥΣΑΝΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΚΡΥΩΝΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΝΝΟΩ ΤΗΝ ΠΑΡΟΙΜΙΑ.
    ΘΕΟΔΩΡΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Έλα μωρε με τον σλοβένο... Ψαριανό!!! Γνωστός και μη εξαιρετέος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ''το ΚΚΕ, που είναι το κόμμα των ανθρώπων που εξακολουθούν να είναι ζωντανοί, επειδή ξέχασαν να πεθάνουν''

    Ας αναλογιστει καθε ατομο που αναγνωριζει την συμβολη του ΚΚΕ διαχρονικα ,ανεξαρτητως αν το στηριζει με ψηφο, στην Ελληνικη ιστορια, στους πατριωτικους αγωνες του λαου μας και τις λαικες κατακτησεις, τι λεει ο Σλοβενος 'φιλοσοφος΄εδω

    Ποσο χολη βγαζει για το κομμα των χιλιαδων νεκρων για την υποθεση του λαου
    Ποσο πολυ υποτιμα τους αγωνες και τις θυσιες των εξοριστων αλυγιστων μελων του ΚΚΕ, των βασανισμενων και δολοφονημενων φιλων,στελεχων και μελων του

    ΔΕΝ εχει κανενα δικαιωμα αυτο το αυταρεσκο τσογλανι να ισοπεδωνει τις μνημες και την τιμη των Ελληνων κομμουνιστων

    Ας το σκεφτουν ολοι οι δημοκρατικοι πολιτες ,ανεξαρτητα εαν ψηφιζουν η' οχι το κκε

    Τετοιο εμετικο σχολιο δεν αξιζει για το ΚΚΕ, δεν προκειται περι πολιτικης κριτικης αλλα περι απολυτης ξεφτιλας

    ΥΓ
    Η ηγεσια του ΣΥΡΙΖΑ νιωθει καμια ανγκη τουλαχιστον να αποστασιοποιηθει απο τις μπαρουφες του σλοβενου;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ποιά αποστασιοποίηση. Χειροκροτητές του είναι ...

      Ρώτα και τον Στάθη
      http://www.enikos.gr/stathis/49962,Kai_sta_swmateia_kai_sta_Ypoyrgeia.html

      Διαγραφή
    2. δεν ειδες το κοινο που χειροκροτουσε και χασκογελαγε?
      εκει παρα διπλα δεν ηταν και η ηγεσια?

      Διαγραφή
  4. 'Ενα μόνο μπορείς να πείς για το χώρο τους:
    Εκεί που κρέμαγαν οι καπεταναίοι τ' άρματα, τώρα κρεμάν οι γύφτοι τα νταούλια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ξεχασε ομως ο Σλαβοι να πει ποιοα ειναι η κατασταση των ''κομμουνιστικων'' κομματων της ευρωπης που θυμηθηκαν και πεθαναν.Ας μας πει και ας μας αναλυσει την σταση του Γαλλικου για παραδειγμα ΚΚ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Λέει οτι και καλα εμεις τους λεμε "οτι αν αναλαβουν την εξουσια απλα θα βοηθησουν το συστημα"
    Εμεις βεβαια δεν λεμε αυτο, εμεις λεμε οτι το κομμα αυτο θα αναλαβει την εξουσια ή εστω την διακυβερνηση με σκοπο να βοηθησει το σύστημα.
    Αλλά εντάξει, ψιλοπράγματα που ο Ζιζεκ, παροτι μεγαλοτεραστιος μαρξιστης του occupy europe(αλήθεια πως; Με σοσιαλδημοκρατικα κόμματα, με Ολαντ και Τσίπρα;), κάτι τέτοια δεν τα καλοκαταλαβαίνει(κάνει πως δεν τα καταλαβαινει δηλαδη για να δημιουργήσει εντωπωσεις).

    Αντιθετα λοιπον με τον Κομμουνισμο και τα κομμουνιστικα κομματα, ο ιδιος εκφράζει την συντήρηση, ο ίδιος και η ιδεολογία του θα ήταν καλό να είχαν πεθάνει, αλλά ως ακρίτες του συστήματος, αντιστέκονται και δίνουν την μάχη τους για να το προστατέψουν. Ας είναι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.