27 Ιουνίου 2012

Οι ΚΚΕδολόγοι και οι στόχοι τους


Αναδημοσίευση από fadomduck2

ΟΙ ΚΚΕΔΟΛΟΓΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΣΤΟΧΟΙ ΤΟΥΣ.
ΓΡΑΦΕΙ Ο ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΤΡΕΑΣ, ΜΕΛΟΣ Ν.Ε. ΑΧΑΪΑΣ ΚΚΕ.

Ορισμένοι με άρθρα τους στον τύπο προσπαθούν να σπείρουν την απογοήτευση για το ΚΚΕ.

Μιλούν για «μεγάλη ήττα», «συντριβή». Εντοπίζουν τις αιτίες στη στρατηγική του ΚΚΕ και κατακεραυνώνουν την ηγεσία του προσπαθώντας να καλλιεργήσουν πνεύμα έλλειψης εμπιστοσύνης.Περίεργο πράγμα…αυτή η τόσο μεγάλη «καούρα» για το «συντριμμένο» ΚΚΕ;

Είναι φανερό ότι για όλους αυτούς, είτε το Κόμμα κερδίζει, είτε χάνει σε ψήφους, μοναδικό ζητούμενο παραμένει το ΚΚΕ να αλλάξει την πολιτική του. Αν μάλιστα στις προηγούμενες εκλογές το ΚΚΕ συγκέντρωνε ακόμα μεγαλύτερο ποσοστό, είναι βέβαιο ότι θα το απέδιδαν στη διάθεση του κόσμου να ρίξει ψήφο διαμαρτυρίας και σε καμιά περίπτωση δε θα το λογάριαζαν ως ένδειξη συμφωνίας και επιβεβαίωσης της πολιτικής του ΚΚΕ.
Είναι, όμως, αξιοσημείωτο ότι όλοι αυτοί οι κονδυλοφόροι χρησιμοποιούν αποσπάσματα του Λένιν ή του Μαρξ (αυτό και αν είναι χυδαίος δογματισμός), ακόμα και αποσπάσματα από αποφάσεις συνεδρίων του ΚΚΕ. Τα παρουσιάζουν διαστρεβλωμένα και αποσπασματικά, προκειμένου να δημιουργήσουν συγχύσεις.

Είναι τέτοια η διαστρέβλωση που πραγματικά δημιουργείται η απορία׃ δεν καταλαβαίνουν τι διαβάζουν ή είναι τόσο ξετσίπωτοι που στην αντιΚΚΕ μανία τους διαστρεβλώνουν τα πάντα;
Η βαθιά καπιταλιστική κρίση, η αδυναμία οποιασδήποτε διαχείρισης αντιμετώπιση της, η παρακμή του ίδιου του καπιταλισμού εξαναγκάζουν τους απολογητές του και τα κόμματα του ευρωμονόδρομου σε απόλυτη θεωρητική γύμνια. Το γεγονός αυτό καλύπτεται μόνο με τη δύναμη της τρομοκρατίας, της καταστολής, των ψεμάτων και των αυταπατών.
Η θεωρητική γύμνια τους και η αδυναμία τους να πείσουν πολιτικά, τους σπρώχνουν να σπεκουλάρουν με τα θεωρητικά και πολιτικά όπλα του ΚΚΕ. Χωρίς να το θέλουν, διαδίδουν, έστω και με αυτό τον τρόπο, αυτό που πολεμούν.
Ας συνεχίσουν να το κάνουν…Διευκολύνουν το ΚΚΕ να προβάλλει τη λενινιστική θεωρία και τη στρατηγική του σε ευρύτερα λαϊκά στρώματα, σε πολύ δύσκολες συνθήκες για το ίδιο. Ανοίγουν το δρόμο να τα μελετήσουν ακόμη περισσότεροι και τότε θα ξεβρακωθούν. Αυτοαποκαλύπτονται.
Τίποτα δεν είναι παράξενο. Το ΚΚΕ είναι αυτό που τους φοβίζει και τους ενοχλεί.
Αν λοιπόν είναι τόσο «σεχταριστικό» το ΚΚΕ-όπως ισχυρίζονται-και δεν πείθει με τη στρατηγική του, τότε προφανώς πείθουν η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ, η ΔΗΜ.ΑΡ., ακόμη και η «Χ.Α.». Αν ο ΣΥΡΙΖΑ πείθει με το αντιλαϊκό σοσιαλδημοκρατικό του πρόγραμμα διαχείρισης και στήριξης της Ε.Ε., τότε το ΚΚΕ πρέπει να ακολουθήσει αυτή τη γραμμή. Δηλαδή να γίνει αρεστό στην πλουτοκρατία για να μαζεύει ψηφαλάκια.
Να κάνει το ΚΚΕ μπλόφες….Να γυρεύει και αυτό κυβερνητικές θέσεις, στο όνομα της δήθεν υπεράσπισης του λαού. Αυτή είναι γραμμή ήττας και υποταγής. Είναι γραμμή που απαιτεί την ενσωμάτωση του με τα μονοπώλια και την εξουσία τους.Είναι γραμμή που θεωρεί π.χ. επιτυχία να δουλεύει ο άνεργος για 5 μήνες και 500€, μεταθέτοντας για τη «δευτέρα παρουσία» το να έχει σταθερή εργασία και αξιοπρεπή ζωή. Καπιταλισμός-Ε.Ε. και λαϊκά δικαιώματα είναι ασυμβίβαστα.
Το ΚΚΕ δεν επιβεβαιώνεται μόνο για τα αίτια της σκληρής πραγματικότητας που βιώνει σήμερα η εργατική-λαϊκή οικογένεια, αλλά και για τη διέξοδο που απαντά στα πραγματικά συμφέροντα της. Όσοι ερμηνεύουν το ποσοστό του ΚΚΕ σαν διάψευση της πολιτικής του, κρύβουν ότι τα κριτήρια ψήφου δε διαμορφώνονται ελεύθερα, αλλά «θεοί και δαίμονες» προσπαθούν να χειραγωγήσουν τη λαϊκή ψήφο.Χρησιμοποιούν όλα τα μέσα για να κάμψουν την ταξική ριζοσπαστικοποίηση λαϊκών συνειδήσεων, να τις αποτρέψουν από το να συναντηθούν με το ΚΚΕ, υπό την καθοδήγηση της αστικής ιδεολογίας και προπαγάνδας. Είναι οι ίδιοι που λοιδορούν και συκοφαντούν τους εργατικούς αγώνες, στους οποίους πρωτοστατούν το ταξικό κίνημα και οι κομμουνιστές. Στον αντίποδα, εκθειάζουν την ανέξοδη εκτόνωση της λαϊκής δυσαρέσκειας, συμβάλλοντας με όλες τους τις δυνάμεις να πέσει ο πήχης των απαιτήσεων του λαού.
Μεγάλο τμήμα ψηφοφόρων συντηρητικοποιήθηκε. Ενισχύθηκε η ΝΔ και οι δυνάμεις του ευρωμονόδρομου υπό το καθεστώς του φόβου και του εμπορίου ελπίδας. Άλλωστε γεννιέται το ερώτημα για ποιό λόγο ξαναέγιναν εκλογές, αφού πλέον είναι ολοφάνερη η δυνατότητα συγκρότησης κυβέρνησης και μετά τις 6 Μάη;Είχαν στόχο την αποδυνάμωση του ΚΚΕ και την τρομοκράτηση του Λαού, για να εμποδίσουν την ανάπτυξη ισχυρού εργατικού-λαϊκού κινήματος.
Ο ΣΥΡΙΖΑ είχε ιδιαίτερο ρόλο. Ο ενδοτισμός του στους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους και στους πρεσβευτές των G20, η φανατική στήριξη της Ε.Ε., συνέβαλαν καθοριστικά στη συντηρητικοποίηση λαϊκών δυνάμεων. Να λοιπόν που οδηγεί η γραμμή της υποταγής στα μονοπώλια και την Ε.Ε.
Ποιος είναι ο στόχος όλων αυτών που κατακεραυνώνουν το ΚΚΕ; Ορισμένα χαρακτηριστικά άρθρα και δηλώσεις είναι αποκαλυπτικά:

-«Οι εθνικές και κοινωνικές δυνάμεις οφείλουν σύντομα και πριν την επόμενη δανειακή σύμβαση, που θα οδηγήσει τη χώρα σε υποδούλωση, να σπάσουν και τα δύο κόμματα εξουσίας. Να δημιουργηθεί μια νέα Δεξιά, εθνική, οραματική και αναθεωρητική. Επίσης μια νέα Αριστερά, ουμανιστική, μετά-κομμουνιστική, εθνική και εξωστρεφής…». (Μ. Τασιόπουλος, «Αξία»,26/11/2011)
-«Με το ΚΚΕ, που είναι σοβαρό και ιστορικό κόμμα, χρειάζεται να κάνουμε μια νέα εθνική συμφωνία. Το ΚΚΕ δεν μπορεί να είναι και νόμιμο και παράνομο. Οι νεότεροι, που διοικούν σήμερα το ΚΚΕ, μπορεί να έγιναν όψιμοι θαυμαστές του Στάλιν, δεν φαντάζομαι όμως να μην έχουν τόση αντίληψη της γεωπολιτικής πραγματικότητας, ώστε να γνωρίζουν ότι δεν μπορούν να μεταβάλουν σε Βόρεια Κορέα την Ελλάδα, μια χώρα που ανήκει στο ΝΑΤΟ και στην Ευρώπη και βρίσκεται στην πιο ευαίσθητη περιοχή της Μεσογείου. Και πάντως όλοι πρέπει να γνωρίζουμε ότι η δημοκρατία και μπορεί και πρέπει να προστατεύσει τον εαυτό της».(Κ. Μητσοτάκης, 3/5/2012)
-«Ανομολόγητος σκοπός και διακαής επιθυμία όλων των ελλήνων της αριστεράς είναι η κατάρρευση τού ΚΚΕ με σκοπό τον μετασχηματισμό του σε νέες βάσεις, ούτως ώστε η ελληνική αριστερά να λάβει τη θέση που της αρμόζει στην ελληνική κοινωνία.». (Β. Καϊμάκη, "Le Monde Diplomatiqoue", 8/5/2012)

Το ΚΚΕ έδωσε τη μάχη των εκλογών όπως έπρεπε να τη δώσει ένα επαναστατικό Κομμουνιστικό Κόμμα, βλέποντας πολύ πιο μπροστά από την κάλπη. Παρά την εκλογική υποχώρηση και το αρνητικό για το λαό αποτέλεσμα, αυτό που θα κρίνει τις εξελίξεις είναι οι μάχες που έρχονται, αφού τα χειρότερα είναι δεδομένα για το λαό. Το ΚΚΕ θα είναι στην πρώτη γραμμή της πάλης των εργαζομένων και του λαού, βελτιώνοντας αδυναμίες και ελλείψεις στη δουλειά του, για να γίνει πιο αποτελεσματικό στην υπεράσπιση των λαϊκών συμφερόντων.

Πηγή:www.pelop.gr/ ΚΚΕ4Ever

37 σχόλια:

  1. Δεν με πειθει !!

    αυτο μόνο έχω να πω.!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Παακολουθώ με ιδιαίτερο ενδιαφέρον και όσο μου επιτρέπει ο χρόνος τις συζητήσεις που γίνονται με αφορμή το εκλογικό αποτέλεσμα του ΚΚΕ, ιδιαίτερα στις δεύτερες εκλογές.
    Εχω άποψη αλλά προς το παρών τουλάχιστον δεν το θεωρώ αναγκαίο να την εκφράσω.
    Αλλά εδώ μου δημιουργήθηκε μια απορία. Λέει το κείμενο:
    "Άλλωστε γεννιέται το ερώτημα για ποιό λόγο ξαναέγιναν εκλογές, αφού πλέον είναι ολοφάνερη η δυνατότητα συγκρότησης κυβέρνησης και μετά τις 6 Μάη;Είχαν στόχο την αποδυνάμωση του ΚΚΕ και την τρομοκράτηση του Λαού, για να εμποδίσουν την ανάπτυξη ισχυρού εργατικού-λαϊκού κινήματος."
    Το ΚΚΕ για ποιό λόγο ζήτησε εκλογές από τις 7 του μήνα πολύ πριν το καταλήξουν οι κυρίαρχοι; Σε τι αποσκοπούσε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. για να σταματησει το θεατρο με τις διερευνητικες. Νομιζω. Δεν ειμαι και μεσα για να σου πω σιγουρα

      Διαγραφή
    2. Το ΚΚΕ δεν ζήτησε εκλογές
      αλλά ζήτησε ΑΜΕΣΑ εκλογές.

      Οι επαναληπτικές εκλογές θα γίνονταν έτσι και αλλιώς, άρα ο σκοπός του ΚΚΕ δεν ήταν να εξασφαλίσει ότι αυτές θα γίνουν, αλλά πίεσε χωρίς αποτέλεσμα, να σταματήσει το προεκλογικό πανηγυράκι των διερευνητικών εντολών, που μόνο στόχο είχαν να αναδείξουν τους δυο πόλους και να εντείνουν την πόλωση που ακολούθησε.

      Διαγραφή
    3. ας πουμε οτι αυτο ηθελα να πω : ]]

      Διαγραφή
  3. Στην απορία που εκφράζει ο συγγραφέας του άρθρου, για το αν είναι τόσο ξετσίπωτοι ... η απάντηση είναι αυτονόητη.

    Δεν είναι απλά ΤΟΣΟ ξετσίπωτοι, αλλά ΑΚΟΜΑ περισσότερο !

    Προφανώς κάποιοι (δω γύρω, αλλά και πιο ... μακρυά) νομίζουν ότι έφτασε η ώρα να ξεμπερδεύουν ΚΑΙ με το ΚΚΕ όπως κάναν σε μια σειρά χώρες ...
    Φυσικά ΔΕΝ θα τους περάσει, αλλά έ, την ... προσπάθεια την κάνουν !

    Το ΚΚΕ ζήτησε εκλογές (άμεσα όπως ήδη τονίστηκε) για δύο λόγους :
    1. Για να σταματήσει η κοροϊδία του λαού με τις διερευνητικές (που όπως αποδείχθηκε τελικά "έπιασε" στον λαό) και
    2. Για να διορθώσει ο λαός την ψήφο του (δεν το έκανε ; προφανώς ... Όμως το Κόμμα το προσπάθησε).

    Ξεκάθαρα. Ο αγώνας συνεχίζεται σε άλλα μέτωπα ...
    Αν και νομίζω ότι εκλογές θα έχουμε ξανά ... πιο σύντομα από ότι υπολογίζουν κάποιοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. εδω ειναι το ζήτημα? στο αν ζητησε εκλογες και γιατί?

    θεωρώ ότι ο διάλογος εδω δεν εχει νόημα.
    όποιος ειναι μέλος να κανει την κριτικη αλλά και την ΑΥΤΟΚΡΙΤΙΚΗ του εκει που πρέπει.

    όσον αφορά τις απόψεις των "υποστηρικτών", δεν μπορεί να αποτελουν "θέσφατα" υποστηριξης του ΚΚΕ, γιατί όποιος δεν έχει περάσει από το ΚΚΕ και ειναι "απόξω" ..
    καλό θα ειναι να μετρά τι λέει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πάντως το ότι το ΚΚΕ ζήτησε εκλογές με τον έναν ή τον άλλο τρόπο, είναι προφανώς μέρος της συνολικότερης στρατηγικής και τακτικής του στις παρούσες συνθήκες. Όσο πιο συνολικά το δούμε, τόσο μπορούμε να δούμε το πρίσμα υπό το οποίο κάνει επιλογές, γενικές ή ειδικές.

      Η αυτοκριτική και η κριτική ναι, είναι δείγματα ζωντανών συνειδήσεων και διανοήσεων, όμως έλεος ρε παιδιά, μεταφέρετε την μπάλα εκεί που πραγματικά είναι το παιχνίδι: στην ρεαλιστικότητα και σαφή τοποθέτηση των κομμάτων απέναντι στην κρίσιμη αυτή καμπή αλλά και την κοινωνία που επηρεάζεται από αυτές και δρα, ή αντιδρά, η δεν δρα.
      Ιδού η ρόδος, ιδού και το πήδημα.

      Διαγραφή
  5. Απαντήσεις
    1. ελα ντε? Σου βγαζει κατι σαν σημα κινδυνου ? (θαυμαστικο μεσα σε τριγωνο?) νομιζα οτι μονο σε μενα το κανει

      Διαγραφή
    2. ναι, και το ίδιο και στην θέση του banner σας.

      Διαγραφή
    3. πρεπει να φταιει ο browser, γτ ο Red πχ το βλεπει μια χαρα..

      Διαγραφή
    4. τώρα βλέπω το banner, αλλά βλέπω άλλο background από το προηγούμενο. Και για αυτό ο browser φταίει; :ΡΡΡ

      Διαγραφή
    5. Οχι βεβαια.
      Σβηστηκαν καταλαθος το banner και το φοντο, αποκαταστησαμε το banner αλλά οσο αναφορά το φόντο αναγκαστηκαμε να κάνουμε την παρουσα αλλαγη.

      Διαγραφή
  6. Ρε σύντροφοι δεν κατάλαβα ακόμα για τις εκλογές μιλάμε. Το ερώτημα τελικά είναι εάν συμφέρει να λέμε την αλήθεια ? ή να γίνουμε ποιο κοινοβουλευτικοί και από τους κοινοβουλευτικούς με αυτοσκοπό το καλύτερο εκλογικό αποτέλεσμα (χαρακτηριστικά οπορτουνιστών τύπου ΣΥΡΙΖΑ) και έτσι να χαθεί ο επαναστατικός χαρακτήρας του Κόμματος που επιθυμούν όλοι ακόμα και τα δήθεν μικρά κομμουνιστικά κόμματα, αυταπατημένες συνιστώσες του συστήματος τύπου ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ΜΛ, κλπ κλπ.

    Ο κόσμος πρέπει να πάντα να ξέρει την αλήθεια και αυτός είναι ο δρόμος που ακολουθεί το ΚΚΕ κόντρα στο ρεύμα. Τίποτα δεν μπορεί να βλάψει περισσότερο από την ψευτιά και κατ'επέκταση την εξαπάτηση του λάου. Η τακτική του Κόμματος είναι να λέει την αλήθεια ακόμα και όταν αυτό μεταφράζεται μέσα από την εκλογική διαδικασία εις βάρος μας γιατί μόνο έτσι θα κάνουμε το κόσμο να μας πιστέψει. Μόνο τότε όταν λέμε την αλήθεια σε όλες τις καμπές της ιστορίας και όταν δεν αποσιωπούμε τα πράγματα για λόγους σκοπιμότητας, ακόμα και εκλογικής, αλλά τα ξεσκεπάζουμε να φαίνεται η γύμνια τους έτσι όπως είναι και όχι όπως θα ήθελε η αφεντιά μας, μόνο τότε θα μας εμπιστευθεί ο εργάτης ώστε να ξεπεράσει τους φόβους του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. δε θα διαφωνησω..φανταζομαι δεν εχετε αντιρρηση που εβαλα αρθρο του συμ-πατριωτη μας του Αντωνοπουλου (που ειναι και πολυ συμπαθης στην πολη)?

      Διαγραφή
    2. "Συριζολόγοι" με μάστερ είναι οι σύντροφοι της καθοδήγησης του ΚΚΕ Αχαίας!

      Διαγραφή
    3. Η σύγχιση αιτίου με αιτιατό είναι κλασσική ασθένεια σε τέτοιες περιπτώσεις.

      Διαγραφή
  7. Τελικά αυτοί που "σχολιάζουν" έχουν μεγάλη πλάκα, βεβαια τους δίνουν το δικαίωμα και αυτοί που τους απαντάνε προσπαθώντας να τους πείσουν.
    Ο ένας δεν πείθεται από το κείμενο, ο άλλος έχει απορία γιατί ζήτησε εκλογές το κόμμα, ο τρίτος δεν καταλαβαίνει και επειδή αυτός τά ξέρει όλα, λέει στους άλλους τι να κάνουν.
    Αυτό που δεν καταλαβαίνετε "σύντροφοι" των οπορτουνιστών είναι ότι γι εσάς ακριβώς μιλάει, τους κλασικούς ΚΚΕδολόγους και μιλάει ξεκάθαρα γι αυτό που κάνετε και τώρα. Μιλάει ξεκάθαρα για την προσπάθειά σας να "την πείτε" στο ΚΚΕ για να δημιουργήσετε εντυπώσεις, τάχα δεν ξέρετε δηλαδή για πιο λόγο είπε το κόμμα ΑΜΕΣΑ ΕΚΛΟΓΕΣ και αναρωτιέστε "δυνατά" για να τσιμπήσουν οι άλλοι.
    Ο σκοπός σας δεν πρόκειτε να πραγματοποιηθεί ποτέ, γιατί πολύ απλά για 9 δεκαετίες ο εχθρός είναι ίδιος, πάρτε το χαμπάρι ΣΑΣ ΞΕΡΟΥΜΕ ΡΕΕΕΕΕΕ!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ απλά παγίδεψαν άλλη μια φορά το λαό σε κοινοβουλευτικές αυταπάτες. Δικαιολογίες τώρα του στυλ ε το έκανε για να σταματήσει το θέατρο των διερευνητικών και η κοροϊδία του λαού και τέτοια απλά δεν στέκουν. Πχ αν το ΚΚΕ ήθελε να σταματήσει η κοροϊδία του λαού θα μπορούσε να πει στο λαό να κλιμακώσει τον αγώνα του και να μην εγκλωβιστεί σε νέες εκλογές-παγίδα, να πει δηλαδή σε κοροϊδεύουν δεν είναι λύση οι εκλογές ΠΑΛΕΨΕ ΤΩΡΑ. Με αυτό τον τρόπο θα αποκάλυπτε στο λαό το σκοπό των εκλογών ο οποίος κυρίως ήταν να κρατήσει τον κόσμο στον καναπέ , να τρομοκρατηθεί μέσα από διλήματα και θα έριχνε το σύνθημα ΑΓΩΝΑΣ ΤΩΡΑ αντί ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΩΡΑ. Δεν το έκαναν ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ και αυτό που κατάφεραν ήταν να προβάλουν τις εκλογές ως μόνη λύση αντί να ζητούν από το λαό κλιμάκωση του αγώνα του μόνο αυτό.


    Με το να λες πχ ας σταματήσει η κοροϊδία με τις διερευνητικές και τέτοια και να απαιτείς εκλογές, ουσιαστικά εξαπατάς και εσύ τον κόσμο αλλά με άλλο τρόπο ζητώντας εκλογές. ΟΥΤΕ ΔΙΕΡΕΥΝΙΤΙΚΕΣ ΟΥΤΕ ΕΚΛΟΓΕΣ ΟΥΤΕ ΤΙΠΟΤΑ. ΤΩΡΑ ΤΑΞΙΚΟΣ-ΑΝΤΙΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ αυτό θα λέγανε αν ήταν κομμουνιστές. Στις εκλογές παίρνουμε μέρος και δίνουμε την μάχη και εκεί δεν τις απαιτούμε όμως εμείς από το αστικό κράτος ούτε τις προβάλλουμε ως λύση γιατί αυτό κάνεις όταν λες ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΩΡΑ εσύ προβάλεις μόνο τον ΑΓΩΝΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ως λύση.

    Και τι τρεμούρα και αυτή να διορθώσει ο κόσμος την ψήφο του. Πως φαίνεται ο κοινοβουλευτικός κρετίνος που λέει στο λαό ότι με διόρθωση της ψήφου του θα βγει δυνατός τι παραμύθια του πουλάει για ψήφους. Ο λαός δυναμώνει μέσα από τους ταξικούς αγώνες.Αντί να πει αυτό του λέει διόρθωσε την ψήφο σου. Ο ρεβιζιονισμός στο μεγαλείο του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν συμμετέχεις στις εκλογές, τότε πρέπει να ξεσκεπάσεις (τουλάχιστον να προσπαθήσεις) τον ρόλο των αστικών δυνάμεων στο παιχνίδι αυτό, και αυτό ενώ δεν είναι η αιχμή του δόρατος, είναι καθήκον σου ως κομμουνιστής. Και επειδή οι εκλογές δεν ήταν λύση, και φυσικά ούτε περίμενε το ΚΚΕ αστικές κυβερνήσεις "σωτηρίας" (γι αυτό και δεν συμμετείχε), έπρεπε να επιταχυνθούν οι διαδικασίες μια ώρα αρχύτερα.
      Το κάλεσμα σε ταξική πάλη το έκανε, το κάνει και θα το κάνει κάθε μέρα.

      Αυτό δεν είναι ρεβιζιονισμός. Αυτό είναι η παθολογική σου εμμονή να κολλάς στο δέντρο και να χάνεις το δάσος

      Διαγραφή
  9. Τι έγινε βλέπω σε διατεταγμένη υπηρεσία για αντιΚΚΕ προπαγάνδα και κουβεντούλα καφενείου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Άλλο να συμμετέχεις και άλλο να τις απαιτείς και να τους υποδεικνύεις πότε και αν θα κάνουν εκλογές. Δουλειά σου ναι να συμμετέχεις όχι όμως να τις θέτεις και ως νούμερο 1 σκοπό σου και να τις διεκδικείς κιόλας. Δουλειά σου το κάλεσμα σε ταξική πάλη κάλεσμα που αναιρείται από την στιγμή που θέτεις ως πρώτο στόχο σου τις εκλογές και τις απαιτείς τόσο πολύ. Ε αυτό δείχνει ότι της υποδεικνύεις ως λύση. Ναι πάρε μέρος πάρε μέρος όταν θα της κάνουν άστους να αποφασίσουν αυτοί, μέχρι τότε καλείς σε ταξικό ξεσηκωμό το λαό. Το ξεσκέπασμα των αστικών δυνάμεων γίνεται καθημερινά παντού στους χώρους δουλειάς, στους αγώνες κλπ. Δεν χρειάζεται απαραιτήτως να πάμε σε εκλογές για να ξεσκεπάσουμε το ΠΑΣΟΚ ή την ΝΔ ή τα άλλα αστικά κόμματα αυτό το κάνουμε μέσα από το λόγο μας, την γραμμή μας και την γενικότερη παρουσία μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ξέρεις ποιοί τις έθεσαν ως νούμερο 1 σκοπό τους τις εκλογές, και άσε τα σάπια. ΌΟΟΟλοι εκτός από το ΚΚΕ. Διότι εάν το είχε κάνει, δεν θα επέμενε στις θέσεις του no matter what.
      Αλλά είπαμε... εμμονές.

      Διαγραφή
  11. Όταν προτείνεις αλλά και επιμένεις για ΕΚΛΟΓΕΣ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ (όχι μόνο μετά την 6η Μάη αλλά και την πριν) σημαίνει ότι το βάζεις ως πρώτο σκοπό σου. Απλά πράγματα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Samuel
    Λες:
    «Ρε σύντροφοι δεν κατάλαβα ακόμα για τις εκλογές μιλάμε. Το ερώτημα τελικά είναι εάν συμφέρει να λέμε την αλήθεια ? ή να γίνουμε ποιο κοινοβουλευτικοί και από τους κοινοβουλευτικούς με αυτοσκοπό το καλύτερο εκλογικό αποτέλεσμα (χαρακτηριστικά οπορτουνιστών τύπου ΣΥΡΙΖΑ) και έτσι να χαθεί ο επαναστατικός χαρακτήρας του Κόμματος».

    Από πού βγαίνει αυτό βρε Σαμουελ, από ποιό ντοκουμέντο των κλασικών του Μαρξισμού Λενινισμού, και κατ επέκταση του ΚΚΕ ?. Ξερεις... , ή, έτσι τόγραψες για να πεις κατι .. "επαναστατικο» ?

    Επίσης λες:
    «Ο κόσμος πρέπει να πάντα να ξέρει την αλήθεια και αυτός είναι ο δρόμος που ακολουθεί το ΚΚΕ κόντρα στο ρεύμα. Τίποτα δεν μπορεί να βλάψει περισσότερο από την ψευτιά και κατ' επέκταση την εξαπάτηση του λάου. Η τακτική του Κόμματος είναι να λέει την αλήθεια ακόμα και όταν αυτό μεταφράζεται μέσα από την εκλογική διαδικασία εις βάρος μας γιατί μόνο έτσι θα κάνουμε το κόσμο να μας πιστέψει.»

    Πότε ο Λένιν είπε ότι η πολιτικη του επαναστατικού Κόμματος είναι ευθεία γραμμή?. Που το ειδες γραμμένο αυτό που εννοείς εδώ? Το λέει το πρόγραμμα του ΚΚΕ ?.

    Redilioupoli.

    Από πού κατάλαβες ότι εγω είμαι οπορτουνιστης και μέσα από το συμπέρασμα αυτο εσυ αυτοκαθορίζεσαι ως επαναστάτης?. Να την «πούμε» ?

    ..Ώστε εγώ θέλω να "την πω" και εσυ εισαι υπέρ του Κόμματος ? ..αφού είναι έτσι ..τότε Παρε πρώτα την ευθυνη, κανε αυτόκριτικη και μετά κανε «σχολια», αφού εσυ θεωρείς ότι ολα πανε καλά έχεις και μέρος της ευθύνης..!! δίνεις εσυ λογαριασμο κάπου για τις θέσεις σου, ή έτσι τα λέμε για να παριστάνουμε τους "επαναστάτες"??
    Γιατι μέρος (μικρό) της ευθύνης το εχεις ΚΑΙ ΕΣΥ, όπως τα λές, ενω εμείς "ειμαστε απόξω και θελουμε το κακό του Κόμματος"
    ............
    Leo.
    Λες : … «αν το ΚΚΕ ήθελε να σταματήσει η κοροϊδία του λαού θα μπορούσε να πει στο λαό να κλιμακώσει τον αγώνα του και να μην εγκλωβιστεί σε νέες εκλογές-παγίδα, να πει δηλαδή σε κοροϊδεύουν δεν είναι λύση οι εκλογές ΠΑΛΕΨΕ ΤΩΡΑ….
    Από πού βγαίνει αυτό ρε Λιο, αυτό πρότεινε ο Λένιν για τα ΚΚ των άλλων χωρών, Αυτό έκανε ο ίδιος, ή, εσυ εισαι τόσο μεγάλος επαναστάτης που έχεις «ιδίαν πείραν»????

    Αμ ετούτο: .. «ΟΥΤΕ ΔΙΕΡΕΥΝΙΤΙΚΕΣ ΟΥΤΕ ΕΚΛΟΓΕΣ ΟΥΤΕ ΤΙΠΟΤΑ. ΤΩΡΑ ΤΑΞΙΚΟΣ-ΑΝΤΙΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ αυτό θα λέγανε αν ήταν κομμουνιστές»…
    ......
    ...Γιατι δεν τόκανε το Κόμμα σου αυτό βρε Λιο? Να ο δρόμος !! ιδου η Ρόδος !! μπες μπροστα εσυ !! για αειντε να δεις …!

    Κάθεσαι και γράφεις άποψη και δεν ξερεις ότι αυτά που λες είναι «παιδαριώδη», που δειχνουν ότι «παίζεις" με τον υπολογιστή.
    Εχεις πάει ποτέ να πεισεις εργατες να απεργήσουν? Εργατες που δεν είναι Κομμουνιστες. Έχεις??
    Πήγαινε να το κάνεις αυτό πρώτα και μετά ελα να μας πεις το αποτέλεσμα, όταν το αφεντικο απειλεί θα τους απολύσει και αυτοι ξερουν οτι θα πεινανε τα παιδιά τους...!!παράδειγμα σου λέω...

    Black Bidet28 Ιουνίου 2012 4:33 μ.μ.
    πολυ σωστό αυτό εδω που λες.
    «Αν συμμετέχεις στις εκλογές, τότε πρέπει να ξεσκεπάσεις (τουλάχιστον να προσπαθήσεις) τον ρόλο των αστικών δυνάμεων στο παιχνίδι αυτό, και αυτό ενώ δεν είναι η αιχμή του δόρατος, είναι καθήκον σου ως κομμουνιστής.»
    Σωστό !! ως αρχικη σκέψη.
    Στο παρακάτω όμως εχεις εγκλωβιστει στην «συμμετοχη σε κυβέρνηση» . Αυτό είναι λάθος σκεπτικό.
    Γιατι ...
    Άλλο τι προτεινεις εσυ στο λαό και άλλο τι σχεδιάζουν αστικη ταξη και ιμπεριαλιστες με τους πολιτικους τους εκπροσώπους.

    Το ζητημα είναι ΤΙ ΚΑΝΕΙΣ ΕΣΥ !! πράγμα που ο Αρθογράφος δεν λέει αλλά ετεροκαθορίζει το ΚΚΕ με βαση τους αντιπάλους.! Και αυτό δεν το αντέχω να το βλέπω, με αυτον τον τρόπο να γράφεται το "όλοι μας κατατρέχουν για αυτο χάσαμε"... ισα ισα μα ςεπαινούσαν ότι "ειμαστε σοβαρό Κόμμα" και αυτο έπρεπε να μας βαζει σε ανησυχίες..!!!
    Μέχρι και ο Πάγκαλος χτες το βράδυ είπε "καλά λόγια" !!! (ξερεις τι έλεγε ο Λένιν για την άποψη του εχθρου σου για σένα).

    Αυτοι αν ηταν δυνατο να μας εξαφανισουν απ το χάρτη,!!!!
    θα κλαιμε εμεις μετά γιατι αυτοι σκέτονταν έτσι και χάσαμε εμεις από αυτό?.. ή, εμεις κάναμε κατι λάθος????

    Χρήστος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θα συμφωνήσω Χρήστο σε αυτό.
      Είμαι υπέρ των καταφάσεων και όχι απλά των αρνήσεων και των ετεροκαθορισμών.
      Επίσης, νομίζω ότι το ΚΚΕ έθεσε τις καταφάσεις του προεκλογικά αρκετά έντονα, χωρίς δισταγμό, χωρίς κωλοτούμπες, ξεκάθαρα, κόντρα στο ρεύμα. Στα κείμενα των εκτιμήσεων θα ήθελα να ήταν λίγο πιο ορμητικό, χωρίς όμως να πλατειάζει. Δεν είναι δυνατόν να βγάλεις την αρτιότατη συνολική και εκτενέστερη εκτίμηση για το αποτέλεσμα σε μια μέρα, μπορείς όμως να κάνεις το καλύτερο δυνατόν.
      Επίσης μπορείς να αλλάξεις λίγο το ύφος, δηλαδή την εκλαϊκευση. Μέχρι εκεί το βλέπω εγώ.
      Και ακόμα και αν το ΚΚΕ έκανε την πιο γαμάτη εκλαϊκευση και βουλώναν στόματα και στα κανάλια και αλλού, και πάλι δεν θα είχε και τόσο θετικό αποτέλεσμα το ΚΚΕ στις τελευταίες εκλογές. Αξίζει όμως να το δοκιμάσουμε.

      Διαγραφή
    2. @christos04
      συγνώμη αλλά τώρα είδα ότι θες διάλογο.
      Λοιπόν φίλε μου ο Λένιν στις θέσεις του Απρίλη φυσικά και μίλησε για την αλήθεια που πρέπει πάντα να λέγετε ανεξαρτήτως σκοπιμότητας και μάλιστα είπε ότι την τακτική από την στρατηγική δεν την χωρίζουν σινικά τείχη. Επίσης εάν είσαι ΚΚΕ, ακόμα δεν έμαθες ότι ποτέ το Κόμμα δεν έχασε το χαρακτήρα ενός επαναστατικού Κόμματος κανε ένα κόπο και διάβασε τουλάχιστον κάποια συνέδρια και το καταστατικό του ΚΚΕ.
      Και επιμένω....οι εκλογές είναι ένα διαγώνισμα τίποτα παραπάνω...ξεκόλλα και ενημέρωνε εργάτες για τις θέσεις μας ώστε να υπάρχει το υπόβαθρο για συμμετοχή σε αγώνες στους χώρους δουλειάς.

      Διαγραφή
    3. Δεν κατάλαβα, από που βγαίνει ότι λέω εσένα οπορτουνιστή; Μήπως έχεις κάποια μύγα; Γιατί προσωποποιείς αυτό που έγραψα χωρίς να "κοιτάς" δίπλα σου. Δεν νομίζω ότι υπήρχε λόγος να τα "πάρεις", εκτός κι αν στο πίσω μέρος του μυαλού σου υπάρχει κάτι.
      Τώρα αν όλα πάνε καλά; Όχι βέβαια αλλά δεν χάθηκαν τα πάντα μια μάχη ήτανε που μπορεί να έγιναν και λάθη μπορεί και όχι. Αυτό δεν σημαίνει ότι θα κάτσουμε να δίνουμε λογαριασμό στο κάθε οπορτούνι που ψάχνει στα σκατά του ΚΚΕ για να βρει τροφή, μιας και είναι το μόνο που τον τρέφει.

      Διαγραφή
  13. Φίλε Xρήστο αυτός είναι ο ρόλος των κομμουνιστών στην κοινωνία. Να προβάλουν τον αγώνα αυτό ως μόνη λύση μόνο έτσι μπορούμε να αντισταθούμε στον ιμπεριαλισμό και στους καπιταλιστές σήμερα με προοπτική την ανατροπή τους. Ναι είναι δύσκολο να πείσεις την πλειοψηφία των εργατών και των εργαζομένων αλλά είναι έγκλημα να σιωπήσεις κιόλας και να πεις α δεν ακολουθεί η πλειοψηφία του λαού όχι αγώνας λοιπόν. Λέμε στο λαό να αντισταθεί και να παλέψει τώρα που αφαιρούνται εργασιακά δικαιώματα, εφαρμόζονται ένα σωρό αντιλαϊκές πολιτικές, ο λαός πληρώνει την κρίση του συστήματος και βαθαίνει η εξάρτηση από τους ιμπεριαλιστές. Λέμε στους εργαζόμενους να συγκρουστούν με την εργοδοσία μαζικά και οργανωμένα, θα πει κάποιος μα θα με απολύσουν, λέει άλλος θα μας πολεμήσουν αν τους αντισταθούμε κλπ κατανοητός ο φόβος αλλά δεν σου μένει και τίποτα άλλο. Στα παίρνουν όλα πρέπει να βρεις το θάρρος και να σηκώσεις κεφάλι όταν σε καταπιέζουν. Όταν σε βάζουν στη γωνία και σε σφυροκοπούν ανελέητα πρέπει να αντισταθείς κάποια στιγμή αλλιώς θα σε αποτελειώσουν οριστικά

    Είναι στο χέρι του λαού να το καταλάβει και να παλέψει ενάντια σε αυτές τις πολιτικές μόνο έτσι θα ανοίξει μια προοπτική γι'αυτόν. Είναι δύσκολο το αναγνωρίζω τρομοκρατούν τον κόσμο με διλήματα και ένα σωρό προπαγανδιστικές ανοησίες ΜΜΕ, κόμματα ένα σωρό παράγοντες του αστικού συστήματος. Έχουν τον τρόπο να ελέγξουν τα πράγματα και ο ίδιος ο λαός πιστεύει ακόμα σε αυτό το σύστημα και θεωρεί πως με σωτήρες θα διορθωθεί η κατάσταση είτε κόμματα είτε πρόσωπα. Φοβάται να συγκρουστεί με τον ιμπεριαλισμό και τους ντόπιους ολιγάρχες.

    Ένας λαός όμως, μαζικά, οργανωμένα και μαχητικά, αποφασισμένος να τους αντιμετωπίσει όλους αν το πάρει απόφαση και το κάνει θα τους πάρει ο διάολος. Και οι κομμουνιστές πρέπει να συμβάλλουν ώστε ο κόσμος να καταλάβει ότι μόνο με την αντίστασή του μόνο με την πάλη του ενάντια στους εκμεταλλευτές μπορεί να δώσει μια επαναστατική προοπτική ώστε με γνώμονα τον σημερινό αγώνα του να διαμορφώσει συνθήκες ανατροπής του σάπιου εκμεταλλευτικού συστήματος. Ο κόσμος από μόνος του δεν μπορεί να αποκτήσει ταξική συνείδηση ξαφνικά, εδώ μπαίνουμε εμείς ώστε να την διαμορφώσουμε καθοδηγώντας τον στους αγώνες και με την παρουσία μας μέσα σε αυτόν.

    Εδώ υπάρχει πρόβλημα. Αν ο άλλος λέει εκλογές, εκλογές, εκλογές ε πως ο άλλος να αποκτήσει ταξική αγωνιστική συνείδηση αφού είναι που είναι παγιδευμένος στο κοινοβουλευτικό τερτίπι και στο αστικό καθεστώς έρχεσαι και εσύ και τον χώνεις περισσότερο στην παγίδα. Μα αυτό είναι το θέμα δεν μπήκανε μπροστά σε αυτό το αγώνα. Συμβιβάστηκαν σε αυτό το αστικό πλαίσιο και παραμυθιάζουν τον κόσμο με κυβερνητικές λύσεις είτε Λαϊκής Εξουσίας είτε αριστερής κυβέρνησης είτε είτε είτε αντί να συμβάλλουν προς την κατεύθυνση που περιέγραψα παραπάνω.

    Επειδή είναι δύσκολο να πείσεις τον εργάτη δεν σημαίνει ότι δεν του λες να αγωνιστεί και γίνεσαι ένας ακόμα που ζητά εκλογές. Προσπαθείς να συμβάλεις στην διαμόρφωση ταξικής συνείδησης στον εργάτη και να τον πείσεις να παλέψει. Αν δεν το κάνεις απλά προσπαθείς περισσότερο, βλέπεις που έκανες λάθος κάπου και εσύ αλλά είσαι κοντά στο λαό είτε καταλάβει είτε όχι για να τον καθοδηγείς και να τον διαμορφώνεις πολιτικά-ιδεολογικά. Δεν είναι εύκολο δεν τα παρατάς όμως. Από εκεί πέρα οι καταπιεσμένοι αποφασίζουν ή αντιστέκονται ή υποτάσσονται είτε πρόκειται για απεργία ή γενικότερα. Έχουμε επιλογές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτή είναι η εμμονή σου:
      παντού όπου συζητήσω, το "παράπονο" στην συζήτηση είναι "εδώ πρέπει να κάνουμε κυβέρνηση, η αριστερα μπλα μλα μπλα.....και εσείς δεν μπαίνετε αλλά όλο φωνάζετε για αγώνες και απεργίες, ιδού η ρόδος ιδού και το πήδημα κλπ κλπ"
      όπως καταλαβαίνεις φίλε Leo, αυτές τις εμμονές τις έχεις μόνο εσύ. Ξεκόλα, και μην θεωρητικοποιείς την διύλιση του κώνωπα (που κάνεις).
      Χάνεις το δάσος.

      Διαγραφή
  14. Μα το ΚΚΕ δεν είπε ότι είναι εναντίον μιας κυβερνητικής λύσης ή ότι δεν έχει πρόταση για εξουσία. Έχει πρόταση απλώς όχι για σχηματισμό "αριστερής" κυβέρνησης με ΣΥΡΙΖΑ ή ΔΗΜΑΡ ή συμμετοχής σε αστική κυβέρνηση με ΝΔ,ΠΑΣΟΚ ή συγκυβέρνησης με όλους αυτούς ή με ένα συνδυασμό όπως πχ ΝΔ,ΠΑΣΟΚ,ΔΗΜΑΡ όπως υποστηρίζει. Έχει πρόταση για Λαϊκή Εξουσία με ισχυρό ΚΚΕ και ισχυρό λαό στην εξουσία λέγοντας και καλά ότι έτσι θα ανατραπεί η εξουσία των μονοπωλίων και θα αλλάξει η τάξη που κυβερνά . Και αυτό προβάλει ως στόχο σήμερα άμεσο άρα ουσιαστικά ρίχνει το σύνθημα σήμερα για μία πρόταση εξουσίας και μιας κυβέρνησης αυτής της Λαϊκής Εξουσίας και Οικονομίας.

    Ε εγώ πιστεύω ότι δεν μπορείς σήμερα να ρίχνεις ως άμεση μια τέτοια λύση για εξουσία κατευθείαν χωρίς να λαμβάνεις υπόψη σου τους συσχετισμούς δύναμης και τις συνθήκες που υπάρχουν. Εγώ λοιπόν ρίχνω ως άμεσα αιτήματα τον αγώνα ενάντια στις πολιτικές αυτές, στα μέτρα και τα μνημόνια, τον ταξικό αντιιμπεριαλιστικό αγώνα του λαού μας ενάντια στις πολιτικές της αστική τάξης και της ιμπεριαλιστική κυριαρχίας θέτοντας και ζητήματα όπως πχ την έξοδο από ΕΕ-ΔΝΤ-ΝΑΤΟ, αγώνας που ναι θα ανοίξει το δρόμο για τη διαμόρφωση τέτοιων συνθηκών ώστε να φτάσουμε τότε σε μια σε εγκαθίδρυση της Δικτατορίας του Προλεταριάτου και στην οικοδόμηση της σοσιαλιστικής κοινωνίας. Το να πηδάς αυτό το στάδιο φτάνοντας σε μια εξουσία έτσι εύκολα και κατευθείαν σήμερα και να την διεκδικείς τώρα αυτό οδηγεί στο να εκφυλίζεται η πρότασή σου σε μια ακόμα κυβερνητική λύση μέσα στα αστικά πλαίσια όπως πχ κάνει η ΑΝΤΑΡΣΥΑ με το αντικαπιταλιστικό πρόγραμμα περίπου το ίδιο είναι. Εκεί διαφωνώ. Το κάλεσμα λοιπόν προς τον λαό για τον αγώνα αυτό που περιέγραψα πρέπει να προβάλουμε ως άμεση λύση σήμερα.

    Το παράπονο στο οποίο αναφέρεσαι το εκφράζουνε αυτοί που θα ήθελαν να δουν το ΚΚΕ σε μια κυβέρνηση όπως την θέλουν αυτή είτε με αστικά κόμματα είτε με οπορτουνιστικά ή ότι άλλο. Έτσι οκ καλά έκανε το ΚΚΕ και δεν συμμετείχε σε μια τέτοια κυβέρνηση αλλά μην ρίχνεις τώρα μια πρόταση διεκδίκησης εργατικής-λαϊκής εξουσίας χωρίς να ρίξεις βάρος πρώτα σε αυτά που ανέφερα πριν γιατί έτσι γίνεσαι ένας ακόμα που σπέρνει αυταπάτες για εξουσία του λαού αυτό που κάνουν σχεδόν όλοι κατάλαβες τι εννοώ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και να δίνει το σήμα για αντιιμπεριαλιστικό αγώνα χωρίς καν την προοπτική της εξουσίας; Μα τί είναι αυτό; Η δεύτερη Βάρκιζα;
      Πιο ηττοπαθή θέση από κομμουνιστή δύσκολα βρίσκεις....

      Διαγραφή
  15. Μα πως θα πας σε εξουσία αν δεν αγωνιστείς σήμερα για να διαμορφώσεις αυτές τις συνθήκες; Πως δηλαδή κατευθείαν κοινωνικοποίηση των μέσων και Λαϊκή Εξουσία χωρίς καν να έχει αγωνιστεί ο λαός πρώτα εναντίον των πολιτικών ΕΕ και ολιγαρχίας και των μνημονίων-μέτρων, εναντίον της ιμπεριαλιστικής κυριαρχίας, χωρίς να σπάσει τις ιμπεριαλιστικές αλυσίδες και να κερδίσει την ανεξαρτησία του, χωρίς δηλαδή να διαμορφώσει ταξική-αντιιμπεριαλιστική συνείδηση μέσα από τους αγώνες του; Έτσι θα αλλάξουν οι συσχετισμοί.Έτσι θα ανοίξουμε την επαναστατική προοπτική για την ανατροπή του καπιταλισμού και της σοσιαλιστικής κοινωνίας το προβάλω ως γενικό σκοπό και ως τελική λύση δεν την βάζω όμως ως άμεση διεκδίκηση γιατί δεν μπορεί να υλοποιηθεί πολύ απλά γιατί αλλιώς πηδάω την ίδια την πραγματικότητα. Εκτός αν πιστεύεις ότι μπορείς ακόμα και χωρίς αυτές τις συνθήκες να προχωρήσεις σήμερα σε Λαϊκή Εξουσία εκεί πάω πάσο απλώς να ξέρεις ότι αυτή θα είναι τύπου ΑΚΕΛ ή Ραφαέλ Κορέα που είδαμε τα χαϊρια και των δύο. Για να φτάσουμε στο σημείο να πάρει ο λαός τα όπλα και να επαναστατήσει και να καταλάβει την εξουσία πρέπει να κάνει αυτά τα βήματα πρώτα. Αυτά τα βήματα προβάλω ως άμεσα σήμερα συνδέοντας τα με τον γενικότερο αγώνα για ανατροπή του καπιταλιστικού συστήματατος και το σοσιαλισμό που διαφωνείς σε αυτό;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Μα πως θα πας σε εξουσία αν δεν αγωνιστείς σήμερα για να διαμορφώσεις αυτές τις συνθήκες; Πως δηλαδή κατευθείαν κοινωνικοποίηση των μέσων και Λαϊκή Εξουσία χωρίς καν να έχει αγωνιστεί ο λαός πρώτα εναντίον των πολιτικών ΕΕ και ολιγαρχίας και των μνημονίων-μέτρων, εναντίον της ιμπεριαλιστικής κυριαρχίας, χωρίς να σπάσει τις ιμπεριαλιστικές αλυσίδες και να κερδίσει την ανεξαρτησία του, χωρίς δηλαδή να διαμορφώσει ταξική-αντιιμπεριαλιστική συνείδηση μέσα από τους αγώνες του; Έτσι θα αλλάξουν οι συσχετισμοί.Έτσι θα ανοίξουμε την επαναστατική προοπτική για την ανατροπή του καπιταλισμού και της σοσιαλιστικής κοινωνίας το προβάλω ως γενικό σκοπό και ως τελική λύση δεν την βάζω όμως ως άμεση διεκδίκηση γιατί δεν μπορεί να υλοποιηθεί πολύ απλά γιατί αλλιώς πηδάω την ίδια την πραγματικότητα. Εκτός αν πιστεύεις ότι μπορείς ακόμα και χωρίς αυτές τις συνθήκες να προχωρήσεις σήμερα σε Λαϊκή Εξουσία εκεί πάω πάσο απλώς να ξέρεις ότι αυτή θα είναι τύπου ΑΚΕΛ ή Ραφαέλ Κορέα που είδαμε τα χαϊρια και των δύο. Για να φτάσουμε στο σημείο να πάρει ο λαός τα όπλα και να επαναστατήσει και να καταλάβει την εξουσία πρέπει να κάνει αυτά τα βήματα πρώτα. Αυτά τα βήματα προβάλω ως άμεσα σήμερα συνδέοντας τα με τον γενικότερο αγώνα για ανατροπή του καπιταλιστικού συστήματατος και το σοσιαλισμό που διαφωνείς σε αυτό;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μα καλείς και για τα δύο! Δηλαδή αγωνίζεσαι για το πρώτο , με προοπτική το δεύτερο. Διαλεκτικά πάνε . Θα κάνεις το πρώτο χωρίς να αναφέρεις το δέυτερο; με τις λέξεις παίζεις.

      Διαγραφή
  17. Όχι λέω και αν θες προπαγανδίζω να το πω έτσι ότι ο σκοπός μου είναι το δεύτερο και το αναφέρω στο λαό και κάνω δουλειά για αυτό απλώς δεν το βάζω ως άμεσο αίτημα σήμερα αλλά βάζω το πρώτο το οποίο θα ανοίξει το δρόμο για το δεύτερο (γι'αυτό και βάζω αυτό προτεραιότητα γιατί χωρίς αυτό δεν θα πάμε ποτέ στο δεύτερο) και τα συνδέω το ένα με το άλλο. Τόσο απλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.