20 Ιουνίου 2012

Συνεχίζουν την απεργία οι ανθρακωρύχοι στην Ισπανία

Συνεχίζουν οι Ισπανοί ανθρακωρύχοι τις απεργιακές τους κινητοποιήσεις, διαμαρτυρόμενοι για τις περικοπές των κυβερνητικών επιδοτήσεων στον άνθρακα, που θα φέρει το σταδιακό κλείσιμο πολλών ορυχείων και απώλεια 40.000 θέσεων εργασίας. Μαζική ήταν η συμμετοχή των ανθρακωρύχων στη γενική απεργία στον κλάδο τη Δευτέρα, απόφαση που αναγκάστηκαν να λάβουν οι συμβιβασμένες ηγεσίες των συνδικάτων «Εργατικές Επιτροπές» και «Γενική Ενωση Εργατών» μετά από πιέσεις «από τα κάτω».

Ιδιαίτερα μαζική ήταν η συμμετοχή των απεργών και άλλων εργαζομένων σε συγκεντρώσεις που έγιναν στη Λεόν και το Λαγκρέο κοντά στο Οβιέδο όπου εκφράστηκε μεταξύ άλλων η αλληλεγγύη και η υποστήριξη στον αγώνα των απεργών, που, όπως σημειώθηκε, αφορά έναν αγώνα ολόκληρης της εργατικής τάξης. Οι διαδηλωτές κατήγγειλαν τη μαζική καταστολή που υφίστανται οι απεργοί από τις αστυνομικές δυνάμεις, η οποία όμως δεν έχει καταφέρει να μειώσει το αγωνιστικό πνεύμα τους για συνέχιση του αγώνα.

Δίπλα στον αγώνα των ανθρακωρύχων βρίσκονται αυτές τις μέρες και οι εργαζόμενοι στις συγκοινωνίες στην Αστούριας και στη Λεόν, οι οποίοι διαμαρτύρονται ενάντια στην αύξηση των ωρών εργασίας κατά 300 ετησίως, «πάγωμα» των μισθών τους για τέσσερα χρόνια και την επιβολή ατομικών συμβάσεων εργασίας.


Η τοπική οργάνωση Αστούριας του Κομμουνιστικού Κόμματος των Λαών της Ισπανίας με πρόσφατη ανακοίνωσή της εκφράζει την αλληλεγγύη και την στήριξή της στους αγώνες των ανθρακωρύχων και των εργαζομένων στις συγκοινωνίες. Καλεί παράλληλα την εργατική τάξη να δείξει την αλληλεγγύη της με τους αγώνες τους αλλά και τους αγώνες των εκπαιδευτικών και άλλων. «Καλούμε όλους να στηρίξουν τις συγκεντρώσεις. Καλούμε σε ενότητα του αγώνα, σε ενότητα των εργαζομένων, γιατί έχουμε όλοι τα ίδια συμφέροντα, γιατί είμαστε στην ίδια τάξη», καταλήγει.

Μάλιστα για να περιφρουρήσουν την απεργία τους, έχουν οργανωθεί και οπλιστεί με αυτοσχέδια όπλα, ρουκέτες κλπ, και συγκρούονται καθημερινά με τις αστυνομικές δυνάμεις.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.