28 Ιουνίου 2012

Ο ΣΥΡΙΖΑ νομιμοποιεί το χαράτσι της ΔΕΗ

Σε συνάντηση χτες με τη διοίκηση της Επιχείρησης, ο Αλ. Τσίπρας ζήτησε να εξαιρεθούν από τις διακοπές ρεύματος μόνο τα πλέον εξαθλιωμένα τμήματα του λαού

Ενα μεγάλο «ναι» στο χαράτσι είπε χτες ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Τσίπρας, κατά την επίσκεψή του στη ΔΕΗ, όπου ζήτησε να παγώσουν οι διακοπές ρεύματος μόνο για τα πλέον εξαθλιωμένα τμήματα του λαού!
Συγκεκριμένα, ζήτησε να υπάρξει μέριμνα για «τα κομμάτια του πληθυσμού» που αδυνατούν να αποπληρώσουν χαράτσια και λογαριασμούς ρεύματος. Επικαλέστηκε μάλιστα τον «υψηλό δείκτη κοινωνικής ευθύνης που η ΔΕΗ έχει αποδείξει ότι διαθέτει» (!) για να ζητήσει από τον πρόεδρό της να παγώσουν οι διαδικασίες διακοπής ηλεκτρικού ρεύματος, μέχρις ότου αποφανθεί η Βουλή για το θέμα.

Ο Αλ. Τσίπρας δεν ζήτησε κατάργηση του χαρατσιού, απεναντίας παρέπεμψε στη Βουλή την αποσύνδεσή του από τους λογαριασμούς της ΔΕΗ, κάτι που σε μεγάλο βαθμό ήδη έχει γίνει, καθώς το χαράτσι έχει περάσει στις εφορίες. Για να εξωραΐσει μάλιστα την ΕΕ, ισχυρίστηκε ότι το χαράτσι μέσω των λογαριασμών ρεύματος είναι «έξω από το ευρωπαϊκό πλαίσιο του ευρωπαϊκού νομικού πολιτισμού»!


Ξεπερνώντας κάθε όριο πρόκλησης απέναντι στο λαό που στενάζει από τα απανωτά χαράτσια και συνειδητά αποφασίζει να μην πληρώσει το συγκεκριμένο τέλος, παλεύοντας να καταργηθεί, ο Αλ. Τσίπρας είπε μεταξύ άλλων: 

«Το πρόβλημα που υπάρχει και στη διοίκηση είναι ότι δεν μπορούν να επιλέξουν, δεν έχουν, αν θέλετε, τα κατάλληλα στοιχεία για να επιλέξουν αντικειμενικά ποια νοικοκυριά βρίσκονται πράγματι κάτω από τα όρια της φτώχειας και ποια άλλα έχουν τη δυνατότητα. Εμείς, λοιπόν, θέλουμε να συμβάλλουμε, και αυτό θα κάνουμε, ώστε να υπάρξει μια αντικειμενική δυνατότητα διαχωρισμού των νοικοκυριών που βρίσκονται στα όρια της επιβίωσης, κάτω από τα όρια της φτώχειας»!

Στο μεταξύ, νέα ερμηνεία στη λαϊκή ψήφο που ως χτες «μετέφραζε» σαν εντολή για ακύρωση του μνημονίου, έδωσε χτες ο Αλ. Τσίπρας, δηλώνοντας πως «ο λαός έθεσε πάρα πολύ ψηλά τον πήχη (...) μέσα από την ετυμηγορία του στις δυο εκλογικές αναμετρήσεις, τον πήχη των διεκδικήσεων απέναντι στην τρόικα και την ΕΕ».

Η παραδοχή ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει οριστικά εγκαταλείψει ακόμα και στο επίπεδο της προπαγάνδας την ακύρωση του μνημονίου, μιλώντας ανοιχτά πλέον για «αναδιαπραγμάτευση», συμπληρώθηκε από την άσκηση κριτικής στα κόμματα της συγκυβέρνησης, επειδή «σ' αυτές τις υψηλές απαιτήσεις διεκδίκησης και επαναδιαπραγμάτευσης, (...) δεν έχουν κανένα σχέδιο και καμιά οργάνωση». Επί της ουσίας, μην μπορώντας να διαφοροποιηθεί σε οτιδήποτε άλλο, ο Αλ. Τσίπρας κατηγορεί την κυβέρνηση για διαχειριστική ανεπάρκεια, πλασάροντας το κόμμα του σαν ικανότερο να διαχειριστεί μια διαπραγμάτευση του μνημονίου.

Ο ίδιος μάλιστα εξέφρασε τη λύπη του επειδή «τέτοιες ευκαιρίες δεν θα έχουμε πολλές από δω και στο εξής, όσο περνάει ο καιρός, οι ευκαιρίες θα συρρικνώνονται δραματικά», προϊδεάζοντας από τώρα για τα όρια της διαχείρισης που και ο ίδιος θα ασκήσει, αν αναβαθμιστεί ο ρόλος του.

Την «καραμέλα» περί αδράνειας της κυβέρνησης αναμασά και η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με τις δηλώσεις της Α. Μέρκελ, όπου αναφέρεται ότι «η νέα κυβέρνηση μένοντας αμέτοχη στις διαμορφούμενες εξελίξεις, όντας προσκολλημένη στο μνημόνιο, ανήκει ουσιαστικά στις δυνάμεις που με την πολιτική τους οξύνουν την κρίση». Πρόκειται για εκτίμηση που συσκοτίζει το χαρακτήρα της κρίσης και προβάλλει τα αποτελέσματα σαν αιτίες της. 

Πηγή : Ριζοσπάστης

25 σχόλια:

  1. Καλό μεσημέρι...
    Θα ήθελα να σου πω ότι οι αποσπασματικές αναφορες βοηθούν στην ερμηνεία των θεσεων ενός προσώπου, ενός κόμματος.Ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν από τους πρώτους που εβαλε τα στελέχη του στην πρωτη γραμμή μάχη για το χαράτσι.Συμμετείχε στη δημιουργία επιτροπών ανα γειτονιά και πολύ αργότερα ακολούθησε το ΚΚΕ φτιαχνοντας τις δικές του επιτροπές. Το ίδιο εγινε σεμια σειράζητήματα. Το κοινωνικό Ιατρείο ήταν ενα τετοιο.Υπήρξαν περιπτωσεις που οι πρωτοβουλίες αυτές λοιδωρήθηκαν από το ΚΚΕ...δυστυχώς. Ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν από τους πρώτους που υποστηριξαν την αλληλεγγύη ανάμεσαστη κοινωνία,προβάλλοντας το συνθημακανείς μόνο στη κρίση. Η εμπάθεια και η διαστρεβλωση δε βοηθάει.Πολύ περισσότερο η στεναχωρια από το αποτέλεσμα δεν είναικαλός συμβουλος.Μαζευτείτε βγάλτε τα συμπεράσματά σας για τις αιτίες καιμην πυροβολείτε ασκοπα. Δε βοηθάει.πολύ συντομα θα παλευουμε από την ίδια θέση. Μην καταλήγετε εύκολα σε συμπεράσματα του τύπου "Ο ΣΥΡΙΖΑ νομιμοποιεί το χαράτσι"...γιατί είναι ευκολα.Θα μπορούσα να πω κι εγώ ότιη κυβερνηση που βγηκε ήταν αποτέλεσμα της ανθενωτικής πολιτικής του ΚΚΕ"...Τέλος ασχοληθείτε καιλίγομε τη κυβέρνηση κι αφήστε ήσυχο τον ΣΥΡΙΖΑ. Καλό θα σας κάνει μπαςκαι ανασυνταχθείτε.Ο εχθρός είναι εκεί!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δηλαδή εσένα η στάση του Τσίπρα δεν σε προβλημάτισε καθόλου, αφού - πριν τις εκλογές/κωλοτούμπες/στρογγύλεμα/ρεφορμιστικοποίηση των θέσεων - ο ΣΥΡΙΖΑ είχε πάρει εκείνες τις πρωτοβουλίες, και άρα θα πρέπει να εστιάσουμε μόνο στην κυβέρνηση και όχι στην αντιπολίτευση εμπορίου ελπίδας. Να αφήσουμε κατά κράτος δηλαδή την ουσία της κρίσης, την ουσία των θέσεων και πρακτικών κάθε κόμματος μπροστά στην βόμβα που είναι έτοιμη να σκάσει, και φυσικά, να παραβλέψουμε τις αυταπάτες που προσφέρονταν απλόχερα από τον ΣΥΡΙΖΑ προκειμένουν να κάνει εκείνος την κυβερνώσα αριστερά, έτσι όπως την αντιλαμβανόταν εκείνος.
      Και τώρα που αποκαλύπτεται το πια αριστερά εννοούσε, θέλεις να κάνουμε την πάπια για να μην θεωρηθούμε "ανθενωτικοί", ενω το τσίρκο της ενσωμάτωσης της αριστεράς στην υποταγή και το σύστημα για σένα περνάει στα ψιλά.

      Ο εχθρός ΕΙΝΑΙ εκεί. Αλλά όχι να υποτιμάτε και την ανθρώπινη διανόηση.

      Διαγραφή
    2. Αστυάνακτα, πες αλεύρι....
      Ο Βερόπουλος σε γυρεύει!

      http://www.chiospress.gr/politiki/13750-%CE%B1%CF%80%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%B1-%CF%84%CE%BF-%CE%BA%CE%BA%CE%B5-%CF%87%CE%B9%CE%BF%CF%85-%CF%83%CF%84%CE%BF%CE%BD-%CF%83%CF%85%CF%81%CE%B9%CE%B6%CE%B1

      Διαγραφή
    3. Αξιότιμον βασιλιά της πόλης,(αστυάνακτα)
      Μεγαλειότατε,
      Αυτοί που έχουν βάλει στόχο το κίνημα της ΕΤ και των εργαζόμενων χτυπώντας το ΚΚΕ είναι τα συντρόφια σου.
      Αναγνωρίζω όμως, πως οι μοναδικοί που έχετε το δικαίωμα και την ικανότητα να διαστρεβλώνετε τις θέσεις σας, από τη μια κωλοτούμπα στην άλλη, είστε εσείς οι ίδιοι.
      Τέλος εκτός από κυβέρνηση έχουμε επίσης και "υπεύθυνη αντιπολίτευση που δεν θα βγάλει τον λαό στους δρόμους" ή και αυτό είναι διαστρέβλωση;
      Μεγαλειότατε,
      Είστε γυμνός!

      Διαγραφή
  2. καλά και η δημαρ είπε δεν θα συνεργαστεί με νδ πασόκ και δεν συνεργάστικε
    ο σύριζα έσχιζε τα ρούχα του για συνεργασία της αριστεράς μέχρι και μία μέρα πριν τις εκλογές
    μετά τις εκλογές είπε θα παραδώσω την διευρηντική εντολή
    η χ.α. λέει τους κακούς κομμουνιστές για τις απεργίες τους
    παρόλα αυτά πήγε ο κός κασσιδιάρης στους απεργούς της χαλυβουργηκής

    στο θέμα μας
    όσο αφορά την αληλεγγύη είναι λάθος τρόπος σκέψης και σίγουρα δεν είναι αριστερός
    η δωρεάν υγεία δεν είναι αριστερισμός ή ριζοσπαστισμός
    είναι το απόλυτα λογικά σε μία κοινωνία σαν την ελλάδα
    που δουλεύει 12 ώρες κατά μέσο όρο (αυτό έπεσε με την αύξηση της ανεργίας)
    σκοπός είναι να γίνουν κοινωνικές ομάδες για να ανακαλύφθεί η δύναμη του συνετερισμού και να ανατραπεί ο καπιταλισμός
    βέβαια στα κρίσημα σημεία ο σύριζα τάχθηκε υπέρ μιας ευρώπης υπέρ ενός ευρού που δεν αντιπροσοπεύει τον πλούτο κατά μια αριστερή αντίληψη και πάει λέγοντας
    και αν θέλεις μπορούμε να αναλύσουμε τις θέσεις του σύριζα στις εκλογές του 2012 για να δούμε πόσο αριστερές είναι
    αριστερός δεν είναι αυτός που φοράει ένα μπλουζάκι του che
    αριστερός είναι αυτός που επιδιώκει αυτό που κάποιοι λένε ουτοπία
    εμείς το λέμε κομμουνισμό

    και για να μην ξεχάσω
    και το ΛΑΟΣ έχει κάνει κοινωνικά super market αυτό τον κάνει αριστερό???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. @The Black Bidet
    Δεν μου απαντάς αγαπητέ μου στην ουσία. για ποιες θεσεις του Τσίπρα(φαντάζομαι εννοείς του ΣΥΡΙΖΑ) να προβληματιστώ ακριβώς;; μια χαρά τα είπαμε.....απλώς δεν είμασταν προετοιμασμενοι να δεχθούμε ολομετωπη επίθεση από ΟΛΑ τα κόμματα.Δεν είμασταν ετοιμοι να δεχθούμε επίθεση απότην Παπαρηγα η οποία ελεγε ότι "με το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ οδηγούμαστε στη δραχμή και στην εξοδο από την Ε.Ε" ακριβώς δηλ.ότι έλεγε και το πολιτικό κατεστημένο.και να κουνάει καταφατικά το κεφάλι ο Πρετεντερης....Δεν είμασταν ετοιμοι να δεχθούμε επίθεση από το ΚΚΕ "Μην εμπιστευεστε τον ΣΥΡΙΖΑ"καινα μην ακουμπάει...και συνεχίζει...το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ....για τα άλλα δεν μου απαντάς.

    @erezule...αυτά τα λένε οι ανακοινώσεις του ΚΚΕ και δεν τις εμπιστευομαι ότι λένε την αλήθεια...βρες καλύτερα αποδεικτικά στοιχεία να το συζητήσουμε.

    @P.Triantafillidis..μάλλον κατι έχασες..Η ΔΗΜΑΡ συνεργαστηκε..και το είχε σκοπό εξ αρχής...
    Απλά διαφωνώ με το θεμα της αλληλεγγυης το ΕΑΜ είχε την Εθνική Αλληλεγγυηστη κατοχή και βοηθούσε...αυτό απλά θα σου πω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. αστυανακτα το εχω πει και σε αλλους συντροφους σου. Μην κανετε σαν μειρακια. Το ΚΚΕ σου ασκει πολιτικη κριτικη επι των θεσεων σου.
      Μην τα τσουβαλιαζεις.
      Για την ευρωλαγνεια σας και ενα σωρο αλλα.

      Το να ταυτιζεις την κριτικη που σου εκαναν οι κομμουνιστες με αυτη του Πρετεντερη ή της ΝΔ ειναι το λιγοτερο ατιμο. Για να το θεσω κομψα.

      Διαγραφή
    2. Αστυάνακτα

      αν δεν μπορείς να συγκρατηθείς εντός των ορίων της σοβαρότητας, θα αναγκαστώ να σε στείλω στον κάδο. Εαν δεν γνωρίζεις την κριτική που άσκησε και ασκεί το ΚΚΕ στον ΣΥΡΙΖΑ, είτε προεκλογικά, είτε μετεκλογικά, τότε καλύτερα θα ήταν να ενημερωθείς πριν αρχίσεις τους γκαιμπελισμούς.

      Το ΚΚΕ χαρακτήρισε τον ΣΥΡΙΖΑ, αστικό σοσιαλδημοκρατικό κόμμα, του οποίου το πρόγραμμα ούτε αριστερό είναι, πόσο μάλλον ... επαναστατικό όπως ισχυρίζεται ! Παράλληλα χαρακτήρισε ως τρομοκρατία τις προεκλογικές κορώνες της Νέας Δημοκρατίας περι του "κόκκινου ΣΥΡΙΖΑ" που θα μας βγάλει εκτός ευρώ, καθώς δεν περνούσε ημέρα που τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ δεν προσκυνούσαν την ΕΕ και το ευρώ.

      Τέλος το ΚΚΕ μίλησε για ευφησυχασμό του κόσμου, εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος μέσω του εμπορίου ελπίδας προσπάθησε και κατάφερε τελικά να υφαρπάξει χιλιάδες ψήφους εργατών & εργαζομένων, των οποίων τα συμφέροντα ΔΕΝ προωθούνται απο ένα καθαρά αστικό κόμμα, όπως είναι ο ΣΥΡΙΖΑ.

      Διαγραφή
    3. Δεν σηκώνουν μπρε οι Συριζαίοι κριτική επί της πολιτικής και της ιδεολογίας τους. Μόλις δούν αντεπιχειρήματα το βάζουν στα κλάματα και αρχίζουν την γκρίνια. Κατα τ' άλλα, θέλανε και συνεργασία τα φιντάνια.
      Και σταμάτα να παρομοιάζεις ανόμοια πράγματα, την στιγμή που το ΚΚΕ το ίδιο μιλάει για αποδέσμευση από την ΕΕ αλλά με λαϊκη εξουσία, είναι δυνατόν να σας κατηγορεί για "επιστροφή στην δραχμή" ρε σβότζοι; Αυτό που σας κατηγορεί είναι ότι παίζετε με τους κανόνες της αστικής τάξης, ως νέοι αναμορφωτές του, και μια ενδεχόμενη αποπομπή από το ευρώ χωρίς προετοιμασμένο λαό να πάρει την κατάσταση στα χέρια του θα είναι επιζήμια και βήματα προς τα πίσω, σε όλα τα επίπεδα.
      Τώρα κατάλαβες ή να το ζωγραφίσω; Δηλαδή μην μου πείς ότι δεν μπορούσες ποτέ να καταλήξεις σε κάποιο συμπέρασμα κάπου εκεί, ασχετα αν πίστευες ότι είναι το καλύτερο. Γιατί αν η πολιτική σας αντίληψη έχει κόφτη σε άλλα επίπεδα πολιτικής δράσης και θέσης, έννοιες όπως "ταξικός πόλεμος" και "εξουσία του κεφαλαίου ή του λαού" φαντάζουν αόρατες. Αλλά τότε ...αυτό θα ήταν μια αστική αντίληψη, έτσι δεν είναι; ή μήπως όχι;

      "Όταν δεν ξέρεις για ποιό λιμάνι πάς, κανένας άνεμος δεν είναι ούριος".

      Διαγραφή
  4. Αστυάνακτα

    προβοκάρεις ανοιχτά και γι' αυτό οι απαντήσεις σου πετάχτηκαν στον κάδο.

    Σε έχουν εκπαιδεύσει άριστα απ'οτι φαίνεται στο βρώμικο παιχνίδι και τον γκαιμπελισμό, αλλά εδώ τουλάχιστον, εμείς κρατάμε και το μαχαίρι και το πεπόνι. Σε προειδοποίησα αλλά δεν συμμορφώθηκες ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Δε συμμορφώνομαι με κανενός τις υποδείξεις...και είναικρίμα να το ζητάς εσύ από τους άλλους...εγω δε ζήτησα κατι τετοιο από σένα...ουτε καν μου πέρασε από το μυαλό....Μην το ζητάς λοιπόν από τους άλλους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν κατάλαβες γκαιμπελισκε

      Εδώ θα συμμορφώνεσαι. Το μπλογκ έχει κανόνες τους οποίους ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΑ θα ακολουθείς ή θα παίρνεις πούλο. Απλά τα πράγματα.

      Και ποιοί είναι οι κανόνες ?
      Όχι πλαστικά σε θάλασσες και ακτές,
      όχι βρωμιές και γκαιμπελισμούς στο Redflyplanet.

      Ξέρω ξέρω, εσείς οι συριζαίοι, έχετε πάρει γραμμή από την Κουμουνδούρου να σπέρνεται λάσπη στην κοινωνία και το διαδίκτυο κατα βούληση ... Αλλά εδώ εναλλακτικέ "αριστερέ" χρυσαυγίτη, πέφτει μαχαίρι.

      Εφόσον λοιπόν δηλώνεις πως δεν συμμορφώνεσαι, μην ξαναμπείς στον κόπο να σχολιάσεις. Και δεν πα να είσαι ο ίδιος ο Τσίπρας.

      Διαγραφή
    2. δεν αντέχεις στο διάλογο βρε...σβησε τα σχόλια μου για να επικρατεί η άποψή σου.....ετσι....ο συγκεντρωτισμός σε όλο του τομεγαλείο...τετοια βλέπει ο κόσμο σας και την κανειμε ελαφράπηδηματάκια...όταν αποφασίσεις να αφήσεις το σχόλιό μου...γραψτο....θα σου απαντήσω..εχω απαντησεις για όλα αλλά δε σας βολευει...

      Διαγραφή
    3. Όταν αποφασίσεις να ακολουθήσεις τους κανόνες του μπλογκ και να αφήσεις τον ευρωλιγούρικο νεογκαιμπελισμό στην άκρη, το ξανασυζητάμε. Μέχρι τότε θα παραμείνεις αποκλεισμένος από το μπλογκ.

      Διαγραφή
    4. Εμ.. ε, … Άνακτα , είμαι και εγώ εδώ, ποιο κάτω, οκ σπαστικό, οκ κουραστικό, οκ μια και είχα μπλέξει τα μπούτια μου με τις ανακοινώσεις σας , ζητάω να ψάξεις περισσότερο από το κανονικό, σε κάθε περίπτωση περιμένω να ασχοληθείς και λιγάκι μαζί μου. Πιστεύω πως το μεγαλείο της αυτού από τέτοιας σας το επιβάλει…

      Διαγραφή
  6. Αστυανακτα, το πώς ειστε ψεύτες το ξέρετε, δεν υπάρχει κανένας λόγος να πρέπει να σας το αποδεικνύουμε κάθε τόσο… εκτός κι αν έχετε βάλει σα στόχο να χάνουμε άσκοπα τον πολύτιμο μας χρόνο.
    Λες :
    ‘….ήταν από τους πρώτους που εβαλε τα στελέχη του στην πρωτη γραμμή μάχη για το χαράτσι.’
    Να με συμπαθάς αλλά διαβάζοντας τις ανακοινώσεις από εκείνη την εποχή άλλο συμπέρασμα βγάζω, περισσότερο για χέστιδες και χαρτογιακάδες των μετόπισθεν μου μοιάζουν. Δες και εσύ :

    ΚΚΕ 11/9/11
    Σχόλιο του Γραφείου Τύπου για τον νέο φόρο στα ακίνητα

    Στο νέο φορολογικό αντιλαϊκό ντου κυβέρνησης - τρόικας η απάντηση του λαού πρέπει να είναι: Τέλος οι θυσίες μας για την κρίση, την ευρωζώνη και την ΕΕ.
    Πλατειά συμμετοχή στην οργανωμένη άρνηση πληρωμής για τα φοροχαράτσια στην οποία καλεί το ΠΑΜΕ και άλλες ριζοσπαστικές οργανώσεις. Λαϊκή αντεπίθεση για να εμποδιστεί, να ανατραπεί η αντιλαϊκή πολιτική της σημερινής επικίνδυνης κυβέρνησης και της οποιαδήποτε συγκυβέρνησης. Εμπιστοσύνη στο ΚΚΕ, στο εργατικό λαϊκό κίνημα. Ή ο λαός θα σωθεί ή η κερδοφορία της πλουτοκρατία.
    http://www.kke.gr/anakoinoseis_grafeioy_typoy/sxolio_toy_grafeioy_typoy_gia_ton_neo_foro_sta_akinhta?morf=0

    Το ΚΚΕ ορθά κοφτά παίρνει θέση και ΚΑΛΕΙ να μη πληρωθεί το χαράτσι ή κάνω λάθος?
    Βέβαια η αλήθεια είναι πως για πρώτη φορά το θέμα της μη πληρωμής των πάσης φύσης χαρατσιών μπαίνει από ΠΑΜΕ-ΠΑΣΕΒΕ,-ΠΑΣΥ-ΜΑΣ –ΟΓΕ (που δεν είναι μονάχα ΚΚΕδες) στις 31/8/2011 με κοινή ανακοίνωση τους: http://www.pamehellas.gr/fullstory.php?lang=1&wid=1898 που την προβάλει το ΚΚΕ μέσω του ριζοσπάστη από τη 1/9/2011 : http://www1.rizospastis.gr/wwwengine/story.do?id=6413491&textCriteriaClause=%2B%CE%91%CE%A1%CE%9D%CE%97%CE%A3%CE%97+%2B%CE%A0%CE%9B%CE%97%CE%A1%CE%A9%CE%9C%CE%97 ενώ το υιοθέτει σαν αίτημα στις 2/9/2011 μεσα από τη μόνιμη στήλη ‘Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ’(για όσους ξέρουν ελάχιστα περί ΚΚΕ, ριζοσπάστη, ποιο ΚΚΕ πεθαίνεις …) http://www1.rizospastis.gr/wwwengine/story.do?id=6414981&textCriteriaClause=%2B%CE%91%CE%A1%CE%9D%CE%97%CE%A3%CE%97+%2B%CE%A0%CE%9B%CE%97%CE%A1%CE%A9%CE%9C%CE%97

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Για να δούμε τώρα την εξέλιξη από ΣΥΡΙΖΑ μεριά :

    ΣΥΡΙΖΑ 15/9/2011
    ΣΧΟΛΙΟ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑ ΤΟ ΧΑΡΑΤΣΙ ΣΤΑ ΑΚΙΝΗΤΑ
    Οι λέξεις οικονομική εξόντωση και κοινωνική ισοπέδωση για τη μεγάλη πλειοψηφία της κοινωνίας δεν αρκούν για να αποδώσουν το περιεχόμενο της κυβερνητικής πολιτικής έτσι όπως τελικώς αποσαφηνίσθηκε σχετικά με την επιβολή του νέου τέλους για τα ακίνητα .
    Η πρόκληση είναι ακόμη μεγαλύτερη όταν βλέπει κανείς την ευνοϊκή μεταχείριση της εκκλησίας και τη φορολογική ασυλία του μεγάλου κεφαλαίου, ενώ την ίδια στιγμή οι άνεργοι, οι ανάπηροι και οι πολύτεκνοι σπρώχνονται στο Καιάδα .
    Αυτά τα μέτρα δεν μπορεί και δεν πρέπει να εφαρμοσθούν.
    To Γραφείο Τύπου
    http://www.syn.gr/gr/keimeno.php?id=24383
    Εντύπωση μου προκαλεί η ιεράρχηση πρώτα του αν θα επιβληθεί το χαράτσι σε καμπαναριά και μιναρέδες και κατά δεύτερο αν αυτό θα αφορά το μεγάλο κεφάλαιο ( για την απαλλαγή σε βιομηχανοστάσια και μεγάλες τουριστικές μονάδες είναι ή γενικά και αόριστα έτσι κάτι να πούμε?). Α ξέχασα, στο ΣΥΡΙΖΑ είναι υπέρ επαναστάτες! Άμα δουν έστω και καντηλανάφτη κάτι παθαίνουν, ενώ άμα δουν εφοπλιστές, βλέπουν πατριώτες.

    Την ίδια μέρα σε ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ, ανάμεσα σε άλλα λέει: ………… ………………………………………..Η επιβολή της έκτακτης εισφοράς και του ειδικού τέλους ακίνητων σε όλους γενικά τους πολίτες, ανεξάρτητα της πραγματικής φοροδοτικής τους ικανότητας, πέραν των άλλων παραβιάζει βασικές συνταγματικές αρχές της ισότητας και της αναλογικότητας.…………………………………………………………Ο ΣΥΝ θα στηρίξει και θα επιδιώξει με κάθε τρόπο την προστασία όσων αδυνατούν να πληρώσουν αυτό το χαράτσι καθώς και την απόφαση της ΓΕΝΟΠ – ΔΕΗ να μην μετατραπεί η ΔΕΗ σε τιμωρητικό φοροεισπρακτικό μηχανισμό, βυθίζοντας στο σκοτάδι χιλιάδες νοικοκυριά. ……………………………………………………………………….
    Δηλαδή οι γνωστές αυταπάτες πως το χαράτσι είναι αντισυνταγματικό, ενώ από την άλλη και εδώ είναι το ποιο ενδιαφέρον, τα ψηλά γράμματα, δε καλεί σε μη πληρωμή όπως το ΚΚΕ, απλα ‘θα στηρίξει και θα επιδιώξει με κάθε τρόπο την προστασία (?) ΟΣΩΝ ΑΔΥΝΑΤΟΥΝ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ αυτό το χαράτσι.’ Σου θυμίζει κάτι αυτό? Μήπως σου θυμίζει αυτό: http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=102010&catid=13
    Ε, εάν είναι έτσι το θέμα λύθηκε, νικήσαμε βρε κουτό, δε το κατάλαβες?
    ΣΥΡΙΖΑ (Αλέξης Τσίπρας ) 16/9/2011
    ………………………. Το νέο χαράτσι ακίνητης περιουσίας, το οποίο περνάνε στη ΔΕΗ μετατρέποντας τους εργαζόμενους σε φοροεισπράκτορες και τιμωρούς, είναι αντισυνταγματικό, γιατί αντίκειται στην αρχή της αναλογικότητας, σε μια βασική αρχή του Συντάγματος ότι ο καθένας και η καθεμιά πρέπει να φορολογείται με βάση τη φοροδοτική του ικανότητα. …………………….. …………………………….. Επιπλέον συμφωνήσαμε ότι πρέπει να δημιουργηθεί μια κοινωνική ασπίδα προστασίας σε όσους δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να πληρώσουν.
    Μας ρωτάνε, θα στηρίξετε, θα υποκινήσετε ένα κίνημα ανυπακοής; Δεν έχει νόημα να το στηρίξουμε και να το υποκινήσουμε. Ουκ αν λάβεις παρά του μη έχοντος. Όποιος δεν έχει, είτε του πούμε πλήρωσε, είτε δεν του το πούμε, δεν θα πληρώσει. Το ζητούμενο είναι αυτός να προστατευθεί. Το ζητούμενο είναι λοιπόν να φτιάξουμε αυτή την ασπίδα προστασίας. Κι εμείς λέμε ένα πράγμα. Μη διανοηθούν, μην τολμήσουν να βυθίσουν στο σκοτάδι εκατοντάδες χιλιάδες νοικοκυριά φτωχών και περιθωριοποιημένων. Θα μας βρουν μπροστά τους……………………………………
    http://www.syn.gr/gr/keimeno.php?id=24398 που μπροστά τους θα σας βρουν βρε Αλέξη? Μήπως στο βήμα της βουλής από όπου θα ασκείτε υπεύθυνη αντιπολίτευση? Κατά τα άλλα τα γνωστά νομικίστικα περί αντισυνταγματικότητας, τα άλλα για ασπίδα προστασίας, σερβιέτας με φτερά, πίσσα και πούπουλα και άλλες ιστορίες .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΣΥΡΙΖΑ 17/9/2011
    Σχόλιο του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ για το χαράτσι στα ακίνητα
    Με όπλο τον εκβιασμό της διακοπής του ρεύματος η κυβέρνηση επιχειρεί να εφαρμόσει ένα από τα πιο σκληρά και άδικα μέτρα. Το χτένι έφτασε στο κόμπο. Αυτό το μέτρο δεν μπορεί και δεν πρέπει να εφαρμοσθεί.
    Η κυβέρνηση θα εισπράξει το τίμημα της πολιτικής της. Θα βρεθούμε στο πλάι του κάθε πολίτη που θα επιχειρήσει η κυβέρνηση να τιμωρήσει επειδή αρνείται την αδικία και την εξόντωση.
    To Γραφείο Τύπου
    Να βάλω και άλλο κέτσαπ στις πατάτες σας?
    Γενικά και να είσαι καλά για αυτό, μια και ήταν κάτι που δεν είχα συνειδητοποιήσει σε όλο του το μεγαλείο, ο ΣΥΡΙΖΑ χαιρετίζει, χειροκροτεί, επιδοκιμάζει κάθε πρωτοβουλία ενάντια στο χαράτσι, αλλά ΠΟΤΕ ΜΑ ΠΟΤΕ δεν έχει πάρει πρωτοβουλία ο ίδιος, τουλάχιστον κεντρικά , τουλάχιστον σε πολιτικό επίπεδο. Η ουσία της ρητορικής του απέναντι σε αυτό εξαντλείτε:
    α) Σε νομικίστικα επιχειρήματα του στιλ είναι αντισυνταγματικό, ενάντια στο κοινοτικό δίκαιο και άλλα παρόμοια . Αυτό το τελευταίο για το ευρωπαϊκό δίκαιο νομίζω πως το είπε το ποίημα’ με αποτέλεσμα στο ΣΥΡΙΖΑ να έχουν σκυλιάσει με έναν ευρωπαίο επίτροπο, νομίσω γερμανό…. β) Στη διαπίστωση πως δεν έχουν και άρα δε θα το πληρώσουν έτσι απλα… Πάλι καλά που τόσο καιρό δεν έχει προτείνει χαρατσοδάνειο, καλύτερα να μη του(σας ) βάζω ιδέες…
    Άδικα κατηγορούσα τον ΣΥΡΙΖΑ τον τελευταίο καιρό σαν κωλοτούμπα, τελικά αυτός είναι σταθερός στις θέσεις του μιας και για το χαράτσι δεν έχει αλλάξει την θέση του στο παραμικρό από την πρώτη δημόσια τοποθέτηση (ναι το καλύτερο για το τέλος)
    ΣΥΡΙΖΑ (Αλέξης Τσίπρας ΔΕΘ) 13/9/2011
    http://www.syn.gr/gr/keimeno.php?id=24363 δες από το 17:48-18:09 24:01-27:05 ξεκάθαρη ερώτηση από τον δημοσιογράφο και μπουλκουμέ απάντηση του Αλέξη.
    Γενικά στην όλη πρακτική του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με το χαράτσι, βρίσκω κάποιες ομοιότητες με τη γνωστή πρακτική ΝΔ-ΠΑΣΟΚ που από τη θέση της αντιπολίτευσης καταγγέλλουν τα αντιλαϊκά νομοθετήματα της κυβέρνησης και όταν πάρουν τη κυβέρνηση απλα τα εφαρμόζουν. Δεν είναι απόλυτα το ίδιο, μένει να δικαιωθώ, προσωπικά βλέπω πολύ φυσικό σχετικά σύντομα να ανατεθεί από την αστική τάξη στο ΣΥΡΙΖΑ κυβερνητικός ρόλος.

    Για την ιστορία, γνωρίζω περιπτώσεις που ενώ αρχικά είχαν απευθυνθεί στους δικούς σας μια και τους ένοιωθαν ποιο κοντά, αφού έφαγαν άκυρο, (μια και ο ΣΥΡΙΖΑ δε κάνει τίποτα από το να διεκπεραιώνει απλα τη γραφειοκρατία για την απαλλαγή που προβλέπετε ήδη για το χαράτσι π.χ. ΠΟΛ 1244 http://www.kerdos.gr/Images/1244.pdf ) απευθύνθηκαν στο ΠΑΜΕ, στις λαϊκές επιτροπές και αλλού.

    Άντε με το ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ θα το παίξω καλός, άλλωστε για αυτούς και το πώς παίρνουν αποφάσεις και πως τις βγάζουν προς τα έξω δεν έβγαλα άκρη, άντε ας πούμε πως τάχτηκαν ενάντια στο χαράτσι της ΔΕΗ με αυτό:

    ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ 15/9/2011
    http://epitropesdiodiastop.blogspot.gr/2011/09/blog-post_3051.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Λες ποιο κάτω .΄Συμμετείχε στη δημιουργία επιτροπών ανα γειτονιά και πολύ αργότερα ακολούθησε το ΚΚΕ φτιαχνοντας τις δικές του επιτροπές.’
    Πρώτα πρώτα να συμφωνήσουμε, ελπίζω να μπορούμε, σε ένα πράγμα. Οι λαϊκοί αγώνες έχουν μακρά ιστορία στην Ελλάδα, δε περίμεναν τον ΣΥΡΙΖΑ για να αρχίσουν, εγώ θα σου πω ούτε το ΚΚΕ (απαλά μετά την ίδρυση του φόρτσαραν). Επιτροπές, πρωτοβουλίες, συνελεύσεις, συμβούλια, με λαϊκά αιτήματα υπήρχαν από χρόνια και θα υπάρχουν για χρόνια. Τώρα αν αναφέρεσαι στο χαράτσι της ΔΕΗ που ο αγώνας όπως είπαμε πριν δεν άρχισε από τον ΣΥΡΙΖΑ (που στην ουσία ακόμη δεν τον έχει αρχίσει) αν δε κάνω λάθος (το πιθανότερο είναι να κάνω ας με διορθώσει κάποιος ) το σχήμα που έχει επιλέγει από τον ΣΥΡΙΖΑ να τρέξει το όλο θέμα, τη χαρτούρα δηλαδή που αφορά την ΠΟΛ.1244/11 μη φανταστείς, είναι κατά βάση οι λαϊκές συνελεύσεις όπου υπάρχουν. Αυτές αν δε κάνω λάθος είναι γέννημα της πλατείας όπου όπως λέει και το άσμα του Διονύση, ριζοσπάστες, χριστιανοί, αναρχικοί, χρυσαύγιτες …. Ολαρία ολαρά http://www.allaboutsingers.gr/index.php?option=com_muscol&view=song&id=14429&Itemid=2
    Αυτά είναι από πέρυσι το Μάιο- Ιούνιο κάνω λάθος?
    Από την άλλη πλευρά το ΚΚΕ για την αντίσταση στο χαράτσι της ΔΕΗ παλεύει αν δεν κάνω λάθος μέσο των λαϊκών επιτροπών, όπου και αυτές υπάρχουν. Πότε συστάθηκαν οι πρώτες λαϊκές επιτροπές? Από 1/9/2010 η πρώτη στη Λάρισα http://www2.rizospastis.gr/wwwengine/story.do?id=5816766&textCriteriaClause=%2B%CE%9B%CE%91%CE%AA%CE%9A%CE%97+%2B%CE%95%CE%A0%CE%99%CE%A4%CE%A1%CE%9F%CE%A0%CE%97
    Και βέβαια από τότε έχουν επακολουθήσει και άλλες και άλλες…
    Δηλαδή ένα εννεάμηνο πριν, ίσως κάποιοι να περίμεναν τον πελαργό… Μη κοιτάς που πάνω σε πρωτοβουλίες όπως οι λαϊκές επιτροπές τα αστικά ΜΜΕ δεν έριξαν τα φώτα της δημοσιότητας, κανουν τα πάντα για τα αφεντικά τους … Σε κάθε περίπτωση και σε αυτό το ζήτημα ή αδιάβαστο ή ψεύτη σε βρίσκω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Για κοινωνικά φαρμακεία-ιατρεία, παντοπωλεία δε θα μιλήσω, απλα ελπίζω να μη χρειαστεί να αντικαταστήσουν το ρόλο που παίζουν τα δημόσια νοσοκομεία, δε θα τα καταφέρουν. Και θα κλείσουν τα δημόσια νοσοκομεία, τουλάχιστο για ένα μεγάλο τμήμα του λαού μας, αν μάλιστα δε βρεθούν και αρκετοί να τα υπερασπιστούν. Αν κάποιοι σπέρνουν αυταπάτες και εφησυχασμό, δαπανούν άσκοπα δυνάμεις και πόρους για την δημιουργία ‘εναλλακτικών’ δομών και αυτά για ένα τόσο σημαντικό θέμα όπως η υγεία… Ο στόχος ενός κινήματος που θέλει να το λένε λαϊκό μπορεί να είναι μονάχα ένας : υψηλού επιπέδου, Δωρεάν και αποκλειστικά Δημόσια Υγεία για Όλους. Κάθε τι άλλο μας ξεστρατίζει.

    Λες ακόμη : ‘Ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν από τους πρώτους που υποστηριξαν την αλληλεγγύη ανάμεσαστη κοινωνία,προβάλλοντας το συνθημακανείς μόνο στη κρίση.’ Όπα Άνακτα δε τα ξέρεις καλά . η σωστή σειρά είναι: ΣΚΑΪ http://www.skai.gr/news/folders/folder/?cid=112 ( λόγο ασχετοσύνης με το ιντερνέτ, δε μπορώ να βρω τις αρχικές αναρτήσεις, αν μπορεί κάποιος να βοηθήσει) . Ο ΣΚΑΪ του Αλαφούζου είναι η μήτρα του περίφημου ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ. Από εκεί το έχουν πάρει και κάποιοι άλλοι π.χ. αυτή η αφίσα του 2010 http://lh4.ggpht.com/_2JMjyjOh7Os/TC3QL2WTgqI/AAAAAAAABAc/JvK5C03cpcg/Afissa%208-7%20a_v_thumb%5B1%5D.jpg βέβαια επειδή κάποιοι τους έπαιρναν στο ψιλό, είπαν να το σπάσουν λύγο και με το καιρό το έκαναν : http://www.gsee.gr/userfiles/image/saloni_news/23_4_2012_afisa_protomagia_s.jpg
    Από εκεί και το σύνθημα του ΣΥΡΙΖΑ, ναι είναι έμπνευση του καλού κυριούλη με τα 100 καράβια … Αν δε πιστεύεις δες εδώ : http://www.syn.gr/gr/search.php?page=120&searchtext=%FC%EB%EF%E9%20%EC%E1%E6%DF%20%EC%F0%EF%F1%EF%FD%EC%E5&fromdate=01/12/2008&todate=01/03/2012 είναι λύγο μπερδεμένο, πρέπει να κάνεις απίστευτους συνδυασμούς π.χ. μονάχα κεφαλαία, μονάχα πεζά, το όλοι μαζί μοναχό του, αλλά αν έχει υπομονή θα ανακαλύψεις το σύνθημα του ΣΚΑΪ σε πολλές εκδοχές και βέβαια παντρεμένο με το κανένας μόνος του στη κρίση, που λες και εσύ. Από ένα σημείο και μετά βέβαια αρχίζει και ‘γλιστρά’ από τα επίσημα κείμενα και τις ανακοινώσεις. Σαν το σφυροδρέπανο της ΚΟΕ ένα πράγμα, που γλιστρά από τη θέση του επάνω στη κόκκινη σημαία μέχρι να χαθεί οριστικά στο γνωστό φωτομοντάζ. Άνακτα, ούτε ο Στάλιν, τέτοια φωτομοντάζ ΔΕΝ έκανε.
    Τέλος πάντων, βλακεία μου, ασχολήθηκα τόσες ώρες για να δήξω κάτι από καιρό γνωστό, ειστε ψεύτες… Δεν αξίζει να ασχοληθώ ξανά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Συγγνώμη για τα κατεβατά σε ένα θέμα που από όσο καταλαβαίνω ‘έχει κλείσει’, το περισσότερο το είχα δουλέψει χθες και λυπήθηκα τον κόπο μου να μην το ανεβάσω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Την επόμενη φορά να γράψεις άρθρο να το ποστάρουμε ...
      ;-)

      Διαγραφή
  12. Εκ παραδρομής δεν έβαλα σύνδεσμο για το δεύτερο κείμενο του ΣΥΡΙΖΑ που αναφέρω, την ‘ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ’ 15/9/2011
    Ολόκληρο το κείμενο εδώ: http://www.syn.gr/gr/keimeno.php?id=24395

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ακόμη τώρα μόλις διαπιστώνω πως έχω μπερδέψει τα μπούτια μου με τις ανακοινώσεις του ΣΥΡΙΖΑ και του ΣΥΝ. Δε θεωρώ πάντως πως είναι δικό μου θέμα να το ξεμπερδέψω…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. RED FLY καλά είναι τα σχόλια, δε νομίζω πως έχω τα φόντα για άρθρα. Δες την ορθογραφία π.χ. δε μπορεί να μην έχει τρελά μαργαριτάρια. Σε αντίθετη περίπτωση ο ορθογραφικός έλεγχος του word που και που κάνει θαύματα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.