30 Ιουνίου 2012

Πέθανε ο ηθοποιός Θύμιος Καρακατσάνης



Πέθανε, το Σάββατο, 30 Ιουνίου, ο Θύμιος Καρακατσάνης, σε ηλικία 72 ετών. Ο ηθοποιός και σκηνοθέτης αντιμετπώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας, τα οποία τα τελευταία δύο χρόνια είχαν επειδεινωθεί εξαιτίας του σακχάρου. Πάντως, όπως είπε σοτ TLIFE η σύζυγός του, Ρούλα, ο θάνατός του προήλεθ από τη νόσο του Πάρκινσον που εξελίχθηκε ραγδαία.

Ο αξέχαστος ηθοποιός και σκηνοθέτης είχε γεννηθεί στις 8 Δεκεμβρίου του 1940 στα Ταμπούρια του Πειραιά. Σπούδασε στο Θέατρο Τέχνης του Κάρολου Κουν και από το 1960 δεν σταμάτησε να εργάζεται στο θέατρο, ως βασικό στέλεχος του Θεάτρου Τέχνης και στη συνέχεια στο ελεύθερο θέατρο.

Αγαπούσε ιδιαίτερα Αριστοφάνη και Μολιέρο

Στο θέατρο είχε παίξει σε έργα, μεταξύ άλλων, του Αριστοφάνη και του Μολιέρου. Η τελευταία του εμφάνιση στο θέατρο ήταν την περίοδο 2008 - 2010 στο " Θάνατο του εμποράκου " του Άρθουρ Μίλερ με την Αφροδίτη Γρηγοριάδου.

Στον κινηματογράφο έπαιξε στις ταινίες "Το πιο λαμπρό αστέρι", η "Χαρτορίχτρα", "Γυναικοκρατία", "Καραβάν σαράι", "Μπουμ Ταρατατζούμ" και "Οι νταντάδες". Υπήρξε ένας από τους πιο αγαπητούς ηθοποιούς στο ελληνικό κοινό και χάριζε απλόχερα το γέλιο στις παραστάσεις του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.