15 Ιουνίου 2012

Ελληνική Χαλυβουργία

Οικονομική βοήθεια και τρόφιμα παρέδωσε και χτες το ΠΑΜΕ. Απόπειρα της εργοδοσίας να εμποδίσει την αλληλεγγύη

Νέα επιστολή προς την εργοδοσία της «Ελληνικής Χαλυβουργίας», με την οποία ζητά να εγκαταλείψει την αδιαλλαξία και να προσέλθει σε συνάντηση για την εξεύρεση λύσης, έστειλε το σωματείο των χαλυβουργών. Επαναλαμβάνει τις προτάσεις και λύσεις που μπορούν να συζητηθούν και υπενθυμίζει την απόφαση της Γενικής Συνέλευση να συνεχιστεί η απεργία μέχρι την επαναπρόσληψη των απολυμένων. Η αδιάσπαστη ενότητα των απεργών εκφράζεται στην πύλη του εργοστασίου με τη μαζική περιφρούρηση και αλληλεγγύη που εκφράζεται καθημερινά.

Πήγαν να μπλοκάρουν την αλληλεγγύη

Η ένταση του αγώνα των χαλυβουργών και η πίεση που δέχεται η εργοδοσία επιβεβαιώθηκαν χτες βράδυ λίγο πριν από τα μεσάνυχτα έξω από την πύλη του εργοστασίου. Με μια άκρως συντονισμένη ενέργεια της εταιρείας «σεκιούριτι» που φυλάει το εργοστάσιο και της Αστυνομίας, έφτασαν αυτοκίνητα και περιπολικά με σκοπό να μπλοκάρουν το φορτηγό που μεταφέρει τρόφιμα στους απεργούς που στέλνονται από το ΠΑΜΕ. Ακρως προκλητικά οι υπάλληλοι της εταιρείας «σεκιούριτι» και αστυνομικοί θέλησαν να συλλάβουν τον Γιώργο Πέρρο, μέλος της Γραμματείας του ΠΑΜΕ, που συνόδευε το φορτηγό και να τον οδηγήσουν στο αστυνομικό τμήμα, ενώ μπλόκαραν και το φορτηγό. Μέσα σε λίγα λεπτά συγκεντρώθηκαν στην πύλη απεργοί και κάτω από την πίεσή τους το φορτηγό ξεφόρτωσε και έφυγε κανονικά ενώ οι «σεκιούριτι» πήγαν στο τμήμα να καταθέσουν μήνυση.


Οι χαλυβουργοί συνεχίζουν με όπλο την ισχυρή αλληλεγγύη στο σκληρό αγώνα που δίνουν, απέναντι στην αδίστακτη εργοδοσία του Μάνεση, που εκφράζεται από παντού και με κάθε τρόπο. Χτες, το ΠΑΜΕ παρέδωσε ακόμα μία δόση (4.112 ευρώ) οικονομικής βοήθειας, που συγκεντρώθηκαν από σωματεία και απλούς εργαζόμενους, ενώ η Κομμουνιστική Νεολαία Αυστρίας συγκέντρωσε και έστειλε 250 ευρώ.

Την ίδια στιγμή συνεχίζουν να φτάνουν στο σωματείο ανακοινώσεις συμπαράστασης και αλληλεγγύης όπως: Επιμελητήριο Εικαστικών Τεχνών Ελλάδος, ΕΛΜΕ Πειραιά, Σύλλογος Συνταξιούχων ΙΚΑ Ελευσίνας και Σύλλογος Δημοκρατικών Γυναικών Νέας Σμύρνης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.