15 Ιουνίου 2012

H τέχνη της προπαγάνδας


Το παρακάτω άρθρο έχει ήδη αρχίσει να μεταδίδεται σαν ιός στο ελληνικό διαδίκτυο.
Άρτι αφιχθέν από το πιεστήριο γερμανικής εφημερίδας, άρα εκ των πραγμάτων μισητής στο ελληνικό κοινό.
Αντισταθείτε στo δημαγωγό - Widersteht den Demagogen
Leitartikel: Die Griechen treffen am Sonntag eine historische Wahlentscheidung - und sowohl Ergebnis als auch Folgen sind unklar. Die FTD sagt in ihrer Wahlempfehlung, wen die Griechen wählen sollen, in deutscher und griechischer Sprache.


Σύσταση προς τους ψηφοφόρους - Η Financial Times Deutschland (FTD) και η πλειοψηφία των Ελλήνων έχουν ένα κοινό συμφέρον: Η χώρα σας πρέπει να παραμείνει στο ευρώ. Την Κυριακή γίνονται ιστορικές εκλογές, οι οποίες θα είναι καθοριστικές ακριβώς επ’ αυτού, αλλά και για το μέλλον της Ευρωπαϊκής Νομισματικής Ένωσης. Γι’ αυτό η FTD κάνει σήμερα κατ’ εξαίρεση μία σύσταση στους Έλληνες ψηφοφόρους, κάτι που συνηθίζει πριν τις εκλογές για το Ομοσπονδιακό Κοινοβούλιο και για το Ευρωκοινοβούλιο. Αγαπητές Ελληνίδες, αγαπητοί Έλληνες, φροντίστε για ξεκάθαρες πολιτικές συνθήκες. Ψηφίστε θαρραλέα υπέρ της μεταρρυθμιστικής πορείας και όχι οργισμένα κατά της αναγκαίας και επίπονης αναδιάρθρωσης. Μόνο με τα κόμματα που αποδέχονται τους όρους των διεθνών χρηματοδοτών, η χώρα σας θα μπορέσει να παραμείνει στο ευρώ. Αντισταθείτε στη δημαγωγία του Αλέξη Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ. Μην εμπιστεύεστε τις υποσχέσεις τους, ότι δηλαδή είναι δυνατή η χωρίς συνέπειες καταγγελία όλων των συμφωνιών. Η χώρα σας έχει επιτέλους ανάγκη από ένα κράτος που λειτουργεί. Για την ομαλή διακυβέρνησή της συνιστούμε τη Νέα Δημοκρατία, κάτι που κάνουμε με βαριά καρδιά. Η Νέα Δημοκρατία άσκησε επί δεκαετίες λάθος πολιτική και είναι συνυπεύθυνη για τη σημερινή μιζέρια. Παρ’ όλα αυτά η καλύτερη επιλογή για τη χώρα σας θα ήταν μία κυβέρνηση συνασπισμού με αρχηγό τον Αντώνη Σαμαρά και όχι τον Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος θέλει να γυρίσει πίσω τον τροχό της ιστορίας και σας βαυκαλίζει με έναν κόσμο που είναι εκτός πραγματικότητας.
Το "ωραίο" σε αυτές τις περιπτώσεις είναι οι διπολικές -δεν υπονοείται το "διπολικό σύνδρομο: ) - αντιδράσεις  των ανθρώπων διαβάζοντας αυτό το άρθρο.

Μία σεβαστή σε μέγεθος μερίδα, εκ νδ και φίλιων δυνάμεων ορμώμενη, έχει ήδη αρχίσει να φωνασκεί για τον κίνδυνο που διατρέχει η χώρα να εκπαραθυρωθεί (να πηδηχτεί από το παράθυρο) από το ευρώ, να έχει τη μοίρα χώρας ευρισκόμενης εις τη μαύρη ήπειρο κτλ.

Μία ισάριθμη με την πρώτη ομάδα διαρρηγνύει ήδη τα ιμάτιά της για την ξεδιάντροπη, για μία ακόμη φορά, επέμβαση των "ξένων" και δη των Γερμανών, στα εσωτερικά της χώρας (λες και αυτή δεν είναι δεδομένη, απλά μας την υπενθυμίζουν που και που).

Το δικό μου φτωχό μυαλό έχει μόνο να κάνει την εξής διαπίστωση.
Τέτοια άρθρα λειτουργούν αμφίδρομα (both ways που λένε και τα αμερικανά). Από τη μία "τρομοκρατούν" το μέσο δεξιό/ συντηρητικό κτλ κτλ αμφιταλαντευόμενο  ψηφοφόρο και τον στέλνουν στην στιβαρή φιλοευρωπαϊκή αγκαλιά του Αντώνη.

Από την άλλη πεισμώνουν/εκνευρίζουν τον αμφιταλαντευόμενο -βάλτε κατάλληλο επιθετικό προσδιορίσμό- ψηφοφόρο και τον στέλνουν συστημένο στην -επίσης φιλοευρωπαϊκή!- αγκαλιά του  Αλέξη.

Έτσι ακριβώς δημιουργούνται τα δίπολα. Έτσι γινόταν πάντα. Το ασύλληπτο για μένα είναι ότι όλα τα παραπάνω δεν γίνονται άμεσα αντιληπτά.


When our masterpiece is complete
And the coroner's report is back in
It will read, "The cause of death: art"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.