1 Ιουνίου 2012

Απάτες και αυταπάτες 1 - Ευρωπαϊκή Ένωση και ευρώ!


Γράφει ο Προκόπης Κωφός

Θεωρούν ως προϋπόθεση, βάζοντας τα πόδια πάνω και το κεφάλι κάτω, παίρνοντας ως δεδομένο το ζητούμενο, πως πρέπει να είμαστε οπωσδήποτε στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στην Ευρωζώνη, χωρίς να εξετάζουν με βάση τα στοιχεία, έστω και τα δικά τους, αν συμφέρει ή όχι στον εργαζόμενο η συμμετοχή μας σ’ αυτούς τους οργανισμούς. Δεν θα έπρεπε να γίνει ένας απολογισμός των........
συνεπειών, θετικών ή αρνητικών,  από την υπέρ-τριαντάχρονη και δεκάχρονη αντίστοιχα συμμετοχή μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και το ευρώ; Η κατάσταση που βρίσκεται σήμερα η χώρα με το χρέος που έχει, με τη συρρίκνωση της όποιας βιομηχανίας είχε, με τη μεταφορά επιχειρήσεων και βιοτεχνιών σε βαλκανικές και άλλες χώρες, με το αρνητικό ισοζύγιο αγροτικών και κτηνοτροφικών προϊόντων έναντι του θετικού προ Ευρωπαϊκής Ένωσης, πριν αρκούσαν αυτά που παράγαμε για να φάμε, ενώ τώρα δεν επαρκούν και πρέπει να εισάγουμε, και γενικά η παραγωγική υποβάθμιση που συντελέστηκε δεν έχουν καμιά σχέση με τη συμμετοχή μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση; Γιατί δεν μας το αναλύουν για να αποδείξουν αν μας συμφέρει οικονομικά η συμμετοχή μας και το αντιστρέφουν και μας εξηγούν τι πρέπει να κάνουμε για να μείνουμε οπωσδήποτε μέσα; Ακόμα και αυτή την όποια ευημερία υποτίθεται πως είχαμε τις τελευταίες δεκαετίες αυτοί οι ίδιοι την αμφισβητούν όταν ισχυρίζονται πως ζούσαμε με δανεικά και δανειζόμασταν για μισθούς και συντάξεις! Πράγματι, όπως είχα εξηγήσει μια άλλη φορά, το συνολικό χρέος της χώρας, κρατικό, ιδιωτικό και επιχειρήσεων αντιστοιχεί κατά μέσο όρο σε ένα σπίτι και τρία-τέσσερα αυτοκίνητα για κάθε τετραμελή οικογένεια! Να τη η ευημερία μας σύμφωνα με τη δική τους ανάλυση! Βεβαίως κάποιοι είχαν πραγματική ευημερία λόγω της συμμετοχής μας στην ευρωπαϊκή ένωση και αυτοί είναι οι μεγάλες εταιρίες, τα μονοπώλια και οι ιδιοκτήτες τους καθώς και οι διάφοροι πλούσια αμειβόμενοι υπάλληλοι του συστήματος και δεν είναι κρυφό πόσα έχουν όλοι αυτοί στις ελβετικές τράπεζες, πολλαπλάσια από το χρέος του κράτους! Αυτό σημαίνει πως οι εργαζόμενοι παρήγαγαν πολλά, αλλά ο καρπός της δουλειάς τους βρίσκεται στις ελβετικές τράπεζες και φυσικά πολλά από αυτά είναι αυτά που έχει δανειστεί η χώρα και τα χρωστάει!
         Με τον ίδιο τρόπο κρύβουν και την αληθινή φύση της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Μας την παρουσιάζουν σαν μια Ένωση χωρών, άλλη απάτη αυτή, παραβλέποντας το οικονομικό σύστημα, πως έχουμε καπιταλισμό, και την κυριαρχία των μονοπωλίων. Δηλαδή σύμφωνα με τους ισχυρισμούς τους η πολιτική κυριαρχεί πάνω στην οικονομία, πάλι τα πόδια πάνω και το κεφάλι κάτω! Με άλλα λόγια μας δείχνουν την κυρία Μέρκελ ή τώρα τον κύριο Ολάντ και τους άλλους όμοιούς τους και όχι αυτά που προωθούν, την πολιτική των μονοπωλίων! Οι ηγέτες αυτοί, όπως φυσικά και οι δικοί μας, προωθούν αυτά ακριβώς που αντιλαμβάνονται ως αναγκαιότητα μέσα στο σύστημα που υπηρετούν και στις καταστάσεις που αντιμετωπίζουν!
         Μ’ αυτά που λένε για το ευρώ, πως αν βγούμε από το ευρώ θα έχουμε τη μεγάλη καταστροφή, πάλι να μας εξαπατήσουν θέλουν. Μας λένε δηλαδή πως επειδή θα βγούμε από το ευρώ θα χρεοκοπήσουμε, ενώ ισχύει ακριβώς το αντίθετο, πως επειδή θα χρεοκοπήσουμε θα βγούμε από το ευρώ. Πλήρης αναστροφή της πραγματικότητας! Παίρνουν σαν δεδομένη τη δική τους ψεύτικη εκδοχή εξόδου από το ευρώ, πως απλά θα φύγουμε από το ευρώ και όλα τα άλλα θα μείνουν ως έχουν, δηλαδή πως θα είναι πάλι κάποιος από αυτούς στην κυβερνητική εξουσία, πως θα συνεχίσουμε να αναγνωρίζουμε τα χρέη που έχουμε και πως την εργασία θα την ελέγχουν πάλι αυτοί που την ελέγχουν και τώρα. Αυτό που προσπαθούν να κρύψουν για να μας εξαπατήσουν είναι πως αν γίνει κανονική πτώχευση που θα έχει σαν συνέπεια να φύγουμε από το ευρώ η κατάσταση θα είναι ανεξέλεγκτη και κανείς δεν μπορεί να μιλάει από τώρα και να λέει τι θα γίνει και όλα θα εξαρτηθούν από την ετοιμότητα και τις δυνατότητες του λαού να αντιδράσει παίρνοντας την υπόθεση στα χέρια του. Γι αυτό, αυτό που έχει σημασία και σήμερα και για τις εκλογές της 17 Ιούνη είναι να ενισχυθεί αυτή η δυνατότητα του λαού να παρέμβει. Όλα τα υπόλοιπα που συζητούνται τώρα προεκλογικά, μνημόνια, αναδιαπραγμάτευση, ευρώ, δραχμή και άλλα την επομένη των εκλογών θα χάσουν τη σημασία που φαίνεται τώρα να έχουν.
         Αυτά που λένε και αυτά που δεν λένε για την Ευρωπαϊκή Ένωση και το ευρώ είναι η μεγαλύτερη, η πιο ύπουλη απάτη τους σε βάρος του ελληνικού λαού!

Προκόπης Κωφός
Τμήμα Χημείας ΑΠΘ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.