10 Οκτωβρίου 2013

Αντιπροσωπεία του ΚΚΕ στο Συνέδριο του Κόμματος της Εργασίας Αυστρίας

Στο ιδρυτικό συνέδριο του Κόμματος της Εργασίας Αυστρίας (ΚτΕΑ), που θα πραγματοποιηθεί στις 12 Οκτώβρη 2013 στην Βιένη, θα εκπροσωπήσει το ΚΚΕ ο Ελισαίος Βαγενάς, μέλος της ΚΕ και Υπεύθυνος του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων του Κόμματος.

Το συνέδριο, όπως σημειώνεται στο ενημερωτικό δελτίο του ΚτΕΑ, «θέτει ως κυρίαρχο ζήτημα να υπάρξει ξανά ένα επαναστατικό κόμμα της εργατικής τάξης στην Αυστρία. Ένα κόμμα με σταθερές βάσεις στο μαρξισμό-λενινισμό, την ταξική πάλη, τον προλεταριακό διεθνισμό και την πάλη κατά του ιμπεριαλισμού».

Η διαδικασία της ίδρυσης του ΚτΕΑ εξελίχθηκε μέσα από διάφορες φάσεις: Το 2005 ιδρύθηκε η Κομμουνιστική Πρωτοβουλία (ΚΠ), ως κίνημα που περιελάμβανε μαρξιστικές-λενινιστικές δυνάμεις που δεν μπορούσαν πλέον να δραστηριοποιηθούν στο λεγόμενο Κομμουνιστικό Κόμμα Αυστρίας (ΚΚΑ) λόγω της αναθεωρητικής εξέλιξης του. Στην πορεία αυτό κίνημα ανέπτυξε στενή συνεργασία με την Κομμουνιστική Νεολαία Αυστρίας (ΚΝΑ), την Κομμουνιστική Φοιτητική Ένωση (ΚΦΕ) καθώς και με οργανώσεις μεταναστών. Το 2009 ιδρύθηκε η συνδικαλιστική συμμαχία Κομμουνιστική Συνδικαλιστική Πρωτοβουλία-Διεθνής (KOMintern) και με την πρώτη προσπάθεια κέρδισε έδρα στο Εργατικό Συμβούλιο το επίσημο αντιπροσωπευτικό όργανο των αυστριακών εργαζομένων.

Όπως αναφέρεται στο ενημερωτικό δελτίο του ΚτΕΑ, "στη βάση αυτών των θετικών εξελίξεων τα τελευταία δυο χρόνια από τις προαναφερθείσες οργανώσεις ξεκίνησαν συγκεκριμένα βήματα στην κατεύθυνση της οικοδόμησης ενός επαναστατικού κινήματος με πρωτοβουλία των μελών της ΚΠ. Αυτά περιελάμβαναν οργανωτικά, θεωρητικά και βασικά πρακτικά μέτρα. Το Φλεβάρη του 2012 το Κόμμα της Εργασίας καταχωρήθηκε επίσημα στο αυστριακό υπουργείο εσωτερικών ούτως ώστε να υφίσταται από νομική άποψη. Έχουν δημιουργηθεί τοπικές και περιφερειακές επιτροπές σε όλες σχεδόν τις περιοχές της Αυστρίας οι οποίες οικοδομούν τα θεμέλια για τις οργανώσεις του κόμματος. Μια εκλεγμένη ιδρυτική επιτροπή λειτουργεί ως προσωρινή ΚΕ μέχρι το πρώτο συνέδριο του κόμματος. Έχουν επεξεργαστεί και συζητηθεί τα βασικά σημεία του προγράμματος του κόμματος και του καταστατικού. Αυτά τα ντοκουμέντα θα παρουσιαστούν στο συνέδριο του κόμματος για να εγκριθούν. Τέλος το κόμμα έχει αρχίσει τη διαδικασία της ένταξης μελών".

Να σημειωθεί πως, σε αντίθεση με το ΚΚΑ, που είναι μέλος του λεγόμενου «Κόμματος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς», το ΚτΕΑ συμμετείχε την 1η Οκτώβρη στην Ιδρυτική Συνέλευση της «Πρωτοβουλίας των κομμουνιστικών κι εργατικών κομμάτων, για την μελέτη, την επεξεργασία ευρωπαϊκών θεμάτων και τον συντονισμό της δράσης τους», μαζί με το ΚΚΕ κι άλλα 28 κομμουνιστικά κι εργατικά κόμματα της Ευρώπης.
Πηγή: 902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά