19 Οκτωβρίου 2013

Η συνέντευξη του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ στο ΜΕGΑ

16 σχόλια:

  1. γυρω στα 17¨00 ο Κ.Χασαποπουλος φυγανε πολλοι απο εσας και ψήφισαν την χρυση αυγη. Η θεωρια των δυο ακρων!!!
    Ας του δωσουνε και αυτου κατι απο την ΕΕ μην τα λεει τσαμπα ο ανθρωπος

    Johngr1973

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Θα την πω την αμαρτια μου κι ας κατηγορηθω απ ολους.Δεν μου αρεσε καθολου και γενικα δεν βλεπω κατι το ιδιαιτερο.Μου θυμιζει αστο πολιτικο παρα γενικο γραμματεα επαναστατη.Τον συμπαθουν επισης οι περισσοτεροι δημοσιογραφοι.Αυτο δεν το λες και θετικο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Προβοκατορουλη. Οι ΚΚΕδες δεν ψαρωνουμε με τετοια γιατι ακριβως δεν ειμαστε αστικο κομμα. Μια χαρα ανεφερε ο γραμματεας ΤΙΣ ΨΗΦΙΣΜΕΝΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ πολυ καλα και κατανοητα.
      Και αυτα τα stalin is back αλλου.
      Το ΚΚΕ ειναι Κομμουνιστικο Κομμα.
      Εκτιμηση μου ειναι οτι εισαι εθνικιστης που προβοκαρει χρησιμοποιοντας ορολογια σοσιαλδημοκρατων, αλλων αστων δηλαδη, ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Εθνικιστη μου που νομιζεις ή κανεις οτι νομιζεις οτι πραγματικες αντιθεσεις ειναι οι φραστικες αντιπαραθεσεις στην tv (τοτε οι μεγαλυτεροι αντιπαλοι θα ηταν ΠΑΣΟΚ με ΝΔ με απιστευτα βρισιδια που ανταλλασαν για ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ... τελικά άλλα αποδείχτηκαν στην πράξη) ή αυταπατασαι ή εξαπατας γιατι οι πραγματικες αντιθεσεις φαινονται απο τις ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ του καθενος όχι απο το ποσο βριζεις οταν τις λες.

      Εαν το φαινεσθαι ειχε ουσιαστικη σημασια τοτε μονο απο την φωτογραφια του Σιαντου ή του Ζαχαριαδη στις εκλογες του '46 θα συμπεραινε κανεις οτι αυτοι ειναι τελειως "φλωροι" και ομως αυτοι οι ΚΟΣΤΟΥΜΑΡΙΣΜΕΝΟΙ ΓΡΑΒΑΤΩΜΕΝΟΙ ανθρωποι ειχαν παρει μια φορα ηδη τα οπλα και τα ΞΑΝΑΠΗΡΑΝ ΓΙΑ ΕΝΟΠΛΗ ΤΑΞΙΚΗ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ.

      Διαγραφή
    2. @STALIN IS BACK:
      Δηλαδή τι θα έπρεπε να κάνει για να θυμίζει κατ'εσέ "επαναστάτη";
      Να κυκλοφοράει με δίκοχο και φυσεκλικια;
      Σόρυ αλλά δεν τα θεωρώ σοβαρά αυτά...

      Οι θέσεις που εκφράζει είναι επαναστατικότατες (αν υποθέσουμε πως οι θέσεις του ΚΚΕ έιναι τέτοιες), και έχει και ευχέρεια λόγου. Δεν μπορούμε να ζητήσουμε κάτι άλλο, ούτε βέβαια να παραπονιόπαστε πως δεν είναι ...αντιπαθής!
      Τι άλλο θα ακούσουμε;

      Διαγραφή
  3. @STALIN IS BACK
    Παρότι διαφωνώ με όσα γράφεις, δεν έχω λόγο να σε κατηγορήσω ούτε να σε θεωρήσω αμαρτωλό. Μπορώ να απαντήσω νηφάλια.

    Ο λόγος οποιουδήποτε αστού πολιτικού δεν μπορεί να συγκριθεί με το λόγο των στελεχών του ΚΚΕ, ούτε στο ύφος ούτε στο περιεχόμενο. Ο αστός πολιτικός πρέπει να είναι μειλίχια πατερναλιστικός, να ενισχύει τις προκαταλήψεις και τις πλάνες του ακροατηρίου του, να κολακεύει την παθητικότητά του. Κανένας αστός πολιτικός και πολύ περισσότερο στη σημερινή συγκυρία, δε μπορεί να δηλώσει ότι τα αντιλαϊκά μέτρα θα συνεχιστούν με οποιαδήποτε μορφή αστικής διακυβέρνησης.

    Δεν πιστεύω ότι οι δημοσιογράφοι-τηλεαστέρες συμπαθούν οποιονδήποτε περισσότερο από τη τσέπη τους και την εικόνα τους, την οποία εικόνα υπερ-επιτυχημένων φιλοτεχνεί γι' αυτούς το σύστημα που υπηρετούν. Κάθε φορά που αντιμετωπίζουν στελέχη του ΚΚΕ, η στάση τους είναι από αμήχανη, όταν δυσκολεύονται να περάσουν τη γραμμή των εντολέων τους, έως απροκάλυπτα εχθρική, όταν "το κοντρόλ" κρίνει ότι η επιθετικότητα συμφέρει και δεν υπάρχει ιδιαίτερος λόγος να τηρηθούν τα δημοκρατικά προσχήματα. Στο παραπάνω βίντεο, η στάση των δημοσιογράφων είναι άλλοτε αμήχανη, άλλοτε επιδεικτικά περιφρονητική (π.χ. ψιλοκουβέντα στο 13:50, ακριβώς τη στιγμή που ο Κουτσούμπας αναπτύσσει την πρόταση του ΚΚΕ) και σταθερά διαστρεβλωτική με ύπουλο τρόπο. Τα λοιπά (γελάκια, ναζάκια, αστειάκια, αβρότητες) είναι κλασικά κόλπα που καλύπτουν την εχθρότητα των τηλεπαρουσιαστών και την αμηχανία τους πίσω από μια σκηνοθετημένη άνεση, ανεκτικότητα και μεγαλοθυμία. Τίποτα περισσότερο από το γνωστό, ξεφτισμένο και ξεφτιλισμένο "πλουραλισμό" ως καθεστωτικό θέαμα, δηλαδή έναν πλουραλισμό τραβεστί.

    Σε ότι αφορά το ΓΓ, νομίζω πως η αυτοπεποίθησή του ανεβαίνει σταθερά αλλά λειτουργεί πάντα με πλήρη επίγνωση του χώρου που βρίσκεται. Ξέρει ότι αυτή η τηλεόραση και ειδικά τέτοιες εκπομπές υπάρχουν για να καλλιεργούν εντυπώσεις και οι "οικοδεσπότες" ούτε μπορούν ούτε θέλουν να διασφαλίσουν τις ελάχιστες προϋποθέσεις του σοβαρού διαλόγου. Παρ' όλα αυτά, παλεύει να ακουστούν οι θέσεις του ΚΚΕ μέσα από ένα ναρκοπέδιο που αποθεώνει την ατάκα και ανάγει τη διαστρέβλωση σε επιστήμη. Ακριβώς επειδή η θέση δεν είναι ατάκα, κάνει μερικές φορές το λάθος - κατά τη γνώμη μου πάντα - να αναφέρεται σε πολλές πτυχές ενός θέματος με τρόπο που ο μέσος (αποχαυνωμένος) τηλεθεατής δυσκολεύεται να παρακολουθήσει. Θα βοηθούσε μήπως - και ποιους άραγε - να αποκαλέσει "παπαγαλάκι" τον κάθε Αναγνωστάκη; Ή να βουτήξει το Χασαπόπουλο απ' τη γραβάτα;

    Το μείζον ζήτημα δεν είναι τι θα πει ο Κουτσούμπας, πότε θα τον κόψει ο Αναγνωστάκης και πώς θα προβοκάρει ο Χασαπόπουλος. Σε τελική ανάλυση, το πρόβλημα είναι ο τηλεθεατής που φαντασιώνεται ότι μετέχει στην πολιτική αλλάζοντας κανάλια και επιθυμεί να εκπροσωπηθεί από κάποιον που "τα λέει τσεκουράτα". Αυτός ο τηλεθεατής, που μπορεί να έχει σε μεγάλη υπόληψη την επαναστατικότητα και την αριστεροσύνη του, είναι ο καλύτερος πελάτης κάθε δημαγωγού.

    gdmn1973

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Λες.Τον συμπαθουν οι δημοσιογραφοι.Εσυ εννοεις οτι ,καλει το μεγα και το καθε αστικο καναλι το γ.γ του ΚΚΕ κι οποιοδηποτε στελεχος,για ν ακουστει η φωνη του κομματος η για να το παρουσιασουν σαν συστημικο κομμα?Το επιχειρησε πολλες φορες ο Αναγνωστακης,αλλα αν ειδες το βιντεο,που αμφιβαλλω,ο γ.γ. δεν αφησε τιποτα να πεσει κατω.Μηπως κατα τη γνωμη σου,αν το πας εκει,δεν πρεπει το κομμα να εμφανιζεται πουθενα? Για την παρουσια τωρα,να κατσω ν απαρριθμισω τα κατα καιρους σχολια,επιθετα και χαρακτηρισμους ,για την Παππαρηγα?Οχι βεβαια.Τωρα αν δεν εισαι προβοκατορουλης οπως χαρακτηριζεσαι πιο πανω,πιθανοτερο ειναι το νεαρο της ηλικιας,οπως φανταζομαι. Πλεμπας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τα σχολια ολων σας πλην ενος ειναι σεβαστα αλλα εχω την αποψη μου.Ετσι τον βλεπω,αυτο μου βγαζει.Δεν εχω το δικαιωμα΄?Οσων αφορα τον βοθρο τον SOTO που μου επιτεθηκε χυδαια να απαντησει δημοσια οπως δημοσια με διαπομπευει στα εξης και μιας και αναφερεται στις ψηφισμενες αποφασει του συνεδριου.
    ΠΡΩΤΟΝ.Ποια αποφαση του συνεδριου απαγορευει την κριτικη σε οποιοδηποτε στελεχος και ειδικα μεσω διαδυκτιου?
    ΔΕΥΤΕΡΟΝ.Ποια αποφαση αποφαση ποινηκοποιει την κριτικη η' την διαφορετικη αποψη?
    ΤΡΙΤΟΝ.Ποια αποφαση υποχρεωνει τους παντες να τους αρεσει το οποιοδηποτε στελεχος ακομα και ο ΓΓ?
    ΤΕΤΑΡΤΟΝ.Ποια η διαφορα σου με τους αστους που λενε οτι σε οποιον δεν αρεσει η αστικη δημοκρατια και η ΕΕ ειναι εχθρος της πατριδας?
    .ΠΕΜΠΤΟΝ.Αφου εγω ειμαι προβοκατορας μηπως εισαι φασισταριο και δεν το ξερεις?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @STALIN IS BACK:
      Πρώτον:
      Δεν έκανες κριτική. Αυτό με την έννοια πως δεν είπες πως ο ΓΓ έκανε αυτό ή εκείνο το λάθος, για τον Α ή τον Β λόγο. Πέταξες δύο ατάκες, τις οποίες ούτε στην συνέχεια τεκμηρίωσες.
      Δεύτερον:
      Ούτε η φρασεολογία που χρησιμοποιείς στο δεύτερο σχόλιο σου παραπέμπει σε κριτική, αλλά ολόφάνερα σε σπέκουλα. Τι σημαίνει η λέξη "ποινικοποιεί" που χρησιμοποιείς, και για ποιόν ακριβώς λόγο την επίλεξες; Σου επέβαλε κάποιος κάποια "ποινή" για κάτι;
      Τρίτον:
      Το ΚΚΕ είναι ένα κόμμα "νέου τύπου" που διέπεται από την αρχή του δημοκρατικού συγκεντρωτισμού. Αυτό σημαίνει πως το κάθε μέλος του, από το δόκιμο μέλος έως τον ΓΓ, δημόσια δεν εκφράζει τις προσωπικές του, αλλά τις συλλογικές απόψεις του κόμματος. Αυτονόητα δεν είναι δυματόν να διαφωνείς με τις απόψεις ενός στελέχους, χωρίς να διαφωνείς με τις απόψεις του κόμματος.
      Τέταρο και Πέμπτο:
      Ουδέν σχόλιον, δεν στέκουν αυτά που συγκρίνεις.
      Υ.Γ.
      Αν κάνεις τον κόπο να τεκμηριώσεις την άποψη σου (πράγμα που μέχρι στιγμής αρνείσαι), να το κουβεντιάσουμε ευχαρίστως.

      Διαγραφή
  6. Προς τον STALIN IS BACK
    Δυστυχώς ή ευτυχώς, δεν έχεις δικαίωμα - ουσιαστικά, γιατί τυπικά έχεις - να εκφράζεις δημόσια τη διαφωνία σου για τις επιλογές του κόμματος. Αν συμφωνείς έχει καλώς. Αν πάλι όχι, υπάρχουν κι αλλού πορτοκαλιές που βγάζουν πορτοκάλια.
    Ο καθένας ας διαβάσει το μήνυμα όπως μπορεί. Ας βγάλει τα συμπεράσματά του, παρακαλείται όμως να μη χυδαιολογήσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @αντιρρησίας:
      Δεν χρειάζεται να χυδαιολογήσει κανείς.
      Αρκεί μία ματιά στο καταστατικό του ΚΚΕ ή γενικότερα στις αρχές που διέπουν τον δημοκρατικό συγκεντρωτισμό και τα κόμματα "νέου τύπου", για να δει ο οποιοσδήποτε πως αυτό που λες είναι πέρα για πέρα λάθος.
      Αυτό γιατί τα μέλη του κόμματος τουλάχιστον, ΔΕΝ έχουν (εκτός από τις περιόδους των δημόσιων προσυνεδριακών διαλόγων) το δικαίωμα να εκφράζουν δημόσια τις διαφωνίες τους όπως λες, αλλά την υποχρέωση να υπερασπίζονται δημόσια τις συλλογικές αποφάσεις του κόμματος. Οι όποιες ενστάσεις κατατίθονται εντός των κομματικών οργάνων και κουβεντιάζονται εκεί.
      Αυτά ισχύουν και τυπικά και ουσιαστικά.

      Διαγραφή
  7. Όταν λέω τυπικά, εννοώ ότι ακόμη και την περίοδο των προσυνεδριακών διαλόγων που επιτρέπονται - υποτίθεται - οι δημόσιες διαφωνίες, αν αυτές εκφραστούν, τότε μαύρο φίδι που τον έφαγε το σύντροφο. Σιγά-σιγά, ανεπαισθήτως, θα βγει από το κάδρο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @αντιρρησίας:
      Πληροφοριακά, φίδια μαύρα ή άλλου χρώματος δεν κυκλοφορούν στα γραφεία του ΚΚΕ για να φάνε κάποιον. Αμα θες να βρεις τέτοια θα ψάξεις αλλού...
      -Και ποιό είναι το "κάδρο"; Και τι σημαίνει "θα βγει από αυτό";
      Και γιατί "σιγά-σιγά και ανεπαισθήτως";
      Μου δημιούργησες πολλές απορίες, φαντάζομαι όμως πως θα μου τις λύσεις, για να μαθαίνω και εγώ ο άσχετος από τα του ΚΚΕ...

      Διαγραφή
  8. Όποιος δεν καταλαβαίνει τι θέλω να πω, ή χαζός είναι ή κουτοπόνηρος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @αντιρρησίας:
      Εγώ πάλι λέω πως ο κουτοπόνηρος είσαι εσύ, που άφησες υπαινιγμούς τους οποίους δεν μπορείς να υποστηρίξεις στο ελάχιστο, και τώρα προσπαθείς μία έξοδο, που καθόλου "ηρωική", όσο και να ήθελες, δεν είναι...

      Διαγραφή
  9. Έχεις δίκιο. Οι υπαινιγμοί που άφησα δεν ανταποκρίνονται καθόλου στην πραγματικότητα, κανείς δεν τους έχει ακούσει, κανείς δεν τους έχει υποστεί.Όλα όπως πρέπει, Δεν υπάρχει τίποτα σάπιο στο βασίλειο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @αντιρρησίας:
      Κατά συνέπεια δεν χρειάζεται να κάνεις υπαινιγμούς, ούτε να χρησιμοποιείς άτοπες λέξεις όπως "βασίλειο" προς παραγωγή συναισθηματικών εντυπώσεων.
      Αν περιγράφεις μία πραγματικότητα, τίποτε δεν σε εμποδίζει να την κατονομάσεις, εκτός εάν...

      Διαγραφή

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.