23 Οκτωβρίου 2013

Εμ, έτσι είναι

"Η Ελλάδα είναι η χώρα της Ευρωπαϊκής Ενωσης με το μεγαλύτερο ποσοστό ανεργίας και παράνομης μετανάστευσης (...) Στην Ελλάδα υπάρχουν τόσοι άνεργοι όσοι και παράνομοι μετανάστες και αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο (...) Είμαστε μια χώρα που υποδέχεται περισσότερο από ένα εκατομμύριο αν μαστίζεται από την ανεργία; Πάνω από το 60% αυτών είναι νέοι. Πρέπει να αντισταθούμε σεθρώπους, κυρίως παράνομους μετανάστες. Μόνο το 10% αυτών έρχονται από εμπόλεμες ζώνες ή ζητούν με τις κανονικές διαδικασίες άσυλο. Τι κάνει κανείς με το υπόλοιπο 90% σε μια χώρα που αυτό. Να βρούμε μία λύση. Και δεν θέλω η λύση αυτή να είναι μόνο της Ελλάδας ή της Μάλτας ή της Ιταλίας, αλλά μία ευρωπαϊκή λύση." [Ακριβή αποσπάσματα από τις δηλώσεις που έκανε ο πρωθύ κατά τις χτεσινές συναντήσεις του με τους ομολόγους του της Μάλτας και της Ιταλίας.]

Βρε, καλώς τονε! Άντε, ρε συ Αντώνη, άντε και είχαμε κάμποσες μέρες ν' ακούσουμε χοντροπαπαριά από τα χειλάκια σου! Άξιζε η αναμονή, πάντως, γιατί τούτη την φορά η παπαριά σου πήρε διεθνείς διαστάσεις. Ευτυχώς, είσαι σε φόρμα βλέπω. Άντε μπράβο, γιατί κόντεψε να σου κλέψει την πρωτιά στις παπαριές ο Γιωρίκας, με κείνο το αμίμητο που είπε στον Ομπάμα για δημοψήφισμα.

Δηλαδή...ήμαρτον! Μα πόση διαστροφή κρύβει το μυαλό που έχεις στην καρκάλα σου, ώστε μπόρεσες να συνταιριάξεις τον αριθμό των ανέργων με τον αριθμό των μεταναστών; Διάολε, νομπελίστες και νομπελίστες οικονομολόγοι δεν είχαν καταφέρει να κάνουν τον πολύπλοκο συνδυασμό που έκανες εσύ! Αλλά το παν δεν είναι να πεις μια παπαριά, έτσι; Αυτό το κάνουν κι άλλοι (δες τα πρακτικά τής βουλής, για παράδειγμα). Το παν είναι να την λες με φυσικότητα. Το πραγματικό ταλέντο βρίσκεται στην ικανότητα να αμολάς την μεγαλύτερη μαλακία με την μεγαλύτερη άνεση. Η φυσικότητα και η άνεση πείθουν τους συνομιλητές σου ότι το κατέχεις το θέμα.

Επί τέλους, χάρη σε σένα άνοιξαν και τα δικά μας μάτια και είδαμε το πρόβλημα: Στην Ελλάδα υπάρχουν τόσοι άνεργοι όσοι και παράνομοι μετανάστες. Αυτό είναι! Τόσο απλό! Σαν να λες ότι ένα πολύγωνο έχει τόσες πλευρές όσες και γωνίες ή ότι κάθε χρόνος έχει τόσες μέρες όσες και νύχτες. Κι όπως είπες: αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο. Συμφωνούμε. Κι αφού δεν μπορούμε (ή, μάλλον, δεν θέλουμε) να μειώσουμε τους άνεργους, πρέπει να μειώσουμε τους μετανάστες, έτσι; Ένα κι ένα κάνουν δύο.

Μόνο που με μπερδέυεις, ρε συ Αντώνη. Ωραία τα λες αλλά... ρε γαμώτο, κάτι τέτοιο δεν έλεγε και ο Μιχαλολιάκος που τον μπουζούριασες; Ότι για την ανεργία στον τόπο μας φταίνε οι μετανάστες, άρα πρέπει να τους γανώσουμε το κέρατο; Γι' αυτό έχεις βαλθεί να καθαρίσεις τους χρυσαυγήτες; Για να έχεις την αποκλειστικότητα επί του θέματος;
Και άιντε και ξεμπερδέψαμε με τους μετανάστες, ρε Αντώνη. Θες τους στείλαμε πακέττο στα σπίτια τους (που δεν έχουνε), θες τους μαντρώσαμε σε Αμυγδαλέζες και λοιπά Γκουντάναμα, θες τους ξεβγάλαμε σε σύγχρονα κρεματόρια (όπως θα προτιμούσε ο Κασιδιάρης), θες έτσι, θες αλλοιώς, πες πως ξεμπερδέψαμε. Λες να πέσει η ανεργία μ' αυτόν τον τρόπο; Ή λες πως θα νοιώσουν καλύτερα οι άνεργοι;

Πάμε παρακάτω. Στα καραβάκια των εφοπλιστάδων (που τους έχεις στα όπα-όπα, μη το ξεχνάμε) δουλεύουν μεν αλλοδαποί αλλά όχι από τους μετανάστες που βρίσκονται εδώ. Νά 'ναι καλά τα διάφορα δουλεμπορικά γραφεία, οι νιγηριανοί και οι μπαγκλαντέζοι ναύτες έρχονται συστημμένοι από τον τόπο τους. Όμως, βάσει του σχετικού ευρωδικαίου, τόπος εργασίας κάθε εργαζόμενου θεωρείται η έδρα τής επιχείρησης όπου δουλεύει. Άρα, αυτοί οι ναύτες είναι -θεωρητικά- οικονομικοί μετανάστες. Τί θα κάνεις με δαύτους; Θα τους μπαγλαρώσεις κι αυτούς ή θα διατάξεις τους εφοπλιστάδες να τους διώξουν; Πάω στοίχημα ότι ούτε καν θα ασχοληθείς.

Προχωράμε. Από τα λεγόμενά σου συνάγεται το συμπέρασμα ότι δουλειές υπάρχουν (όπως κάποτε υπήρχαν και λεφτά) αλλά προλαβαίνουν και τις παίρνουν οι μετανάστες κι έτσι ξεμένουν τα δικά μας παιδιά στην ανεργία. Ωραία. Ρε συ, πας καλά; Μπιμπίκια έχει το μυαλό σου; Τί σχέση έχουν οι μετανάστες με τα εργοστάσια που κλείνουν το ένα μετά το άλλο; Τί σχέση έχουν οι μετανάστες με την "κινητικότητα" και την "διαθεσιμότητα", που βγάλανε δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους στην ανεργία; Τί σχέση έχουν οι μετανάστες με τους νέους επιστήμονες που ψάχνουν σε ποια χώρα να πάνε για να βρουν δουλειά, ως μετανάστες κι αυτοί;

Έλα τώρα, πες την αλήθεια, ρε συ Αντώνη. Όχι μόνο χέστηκες για τους ανέργους αλλά, κατά βάθος, η υψηλή ανεργία βολεύει την υλοποίηση του σχεδίου σου για περαιτέρω συμπίεση μισθών και ημερομισθίων. Όσο περισσότεροι άνεργοι υπάρχουν, τόσο γρηγορώτερα θα μειωθεί η αμοιβή τής εργασίας. Έτσι δεν είναι; Εμ, έτσι είναι. Μια αράδα κολυβογράμματα τα μάθαμε κι εμείς και μπορούμε να καταλάβουμε (κι ας μη πήγαμε στο Γέηλ και στο Ταφτ). Άλλωστε, το είπε καθαρά και ξάστερα εκείνο το μπασταρδέλι που του δώσανε και νόμπελ οικονομίας (μη χέσω!), ο εκ Σικάγου ορμώμενος φρηντμανοτραφής Λαρς Πήτερ Χάνσεν: χώρες σαν την Ελλάδα χρειάζεται να έχουν υψηλά επίπεδα ανεργίας, προκειμένου να πέσουν γρήγορα οι μισθοί και να συμπιεστεί το μοναδιαίο κόστος εργασίας, ώστε να ανακτήσουν την ανταγωνιστικότητά τους έναντι της Γερμανίας.

Έτσι δεν είναι, Αντώνη; Εμ, έτσι είναι. Οπότε κόψε τις παπαριές και μη γίνεσαι Μιχαλολιάκος γιατί εκτίθεσαι περισσότερο.
Πηγή: cogito ergo sum

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.