23 Οκτωβρίου 2013

Ψηφίστηκε η τροπολογία αναστολής χρηματοδότησης -βασίζεται στο γνωστό «τρομονόμο»- από ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ, τον ΣΥΡΙΖΑ και τους Λαφαζάνηδές του – Διαβάστε τη φοβερή δήλωση του... Παναγιώτατου.

Η αριστερή πλατφόρμα 
Ψηφίστηκε η τροπολογία αναστολής χρηματοδότησης πολιτικών κομμάτων

ΒΑΣΙΖΕΤΑΙ ΣΤΟ ΓΝΩΣΤΟ "ΤΡΟΜΟΝΟΜΟ"


Με την πραγματοποίηση ονομαστικής ψηφοφορίας που ολοκληρώθηκε λίγο μετά τα μεσάνυχτα ψηφίστηκε από την Ολομέλεια της Βουλής η κυβερνητική τροπολογία για την αναστολή της κρατικής χρηματοδότησης σε κόμματα των οποίων ένας αριθμός στελεχών κατηγορείται για τις κακουργηματικές πράξεις της ένταξης σε «εγκληματική οργάνωση» και για «τρομοκρατικές πράξεις», με βάση τις προβλέψεις που υπάρχουν στο γνωστό «τρομονόμο».
Σε σύνολο 269 ψηφισάντων βουλευτών, 235 ψήφισαν "ναι" και 34 ψήφισαν «παρών».
Υπέρ της τροπολογίας ψήφισαν ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ, ενώ «παρών» ψήφισαν οι Ανεξάρτητοι Ελληνες.
Να σημειωθεί ότι υπέρ της τροπολογίας που ενσωματώνει τον επικίνδυνο για το λαϊκό κίνημα "τρομονόμο", ψήφισαν και εκείνοι οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που είχαν δηλώσει τις προηγούμενες μέρες ότι διαφωνούσαν και πως σε περίπτωση ονομαστικής ψηφοφορίας θα ψήφιζαν «παρών».

Όπως είχε ήδη κάνει γνωστό, το ΚΚΕ ψήφισε «παρών», αναδεικνύοντας το ζήτημα ότι
  • η τροπολογία δεν κάνει συγκεκριμένη αναφορά στη δράση της Χρυσής Αυγής, ούτε καν στην εισηγητική έκθεση,γεγονός που μπορεί να δημιουργήσει επικίνδυνες γενικεύσεις.
  • Επίσης ενσωματώνει το άρθρο 187Α του ποινικού κώδικα, γνωστού και ως "τρομονόμου", που μπορεί να χρησιμοποιηθεί ενάντια στις κινητοποιήσεις. Για παράδειγμα μπορεί να χαρακτηριστεί «τρομοκρατική ενέργεια» ακόμα και η συμβολική κατάληψη ενός δημόσιου κτιρίου.
Αιτιολογώντας αυτήν τη θέση η πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ Αλ. Παπαρήγα 
  • Τόνισε σε παρέμβασή της στη Βουλή την περασμένη Πέμπτη (δείτε εδώ το βίντεο) ότι το ΚΚΕ λέει καθαρά ότι η εγκληματική δράση της ναζιστικής Χρυσής Αυγής πρέπει να διωχθεί, να διακοπεί η κρατική χρηματοδότησή της και να καταδικαστεί πάνω από όλα από τον ίδιο το λαό, αλλά ότι παράλληλα «δε θέλουμε σε καμία περίπτωση να σας βοηθήσουμε να ενισχύσετε το νομικό σας οπλοστάσιο, το οποίο είναι ήδη ενισχυμένο με τον "τρομονόμο". Το νομικό σας οπλοστάσιο βάσει του οποίου και αδυνατίζει ο αγώνας κατά της Χρυσής Αυγής, κατά του εθνικοσοσιαλισμού, του φασισμού κτλ. και είναι υπαρκτός ο κίνδυνος η ίδια αυτή η τροπολογία, που θα γίνει νόμος, να χρησιμοποιηθεί εναντίον του εργατικού - λαϊκού κινήματος»
  • Ξεκαθάρισε δε ότι οι όποιες κυβερνητικές διαβεβαιώσεις δεν καθησυχάζουν και
  • κατήγγειλε πως στόχος είναι να εξισωθεί η κρατική καταστολή, η βία, το καθεστώς της εκμετάλλευσης, αλλά ακόμη και η ναζιστική αντίληψη και πρακτική, με την ταξική πάλη, με τη γενική πολιτική απεργία, με τις καταλήψεις με τη λαϊκή εξέγερση ή με την κοινωνική επανάσταση
  • και προειδοποίησε: «Μην νομίζετε ότι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτούς τους νόμους εναντίον μας».

902


***




Μόνος εναντίον ενός, ο μεγάλος!
Κατακεραυνώνει και ψηφίζει.

Η κίνηση του ΠΑΣΟΚ να ζητήσει ονομαστική ψηφοφορία επί μιας τροπολογίας για την αναστολή χρηματοδότησης κομμάτων, την οποίαν προτείνει και υπερψηφίζει είναι πρωτοφανής.

Εξέφρασα στα όργανα του Κόμματος, μαζί με άλλους συντρόφους και συντρόφισσες, την ριζική μου διαφωνία στην συμπερίληψη της“τρομορύθμισης” του άρθρου 187Α στην τροπολογία για την αναστολή της κρατικής χρηματοδότησης Κομμάτων.

Ψήφισα αυτή την τροπολογία κατά την ονομαστική ψηφοφορία στη Βουλή, παρά τη ριζική μου διαφωνία με αυτήν, μόνο και μόνο για να μη δώσω την ευκαιρία στο ΠΑΣΟΚ και το Μνημονιακό μπλόκ, ιδιαίτερα σε τούτη την κρίσιμη φάση, να αξιοποιήσει την διαφωνία μου για να παίξει βρώμικα παιχνίδια σε βάρος του ΣΥΡΙΖΑ, τα οποία δεν έχουν την παραμικρή σχέση με τις δικές μου προθέσεις και πολύ περισσότερο με τη δική μου αντίθεση στο απαράδεκτο άρθρο 187A και γενικότερα στον αντισυνταγματικό “τρομονόμο”.



(Αμήν! Πες τα Χρυσόστομε!)


Μποτιλια στον Ανεμο

1 σχόλιο:

  1. Απο δω και περα το ξυλο που θα τρωνε διαδηλωτες, απεργοι, οι φυλακες που θα πεφτουν στα κεφαλια οσων αγωνιζονται εναντια στους πολεμους που κανουν ΕΕ και ΝΑΤΟ ματοκυλωντας τους λαους, θα εχουν αριστεροκεντροδεξια βουλα.
    Επιτελους η "αριστερα"-κυβερνωσα πρωην και ευελπιστουσα να κυβερνησει-εκσυγχρονιστηκε.Τωρα πια τα ΜΑΤ θα μας δερνουν με τη συμφωνη γνωμη του Βαγγελη, του Αντωνη, του Φωτη και του Αλεξη, τωρα πια ο "αγωνας δικαιωνεται".



    Ταξικος

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.