30 Οκτωβρίου 2013

«Ενωτικές Λαϊκές Επιτροπές»!!! Νέα «κόλπα» του ΣΥΡΙΖΑ

 
Από τον 902.gr
Του Τάκη Βαρελά* 
 
Μια παροιμία λέει: Να κλέψεις ξέρεις; Ναι!
Να κρυφτείς, ξέρεις; Όχι!
Ε! Τότε, μην κλέβεις! 

Εκεί στον ΣΥΡΙΖΑ, λοιπόν, φαίνεται ότι ή τους είναι άγνωστη αυτή η ελληνική παροιμία ή έχει γίνει πλέον καθεστώς η κλοπή θέσεων και προτάσεων του ΚΚΕ, όπως επίσης και ονομάτων. Αυτή τη φορά την τιμητική τους έχουν οι Λαϊκές Επιτροπές. 

Δεν έχουν το θεό τους, τολμούν να χρησιμοποιούν ακριβώς ακόμη και τον ίδιο τίτλο.

Θαυμάστε τον Π. Λαφαζάνη στην πρώτη πράξη στην «Αυγή» το Σάββατο 26 Οκτώβρη 2013: «Προοδευτική ανατροπή δεν πρόκειται να υπάρξει χωρίς ισχυρό κόμμα δραστήριων μελών, με παρουσία στους χώρους και τους αγώνες. Όπως προοδευτική ανατροπή δεν μπορεί να υπάρξει χωρίς ένα τέτοιο ισχυρό ριζοσπαστικό κόμμα να συμβάλλει αποφασιστικά στην πολιτική οργάνωση και κινητοποίηση ευρύτερα του λαού». Και συνεχίζοντας: «Αυτόν τον ρόλο καλούνται να παίξουν οι ενωτικές ΛΑΪΚΕΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ παντού, στους χώρους δουλειάς και στις συνοικίες. Λαϊκές επιτροπές αγώνα για τα λαϊκά προβλήματα και την προοδευτική αλλαγή».

Αν ο τίτλος «ενωτικές ΛΑΪΚΕΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ», που χρησιμοποιεί ο Π. Λαφαζάνης, δεν παραπέμπει αυτόματα σε σύγχυση με τις Λαϊκές Επιτροπές, που χρόνια δραστηριοποιούνται σχεδόν σε όλη τη χώρα, όπου συμμετέχουν αγωνιστές που υπερασπίζονται τα καθημερινά προβλήματα, τότε τι είναι;


Αν δεν είναι επαίσχυντη πράξη εμβολισμού στη δράση των Λαϊκών Επιτροπών, που στηρίζουν και συμμετέχουν και μέλη του ΚΚΕ, αλλά και πέρα από αυτό άλλοι που συμφωνούν με το πολιτικό πλαίσιό τους, τότε τι είναι;

Μας θυμίζει το ΠΑΣΟΚ που έκλεβε τα συνθήματα, για να παραπλανήσει το λαό, αποστεώνοντάς τα από κάθε ριζοσπαστικό περιεχόμενο.

Αν οι «ενωτικές ΛΑΪΚΕΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ» του ΣΥΡΙΖΑ δεν έχουν αντικειμενικό σκοπό να σπείρουν τη σύγχυση και τον αποπροσανατολισμό στη συγκρότηση ενός πραγματικού λαϊκού κινήματος για την υπεράσπιση των καθημερινών αναγκών του λαού, αλλά και στη δράση για τη διαμόρφωση ενός οργανωμένου λαϊκού κινήματος με αντικαπιταλιστική - αντιμονοπωλιακή κατεύθυνση, τότε τι είναι; Παλιά τους τέχνη κόσκινο η εξαπάτηση. Κρατάει χρόνια αυτή η κολόνια με τους οπορτουνιστές.

Σημειώστε για την ιστορία μερικά ονόματα, τίτλους οπορτουνιστικών κομμάτων από το 1974 που συντηρούν τη σύγχυση πέρα από τη δράση τους: ΚΚΕ εσ, ΚΚΕ - ΑΝΑΝΕΩΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ, ΕΑΡ, ΣΥΝ, ΔΗΜΑΡ, ΣΥΡΙΖΑ, σήμερα.

Μετάλλαξη στη μετάλλαξη, κατέληξαν σήμερα να γίνουν ο ένας εκ των μελλοντικών πυλώνων του αστικού συστήματος.

Έτσι λοιπόν άρχισαν κλόπυright.Αυτήν τη φορά μπήκαν στο στόχαστρο οι Λαϊκές Επιτροπές.

Όταν σήμερα χρησιμοποιούν το πρόθεμα «ενωτικές» στον τίτλο ΛΑΪΚΕΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ, τι συμπεράσματα βγάζουμε; Ότι υπάρχουν και άλλες, μη ενωτικές, υπονοώντας σαφέστατα αυτές όπου συμμετέχουν φίλοι και μέλη του ΚΚΕ, ταξικά συνδικάτα, δυνάμεις του ΠΑΜΕ, της φτωχής αγροτιάς, χιλιάδες απλοί εργαζόμενοι, μικροεπαγγελματίες που αντιπαλεύουν όλα τα αντιλαϊκά μέτρα των κυβερνήσεων και της ΕΕ.

Συνεχίζοντας στην «Αυγή», σημειώνει ο Π. Λαφαζάνης στην ίδια συνέντευξη: 

«Έχουμε καθυστερήσει αφάνταστα σε αυτήν την κατεύθυνση και πρέπει να κινηθούμε να συμβάλουμε ταχύτατα στη συγκρότηση τέτοιων αυτόνομων λαϊκών επιτροπών με φαντασία και πρωτοτυπία, χωρίς καπελώματα, προκατασκευασμένες συνταγές και στεγνές ομοιομορφίες». (Υπογράμμιση δική μου)

Δίνει το στίγμα ο Π. Λαφαζάνης, υπονοώντας βέβαια τη δράση των Λαϊκών Επιτροπών που στηρίζει το ΚΚΕ, χαρακτηρίζοντάς τες ως «καπελώματα του ΚΚΕ», καρμπόν αποφάσεις κλπ.

Ενώ του ΣΥΡΙΖΑ οι ενωτικές ΛΑΪΚΕΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ θα έχουν «φαντασία και πρωτοτυπία». Καμιά πρωτοτυπία και καμία φαντασία δεν θα έχουν.

Η δημιουργία τους και μάλιστα με αυτόν τον κλεψίτυπο τίτλο έρχεται από το παρελθόν και εξυπηρετεί τις στενές ψηφοθηρικές ανάγκες του ΣΥΡΙΖΑ, πλαγιοκοπώντας παράλληλα την καθημερινή δράση των Λαϊκών Επιτροπών που στηρίζουν και συμμετέχουν τα ταξικά συνδικάτα, απλοί αγωνιστές του μεροκάματου, άνεργοι, νέοι, γυναίκες, αυτοαπασχολούμενοι επαγγελματίες, αγρότες, συνταξιούχοι και φοιτητές.

Θέλουν να σπείρουν τη σύγχυση στο λαϊκό κίνημα, θέλουν να συντηρούν την πρότασή τους για ενότητα της αριστεράς, εκβιάζοντας το ΚΚΕ. Γνωρίζουν στον ΣΥΡΙΖΑ ότι οι Λαϊκές Επιτροπές οργανώνουν την πάλη, την αλληλεγγύη με γραμμή πλεύσης ενάντια στην ΕΕ, τα μονοπώλια και την εξουσία τους. Αυτό δεν τους αρέσει. Θέλουν εξανθρωπισμό της ΕΕ και του καπιταλισμού.

Γνωρίζουν επίσης στον ΣΥΡΙΖΑ ότι οι Λαϊκές Επιτροπές, με την αλλαγή του συσχετισμού των πολιτικών δυνάμεων σε όφελος των ταξικών συμφερόντων της εργατικής τάξης, μπορεί να παίξουν σημαντικό ρόλο για την ανατροπή και από αυτή την άποψη θέλουν να προλάβουν να ανακόψουν και σαμποτάρουν τέτοιου τύπου εξελίξεις.

Από την άλλη, οι «ενωτικές Λαϊκές» τους Επιτροπές του ΣΥΡΙΖΑ ίσως και στοχεύουν να γίνουν ψηφοθηρικός προθάλαμος μιας και ο ΣΥΡΙΖΑ φλερτάρει να γίνει κυβέρνηση, τάζοντας μια θέση …στα σύννεφα. Θέλουν κίνημα χειροκροτητή των κυβερνήσεων.

Βέβαια, δεν μας ξενίζει η χρήση του όρου Λαϊκές Επιτροπές, αλλά και του περιεχομένου που θέλουν να τους δώσουν, «περί αυτονομίας και φαντασίας».

Στη δεύτερη δεκαετία του περασμένου αιώνα, το ρόλο των σοσιαλδημοκρατών σε αυτές η εργατική τάξη τον γνώρισε και μάλιστα σκληρά.

Όπου οι Λαϊκές επιτροπές των Γερμανών επαναστατών εγκλωβίστηκαν στις αυταπάτες των σοσιαλδημοκρατών και πείστηκαν από το SPD ότι η αστική τάξη της Γερμανίας είναι απαραίτητη για την εργασία και για την πατρίδα, τα εργατικά συμβούλια υπεράσπισαν τα μονοπώλια των Κρουπ και των Μάνεσμαν κλπ. και εγκατέλειψαν την επανάσταση.

Όποιες Λαϊκές Επιτροπές υπεράσπισαν την εξέγερση και την επανάσταση για την ανατροπή του καπιταλιστικού συστήματος, με εντολή του σοσιαλδημοκράτη πρώτου προέδρου της Α’ Δημοκρατίας της Βαϊμάρης, Φρίντριχ Έμπερτ, ο στρατός κατέπνιξε την εξέγερση.

Στο 1.000.000 έφτασαν μόνο στο Βερολίνο οι νεκροί επαναστάτες εργάτες. Δεν δίστασαν να συλλάβουν και να δολοφονήσουν τους ιδρυτές του Γερμανικού Κομμουνιστικού Κόμματος, την Ρόζα Λούξεμπουργκ και τον Καρλ Λίμπκνεχτ, ηγετικά στελέχη τότε της επανάστασης. Η σοσιαλδημοκρατία έχει ισχυρούς δεσμούς με την πλουτοκρατία. Η διεθνής εμπειρία την έχει κατατάξει στους βασικούς πυλώνες του αστικού συστήματος.

Από τις θέσεις, την πρακτική του ΣΥΡΙΖΑ σήμερα διαισθανόμαστε την έκβαση, τη στάση και την πρακτική του ΣΥΡΙΖΑ στις κρίσιμες για το λαό στιγμές.

Κατά τα άλλα δεν ξεχνά να «εκβιάζει» και να κουνά και το δάχτυλο ο ΣΥΡΙΖΑ γενικώς στην αριστερά, αλλά στην ουσία να απευθύνεται προς το ΚΚΕ, τονίζοντας με συνέντευξη του Π. Λαφαζάνη στην «Ελλάδα» (25/10) ότι:

«…όλες οι δυνάμεις της Αριστεράς θα "υποχρεωθούν" να στηρίξουν τη νέα προσπάθεια. Αν δεν το κάνουν, το πολιτικό τίμημα που θα πληρώσουν θα είναι πολύ σκληρό».

Υπόχρεοι, κ. Λαφαζάνη, είμαστε μόνο στην εργατική τάξη και το λαό. Το πολιτικό μας τίμημα το έχουμε πληρώσει με αίμα για λογαριασμό της εργατικής τάξης.

Δεν το βάλαμε στο ζύγι, από εδώ εμείς και από εκεί ο λαός. Το ΚΚΕ δε βαράει κάρτα στα σαλόνια της showbiz της ελληνικής και διεθνούς μπουρζουαζίας. Δεν μας θαμπώνει ο κυβερνητικός αστικός θώκος.

Τώρα, αν ο ΣΥΡΙΖΑ έχει αναλάβει κάποιες υποχρεώσεις απέναντι στο αστικό σύστημα θα φανεί… Σάββατο κοντή γιορτή έφτασε και η Κυριακή, λέει μια παροιμία και τότε οι του ΣΥΡΙΖΑ και οι συν αυτώ …«το πολιτικό τίμημα που θα πληρώσουν θα είναι πολύ σκληρό».

*Ο Τάκης Βαρελάς είναι ζωγράφος 

2 σχόλια:

  1. Αν δεν υπήρχε το ρημάδι το πρωτοδικείο, αυτοί μέχρι τον τιτλο τους θα άλλαζαν...
    Οι μισοί θα λέγονταν ΠΑΣΟΚ, οι άλλοι μισοί ΚΚΕ, και θα κατέβαιναν στις εκλογές σαν "λαϊκό μέτωπο".
    Σιγά μην έχουν τσίπα οι ξετσίπωτοι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κατάπτυστοι πολιτικοί απατώνες είναι. Οπορτουνιστές γάρ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.