28 Οκτωβρίου 2013

Αναίτιες συλλήψεις μελών του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στην Κόρινθο


Αναίτια και προκλητική σύλληψη μελών του ΚΚΕ και της ΚΝΕ έγινε το βράδυ της Κυριακής στην Κόρινθο με πρόσχημα τη «ρύπανση του περιβάλλοντος» επειδή προπαγάνδιζαν με φυλλάδια τις θέσεις του Κόμματος για το ηρωικό «ΟΧΙ» του ελληνικού λαού.

Οι συλληφθέντες κρατήθηκαν στην Αστυνομική Διεύθυνση Κορίνθου, η οποία ήθελε να τους περάσει αυτόφωρο (!) αλλά μετά τη δυναμική παρέμβαση του Κόμματος και την κινητοποίηση που έγινε, υπαναχώρησε και προέβη σε μήνυση με τακτική δικάσιμο.

Σε ανακοίνωσή της η Τομεακή Επιτροπή Κορινθίας του ΚΚΕ επισημαίνει:

«Αυτό το περιστατικό έρχεται να προστεθεί στα δεκάδες αντίστοιχα περιστατικά αναίτιων συλλήψεων στελεχών του Κόμματος και της ΚΝΕ σε όλη την Ελλάδα αλλά και στην πρόσφατη προσαγωγή (2 Οκτώβρη) και αναίτια κράτηση για πάνω από δύο ώρες,  δύο στελεχών της ΚΝΕ στην Αστυνομική Διεύθυνση της Κορίνθου. Είναι η εφαρμογή του δόγματος  "νόμος και τάξη" που βλέπουμε το τελευταίο διάστημα να εφαρμόζεται στο πετσί των εργαζόμενων και των λαϊκών στρωμάτων που αγωνίζονται για το δίκιο τους.


Είναι φανερό ότι αυτές οι κινήσεις έχουν στόχο να ανακόψουν τη δράση του Κόμματος και της ΚΝΕ. Η κατηγορία για "ρύπανση του περιβάλλοντος" είναι προσχηματική ιδιαίτερα αν σκεφτεί κανείς ποιος ρυπαίνει το περιβάλλον της περιοχής μας. Αντί να κυνηγήσουν τους εργοστασιάρχες που ανενόχλητοι μολύνουν το περιβάλλον, η Ελληνική Αστυνομία ασχολήθηκε με τα φυλλάδια του ΚΚΕ και της ΚΝΕ που αποκαλύπτουν την αλήθεια για την 28η Οκτωβρίου.

Τους το λέμε ξεκάθαρα! Αυτές οι τακτικές δεν πρόκειται να φοβίσουν! Συνεχίζουμε πιο δυνατοί! Καλούμε τον λαό της Κορινθίας να καταδικάσει τα φαινόμενα αστυνομικής βίας και καταστολής και να μπει στον αγώνα μαζί με του Κομμουνιστές». 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.