16 Οκτωβρίου 2013

Φρίκη πίσω από τη βιτρίνα…

Πίσω από τη βιτρίνα και τη γενική εικόνα που λανσάρουν τα αμερικανικά σήριαλ, όπου σχεδόν όλοι είναι πλούσιοι και τα παιδιά τους πάνε σε καλά σχολεία και κολέγια, η πραγματικότητα είναι σκληρή. Εκατομμύρια Αμερικανοί βυθισμένοι στη φτώχεια, στην ανεργία, χωρίς καμιά ιατροφαρμακευτική κάλυψη. Σύμφωνα με το Γραφείο Στατιστικής των ΗΠΑ για το 2012, το 15% των Αμερικανών 45.000.000 [1 στους 7] είναι φτωχοί, και το ίδιο 15,7% [48.000.000] είναι ανασφάλιστοι.

Ως αποτέλεσμα αυτής της κατάστασης - όσο σοκαριστική και αν ακούγεται - η είδηση στα ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία, είναι σαφής: «Απελπισμένοι οι Αμερικανοί: Πουλάνε μαλλιά, μητρικό γάλα και ωάρια για να ζήσουν»…. Σχολιάζοντας μάλιστα ότι από τις αρχές του 2011 οι λέξεις «μαλλιά», «ωάρια» ή «νεφρό» είναι στις κορυφαίες αναζητήσεις στην αυτόματη συμπλήρωση του «Θέλω να πουλήσω». Το 2013, περίπου 13.000 γυναίκες -περισσότερες κατά 13% σε σχέση με πέρυσι- έκαναν αίτηση για να γίνουν δωρητές ωαρίων όπου το 65% είχε οικονομικό κίνητρο.


Αυτή η κατάσταση δεν έχει σχέση με την αντιπαράθεση των Δημοκρατικών και των Ρεπουμπλικάνων, η κόντρα τους δεν γίνεται για να απαλλαγεί ο λαός από τα δεινά, αλλά για το ποια μονοπώλια θα χρηματοδοτηθούν.

Αυτές είναι οι ΗΠΑ και ακόμη χειρότερα και για άλλα μεγάλα τμήματα του αμερικανικού λαού που διαβιεί σε συνθήκες εργασιακής ανασφάλειας, χωρίς σπίτι και φροντίδα παιδιών και ηλικιωμένων. Αυτό είναι το καλό μείγμα διαχείρισης του Ομπάμα, που προτείνει στους εργαζόμενους, στα λαϊκά στρώματα, ως παράδειγμα ο ΣΥΡΙΖΑ για τη διέξοδο από την κρίση.

Η ζωή αποδεικνύει ότι κανένα μείγμα διαχείρισης διεξόδου από την καπιταλιστική κρίση δεν θα είναι υπέρ του λαού, όσο τα κλειδιά της οικονομίας και της εξουσίας κρατάνε οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι.

Η μόνη φιλολαϊκή διέξοδος είναι η ανασυγκρότηση του εργατικού και λαϊκού κινήματος για τη λαϊκή συμμαχία ενάντια στα μονοπώλια και την εξουσία τους, που να οδηγήσει στην εργατική - λαϊκή εξουσία και την κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων.

902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.