20 Οκτωβρίου 2013

Αλ. Τσίπρας: «Μπορώ καλύτερα απ' το Σαμαρά» διαμηνύει στους αστούς

Επιβεβαιώνοντας για πολλοστή φορά ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν διαθέτει κανενός είδους φραγμό στην προσπάθειά του να βάλει στο χέρι το «θρόνο» του «χαλίφη», ο Αλ. Τσίπρας εξομοίωσε τις κοκορομαχίες με τη ΝΔ, με την ταξική πάλη και τις κοινωνικές συγκρούσεις! Απ' το βήμα της ΚΠΕ του κόμματός του το πρωί της Κυριακής, την ώρα που ανέπεμπε ύμνους στη δημοκρατική ομαλότητα και διαβεβαίωνε τους αστούς ότι η πολιτική του είναι η ενδεδειγμένη για να κρατάει το «ποίμνιο» μαντρωμένο στην εξουσία τους, δεν είχε κανένα δισταγμό να επικαλείται το «οι κάτω δεν θέλουν και οι πάνω δεν μπορούν»!

Διαστρέβλωσε το Λένιν, για τις εκλογικές ανάγκες του ΣΥΡΙΖΑ

Φέρνοντας στα μέτρα της πρεμούρας τους για εναλλαγή στην αστική διαχείριση, διαστρεβλώνοντας πλήρως το περιεχόμενο της φράσης του Λένιν που αναφέρεται στη διαμόρφωση επαναστατικής κατάστασης, ο Αλ. Τσίπρας πρόσθεσε πως «οι κάτω» δεν θέλουν πια τα μνημόνια και αυτό «είναι γενεσιουργός αιτία για τις σαρωτικές αλλαγές στο πολιτικό σκηνικό και στους πολιτικούς συσχετισμούς», όπως βάφτισε την εξελισσόμενη αναμόρφωση του αστικού πολιτικού σκηνικού ώστε με καλύτερους όρους να ανταποκριθεί στην αντιλαϊκή αποστολή του. Συνδύασε τα προηγούμενα με το «οι από τα πάνω δεν μπορούν», αναφερόμενος αποκλειστικά στην κυβέρνηση Σαμαρά σαν να μην εκπροσωπεί αυτή μια ολόκληρη τάξη που εξουσιάζει και αντλεί δύναμη απ' την κυριαρχία της στην οικονομία.


Με τη γνωστή αμετροέπεια χαρακτήρισε την παραλαβή της σκυτάλης απ' τη ΝΔ, όποτε και αν γίνει, σαν «μεγάλη ανατροπή» και δήλωσε ότι είναι έτοιμοι για την ανάληψη της «μέγιστης ευθύνης». Για να δώσει στους αστούς δείγμα της ετοιμότητάς τους, επέκρινε την κυβέρνηση ότι το «success story» τελείωσε, ότι «δεν παίρνει θέση» όταν «όλοι έχουν άποψη και πρόταση» για το χρέος και ότι δεν είναι σε θέση να διαπραγματευτεί. Είναι αποκαλυπτική η κριτική περί αποτυχίας του «success story», καθώς αυτό δεν αφορούσε ποτέ στα λαϊκά συμφέροντα, απεναντίας η ύπαρξή του προϋποθέτει τσάκισμα του λαού και η επιβεβαίωσή του ενταφιασμό των εργατικών λαϊκών δικαιωμάτων.

Ο ΣΥΡΙΖΑ «μπορεί καλύτερα» από τη ΝΔ

«Η κυβέρνηση Σαμαρά δεν μπορεί» απεφάνθη ο Αλ. Τσίπρας, διαπιστώνοντας διάβρωσή της και καταγγέλλοντας ότι αυτή παραπαίει στον αυταρχισμό και τη χρήση της προβοκάτσιας. Δεν απέφυγε την κινδυνολογία μιλώντας για την «πιο κρίσιμη στιγμή της μεταπολίτευσης», για «ενεργοποίηση μηχανισμών» και για ετοιμότητα ώστε να αντιμετωπιστεί το «χειρότερο του χειρότερου με ψυχραιμία» (!). «Απέναντί μας έχουμε μια κυβέρνηση που σαπίζει και μαζί της σαπίζουν θεσμοί αναγκαίοι για τη δημοκρατική ομαλότητα και την κοινωνική ισορροπία», πρόσθεσε, κλείνοντας το μάτι στην αστική τάξη και διαφημίζοντας εμμέσως το κόμμα του σαν τη δύναμη που μπορεί καλύτερα σήμερα να εγγυηθεί ενσωμάτωση πλατιών λαϊκών δυνάμεων αξιοποιώντας προς τούτο θεσμούς – εργαλεία που φτιάχτηκαν ακριβώς για το λόγο αυτό.

Μάλιστα, επικαλέστηκε σαν σύμμαχο του ΣΥΡΙΖΑ κι ένα κομμάτι της ΝΔ του οποίου τις αντοχές υπερβαίνουν τα σχέδια της κυβέρνησης, αφού «έχει γνωρίσει τη Νέα Δημοκρατία ως ένα συντηρητικό μεν, αλλά δημοκρατικό αστικό κόμμα και όχι ως έναν μηχανισμό παραγωγής ακροδεξιάς λάσπης, μίσους και ανοησίας». Στο σημείο αυτό έδωσε ξανά όρκους πίστης στο «Σύνταγμα» και διαβεβαίωσε ότι μόνη τους επιθυμία είναι να γίνουν χαλίφης στη θέση του χαλίφη, να αλλάξουν τα «πολιτικά δεδομένα» με «ειρηνικά μέσα» και πως «είμαστε σήμερα και γι' αυτό αισθανόμαστε υπερήφανοι, η πιο μεγάλη και πιο αξιόπιστη δύναμη ομαλότητας και δημοκρατικής σιγουριάς (...) Στεκόμαστε με την θεσμική ευθύνη του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, απέναντι στην ομαλότητα, τη δημοκρατία και το λαό».

Κομπασμοί για την υποψηφιότητα της Κομισιόν

Δεν μπορούσαν φυσικά να λείπουν οι κομπασμοί για την υποψηφιότητά του για την προεδρία της Κομισιόν που ενέκρινε το σιτιζόμενο απ' την ΕΕ «Κόμμα Ευρωπαϊκής Αριστεράς». Ισχυρίστηκε ότι η υποψηφιότητά του ενισχύει τον ΣΥΡΙΖΑ, στο μέτωπο του Νότου και στον πόλεμο με το ...επιθετικό κεφάλαιο και τους τραπεζίτες. Και πρόσθεσε πως η μάχη αυτή δίνεται για να αλλάξουν οι συσχετισμοί ώστε «κανένας λαός να μη βιώσει αυτά που ο Ελληνικός λαός βίωσε εξαιτίας των μνημονίων»! «Αδιάβαστος» όσο πρέπει – για υποψήφιος πρόεδρος της Κομισιόν – καθώς οι λαοί όλων των κρατών μελών της ΕΕ ήδη βιώνουν όσα και ο ελληνικός, ανεξάρτητα από μνημόνια, αφού αυτά δεν αποτελούν παρά έκφραση της κοινής, ευρωενωσιακής, αντιλαϊκής στρατηγικής.

Τέλος, άδραξε την ευκαιρία, συντηρώντας την κόντρα με τον Ε. Βενιζέλο για τα ναυπηγεία Σκαραμαγκά, να ενοχοποιήσει για την πολιτική που εφαρμόστηκε στη χώρα επί δεκαετίες τη ...διαφθορά και τη διαπλοκή, αποκόβοντας την απ' την εξουσία του κεφαλαίου και συσκοτίζοντας ότι απ' τη μήτρα του πρωταρχικού σκανδάλου, της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο, της κλεψιάς από λίγους του πλούτου που παράγουν οι πολλοί, γεννιούνται και όλα τα υπόλοιπα.


902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.