28 Οκτωβρίου 2013

Διαχρονικοί δωσίλογοι (Βίντεο)

Μια πικρή αλλά απόλυτα αληθινή ιστοριούλα παρακολουθήσαμε σήμερα απ’ την τηλεοπτική εκπομπή «Ελληνοφρένεια».
Οι συντελεστές της εκπομπής μέσα σε ελάχιστα λεπτά ξεδιπλώνουν μια οδυνηροί πραγματικότητα. Ότι δηλαδή στην χώρα μας από την εποχή που αυτή βρισκόταν υπό κατοχή από τις δυνάμεις του άξονα, μέχρι σήμερα. τα πουλημένα τομάρια που είτε ασκούσαν και ασκούν το «επάγγελμα» του πολιτικάντη, του δωσίλογου ή του μαυραγορίτη, -προσαρμοσμένο σήμερα στις τωρινές συνθήκες- «απολαμβάνουν» διαχρονικά «καταξίωση» από το πολιτικό σύστημα.

Είναι χαρακτηριστικό ότι οι περισσότεροι δωσίλογοι και μαυραγορίτες της κατοχής όχι μόνο δεν καταδικάστηκαν μετά την απελευθέρωση, αλλά αρκετοί απ’ αυτούς κλήθηκαν να στελεχώσουν καίριες θέσεις του κρατικού μηχανισμού.


2 σχόλια:

  1. ...και μονολογούσε ο κυρ Βασίλης ο γείτονάς μου (στα 91 του) όταν πήγαινα καμιά φορά σπίτι του και πίναμε κανα κρασι:
    - ¨Και του χαρίστηκα του σκύλου (του μπακάλη-μαυραγορίτη-δοσίλογου της γειτονιάς), του χαρίστηκα, αλλά το βρήκε απ' αλλού...¨
    Πέντε ψυχές του πατάγανε τις πλάτες του κυρ Βασίλη. Τρια παιδιά έφυγαν από πείνα στη γειτονιά, ένας εκτελεσμένος για κλοπή από το μπακάλικο και ένας που τον έδωσε ο ρουφιάνος για ΕΑΜίτη. Πέντε ψυχές από τότε που ¨του χαρίστηκε του σκύλου¨ ως που τον κανόνισε ο ΕΛΑΣ. Πέντε ψυχές σε τρεις μήνες. ¨Αν δεν του 'χα χαριστεί του σκύλου η γειτονιά θα 'χε ψωμί για μέρες και τα παλικάρια θα 'ταν ζωντανά. Αν μονάχα δεν του 'χα χαριστεί...¨

    Κανένα έλεος
    Τσεκούρι και φωτιά στους προσκυνημένους

    Ιάκωβος Δανιηλίδης

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.