11 Ιανουαρίου 2013

XΡΥΣΗ ΑΥΓΗ:Χαφιεδίζει και απειλεί μικρεμπόρους και καταναλωτές!

Χολή ενάντια στους Ελληνες βιοπαλαιστές που απασχολούν στη δουλειά τους μετανάστες εργάτες, αλλά και ενάντια στα χειμαζόμενα λαϊκά στρώματα που ελέω καπιταλιστικής κρίσης και ακρίβειας στρέφονται αναγκαστικά και σε μετανάστες μικροπωλητές για να προμηθευτούν τα στοιχειώδη, χύνει με δύο απαράδεκτες ανακοινώσεις της η νεοναζιστική οργάνωση Χρυσή Αυγή. Κάνοντας στην πράξη αβάντες στο μεγάλο κεφάλαιο, τους μεγαλεμπόρους, υποκινεί το λεγόμενο κοινωνικό αυτοματισμό, σπέρνει τη διχόνοια στους ανθρώπους του μόχθου, καλεί μάλιστα τον κόσμο να μπαίνει σε μαγαζιά που απασχολούν ξένους εργάτες και να απειλεί τους μικρομαγαζάτορες.

Η νεοεμφανιζόμενη «Ενωση Ελλήνων Επαγγελματιών», που έστησαν τα φασιστοειδή, διανέμει ανακοινώσεις σε μικρεμπόρους και ελευθεροεπαγγελματίες, όπου κάνει γαργάρα τον «ανταγωνισμό», ουσιαστικά την ισοπέδωση που υφίστανται από μονοπώλια, όσα θέριεψαν ελέω πολιτικής ΕΕ - κυβερνήσεων, πολιτική που και η Χρυσή Αυγή υπηρετεί. Σκόπιμα και αποπροσανατολιστικά φορτώνει όλα τους τα προβλήματα στις «ανθελληνικές κυβερνήσεις» και τους «λαθρομετανάστες», ότι στέλνουν πολλά εμβάσματα στις χώρες καταγωγής τους, λες και γι' αυτό συνθλίβονται οι Ελληνες μικρομεσαίοι. Μαγαζάτορες που η οργάνωση φτάνει στο σημείο να τους «καρφώνει» λέγοντας ότι τα εμβάσματα «είναι παράγωγα ΥΠΟΠΤΩΝ και ΠΑΡΑΝΟΜΩΝ συναλλαγών όπως και ΜΙΣΘΩΝ που σε βάρος του Ελληνα εργαζόμενου καρπούνται όλοι αυτοί που, ΠΑΡΑΝΟΜΩΣ κάποιες φορές, απασχολείς στην επιχείρησή σου». Εμμεσα τους ζητά να διώξουν όσους μετανάστες βιοπαλαιστές απασχολούν, με σλόγκαν του τύπου «για να δημιουργήσουμε ξανά από την αρχή την ελληνική βιομηχανία». Να αναστήσουν, δηλαδή, οι μικροβιοτέχνες και επιτηδευματίες τις βιομηχανίες, το μεγάλο κεφάλαιο, τους μεγαλοκαρχαρίες που τους καταπίνουν έναν έναν, καθαρίζοντας την αγορά σε όφελός τους...

Ανάλογου ύφους και περιεχομένου ανακοίνωση διακινεί η Χρυσή Αυγή προς τους «φίλους καταναλωτές», όπως τους λέει. Οτι «κάθε ευρώ που προσφέρεις στους λαθραίους και παράνομους επαίτες των φαναριών, κάθε ευρώ που σπαταλάς αγοράζοντας λαθραία και παράνομα προϊόντα, κάθε ευρώ που δίνεις σε επαγγελματίες που ΠΑΡΑΝΟΜΩΣ απασχολούν ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ, κάθε ευρώ που ξοδεύεις απασχολώντας ΠΑΡΑΝΟΜΑ λαθρομετανάστες σε οικιακές εργασίες, φεύγει από τη χώρα σου (...)».

Τσιράκι του συστήματος, η Χρυσή Αυγή επίτηδες αποσιωπά ζητήματα χιλιοειπωμένα, αποδεκτά ακόμα και για υπηρεσίες του αστικού κράτους. Π.χ., υπάρχει επίσημη τοποθέτηση του ΣΔΟΕ, ότι δεν είναι εφικτός ο έλεγχος εισαγωγής των εμπορευμάτων του «παρεμπορίου», γιατί γίνεται σύμφωνα με τους κανονισμούς της ΕΕ. Αρα, το συγκεκριμένο πρόβλημα είναι αποτέλεσμα της «ελεύθερης αγοράς», της γνωστής ελευθερίας κυκλοφορίας εμπορευμάτων, αποτέλεσμα του Μάαστριχτ που υποστηρίζουν τα κόμματα του «ευρωμονόδρομου».

Παρακάτω η οργάνωση καλεί τους καταναλωτές: «Προτίμησε ΜΟΝΟ ΕΛΛΗΝΙΚΑ προϊόντα και στήριξε τις επιχειρήσεις και τα καταστήματα που απασχολούν ΜΟΝΟ ΕΛΛΗΝΕΣ εργαζόμενους (...) ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΗΣΟΥ Ενημέρωσε τα καταστήματα και τις επιχειρήσεις της περιοχής που κατοικείς και απασχολούν παρανόμως λαθρομετανάστες ότι ΔΕΝ θα τους προτιμάς για τις αγορές σου. ΜΗΝ ΠΑΡΑΧΩΡΕΙΣ άλλο έδαφος σε αυτούς που εγκληματούν κατά της πατρίδας και της οικογένειάς σου». Να τσακώνεται, δηλαδή, σε κάθε γειτονιά ο ένας λαϊκός άνθρωπος με τον άλλον για χάρη των φασιστοειδών και προς όφελος των μεγαλοκαρχαριών...

6 σχόλια:

  1. Μια μεγαλη πληγη της Ελληνικης οικονομιας και αυτο που βοηθησε στην πληρη καταστροφη της ,ειναι τα αδηλωτα εργατικα χερια.

    Εχεις για παραδειγμα τον Ελλην αοικοδομο,ο οποιος στις μισες δουλειες παιρνμει και ενσημα
    ,ειναι υποχρεωμενος,και εχεις και τον ξενο αδηλωτο που δεν χρειαζεται ενσημα ,δεν εχει βιοτιικο επιπεδο να υποστηριξει αφου η ζωη του ,οπως φαινεται,απο το που πανε τα χρηματα ειναι στον τοπο που αφησε.

    Και ετσι πεφτει το κοστος εργασιας σε επιπεδο για τον υποχρεο Ελληνα που δεν μπορει να αντεξελθει.


    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. μεγαλη πληγη οι βιομηχανοι και οι επιχειρησεις τους που αν ηταν στα χερια του λαου θα μπορουσε να εχει τους τριπλασιους υπαλληλους η καθεμια, και θα υπηρχε χωρος για ολους τους ελληνες και τους ξενους μαζι ..αυτη ειναι η πληγη
      νκ

      Διαγραφή
    2. δηλαδη οι εργοδοτες ειναι βλακες που εχουν τους αλλοδαπους με 15 ευρω η ανθελληνες?Μαλλον εξυπνοι καπιταλιστες ειναι αφου ετσι με τις πλατες του αστικου κρατους τους βγαζουν πολυ περισσοτερα, και το προβλημα δεν ειναι ο κυρ Μητσος ο σοβατζης που εχει και ενα μαυρουλη απο το Σουδαν για βοηθο, και μεταξυ τους αναπτυσεται και ταξικη συναδελφικη σχεση, αλλα ο κοπροβιομηχανος που απασχολει 100 αλλοδαπους χωρις ασφαλιση αλλα του κανει πλατη ο τοπικος βουλευτης, ο εφοπλιστης που εχει μονο ξενους στο πληρωμα του γιατι του το επιτρεπει η καταργηση του καμποταζ που ΠΑΣΟΚ-ΝΔ και απο κοντα η ΧΑ επιβαλουν, μην ξεχνας οτι Η ΧΑ χειροκροτει τους εφοπλιστες για το "εργο" τους οταν ειναι γνωστο οτι απο 1800000 Ελληνες ναυτεργατες το 2001 εχουν μεινει 19000 σημερα, οι υπολοιποι ειναι αλλοδαποι, κακοπληρωμενοι και ανασφαλιστοι που τους εχουν στα καραβια τους οι "εθνικοι ευεργετες" κατα τον ΣΥΡΙΖΑ, οι στιλοβατες της οικονομιας κατα την ΧΑ, με λιγα λογια ειναι ζητημα καπιταλισμου, καταλαβες?

      Διαγραφή
  2. Αν οι Γερμανοί βιομήχανοι σκεφτούν και αυτοί "γερμανικά" και κάνουν "πεσκέσι" 500.000 έλληνες εργαζόμενους πίσω στην Ελλάδα, να δούμε τι θα λέει η χ.α.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. η γερμανια εχει 6% ανεργια
      η αμερικη και η αυστραλια απαιτουν βιζα,κι αν στην δωσουν,για να μπεις στη χωρα


      τι απο τα δυο ισχυει για την ελλαδα?

      Διαγραφή
    2. Για να τελειώνουν τα παραμύθια
      7,5 εκατομμύρια σε min-jobs(δουλειές κάτω από 400 ευρώ).
      Επιθέσεις σε μαγαζιά Ελλήνων από φασίστες, λιτότητα αύξηση φορολογίας.

      ...Ηδη η κυβέρνηση του σοσιαλδημοκράτη καγκελάριου Γκέρχαρντ Σρέντερ διέλυσε τις εργασιακές σχέσεις με το «πακέτο μεταρρυθμίσεων του νόμου Χαρτζ 4», που έχει ως αποτέλεσμα οι περισσότερες θέσεις εργασίας να ανήκουν στην κατηγορία των χαμηλόμισθων ή πολύ χαμηλόμισθων, 7,4 εκατομμύρια εργαζόμενοι να υποαπασχολούνται στα mini jobs με 400 ευρώ το μήνα, ενώ σε εκατοντάδες χιλιάδες φτάνουν οι «ενοικιαζόμενοι εργαζόμενοι» που δεν έχουν, φυσικά, πλήρη εργασιακά δικαιώματα.

      Και με επίσημα στοιχεία, στη Γερμανία που επωφελείται ως τώρα από την καπιταλιστική κρίση, δηλαδή οι καπιταλιστές (αν και τα πρώτα «σημάδια κόπωσης» κάνουν την εμφάνισή τους), το 20% των κατοίκων των μεγαλουπόλεων ζει κάτω από το όριο της φτώχειας. Επιπρόσθετα, περίπου 7,6 εκατομμύρια άνθρωποι ή το 9,3% του πληθυσμού εξαρτιόνται από τα κρατικά επιδόματα για την επιβίωσή τους.

      Σύμφωνα με όσα διαρρέουν για τις προτάσεις του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών προβλέπονται: Αύξηση του κατώτατου συντελεστή ΦΠΑ από το 7% στο 19%, μείωση κατά 10 δισ. ευρώ στις φαρμακευτικές δαπάνες καθώς και η ενδεχόμενη αύξηση του ορίου συνταξιοδότησης ακόμα και πέρα από τα 67 έτη. Ακόμα, προβλέπεται μείωση των κοινωνικών παροχών σε ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού, όπως χήρες και ανύπαντρες μητέρες, καθώς και στις δημόσιες δαπάνες για έργα υποδομών. Δηλαδή, αυτό που προδιαγράφεται είναι περαιτέρω χτύπημα στις συνθήκες ζωής των λαϊκών στρωμάτων....


      http://www.rizospastis.gr/wwwengine/story.do?id=7217118
      ...Το υπενθυμίζει το ίδιο το «Spiegel», γράφοντας ότι «οι Γερμανοί ζουν ένα πικρό "ντε ζα βου". Ηταν μόλις 10 χρόνια πριν που ο Καγκελάριος Σρέντερ έλαβε σκληρά και καθόλου δημοφιλή μέτρα λιτότητας και εφάρμοσε μεταρρυθμίσεις στην αγορά εργασίας και στις κοινωνικές παροχές. Αυτή τη φορά οι περικοπές ίσως να είναι ακόμα μεγαλύτερες».

      Ανάμεσα στα μέτρα που προτείνει το επιτελείο του Β. Σόιμπλε, είναι σύμφωνα με το «Spiegel», η αύξηση του κατώτατου συντελεστή ΦΠΑ από το 7% στο 19%, η μείωση κατά 10 δισ. ευρώ στις φαρμακευτικές δαπάνες καθώς και η ενδεχόμενη αύξηση του ορίου συνταξιοδότησης ακόμα και πέρα από τα 67 έτη. Ακόμα, προβλέπεται μείωση των κοινωνικών παροχών σε ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού, όπως χήρες και ανύπαντρες μητέρες, καθώς και στις δημόσιες δαπάνες για έργα υποδομών.
      Στο ζήτημα των επικείμενων δημοσιονομικών μέτρων στη Γερμανία, παρενέβη η επικεφαλής του ΔΝΤ Κ. Λαγκάρντ, μιλώντας στη γερμανική εβδομαδιαία εφημερίδα «Die Zeit». Συνεχίζοντας την κόντρα για το άλλο μείγμα διαχείρισης, είπε ότι «η γερμανική κυβέρνηση μπορεί να ακολουθήσει βραδύτερους ρυθμούς σε σχέση με άλλες χώρες στην εκτέλεση του σταθεροποιητικού της προγράμματος», προσθέτοντας ότι με τον τρόπο αυτόν «θα αντιμετωπιστούν τα αντιαναπτυξιακά φαινόμενα που προκύπτουν από τα μέτρα λιτότητας στις χώρες της κρίσης».
      Η ίδια εκτιμά ότι «από την Κίνα, τις ΗΠΑ και άλλες γοργά αναπτυσσόμενες οικονομίες έρχονται θετικότερα αναπτυξιακά μηνύματα» και πρόσθεσε με νόημα ότι «οι Ευρωπαίοι θα πρέπει να ανταποκριθούν στα καθήκοντά τους»....


      Στην Αυστραλία το ποιο σύνηθες για αυτούς που ψάχνουν εργασία είναι η τουριστική βίζα για 3 μήνες.Η εργασιακή βίζα είναι δύσκολη και δεν την δίνει η πρεσβεία στην Ελλάδα. Και στοιχήζει.

      Με βάση ρεπορτάζ του "Θέματος", πέρσυ 3.000 Έλληνες ήταν χωρίς χαρτιά που ανα πάσα στιγμή μπορεί να απελαθούν. Η πλειοψηφία τους πήρε τουριστική βίζα και δεν μπόρεσε να βρει εργασία. Η ασφάλεια υγείας στοιχήζει ατομικά στον κάθε εργαζόμενο(τι το περάσατε).
      Αρκετοί Έλληνες γυρίζουν πίσω από το "αυστραλέζικο" όνειρο.

      Να μιλάτε με στοιχεία όχι με εντυπώσεις.

      Διαγραφή

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.