3 Ιανουαρίου 2013

Δείξε μου το φίλο σου να σου πω ποιος είσαι...

Εχουμε αναφερθεί ξανά στην ιστοσελίδα που αυτοαποκαλείται «εργατικός» αγώνας. Η εν λόγω ιστοσελίδα φιλοξενεί μόνο κείμενα ενάντια στην πολιτική του ΚΚΕ. Οι συντάκτες τους θα ήθελαν ένα ΚΚΕ σαν τα μούτρα τους, δηλαδή να πίνει νερό στο όνομα της επανάστασης και του σοσιαλισμού, ενώ στην πράξη να καλεί σε συνεργασία με την αστική τάξη και τους οπορτουνιστές, γιατί η επανάσταση μπορεί να γίνει μόνο μαζί τους... δηλαδή ποτέ!

Η ιστοσελίδα όσο και αν θέλει να κρυφτεί ο οπορτουνισμός δεν την αφήνει. Ποιοι έχουν πάρει αγκαλιά τον «εργατικό» αγώνα; Το left.gr (το επίσημο site του ΣΥΡΙΖΑ), το tvxs.gr(site του Κούλογλου…), το iskra.gr (του Λαφαζάνη) και άλλα site που τόσο πολύ «πονάνε» το ΚΚΕ. Τόσο πολύ που ο καλύτερος από αυτούς λέει τουλάχιστον 3 φόρες τη μέρα ότι το ΚΚΕ είναι «σεχταριστικό», «δογματικό» και άλλα τέτοια. Αυτοί αναδημοσιεύουν κείμενα του «Εργατικού» Αγώνα

Και όχι μόνο. Ο αστικός Τύπος έχει ουκ ολίγες φορές αξιοποιήσει και αναπαράγει τα γραπτά τους: Από την «Εφημερίδα των Συντακτών» και το «Βήμα», μέχρι την «Ελλάδα αύριο»… Και ο κατάλογος δεν τελειώνει εδώ. Ο γνωστός για τα αγνά αισθήματα που τρέφει για το ΚΚΕ, ο Άδωνις Γεωργιάδης, αφού του στάλθηκε στο twitter link (σύνδεσμος) με την ιστοσελίδα που αναπαράγει την κριτική του «εργατικού» αγώνα για το σχέδιο Καταστατικού για το 19ο Συνέδριο του ΚΚΕ, το έκανε και αυτός retweet(επαναπροώθηση)!!! Μαζί τους και ο Άδωνις γράφει: «Πιο συντηρητικό το καταστατικό του ΚΚΕ». Μιλάμε τέτοιος «πόνος» για το Καταστατικό του ΚΚΕ. 

ΥΓ: Δεν αξίζει να σχολιάσει κανείς το πώς γίνεται είδηση μία ανώνυμη μπαρούφα που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο (άλλωστε δεν είναι η πρώτη που θα κυκλοφορήσει ευρέως για να νομιμοποιηθεί). Αλλά μπορούμε να θυμηθούμε και κάτι άλλες εποχές που διάφοροι εχθροί του ΚΚΕ έδιναν το χέρι τους στους οπορτουνιστές που ήθελαν να μεταλλαχτεί το ΚΚΕ σε κόμμα διαχείρισης. Γνωστή η τακτική τους. Ας γνωρίζουν ότι ούτε αυτή τη φορά θα τους περάσει.


902.gr

3 σχόλια:

  1. Γίνεται – κατάλαβα – μια προσπάθεια να παρουσιαστεί ότι το ιστολόγιο «εργατικός αγώνας» αποτελείται από μέλη ή οπαδούς του κόμματος που ενδιαφέρονται για το μέλλον του ΚΚΕ και αντιτάσσονται στη μετάλλαξή του (;) και υπερασπίζονται το ισχύον Πρόγραμμα και Καταστατικό. Όμως, αποδεικνύεται – κατά τη γνώμη μου – από τα ίδια τα γραπτά τους ότι δεν έχουν ή είχαν καμία σχέση με το ΚΚΕ. Συγκεκριμένα:
    Στην ανάρτηση με τίτλο «Οι αλλαγές στο Καταστατικό του ΚΚΕ (2)» (http://ergatikosagwnas.gr/EA/index.php/component/content/article/61-19-/617--2) γράφει ο συντάκτης:
    «Από τα άλλα λαϊκά στρώματα μπορούν να γίνονται μέλη όχι εκείνοι που γενικά είναι πρωτοπόροι στους αγώνες του λαού αλλά εκείνοι που συμμετέχουν ενεργά στην ταξική πάλη όπως την εννοεί και την καταλαβαίνει η κομματική ηγεσία. Είναι άλλωστε γνωστό ότι η κομματική ηγεσία ως ταξική πάλη αντιλαμβάνεται την δράση μέσα από τα σχήματα που εκείνη έχει δημιουργήσει (ΠΑΜΕ, ΠΑΣΥ, ΠΑΣΕΒΕ, ΜΑΣ, ΟΓΕ)». Ο συντάκτης αν και είναι ΚΚΕ δεν αντιλαμβάνεται την ταξική πάλη μέσα από τα σχήματα του ΠΑΜΕ κλπ. Μέσα από ποια σχήματα την αντιλαμβάνεται; Είναι δυνατόν η "εσωκομματική" αντιπολίτευση (κατά τον αστικό τύπο) που υπερασπίζεται το ισχύον καταστατικό να απαξιώνει το ΠΑΜΕ κλπ ως δημιούργημα της κομματικής ηγεσίας; Δηλαδή στο ΚΚΕ τι έκανε τόσα χρόνια;
    Παρακάτω ο συντάκτης ομολογεί ότι το ΚΚΕ του είναι αποκρουστικό: «Όποιος σκέφτηκε -αν σκέφτηκε- με αυτό τον τρόπο να συγκρατήσει τις διαρροές κομματικών μελλών στην πραγματικότητα εκείνο που καταφέρνει είναι να τις ενισχύσει κάνοντας το σημερινό πρόσωπο του κόμματος ακόμη πιο αποκρουστικό». Αφού δηλαδή το σημερινό πρόσωπο του κόμματος είναι ακόμη πιο αποκρουστικό εννοείται ότι και το χθεσινό πρόσωπο του κόμματος ήταν αποκρουστικό – λιγότερο ίσως αλλά αποκρουστικό. Το χθεσινό αποκρουστικό – το σημερινό ακόμη πιο αποκρουστικό!! Τους ξέφυγε εν τη ρύμη του λόγου... Αφού όμως το πρόσωπο του ΚΚΕ ήταν και είναι αποκρουστικό γιατί φτιάχνουν άραγε ολόκληρο μπλογκ; Για να το βάλουν στον ίσιο δρόμο, για να το ομορφύνουν λίγο, να απαλύνουν την αποκρουστικότητα και να μετριάσουν την απέχθεια που προκαλεί; Ή μήπως το ΚΚΕ είναι αποκρουστικό για το σύστημα;
    Παρακάτω: «Επίσης, ενώ στο ισχύον καταστατικό ο χρόνος δοκιμασίας για τα πρώην μέλη άλλων κόμματων που γίνονται μέλη του ΚΚΕ είναι οι 6 μήνες, με το σχέδιο του νέου καταστατικού ο χρόνος δοκιμασίας ανεβαίνει στα 2 χρόνια. Ειλικρινά δεν κατανοούμε σε τι αμάρτησαν ώστε να χρειάζεται τόσος χρόνος δοκιμασίας γι’ αυτούς τους ανθρώπους»΄. Σπουδαία διαφωνία και «εσωκομματική» κριτική της ηγετικής κλίκας. Τι σας έφταιξαν οι καημένοι οι άνθρωποι και τους περνάτε τόσο δύσκολες δοκιμασίες; «Και είναι ευχής έργο που δεν ζητάνε από αυτούς τους ανθρώπους -αν τους βρουν ποτέ- να επαναλάβουν τους δώδεκα άθλους του Ηρακλή». Αν τους βρουν ποτέ: η φράση περιέχει και ευχή ή και χαρά σε περίπτωση που επαληθευθεί. Σας τα λέγαμε εμείς, καλά να πάθετε. Αν τους βρουν ποτέ (ποιοι;). Κατά τα άλλα εσωκομματικοί ...
    Δεν θα αναλύσω τα επιχειρήματα υπέρ ή κατά του νέου καταστατικού, προγράμματος κλπ γιατί δεν το κατέχω το ζήτημα. Αλλά θα πω το εξής: Αν τελικά αλλάξει το πρόγραμμα με το 19ο συνέδριο ο εργατικός αγώνας μπορεί να «αποχωρήσει» από το κόμμα και να κάνει άλλο (πχ ΚΚΕ – 15ου ή ΚΚΕ-Ααδμ-15 ή κάτι τέτοιο).
    Θ.Κ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΤΕ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ
    http://www.xronika05.blogspot.gr/2013/01/blog-post_1973.html
    Το ΚΚΕ, ένα κόμμα που θα μπορούσε και μπορεί (στο βαθμό που είναι εφικτό αυτές οι θέσεις να μεταστραφούν συνολικά μέχρι το συνέδριο), να ανατρέψει καταστάσεις και συσχετισμούς και να πρωταγωνιστήσει σε μια μεγάλη κοινωνική και πολιτική ανατροπή στην πατρίδα μας, διαμορφώνοντας συγχρόνως ένα εναλλακτικό παράδειγμα για όλη την Μεσόγειο, οδηγείται σε κατάσταση δογματικής τροτσκιστικής οργάνωσης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.