5 Ιανουαρίου 2013

Δυναμική παρέμβαση του Σωματείου Εμποροϋπαλλήλων σε σούπερ μάρκετ στο Κερατσίνι που μειώνει τους μισθούς .

Αντιμέτωποι με την δραστική μείωση των μισθών τους, απολύσεις και άλλα αντεργατικά μέτρα, βρίσκονται οι εργαζόμενοι στο σούπερ μάρκετ της αλυσίδας «WELCOME» στο Κερατσίνι, όπου το απόγευμα έγινε δυναμική παρέμβαση από το Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων Πειραιά.

Πιο συγκεκριμένα ο επιχειρηματίας και ιδιοκτήτης του σούπερ μάρκετ Ζαζόπουλος, με όπλο την αντιλαϊκή πολιτική, πριν μία βδομάδα ανακοίνωσε την μείωση των μισθών των εργαζομένων κατά 10%. Ηταν η δεύτερη μείωση μέσα στο 2012. Πριν 6 μήνες τους μείωσε τον μισθό κατά 15%. Τέσσερις εργαζόμενες αρνήθηκαν να αποδεχτούν την μείωση και βρέθηκαν στο στόχαστρο της εργοδοσίας. Σήμερα το πρωί η εταιρία ανακοίνωσε την απόλυση της μίας και την μετάθεση, από το Κερατσίνι στο κατάστημα στο Λαγονήσι, της δεύτερης προκειμένου να την ωθήσει σε παραίτηση. Αναμένονται μέτρα και για τις άλλες δύο.

Στο πλευρό της εργοδοσίας βρίσκεται απροκάλυπτα το επιχειρησιακό σωματείο. Η πρόεδρος εμφανίστηκε απροκάλυπτα σε ρόλο εργοδότη και προκλητικά προσπάθησε να εμποδίσει την είσοδο των συνδικαλιστών του σωματείου Εμποροϋπαλλήλων στο κατάστημα λέγοντας ότι «δεν μπορείτε να παρεμποδίζετε την λειτουργία του καταστήματος».

Η παρέμβαση βέβαια έγινε. Οι συνδικαλιστές του κλαδικού ταξικού σωματείου, έδωσαν κουράγιο και δύναμη στους εργαζόμενους να αντιμετωπίσουν την επίθεση και προειδοποίησε την εργοδοσία με δυναμικές αγωνιστικές κινητοποιήσεις αν δεν πάρει πίσω τα αντεργατικά μέτρα.


902.gr

1 σχόλιο:

  1. χρονια τωρα πολλα γινονται αυτα και στην δικη τους επιχειρηση και σε αυτη που ανοιξαν μετα την καταρευση του ατλαντικ.αισχος και ντροπη !!!αλλα ενα ειναι σιγουρο .Οταν αδικεις τους υπαλληλους το μονο που εχεις να κερδισεις ειναι αυτο που κερδισε και το ατλαντικ.Πτωχευση και μονο πτωχευση

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.