4 Ιανουαρίου 2013

Αλ. Τσίπρας: Τα μνημόνια της «Αριστεράς» είναι καλύτερα

Μετά το μνημόνιο της Κύπρου για το οποίο ακούσαμε διθυράμβους (από στελέχη δεύτερης γραμμής όμως), και η συμφωνία ΔΝΤ-Βραζιλίας επί Λούλα τώρα θεωρείται πολύ θετική.
Σε αναμονή της πολύ θετικής συμφωνίας Τσίπρα-τρόικας ίσως άμα του παίξει η μοίρα το άσχημο παιχνίδι και κληθεί να κυβερνήσει.
 
                                   


Aκολουθει το αρθρο απο το 902.gr

Την πραγματικότητα στα μέτρα του έφερε για μια ακόμα φορά ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, προκειμένου να κοροϊδέψει το λαό ότι το μείγμα διαχείρισης που πρεσβεύει είναι αμοιβαία επωφελές για τα μονοπώλια και τους ανθρώπους του μόχθου.

Προετοιμασία εδάφους για τις συμφωνίες που θα υπογράψει αν αναλάβει τη διακυβέρνηση

Με συνέντευξή του στην «Εφημερίδα των Συντακτών» έφτασε να ισχυριστεί ότι το μνημόνιο που υπέγραψε ο Λούλα με το ΔΝΤ αμέσως μόλις ανέλαβε πρόεδρος της Βραζιλίας ήταν ένα καλό μνημόνιο! Όπως είπε: «Είναι τελείως ανακριβές ότι ο Λούλα τα βρήκε με το ΔΝΤ. Κατ' αρχάς η συμφωνία που είχε στα πρώτα χρόνια της διακυβέρνησης Λούλα η Βραζιλία με το ΔΝΤ, δεν έχει καμία σχέση με το πρόγραμμα που σήμερα εφαρμόζεται στην Ελλάδα»...

Επιδιώκοντας ενδεχομένως έναν εκ των προτέρων εξωραϊσμό των συμφωνιών που ο ΣΥΡΙΖΑ δηλώνει έτοιμος να διαπραγματευτεί και να συνομολογήσει με την τρόικα όταν αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας και που δεν πρόκειται να άρουν ούτε μισό απ' τα μέτρα που έχουν φορτωθεί στις πλάτες του λαού, απεναντίας θα σηματοδοτήσουν νέα επίθεση σε βάρος του, αφού αυτό επιτάσσει ο στόχος - και του ΣΥΡΙΖΑ - για επαναφορά των μονοπωλίων σε ανάπτυξη, κερδοφορία με ενίσχυση της ανταγωνιστικότητάς τους.

«Αναπτυξιακό θαύμα» τα εκατομμύρια των Βραζιλιάνων που ζουν σε άθλιες συνθήκες

Προσπερνώντας αδιάφορα το γεγονός ότι εκατομμύρια Βραζιλιάνοι επιβιώνουν σε επιεικώς άθλιες συνθήκες, ο Αλ. Τσίπρας ταυτίστηκε πλήρως με τον Λούλα, επικρότησε την πολιτική που άσκησε και επανέφερε τη βραζιλιάνικη πλουτοκρατία σε συνθήκες ανάπτυξης, λέγοντας: «Η Βραζιλία είναι επίσης ένα κακό παράδειγμα για τους υποστηρικτές του μνημονιακού μονόδρομου, αφού μια αριστερή κυβέρνηση και ένας αριστερός ηγέτης που όταν εκλέχτηκε είχε την ίδια αντιμετώπιση από το εκεί κατεστημένο με αυτήν που έχει ο ΣΥΡΙΖΑ σήμερα στην Ελλάδα, κατάφερε όχι μόνο να σταθεροποιήσει την οικονομία, αλλά και να πετύχει ένα αναπτυξιακό θαύμα»!

Με μεγαλύτερη εγκράτεια σχολίασε τα τεκταινόμενα στην Αργεντινή καθώς εκεί η καπιταλιστική ανάπτυξη εμφανίζει ρυθμούς επιβράδυνσης. Έτσι ανέφερε ότι «δεν αναζήτησε μοντέλα προς αντιγραφή», αλλά «εμπειρίες» ότι «δεν συμφωνούμε με όλα όσα έκαναν οι κυβερνήσεις στην Αργεντινή», αλλά παρ' όλα αυτά κέρδισαν το στοίχημα «για επαναφορά της δημοκρατίας και της αξίας της πολιτικής»! Πρόσθεσε ότι τη χώρα την οδήγησαν στην ανάκαμψη «κυβερνήσεις που σταμάτησαν την εφαρμογή ολέθριων προγραμμάτων λιτότητας» και «έκτοτε γίνεται προσπάθεια επούλωσης των πληγών». Δεν είπε βέβαια ότι αυτές παραμένουν ορθάνοιχτες στο σώμα του λαού που υποφέρει από φτώχεια και ανεργία.

Παραδέχτηκε εντούτοις ότι «δεν έλυσαν τα προβλήματά τους, ούτε υπερέβησαν τον καπιταλισμό με τις αντιθέσεις που δημιουργεί και αναπαράγει, κατάφεραν όμως (...) να τριπλασιάσουν το ΑΕΠ, να πολλαπλασιάσουν τις κοινωνικές δαπάνες και να μειώσουν την ανεργία στο 7%»... Θυμίζουμε ότι ο ίδιος ο ΣΥΡΙΖΑ κατά την παραμονή του κλιμακίου του στην Αργεντινή είχε ενημερώσει για τη δημιουργία θέσεων εργασίας εκεί με ...ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα! Η μείωση της ανεργίας από μόνη της δεν λέει τίποτα στο βαθμό που επιτυγχάνεται με το μοίρασμα μιας θέσης εργασίας σε 2 και 3 ανέργους και με μισθούς πείνας. Αυτό εγκωμιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Σε ό,τι αφορά στα γενικά συμπεράσματα της επίσκεψής του ο Αλ. Τσίπρας πρόβαλε την «ταύτιση απόψεων όσον αφορά στους κινδύνους που δημιουργεί η συνέχιση της λιτότητας στο Νότο της Ευρώπης». Παρακάτω βεβαίως ομολογεί ότι η σχετική αγωνία των καπιταλιστικών κρατών της Λατινικής Αμερικής δεν αφορά την εξόντωση των λαών του Νότου της Ευρώπης, αλλά το φόβο ότι η πολιτική αυτή «ενδέχεται να προκαλέσει γενίκευση της ύφεσης σε παγκόσμιο επίπεδο».

Για ακόμα μια φορά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ υπερασπίστηκε σαν αναγκαία την προσήλωση της Ελλάδας, των αστικών κυβερνήσεών της, στην αναζήτηση συμμαχιών σε χώρες της Λατινικής Αμερικής «με τεράστιες παραγωγικές δυνατότητες» προκειμένου να εξασφαλιστούν «ισχυροί σύμμαχοι και στηρίγματα» στην προσπάθεια της ντόπιας αστικής τάξης να ξεφύγει απ' την κρίση με το μικρότερο δυνατό κόστος.

Κι αυτό δίχως να αποστεί απ' τον ευρωενωσιακό προσανατολισμό. Κλείνοντας το μάτι σε όλα τα τμήματα της αστικής τάξης και στις διαφορετικές τους επιδιώξεις, ο Αλ. Τσίπρας πρόσθεσε στα παραπάνω: «Τέθηκε η περιφερειακή ολοκλήρωση της Νότιας Αμερικής ως βασικό στοιχείο διασφάλισης της αυτονομίας των λαών της περιοχής από τις αγορές και τις ΗΠΑ, γεγονός που ταυτίζεται με τη δική μας πεποίθηση για την κοινή μοίρα των ευρωπαϊκών λαών».

Οι ιμπεριαλιστικές ενώσεις και οι καπιταλιστικές ολοκληρώσεις όμως καμία απολύτως σχέση δεν έχουν με τα λαϊκά συμφέροντα όπως το εμφανίζει ο Αλ. Τσίπρας, απεναντίας αποσκοπούν στη θωράκιση των μονοπωλίων που είτε ευρωενωσιακά είτε λατινοαμερικάνικα προωθούν τα συμφέροντά τους στις πλάτες των λαών.

Στο απυρόβλητο οι «νόμιμοι» κλέφτες του κοινωνικά παραγόμενου πλούτου

Σε ό,τι αφορά στην εσωτερική πολιτική σκηνή ο Αλ. Τσίπρας αναφέρθηκε στη λίστα Λαγκάρντ, χρεώνοντας στο ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ τη στρατηγική φοροασυλίας για το κεφάλαιο και συσκοτίζοντας ότι αυτή δεν ήταν απλά και μόνο επιλογή των δύο κομμάτων, αλλά ευρωενωσιακή επιταγή, προϋπόθεση ενίσχυσης της κερδοφορίας και της ανταγωνιστικότητας των μονοπωλίων που εξουσιάζουν. Μάλιστα, υποστήριξε ότι εξαιτίας αυτού του συστήματος «κλεπτοκρατίας» η χώρα οδηγήθηκε σε χρεοκοπία, εξήγηση βολική για τους νόμιμους κλέφτες του κοινωνικά παραγόμενου πλούτου, τα μονοπώλια, αφού τα αφήνει στο απυρόβλητο, συσκοτίζοντας και το χαρακτήρα της κρίσης που η εξουσία τους προκαλεί.

«Αλλαγή καθεστώτος» ...για «αποκατάσταση κοινωνικής συνοχής»!

Προεξόφλησε ότι θα υπάρξουν πολιτικές δυνάμεις με τις οποίες ο ΣΥΡΙΖΑ θα μπορέσει να συνεργαστεί και να συγκροτήσει κυβέρνηση μετά τις επόμενες εκλογές, βασική αποστολή της οποίας - όπως είπε - θα είναι η «αποκατάσταση της κοινωνικής συνοχής», μέτρα δηλαδή που θα διασφαλίσουν την υποταγή της εργατικής τάξης και των φτωχών λαϊκών στρωμάτων στο μεγάλο κεφάλαιο και μάλιστα σε μια περίοδο που αυτό έχει εξαπολύσει ολοκληρωτικό πόλεμο εναντίον τους. Και κατόπιν αυτής της παραδοχής είχε το θράσος να προσθέσει ότι η διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ «δεν θα είναι απλά μια συνηθισμένη εναλλαγή, θα είναι αλλαγή καθεστώτος»!
-------------------------------------------------------------------------------------------------------

Για το αναπτυξιακό θαύμα της Βραζιλίας (όπως αναπτυξιακό θαύμα είναι σήμερα η Λετονία, προηγουμένως η Ιρλανδία ή ακόμα και η Ελλάδα και γενικά κάθε χώρα που προσφέρει πολλά κέρδη στους επενδυτές. Και για όσο διαρκεί η φάση της ανάπτυξης εννοείται γιατί μετά... ):

Η Βραζιλία ξεκίνησε φέτος με πρόβλεψη για αύξηση του ΑΕΠ 3,5%. Μετά από συνεχείς μειώσεις αυτής της εκτίμησης, διαδοχική πτώση των επιτοκίων και άλλα μέτρα στήριξης του κεφαλαίου (πχ ΣΔΙΤ που ανακοινώθηκαν για λιμάνια και αεροδρόμια) φαίνεται να έκλεισε τη χρονιά με ανάπτυξη 1% και πληθωρισμό 5,7%.
Επίσης η Βραζιλία έχει το επόμενο μουντιάλ και τους επόμενους Ολυμπιακούς.
Αναπτυξιακό θαύμα με ελληνικό άρωμα...

92 σχόλια:

  1. Τέλειωσε η Αργεντινή πιάσαμε την Βραζιλία. Οταν φτάσουμε στην Κολομβία μπορούμε ν' αρχίσουμε να ανησυχούμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τελικά όλοι προσπαθούν να μας βρουν έναν λιγότερο επώδυνο τρόπο για να μας γ@μήσουν. Το να μην γ@μηθούμε δεν το σκέφτεται κανείς τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλή οπορτουνιστική χρονιά να έχουμε.... Την προτιμώ από τη χρονιά των μνημονίων παλληκάρια και της τρόικας εσωτερικού και εξωτερικού. ...
    ... Ξεκινώ έτσι χαρούμενα τη χρονιά γιατί όπως μας λετε άλλωστε σύμφωνα με το ΚΚΕ στην Ελλάδα για όλα φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ, επομένως κατά τη λογική σας ας μείνει στην εξουσία Σαμαράς-βενιζέλος-Κουβέλης,(αυτό κάνετε με τη σταση σας προεκλογικά και μετεκλογικά) στη Βραζιλία κατά τη γνώμη σας πάνε όλα κατά διαβόλου, στην Αργεντινή επίσης...ας έμενε το πρώην καθεστώς... Ααα! το ΑΚΕΛ δεν είναι αδελφό κόμμα με το ΚΚΕ; Κάνω λάθος;
    Ναι..ναι...θα μου πείτε να ανατραπεί ο καπιταλισμός κλπ...να ρθει στην εξουσία το ΚΚΕ και η εργατική τάξη...Ολοι εσείς έχετε ήδη προβλέψει ως χαρτορίχτες την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ. Ψάχνετε μέσα από λέξεις,φράσεις και παραποιώντας συνεχώς στοιχεία να αποδείξετε ότι έτσι είναι... Και έχετε βαλθεί ως μόνο μέλημά σας, να κάνετε πόλεμο ενάντια στο ΣΥΡΙΖΑ. Φανταάομαι θα είσαστε ως κόμμα αντίθετοι για τη τελευταία επιχορήγηση του 2012, την οποία πήρατε ως κόμμα με τα εκλογικά ποσοστά του 2009. (το βολευει το συστημα άλλωστε.) Εως και το ΛΑΟΣ πήρε χρήματα μ'αυτό το διακανονισμό.....
    Πολλές αναρτήσεις βλέπω για τον ΣΥΡΙΖΑ και σχεδόν κουβέντα για όλα τα υπόλοιπα. Θα λυθούν άλλωστε όλα τα προβλήματα στο σοσιαλισμό. Πάντα το ξεχνάω... Εως τότε; Ας εξαθλιωθούν όλοι οι εργαζόμενοι έως να δουν το σφυροδρέπανο και ν΄αναφωνήσουν "εν τούτω νίκα..."
    Αλλά όπως πάτε η εργατική τάξη η οποία νομτελειακά θα πάρει την εξουσία,αλλά το ΚΚΕ δε ξερω που θα βρίσκεται, αλλά εμένα τι με νοιαζει...γνωστός οπορτουνιστής.

    Το ΚΚΕ αλήθεια τι έλεγε για τους Ολυμπιακούς αγωνες στην Αθήνα; Γιατί εγώ εκείνο που θυμάμαι είναι καμμιά 30 άτομα του τότε ΣΥΝ να κρατάνε πικέττες και να διμαρτύρονται και από την άλλη μεριά το ΚΚΕ όπως και οι υπόλοιποι να τους ονομάζουν γραφικούς.

    αστυάνακτας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εγραψες για τα απωθημενα σου αλλα τιποτα για το θεμα αγαπητε αστυανακτα.
      Περιμενουμε την αποψη σου για οσα σας κατολογιζει το αρθρο.

      Εαν μπορεις βεβαι........εντος του θεματος

      Διαγραφή
    2. Μπορώ και εντός του θέματος....σύντομα...σύντομα...μη βιαζεστε. Σας έχω υπόψη μου... Είπα να ξεκινήσουμε χαλαρά...καλή χρονιά βρε δεν είπαμε...

      αστυάνακτας

      Διαγραφή
    3. Αφού η κωμωδία συνεχίζεται θα περιμένουμε. Σε τέτοιες εποχές είναι σημαντικό το γέλιο. Keep trolling.

      Διαγραφή
    4. Xαλαρα ,ξεχαλαρα εντος θεματος....απλα πραγματα !

      Διαγραφή
  4. εγώ θυμάμαι
    επίσης,
    μια χούφτα ΣΥΡΙΖΑΙΟΥΣ
    στη μάχη του Στάλιγκραντ
    και οι ΚΚΕδες
    να είναι απέναντι με τον Ρίμπεντροπ
    και να χασκογελούν!

    ...
    θα μας τρελάνουν τελείως μιλάμε αυτοί οι συριζαίοι!
    ευτυχώς τουλάχιστον, πολλοί από αυτούς είναι και αστειάτορες!

    @ψηρίς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. με το Ριμπρεντοφ ένας με μουστάκι δεν ήταν; Μη μου πεις...ΣΥΡΙΖΑΙΟΣ ήταν;

    αστυάνακτας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο Μπαλάφας θα ήταν...είμαι βεβαιος..διακρίνεται για τη σκληρότητά του ο τύπος...
      αστυάνακτας

      Διαγραφή
    2. αστυάνακτα, σε ποιά συνιστώσα του ΣΥΡΙΖΑ ανήκεις; Και εντάξει, καταλαβαίνω την αδυναμία (δεν το θέτω προσωπικά, αλλά καθαρά πολιτικά-το ξεκαθαρίζω γιατί εύκολα παρεξηγούμαστε)να τοποθετηθείς στην ουσία: Και η ουσία είναι να απαντήσεις το πως θα διαχειριστεί ο ΣΥΡΙΖΑ τον καpιταλισμό και θα υπερασπίσει το λαό ταυτόχρονα, μέσα στην Ε.Ε. (ή σε οποιαδήποτε λυκοσυμμαχία), με τα μονοπωλια στην εξουσία και στην οικονομία!
      Και καλά τη θέση του ΚΚΕ δεν την γνωρίζεις για την Ολυμπιάδα, τη θέση του ΣΥΝ γιατί την καλύπτεις; Με αυτούς είσαι. Eπομένως κάνε κριτική πρώτα στους δικούς σου και μετά πές τα για το ΚΚΕ...Επίσης θα σου συνιστούσα να μην χρησιμοποιείς τα γνωστα και χιλιοειπομένα του ΠΑΣΟΚ ενάντια στο ΚΚΕ...
      Για να νικησεί η εργατική τάξη και να τσακιστεί ολοκληρωτικά η στρατηγική του κεφαλαίου που υπηρετεί η σημερινή συγκυβέρνηση, πρέπει να τσακιστεί και το alter ego της που εκφράζει ο ΣΥΡΙΖΑ οδηγώντας το Λαό στην υποταγή και στη συνεργασία με το κεφάλαιο...
      Διάβασε όμως καλύτερα τους προσανατολισμούς του ΣΥΡΙΖΑ και θα διαπιστώσεις ότι δεν έχει διαφορετικές αναπτυξιακές προτάσεις από τη ΝΔ...σε πολλές περιπτώσεις και από τη Χρυσή Αυγή!
      kk

      Διαγραφή
    3. Ανήκα στο Συνασπισμό τώρα ανήκω στον ΣΥΡΙΖΑ. Δεν ανήκα ποτέ σε καμιά τάση, δεν ανήκω τώρα σε καμιά συνιστώσα. Καταλαβαίνω είναι δυσκολο για σένα,αλλά ετσι είναι.
      ...και για να μπω στην ουσία μιας και προηγουμένως δεν είχα χρόνο να σας απαντήσω. με ρωτάς: "Πως θα διαχειριστούμε το καπιταλισμό και θα υπερασπίσουμε τολαό ταυτόχρονα"; Θα σου απαντήσω. Ο καπιταλισμός όπως είναι γνωστό δεν διαχειρίζεται,αλλά ανατρέπεται. Αυτό όμως όπως εως τα τώρα έλεγε και το ΚΚΕ δε γίνεται αυτόματα. Γι αυτόμιλούσε για ΑΑΜ ή κάνω λάθος; Τωρα μιλάει για λαική συμμαχία. Επομένως ξερουμε όλοι καλά ότι η πορεία προς το σοσιαλισμό είναι επίπονη διαδικασία και χρειάζεται να δημιουργηθούν συνθήκες ανατροπής του. Ετσι εως την πραγμάτωση του στόχου προσπαθείς εμείς με το δικόμας τρόπο,εσείς με το δικό σας να υπερασπιστούμε τολαό ή σε αυτές τις συνθήκες κανετε κατι άλλο; Δε νομίζω. Υπερασπίζεστε το λαόκαι καλάκάνετε. Η εξουσία θα σου δώσει τη δυνατότητα να προχωρήσεις με αρκετά βηματα ωστε να φτάσεις κοντύτερα στο στόχο σου.Θα συγκρουστείς με τα συμφέροντα με τις λυκοσυμμαχίες που λες,θα χάσεις μάχες,θα κερδίσεις άλλες. Στοχο σου θα είναι να υπερασπιστείς με καθε τρόπο το λαό πηγαίνοντας κόντρα σε οποιοδήποτε συμφέρον του κεφαλαίου. Στο αστικό κοινοβούλιο ως ΚΚΕ δε συμμετέχεις; Στοευρωκοινοβούλιο της λυκοσυμμαχίας δε συμμετέχεις; Γιατί το κάνεις; Επειδή τους αναγνωρίζεις; Οχι βεβαια. Επειδή θέλεις να υπερασπιστείς τους εργαζόμενους και το λαό. και καλά κάνεις. Εκείνο που θέλει ο ΣΥΡΙΖΑ και φοβάται το ΚΚΕ είναι η ενότητα της αριστεράς. Θα ήταν εύκολο γι αυτόν να συμμετάσχει σε μια κυβέρνηση όπως κι ο Κουβέλης. Πολύ εύκολο. Θα έδινε άλλοθι στην πλουτοκρατία. Δε το έκανε όμως. Επέμεινε ως το τέλος και θα επιμείνει. Θέλω να δω τι θα κάνει το ΚΚΕ αν με δικούς του ψηφους γίνεται κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΚΚΕ. Θα πει πάλι όχι; Θα πάρει την ευθύνη αυτή; Θα αφήσει να κυβερναει ο Σαμαρά-Κουβέλης-βενιζέλος ή θα βάλει κάτω τα μίνιμουνμ που μπορούμε να συμφωνήσουμε για να υπερασπιστουμε το λαό και τους εργαζόμενους. Τους προσανατολισμούς τους ξερω καθότι εχω μαθει να διαβάζω καλά.Μπορεί κάποιος άλλος να μη συμφωνεί, αλλά φτανει ο καιρός να διαλέξεις.
      θα σου πω και κατι άλλο.Ουτε σε μια ενβωτική πρωτοβουλία ενάντια στα χρυσαύγουλα δε μπορούτμε να συμφωνήσουμε; Ακόμη κι εκεί μας βλέπετε απέναντι.
      Τη θεση του ΣΥΝ για την Ολυμπιάδα;; χαχα...πικετοφορίες καναμε, το ΚΚΕ δε το θυμάμαι πουθενά. Από το 1996 που προέκυψε το θέμα και μετά τπτ δεν έκανε. Αν εχεις καποιο συγκεκριμένο λινκ της εποχής στειλτο μου...θα ψαξω κι εγω αποκόμματα και θα σου τα στείλω.
      Το τελευταίο κανω ότι δε το διαβάζω . Ειναι δυνατόν να συγκρίνεις τα φασισταριά της Χρυσής Αυγής με τον ΣΥΡΙΖΑ; Εχει αναπτυξιακές προτάσεις η Χρυσή Αυγή; Ποια η χρυσή αυγή για την οποία δεν ανοίξατε έγκαιρα μέτωπο, όταν εμείς τρεχαμε στον Αγ. Παντελεήμονα και μου έστελναν μαιλ ότι θα μου κάνουν μηνυση στο μπλογκ μου ήδη από το 2007;

      Διαγραφή
    4. @Aστυάνακτας:
      Ναι ένας με μουστάκι ήταν, και ήταν ο αρχιστράτηγος της αντιφασιστικής νίκης (στην περίπτωση που οι ιστορικές γνώσεις σου δεν φτάνουν μέχρι το 1945).
      Α, αυτός ο αρχιστράτηγος με το μουστάκι, δεν ήταν ο ...Κύρκος.
      Κατά τα λοιπά δεν "προσπαθούμε να μαντέψουμε" το τι πολιτική θα ακολουθήσει ο κάθε ΣΥΡΙΖΑ. Ενημερωνόμαστε από τα πιο επίσημα χείλη για τις θέσεις του. Γιατί αν δοκιμάσουμε να κάνουμε προβλέψεις, και με δεδομένο πως είναι το μόνο κόμμα που έχει κάνει δεξιά στροφή όντας ...αντιπολίτευση(!!!!), οι μαντεψιές για τις κυβερνητικές προοπτικές του τρομάζουν πραγματικά...
      Αλλά πάντως είναι κατάντια ρε φίλε... Να ανάγεις σε πολιτική υπερασπιστική γραμμή, το "ψηφίστε μας και ας τα κάνουμε σαν τα μούτρα μας, γιατί -που ξέρεις, μπορεί και να σου κάτσει...", βάζει νέο πήχη στην πολιτική μπαρουφολογία.
      Και ξαναμπαίνει το ερώτημα:
      Βάση ποιάς ακριβώς πολιτικής-οικονομικής ανάλυσης προκύπτει πως μπορεί ο καπιταλισμός να γίνει στο σημερινό του στάδιο βιόσιμος για τις εργατικές μάζες; Και γιατί μας την κρατάτε κρυφή;
      -Το ΑΚΕΛ παραμένει αδελφό κόμμα, για ιστορικούς κυρίως λόγους. Ιδεολογικά και οργανωτικά σχεδόν ταυτίζεται με τον ΣΥΡΙΖΑ (που πρόλαβε να το προτείνει και αυτό σαν παράδειγμα προς μίμηση για λίγες μέρες), με την διαφορά πως είναι πιο αξιοπρεπές αφού τις ΕΠΑ θεωρεί υπόδειγμα "κοινωνικού κράτους" (!!!) σ.σ. το έχετε παρακάνει και εσείς, ούτε την ΝΑΤΟϊκή επέμβαση στην Λιβύη χαιρέτισε σαν "αποκατάσταση της δημοκρατίας"...
      Υ.Γ.
      Τους χαιρετισμούς μου στον σύντροφο Κολλά...

      Διαγραφή
    5. Α ξέχασα...Η παπαρήγα δεν ήταν εκείνη που μιλούσε από τη Βουλή ότι υπερασπιζόμαστε το λόμπυ της δραχμής; τα ίδια που λεει κι ο Σαμαράς...

      Διαγραφή
    6. Υ.Γ.2
      Κάνεις μεγάλο λάθος να λες πως δεν θέλουμε να έρθετε στην εξουσία. Θέλουμε και παραθέλουμε, για να σταματήσετε να πουλάτε τρελλίτσα λέγοντας άλλα ο ένας και τα ανάποδα ο άλλος. Ενα κυβερνητικό ξεβράκωμα θα δυαλύσει τις αυτεπάτες και των τελευταίων απελπισμένων που θέλουν να βλέπουν "αριστερά" την Χίλαρυ Κλίντον και την Μαριάνα Λάτση.
      Το ζήτημα είναι, πως το καραγκιοζιλίκι ("αριστερή" διαχείρηση εντός ΝΑΤΟ-ΕΕ, με τα μονοπώλεια άθικτα) σας δεν πρέπει να το φορτωθεί η "αριστερά" στο σύνολο της, γιατί ο εκφασισμός που θα ακολουθήσει δεν θα έχει προηγούμενο!
      Ετσι είναι ταξικό καθήκον, το πολιτικό ξεσκέπασμα αυτών που κατάφεραν μέσα σε μερικούς μήνες να μεταλλαχθούν πιο δραστικά από ότι κατάφερε το ΠΑΣΟΚ σε 30 χρόνια...
      Υ.Γ.2
      Τι το θέλετε το ΚΚΕ για αντιφασιστικό μέτωπο; Αφού έχετε τον Τζήμερο και τον Καμίνη για κάτι τέτοια (που τα πληρώνει και η ΕΟΚ- από εμάς τι να πάρετε;)

      Διαγραφή
    7. Εγω λεω να το γυρισετε στο δολαριο να μην μπερδευεστε κιολας με τις ισοτιμιες,αντε και για να δειχνετε και αριστερο προφιλ, χρησιμοποιειστε δολαριο Αργεντινης.

      Και μονο που δεν ντρεποσαστε να υπερασπιστειτε τις επιλογες του κομματος σας δειχνει τι ειδους ανθρωποι εισαστε.

      Διαγραφή
  6. Αστυανακτα, ξερεις ποιο ειναι το θεμα σας αυτη τη στιγμη, οτι ακομα και αυτοι που σας ψηφιζουνε δεν σας παιρνουν στα σοβαρα...

    ...εχετε ξεβρακωθει ιδεολογικα και πολιτικα, το μονο αξεσουαρ που δεν εχετε βγαλει ειναι η (ευρω)ζωνη, απο κει σας εχουν δεσει και σας σερνουνε σαν τις αρκουδες του αρκουδιαρη, μονο που εσας δεν χρειαστηκε ουτε να σας δαμασουν, απολαμβανετε μια χαρα την αιχμαλωσια. Παρτε σειρα για το ξεπουλημα, αν τα καταφερετε δηλαδη γιατι ειστε και γιωταδες, λαου και τοπου, ολα για την καρεκλα, τι ματαιοδοξια θεε μου...

    ...ισως πονταρετε και στην κονομα, δυσκολοι ομως καιροι, προσεχτε μη σας γυρισει μπουμεραγκ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Επειδή εχω δει σχόλιά σου και απαντήσεις σου θα σου απαντήσω με την ίδια γλώσσα που γνωρίζεις ...
      ΧΟ ΧΟ που λεει κι ο Αι βασίλης . Δε μας παιρνουν σοβαρά αυτοί που μας ψηφίζουν;Ενω εσάς απλά δε σας ψηφίζουν πλέον ε;
      Εσείς έχετε ξεβρακωθεί ιδεολογικά. Ξεχάσατε κάθε κόκο Μαρξισμού Λενινισμού και σας έμεινε η καθαρή Σταλινίνη. Αυτά δε τα λέω εγώ . Τα λένε ανοιχτά συντροφοί σας.
      Αν θέλαμε καρέκλα ή "κονόμα" που λες θα μπαίναμε σ'άυτή τη κυβέρνηση. Δεν το κάναμε όμως προς μεγάλη σας λύπη και απογοήτευση.

      Διαγραφή
    2. Παρακαλα τον αγιο βασιλη να σου φερει και καμια θεση στο υπουργειο προπαγανδας τους συριζα.

      Στην κυβερνηση δεν μπηκατε γιατι κανατε ονειρα να ειστε πρωτοι και καλλυτεροι, αλλου αυτα τα εξυπνακιστικα. Επισης εκπροσωπειτε αλλες μεριδες του κεφαλαιου εσεις οποτε υπαρχει και το ζητημα του conflict.

      Οι απαντησεις μου ειναι παντα αναλογες του συνομιλητη

      Και σταλιν, και μαρξ, και λενιν, και ενγκελς τιμουμε και διδασκομαστε απο αυτους, εσεις αντιθετα το εχετε γυρισει σε ζιζεκ, και μετα μυο λες οτι δεν εισαστε ρεζιλια των σκυλιων. Αρκουδεηδες που λεει και ο λεβεντης

      Διαγραφή
    3. @αστυάνακτας:
      Και πως θα στηνότανε καρικατούρα διπολισμού ρε άστυ, αν μπαίνατε από τώρα σε ΑΥΤΗ την κυβέρνηση; Δεν είπαμε πως είστε αναγκέφαλοι, αλλά πως θεωρείτε τέτοιον το κόσμο (και βραχυπρόθεσμα δικαιώνεστε).
      Φυσικά και δεν θέλατε την τύχη του ΛΑΟΣ ή της ΔΗΜΑΡ που πάει για εξαφάνιση.
      Αλλά τι αριστερή κυβέρνηση θα φτιάχνατε με μόνο σύμμαχο τον ακροδεξιό Καμένο, είναι ένα ζήτημα...
      Οπως άλλο ένα είναι, το που ακριβώς διαφοροποιήστε από τον σύντροφο Κουβέλη... Ακριβώς το ίδιο πρόγραμμα έχετε...

      Διαγραφή
    4. Μπροστα σας βεβαια, σταλινικοι μοιαζουν και οι νεοδημοκρατες, ουτε ο Σαμαρας δεν εχει συναντηθει με τοσο παπαδαριο οσο ο Αλεξης, ισως προσπαθει και ο Αλεξης να κανει τον θεο να του μιλησει και εκεινου, ποιος ξερει

      Διαγραφή
    5. @αστυάνακτας:
      Υ.Γ.
      Εσύ, τον Λένιν και τον Μαρξ, με ποια ακριβώς ιδιότητα τους επικαλείσαι;
      Αυτοί έλεγαν πως ο σοσιαλισμός είναι ιστορική νομοτέλεια, και όχι χιλιαστική προσδοκία ("δευτέρα παρουσία" κλπ, ξέρεις εσύ)
      Και μην πιάσω για κόμμα νέου τύπου, για ενωμένες πολιτείες ευρώπης, για ιμπεριαλισμό, για κράτος και επανάσταση, κλπ κλπ...
      Μιλάω για το πιο βασικό μόνο...

      Διαγραφή
    6. Α ναι ξεχασα, φορατε που και που και κανενα μπλουζακι του Τσε, που αναθεμα και γνωριζουν οι δικοι σας που το φορανε ποια η διαφορα του απο τον Μπομπ Μαρλευ

      Διαγραφή
    7. Και σαν κλασικός μαρξιστής-λενινιστής που ξέρεις να ξεχωρίζεις ποιος είναι μαρξιστής-λενινιστής τι κάνουμε με τον καπιταλισμό τον ανατρέπουμε?? Με τους οπορτουνιστές που δέχονται τον αστικό τρόπο διακυβέρνησης τι κάνουμε τους ξεσκεπάζουμε,ή τους δεχόμαστε?? Επειδή δεν ξέρω από μαρξισμό-λενινισμό και ρωτάω για να μάθω από τους ειδικούς..

      Διαγραφή
    8. @poe
      Θα χρησιμοποιήσω την πρότασή σου,ώστε να πάρω τελικά το Υπουργείο προπαγάνδας. Θα το κάνω πρόταση στη γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ να με έχουν υπόψην τους.Μπορω να σ΄αναφέρω ότι εχω τη συγκατάθεσή σου ε;
      θα μπορούσαμε να μπουμε μετά στη κυβέρνηση. Απλά σας διαψεύσαμε. Εμείς εκπροσωπούμε άλλες μερίδες του κεφαλαίου; Ποιες ακριβώς; Στυνέχισε μ΄αυτό τον τρόπο ν΄απαντάς. Έχει μεγάλη πλάκα.

      Διαγραφή
    9. Χαιρετισμους απο τον συντροφο

      http://www.gannett-cdn.com/media/USATODAY/USATODAY/2012/12/17/gty-158441009.jpg

      Διαγραφή
  7. "Υ.Γ.2
    Κάνεις μεγάλο λάθος να λες πως δεν θέλουμε να έρθετε στην εξουσία. Θέλουμε και παραθέλουμε, για να σταματήσετε να πουλάτε τρελλίτσα λέγοντας άλλα ο ένας και τα ανάποδα ο άλλος. Ενα κυβερνητικό ξεβράκωμα θα δυαλύσει τις αυτεπάτες και των τελευταίων απελπισμένων που θέλουν να βλέπουν "αριστερά" την Χίλαρυ Κλίντον και την Μαριάνα Λάτση.
    Το ζήτημα είναι, πως το καραγκιοζιλίκι ("αριστερή" διαχείρηση εντός ΝΑΤΟ-ΕΕ, με τα μονοπώλεια άθικτα) σας δεν πρέπει να το φορτωθεί η "αριστερά" στο σύνολο της, γιατί ο εκφασισμός που θα ακολουθήσει δεν θα έχει προηγούμενο!
    Ετσι είναι ταξικό καθήκον, το πολιτικό ξεσκέπασμα αυτών που κατάφεραν μέσα σε μερικούς μήνες να μεταλλαχθούν πιο δραστικά από ότι κατάφερε το ΠΑΣΟΚ σε 30 χρόνια...
    Υ.Γ.2
    Τι το θέλετε το ΚΚΕ για αντιφασιστικό μέτωπο; Αφού έχετε τον Τζήμερο και τον Καμίνη για κάτι τέτοια (που τα πληρώνει και η ΕΟΚ- από εμάς τι να πάρετε;)"

    Τρας, επ αυτου που λες, εγω αμα εξαρτιοταν απο την ψηφο μου να βγει ο συριζα, θα τον ειχα ψηφισει για να ξεμπερδευαμε μια ωρα αρχυτερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αλλα βεβαια, για τα αφεντικα σας ο Σταλιν ειναι αυτο που λεμε "κακα νεα" για αυτο και τον μισειτε τοσο. Παντως πολυ κοτουλες εισαστε, να υπυρετειτε ενα κραταιο συστημα, το καπιταλιστικο, και να φοβαστε ακομα αυτον που εχει πεθανει εδω και δεκαετιες. Καλα κανετε παντως και φοβαστε, γιατι οι ιδεες που ενεπνευσαν τον Σταλιν και τον σοβιετικο λαο ειναι ιδεες αθανατες που θα διαπερασουν τα δηλητηρια σας και την προπαγανδα σας και θα φωλιασουν στις καρδιες και στο μυαλο του λαου, και τοτε για ολους εσας, οντως θα ερθει η δευτερα παρουσια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φοβόμαστε τον Στάλιν; Ας γελάσουμε...δεν έχουμε μεταφυσικές ανησυχίες και φοβίες,ούτε πιστεύουμε σε Δευτέρα παρουσία.Μάλλον εσείς δρώντας εντελώς μεταφυσικά στηρίζεστε σ'εναν άνθρωπο που έχει πεθάνει και όχι στην ιδεολογία που έκανε την Οκτωβριανή επανάσταση και πιστευετε στη Δευτέρα Παρουσία.Κρινουμε και κατακρίνουμε μια πολιτική που εφερε το χάος στην ΕΣΣΔ, πέτυχε σταδιακά να βάλει το λαό απέναντι στην επανάσταση και κατέληξε να τη διαλύσει. Μη πω ότι διέσυρε πλήρως το σοσιαλισμό. Μάθε επιτέλους να ξεχωρίζεις.Όχι ότι έχω ελπίδα,αλλά τελος πάντων...

      Διαγραφή
    2. Για φαντασου, να γραψεις και βιβλιο, εχεις ταλεντο

      Σου εχω και τιτλο, "αχριπελαγος γκουλαγκ".

      Καμια ελπιδα δεν εχεις για αυτο σε παιρνουμε και στην πλακα, εχεις επιλεξει κομμα και ιδεολογια, την καπιταλιστικη, με εσανς απο αερισμο ανδρεα παπανδρεου.

      Διαγραφή
    3. απο τα λεγομενα σου βγαζω ενα συμπερασμα, οτι εκει στο ΣΥΡΙΖΑ κοιμαστε και ξυπνατε με τον εφιαλτη του ΚΚΕ, δεν πειραζει παιδακια να το συνηθισετε, και Κυβερνηση να κανετε, θα φροντισουμε να σας στοιχειωσουν τετοιοι εφιαλτες για τα καλα, ναστε σιγουροι....

      Διαγραφή
    4. Παντως τετοιο τσιρκο δεν θα ξαναεχει κυβερνηση την ελλαδα, λεμε αν τα καταφερουν.
      Ισως συγκρινονται σε γελοιοτητα με τους χουντικους

      Διαγραφή
    5. Συμβουλη Αστυανακτα, για πληροφοριες σχετικα με το Σταλιν, δες κρατικη τηλεοραση, εχει βαλει κατι ωραια ντοκυμανταιρ τελευταια, σιγουρα θα σου αρεσουνε εσενα.

      Διαγραφή
    6. Πωπω...να χαρώ σχόλια...
      @Poe
      φαντάζομαι εχεις διαβάσει το αρχιπέλαγος γκουλακ ε;...αυτού μωρέ του Σολτζενιτσιν που εκανε εξορία στη Σιβηρία και καθόνταν κι εγραφε βιβλίο ο αντικομμουνιστής, ενώ θα μπορούσε να χαιρεται την "εργασία" που υτου προσέφεραν. Τι εννοείς ότι δεν έχω καμιά ελπίδα; Ναι εγω εχω διαλέξει ιδεολογία όχι με τα χαρακτηριστικά που λες εσύ....και χαιρομαι που εχετε όρεξη, παρά τα κομματικά σας προβλήματά σας να κανετε πλάκα....πολύ χαίρομαι που σας βλέπω ευδιάθετους...
      Δεν βλέπω τηλεόραση. Διαβάζω. Μου φτανει. Βλεπω τους ηγέτες της Οκτωβριανής επανάστασης να χάνονται όλοιμετά τον Στάλιν. Τέτοιοι οπορτουνιστές ήταν. Απλάμια επανάσταση εκαναν και τους εκτέλεσε ο σταλινάκος.

      Διαγραφή
    7. @Tassos
      Εχεις πλάκα Σαββατιάτικα. Ακου κοιμόμαστε με εφιάλτη το ΚΚΕ...χαχαχα...το ΚΚΕ σε λίγο εκεί που το οδηγεί η σημερινή του ηγεσία θα το διαβάζουμε μόνο για λόγους ιστορικούς.

      Διαγραφή
    8. Ολους τους ηγετες, δηλαδη Μπουχαριν, Τροτσκι και τα αλλα παιδια ε; Αυτους που αν δεν ηταν ο Σταλιν, θα ειχαν διαλυσει την Σ.Ε πριν αναλαβει το εργο αυτο ο Χρουτσωφ και οι υπολοιποι. Εκεινους που ηποστηριζαν τους κουλακους και που ηλπηζαν οι ναζι να εισβαλουν στην Σ.Ε και να την πατησουν κατω πιστευοντας οτι μετα θα επαιρναν οι ιδιοι το πανω χερι.

      Τα προβληματα τα δικα μας παντως δεν ειναι του τυπου που θα θελατε και που διαφημιζετε.

      Δεν ειχα καμια αμφιβολια οτι θα θαυμαζες τον Σολτζενιτσι για αυτο και σου προτεινα να ξαναγραψεις το βιβλιο του.

      Διαγραφή
    9. Σαν ασκηση σου προτεινω να το ξαναγραψεις χωρις να κοιτας, απο μνημης, το εχεις.

      Διαγραφή
    10. Διαβάζεις Σολτζενίτσιν σύντροφε;....τς τς...θα σε μαλώσω!

      αστυάνακτας

      Διαγραφή
    11. Ναι το εχω το βιβλιο του στη βιβλιοθηκη μου διπλα στα Λουκυ Λουκ

      Διαγραφή
    12. αν, λεω αν θυμαμαι καλα ΚΑΙ ΘΥΜΑΜΑΙ, ο ιδιος ο σολεζνιτσιν πριν καμια 5ετια ειχε πει οτι ελεγε μαλακιες τοτε (οχι τοσο σκοπτικα :) :) :) ), αλλα το ειπε.
      ποτε τον στηριζεις πριν ή τωρα;

      Διαγραφή
    13. προσβαλεις τον γκοσινι να τον εχεις διπλα στο ρεταλι. ρεταλι ηταν και στο αρχιπελαγος και μετα

      Διαγραφή
  9. Συνεισφορά σε μια πολιτικά αντικειμενική περιγραφή του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ
    ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ: Κόμμα του αστικού κέντρου, με απώτερες ιστορικές καταβολές στον βενιζελισμό και ιδεότυπο την πολιτική καριέρα του Γεωργίου Παπανδρέου. Είναι σημαντικό, εν όψει της πραγματικής επίθεσης που δέχεται αυτό το κεντρώο κόμμα από την δεξιά, να κατανοηθεί η σημασία του γεγονότος ότι με δεδομένα τα ιστορικά συμφραζόμενα της εποχής του, ο Γεώργιος Παπανδρέου μπόρεσε να μείνει στην ιστορία ως ο "γέρος της δημοκρατίας", όντας ένας από τους πρωτεργάτες, αν όχι ο πρωτεργάτης, της σφαγής των κομμουνιστών τον Δεκέμβρη του 1944, απλώς και μόνο επειδή οι υπόλοιπες αστικές δυνάμεις ήταν ακόμα πιο αντιδραστικές (κι έτσι, ο ίδιος εξορίστηκε από το καθεστώς Μεταξά το 1936, συνελήφθη από τους Ιταλούς το 1942, και κατήγγειλε τη "βία και νοθεία" της ΕΡΕ το 1961, και αναγκάστηκε σε παραίτηση απ' τα Ανάκτορα το 1965, αλλά επίσης συνεργάστηκε με το καθεστώς Παπάγου, με τον Σοφοκλή Βενιζέλο και έγραψε, ανάμεσα σε άλλα, για την αποφασιστική του συνεισφορά στην συντριβή του κομμουνιστικού κινδύνου: "Ολαι αι άλλαι παραχωρήσεις μου προς το ΚΚΕ – αι οποίαι τόσον επεκρίνοντο τότε από ανθρώπους, οι οποίοι δεν είχον εμβαθύνει εις την υφισταμένην πραγματικήν κατάστασιν – ήσαν εντελώς δευτερεύουσαι και άνευ ουσιαστικής αξίας. Επειδή τότε μία ήτο η επείγουσα και υπέρτατη ανάγκη: Να αφοπλισθή το ΚΚΕ, και να εξοπλισθή το Κράτος. Κατόπιν, όλα τα άλλα, αυτομάτως θα επηκολούθουν."

    Τα εκφυλισμένα απομεινάρια διάφορων φραξιών και σεχτών του τροτσκιστικού κυρίως χώρου (ΔΕΑ, Κόκκινο, κλπ), καθώς και η Αριστερή Πτέρυγα, αποτελούν τα μοναδικά τμήματα του σημερινού ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ που δικαιούνται τον τίτλο του "σοσιαλδημοκράτη/οπορτουνιστή."

    Ελάχιστη συγγένεια υφίσταται μεταξύ του παρόντος ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ και του ιστορικού (πριν το 1985) ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου, σχηματισμού ορθόδοξα σοσιαλδημοκρατικού και όχι κεντρώου όπως ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, και με πολύ μικρότερη τάση για πληθωριστική έμφαση στον --ποσοτικά ασήμαντο στον ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ-- τροτσκιστικό και ψευδοαντιεξουσιαστικό οπορτουνισμό ως άλλοθι του αντικειμενικού πολιτικού του χαρακτήρα.
    http://leninreloaded.blogspot.com/2012/12/blog-post_6983.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Θα γραψω και εγω βιβλιο παντως, θα εχει τιτλο "κυβερνηση της αριστερας, η παιδικη ασθενεια του οπορτουνισμου"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Διάβασε πρωτα το βιβλίο του Λένιν θα σε βοηθήσει και μετά προχωράς στη συγγραφή...Γρήγορα όμως...Στο επόμενο συνέδριο θα μιλάνε πλεον για ΜΑΡΞ-Εγκελς Λενιν-Σταλιν και poe...Μαρξισμός-Λενινισμός και Poeμισμός εκτός και σε φάει στη στροφή ο Μαίλης. Τοτε θα μιλάτε για Μαϊλισμό...

      Διαγραφή
    2. Να δουμε αν θα υπαρχετε καν εσεις στο επομενο συνεδριο, τουλαχιστον με αυτο το ονομα, γιατι η σοσιαλδημοκρατια δεν πεθαινει ετσι ευκολα

      Διαγραφή
    3. πάλι τα ίδια...αν θα υπάρχουμε....δε μάθατε τπτ
      αστυάνακτας

      Διαγραφή
  11. απάντώ στον φίλο Trash μιας και είναι ο μοναδικός που προσπαθεί ν' απαντησει σοβαρά σε ότι σχολίασα.
    Φίλε Trash
    Ας αφήσουμε τους πεθαμένους με τους πεθαμένους κι ας πάμε στην ουσία. Μιλάω σαν άνθρωπος που γνωρίζει τον Μαρξισμό Λενινισμό.Σαν ανθρωπος που εχω διαβάσει καποια βιβλία.Απαντησα ήδη στην ερώτησή σου. Ο καπιταλισμός ανατρέπεται.Πως γίνεται αυτό; Με μια τακτική που εσείς ως τωρα ονομάζατε Αντιμονοπωλιακό αντιιμπεριαλιστικό μέτωπο και τωρα ονομάζεται αόριστα Λαική συμμαχία. Όταν λοιπόν κανεις το ένα ή το άλλο πως και με ποιους θα το κάνεις; Με ποιες δυνάμεις; Εως τότε τι θα γίνει. Εγω δεν αποδίδω τη "Δευτέρα Παρουσία" στον Μ-Λ, αλλά στην τακτική του ΚΚΕ η οποία συνοψίζεται πλέον επαρκώς στο εργο του Λένιν."Ο αριστερισμός. Παιδική αρρώστια του κομμουνισμού"
    Ενημερωνεστε λες για τις θεσεις του ΣΥΡΙΖΑ. καλό αυτό.Ερωτηση.Λές ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε δεξιά στροφή. Είναι το νέο ιδεολόγημα του ΚΚΕ αυτό. Δηλαδή ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν αριστερός και λέγατε ψέματα; Κι αν ήταν εως τώρα δεν μπορούσατε να βρείτε σημείο επαφής;
    Επίσης μιλάς ότι δεν μπήκαμε στη κυβέρνηση για να συντηρηθεί ο διπολισμός; Δηλαδή δε σου μπαίνει στο μυαλό να θέλουμε να κρατήσουμε τις απόψεις μας και τις θέσεις μας; πάντα ότικανουμε το κάνουμε γιατί είμαστε ενταγμένοι στην πολιτική του κεφαλαίου; Στην ουσία να μου απαντήσεις. Μιλάω για τη τακτική που ακολουθεί το ΚΚΕ προς το σοσιαλισμό. Εκεί είναι το μεγαλύτερο λάθος,αφού βραχυπρόθεσμα οι άνθρωποι πρεπει ν'αντιμετρωπίσουν την εξαθλίωσή τους. Εκεί δεχεστε τη μεγαλύτερη κριτική και από συντρόφους σας και δυστυχώς δεν απαντάτε, αλλά αυτοπεριχαρακώνεστε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @αστυάνακτας:
      -Θα σε παρακαλούσα να απαντάς σοβαρά. Εγώ δεν είπα πουθενά πως δεν γνωρίζεις τον μαρξισμό-λενινισμό. Πως τον έχεις (έχετε) απορρίψει με πλήρη συνείδηση είπα. Το απόδειξα μάλιστα αντιπαραβάλοντας την Μ-Λ θεωρία με τα όσα λέτε. Η μέρα με την νύχτα σε όλα τα ζητήματα. Αν δεν βαριέσαι να τα πιάσουμε ένα-ένα, εγώ δεν έχω κανένα πρόβλημα. 4-5 που έβαλα πάντως, δεν αντέκρουσες απολύτως τίποτα! Φυσικά λοιπόν και γνωρίζεις την θεωρία την οποία πολεμάς, εξού και σε θεωρώ και σοβαρό άνθρωπο σε αντίθεση με τους περισσότερους ομοϊδεάτες σου που σχολιάζουν εδώ μέσα. Το εξοργιστικό (και πλήρως ανέντιμο) είναι να δηλώνεις οπαδός της ιδεολογίας, στην εξάλειψη της οποίας έχεις ταχθεί, προκειμένου να το κάνεις αποτελεσματικότερα. Τώρα θα μου πεις, ψάχνω ηθική στον χώρο σου; Όχι, τόσο αφελής δεν είμαι, απλά επισημαίνω τα αυτονόητα.
      -" Ο καπιταλισμός ανατρέπεται.Πως γίνεται αυτό;"
      Σύμφωνα με τον Μαρξ, με επανάσταση που θα εγκαθυδρίσει την δικτατορία του προλεταριάτου. Πόσες σελίδες είναι το ρημάδι το μανιφέστο; Ολοι το έχουμε διαβάσει, εκτός από τους ψηφοφόρους σας προφανώς...
      -" Όταν λοιπόν κανεις το ένα ή το άλλο πως και με ποιους θα το κάνεις; Με ποιες δυνάμεις;"
      Με την εργατική τάξη και τα σύμμαχα στρώματα προφανώς, και όχι με συμφωνίες κορυφής με τον κάθε ένα, που έχει δώσει εξετάσεις ξεπουλήματος της εργατικής τάξης μέσα στα συνδικάτα. Πλέον τα λένε και δικοί σας ακόμη! Ακόμη σίγουρα όχι με την Μαριάνα Λάτση και την Χίλαρυ Κλίντον. Αν δεν ενημερώνεσαι, διάβαζε περισσότερο redfly planet, έχουμε πλήρες ρεπορτάζ ΣΥΡΙΖΑ, και από πρωτογεννείς πηγές πάντα. Την αυγή την διαβάζω μάλλον πιο τακτικά από ότι εσείς...
      -".Λές ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε δεξιά στροφή. Είναι το νέο ιδεολόγημα του ΚΚΕ αυτό. Δηλαδή ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν αριστερός και λέγατε ψέματα; "
      Τι κουλό ήταν αυτό ρε άστυ; Και η ΝΔ έχει κάνει δεξιά στροφή, και το ΠΑΣΟΚ έχει κάνει. Σημαίνει αυτό πως ήταν ποτέ "αριστεροί"; Από την άλλη αν ρίξεις μία ματιά στα όσα λέγατε πριν τις 6 Μάη και στο τι λέτε τώρα, πρέπει να είσαι τυφλός για να μην βλέπεις την μετάλλαξη...
      -" Δηλαδή δε σου μπαίνει στο μυαλό να θέλουμε να κρατήσουμε τις απόψεις μας και τις θέσεις μας;"
      Οχι δεν μου περνάει, γιατί πολύ απλά τις έχετε αλλάξει καμμία δεκαριά φορές μέσα σε λίγους μήνες. Μην αρχίσω γιατί θα ξημερώσουμε. Τα γνωρίζεις πιο καλά από εμένα. Αλωστε αυτό είναι και το εντυπωσιακό. Μιλάμε για το μόνο κόμμα που συντηριτικοποιείται ραγδαία, ακόμη και σε επίπεδο διακυρήξεων ενώ βρίσκεται στην ...αντιπολίτευση! Σκέψου να κυβερνήσει κιόλας!
      -"βραχυπρόθεσμα οι άνθρωποι πρεπει ν'αντιμετρωπίσουν την εξαθλίωσή τους."
      Και θα την αντιμετωπίσουν με τις μειώσεις 15% στους ήδη πενιχρούς μισθούς που υπογράφει η Α.Π., για παράδειγμα; Και θα μπορούσαν έστω και θεωρητικά να την αντιμετωπίσουν μέσα στο ευρωενωσιακό πλαίσιο; Αυτά που εφαρμόζονται τώρα, είναι στο dna της ΕΕ. Υπογεγραμμένα εδώ και δεκαετίες. Ποιόν κοροϊδεύετε; Εσείς το μόνο που προσπαθείτε να κάνετε είναι να κερδίσετε χρόνο για το κεφάλαιο μέχρι ο λαός να συνιθήσει και να αποδεχτεί την εξαθλίωση του. Μάλλον προσφέρετε καλύτερη υπηρεσία στην αστική τάξη από αυτήν του Σαμαρά, που τουλάχιστον είναι ειλικρινής στους σκοπούς του.
      Υ.Γ.
      Δεν κρατιέμαι να σε ρωτήσω, αφού θεωρείς μέτρο πολιτικής δικαίωσης τα κουκιά, γιατί τόσα χρόνια δεν προσχώρησες κατά σειρά σε ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΚΚΕ που μάζευαν περισσότερα από το μόρφωμα που άνηκες; Και θεωρείς δικαιωμένη την κυβερνητική πολιτική του ΠΑΣΟΚ από το '81 λόγω των εκλογικών ποσοστών του;

      Διαγραφή
    2. Θα σου απαντήσω σε όλα φίλε Trash επειδή θεωρώ ότι θες το διάλογο, αντίθετα με άλλους.

      Θα ξεκινήσω από το τελευταίο που λες μια και ουσιαστικά περικλείει ενα επιχειρημα που πλανιέται και διαδίδετε τωρα. Δε θεωρώ μέτρο δικαίωσης τις ψήφους, αλλά πάντα με προβλημάτιζε πολύ το γεγονός ότι δεν μπορούσα σε επίπεδο αστικής δημοκρατίας να μαζεψω την αγανάκυτηση του κόσμου και να τις μετατρεψω σε μια θετική ψήφο στο κόμμα μου. Το εξέταζα προσεκτικά και προσπαθούσα να δω που κάνω λάθος. Το κόμμα σου μετά από εκλογλές ελεγε ότι εχω την εμπιστοσύνη του κόσμου γιατί για παράδειγμα εχω τόσο στις εργατικές συνοικίες,εχω ανταπόκριση σε δημάρχους που βγάζω κλπ κλπ. Επομένως εδινε ιδιαίτερη σημασία στα πλαίσια της αστικής δημοκρατίας. Αυτό εως τη στιγμή που πήρε τη κάθοδο. ξαφνικάόλος οκόσμος έγιναν κουκκιά και το κόμμα σας καλά τα έκανε και τωρα δε καταλαβαίνει οκόσμος. Αν τωρα σε τέτοιες συνθήκες κρίσης δεν παιρνει ένα κόμμα ψήφους περισσότερους,άσε την εξουσία, πότε θα πάρει;
      Πάμε στ΄άλλα τώρα
      -για τον Μάρξ και τη δικτατορία του προλεταριάτου.
      Πάνω στον Μάρξ πάτησε ο Λένιν και καλά έκανε και δημιούργησε ζητήματα τακτικής για την επανάσταση και την εγκαθίδρυση της δικτατοιρίας του Προλεταριάτου. στα πλαίσια αυτά συμπορευτηκε με όλους εκείνους που αργότερα κατηγορήθηκαν ως εχθροί. Τον Τροτσκι, τον καμενεφ,τον Ζηνόφιεφ. Η τακτική που ακολούθησε ήταν αυτή που έφερε σημαντικά αποτελέσματα. Εδω τι γίνεται; Πετάμε τη τακτική και φτανουμε απευθείας στο στόχο, χωρίς καμμιά ουσία.
      - κάνεις συμμαχίες με τα συμμαχα στρωματα και την εργατική τάξη. Επομένως με κανένα κόμμα δεν έκανε συμμαχία ο Λένιν. Μηπως σου διαφεύγει κάτι; Εχω συγκεκριμένη άποψη για τη θέση των συνδικαλιστών μας μεσα στα συνδικάτα. Δεν είναι ενιαία θέση και πολλές φορές είναι προσωπική κατι με το οποίο διαφωνώ. Όπως διαφωνώ καιμε τη στάση του ΠΑΜΕ και τις ξεχωριστές συγκεντρώσεις.
      (θα συνεχίσω κατά το απογευματάκι με τα υπόλοιπα)

      Διαγραφή
    3. @αστυάνακτας:
      -Στις εκλογές της 6ης Μάη, το ΚΚΕ πήρε τα μαγαλύτερα εκλογικά ποσοστά από το 1991. Δεν είδα να λέει πουθενά αυτά που γράφεις. Στις περασμένες δημοτικές που κατέβηκε παντού χωρίς συνεργασίες για να τις χρησιμοποιήσει και δημοψηφισματικά, και απέσπασε ιστορικό υψηλό, επίσης. Δουλειά και τα κεφάλια μέσα ήταν το σύνθημα από την επόμενη. Δεν στέκουν όσα λες. Ασε που λίγα πράγματα αλλάζουν στην κοινωνική σου απήχηση σαν ΚΚ, μεταξύ του 7% και του 5%... Σιγά τα αυγά δηλαδή... Αμα πάρει 1,5% παραπάνω στις επόμενες, τι θα γίνει; Θα κάνει επανάσταση με το 6%, ενώ δεν μπορεί με το 4,5%;
      Αφού όμως δεν το θεωρείτε μέτρο πολιτικής κρίσης, γιατί το αναφέρετε συνεχώς;
      Σύμφωνα με την λογική σου η ΧΑ θα πρέπει να έχει σωστότερες θέσεις από το ΚΚΕ αφού τα εκλογικά της ποσοστά είναι πολύ μεγαλύτερα. Και πολύ καλύτερη όσμωση με τις μάζες αφού η ανοδική της τάση συνεχίζεται. Πιστεύεις κάτι τέτοιο; Σε αυτό περιμένω απάντηση...
      -" Αν τωρα σε τέτοιες συνθήκες κρίσης δεν παιρνει ένα κόμμα ψήφους περισσότερους,άσε την εξουσία, πότε θα πάρει;"
      Εμείς ποτέ δεν είπαμε πως η εξαθλίωση φέρνει και συνειδητοποίηση. Αυτά εσείς τα λέτε. Εμείς πως η εξαθλίωση φέρνει φασισμό λέγαμε πάντα, και δυστυχώς δικαιωνόμαστε ΚΑΙ σε αυτό. Οι μπολσεβίκοι πάντως με ένα σκάρτο 5% στην δούμα έκαναν τον Οχτώβρη...
      -" στα πλαίσια αυτά συμπορευτηκε με όλους εκείνους που αργότερα κατηγορήθηκαν ως εχθροί. Τον Τροτσκι, τον καμενεφ,τον Ζηνόφιεφ."
      Την ιστορία, που ακριβώς την έχεις διαβάσει; Με αυτούς που αναφέρεις οι μπολσεβίκοι δεν "συμπορεύτηκαν". Αυτά ήταν στελέχη του μπολσεβίκικου κόμματος, δεν ήταν "συνοδοιπόροι", όπως και άλλα στελέχη βέβαια (Μολότωφ, Σβερντλώφ, Βοροσίλωφ π.χ.) που παρέμειναν πιστοί στην επανάσταση ως το τέλος. Για το ιστορικά αληθές. Οι Κάμενεφ-Ζηνόβιεφ προσπάθησαν να σαμποτάρουν την επανάσταση, πριν ακόμη γίνει (βλεπέ Τζων Ρηντ). Αποτέλεσμα τούτου ήταν λίγο αργότερα ο Τρότσκι να ζητήσει την ...εκτέλεση τους, πράγμα που του ανταπέδωσαν ζητώντας την δική του όταν στράφηκε ενάντια στην πλειοψηφεία της. Με την ύδριση της "ενωμένης αντιπολίτευσης", την εκτέλεση και των τριών προηγούμενων ζητάει ο Μπουχάριν, ο οποίος λίγο αργότερα προσχωρεί στην ομάδα τους! Σοβαρότατοι άνθρωποι όλοι αυτοί, τελικά εισακούστηκαν οι εισηγήσεις για εκτελέσεις όλων τους, και υσηχάσαμε.... Υ.Γ. Ο τρότσκι έγινε δεκτός ως μέλος του μπολσεβίκικου κόμματος μετά από εισήγηση του ...Στάλιν!
      -Η τακτική των συνδικαλιστών σας εννιαία είναι. Παντού στηρίζουν την εφαρμογή του μνημόνιου, τουλάχιστον στον ιδιωτικό τομέα. Και φυσικά δεν είναι κάποιο ευτερεύων ζήτημα. Για εμάς όπως γνωρίζεις, αφού όπως λες έχει περάσει από το κόμμα, η στάση στα συνδικάτα είναι το βασικότερο κριτήριο για όλους. Και εκεί φαίνεται κιόλας αν όσα λέγονται σε κεντρικό πολιτικό επίπεδο είναι ή όχι λόγια του αέρα. Πάντως ταξικός συνδικαλισμός με το Κολλά, τον Φωτόπουλο και τον Ραυτόπουλο(!!!!!!), δεν θα τολμήσεις ούτε καν εσύ να ισχυριστείς πως είναι δυνατόν να γίνει....
      Οσο για τις διαδηλώσεις, εσείς είστε που πηγαίνετε μόνοι σας, αφού εμείς είμαστε κατά κανόνα περισσότεροι (ακόμα!). Το γεγονός επίσης πως μείνατε μόνοι να νομιμοποιείται στα μάτια του κόσμου την τελείως απαξιωμένη και σίγουρα πουλημένη ΓΣΕΕ (και εσείς έτσι την λέγατε εξάλλου)
      -Την τακτική για ποιόν στόχο ρε άστυ; Εμείς έχουμε στόχο την προλεταριακή εξουσία, και εσείς να εξανθρωπίσετε το ΝΑΤΟ και την ΕΕ, στόχος σίγουρα πιο μακρινός και αρκετά πιο αβέβαιος από την εργατική εξουσία. Δεν είναι στην τακτική η διαφωνία μας. Στον στρατηγικό στόχο και τα ταξικά συμφέροντα που αυτός εξυπηρετεί είναι.

      Διαγραφή
  12. "Δηλαδή δε σου μπαίνει στο μυαλό να θέλουμε να κρατήσουμε τις απόψεις μας και τις θέσεις μας; πάντα ότικανουμε το κάνουμε γιατί είμαστε ενταγμένοι στην πολιτική του κεφαλαίου;"

    Ναι και ως εγγυητικη πραξη για ολα αυτα ενσωματώσατε το μισο πασοκ, α ξεχασα, ηταν το καλο πασοκ ε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η μηπως τα γλυκα ματια στον Κουβελη ηταν για να κρατησετε την ιδεολογικη σας καθαροτητα;

      Διαγραφή
    2. Οχι μόνο στην παπαρηγα κάνουμε γλυκά μάτια...
      Το μισό ΠΑΣΟΚ είναι στον ΣΥΡΙΖΑ,αλλά και το μισό ΚΚΕ σύμφωνα με τις εκλογές...ε;

      Διαγραφή
    3. Δεν πειραζει ρε φιλε, αν καποιοι δεν ειχαν καταάβει τι ειναι ΚΚΕ και υπεκυψαν στις μαλαγανιες σας δεν ηρθε για εμας το τελος του κοσμου. Εμας μας ενδιαφερει πρωτιστως ο κοσμος, το αγωνιστικο κομματι της εργατιας, και απο αυτους εσεις δεν εχετε κανενα. Δειτε ποσους κατεβαζουμε στους δρομους εμεις με το 4.5/100 και ποσους εσεις και κλαψτε.

      Αλλα βεβαια, το καταφυγιο σας ειναι η ποσοστολογια, λογικο, γιατι οποιον τον ψηφιζουν πολλοι πα να πει οτι εχει δικιο ε;

      Διαγραφή
    4. πάντα κάποιοι δε καταλαβαίνουν αυτό που εσείς καταλαβαίνετε. Το αγωνιστικό κομμάτι της εργατιάς; Αλλα διαβάζω στις θέσεις σας....μη ξεφευγεις από τη γραμμ΄η. Μιλάτε για λαική συμμαχία και για όλους τους εγαζόμενους. Εσείς κατεβάζετε στους δρόμους..;;; Αμ φίλε αυτόπρεπει να καταλάβεις οκόσμος θα αλλάξει όταν οκόσμος θα κατεβαίνει μόνος τους και όχι όταν θα τον "κατεβάζουμε"
      Ακολουθώ τα βήματα του ΚΚΕ ως προς την ποσοστολογία.Όταν είχαμε 4,5 % εκεί καταφεύγατε.Είσασταν η μεγαλύτερη δύναμη της Αριστεράς. μας μιλούσατε για τοκόσμοπου σας εμπιστευεται...και για το κακό ΣΥΝ που θα είναι συντομα εξω από τη βουλή,που θα διαλυθεί πο...που...που...Και για όλα αυτά ουτε μια αυτοκριτική στις θεσεις σας. Γιατί δεν κερδίσατε τοκόσμο εσείς; που κανατε λάθος; Τίποτε αποδίδονται όλα συλλογικάλες και τη τακτική σας την αποφασίσατε συλλογικά. Απ.΄ότι φαίνεται καθόλου συλλογικά.Αυτόλενε και συντροφοί σας....

      Διαγραφή
    5. Αφου εχεις διαβασει τοσο μαρξισμο, οπως λες, θα επρεπε να ξερεις το ρολο του ΚΚΕ, ως αιχμη του δορατος και φορεα οργανωσης της εργατικης ταξης. Ο μονος του κοσμος κατεβηκε στις πλατειες και πηγατε εκει εσεις οι μεγαλοι ψαραδες της αριστερας, χερακι χερακι με τους μεγαλους ψαραδες της ακροδεξιας να τους πρυπαντησετε και να τους χαιδεψετε το αυτακι.

      Τα υπολοιπα που λες ειναι φυκια για μεταξωτες κορδελες, και δειξε μου ενα επισημο κειμενο του ΚΚΕ που να σας λοιδωρει για τα χαμηλα ποσοστα σας.


      Οσο για την αυτοκριτικη στις θεσεις μας, δεν ειναι το προβλημα οι θεσεις μας, ειναι το προβλημα οτι εχετε κανει τα μυαλα του κοσμου μερεντα και γουσταρει ακομα αυταπατη. Δεν πειραζει ομως, χαρειτε την προσκαιρη σας εκλογικη νικη, γιατι δεν νομιζω να την ξαναδειτε.

      Διαγραφή
    6. @αστυάνακτας:
      Παρεπιπτόντος, εξακολουθούμε να είμαστε η "μεγαλύτερη δύναμη της αριστεράς". Εσείς είστε πλέον καθαρόαιμο αστικό κόμμα. Πράγμα που εξάλλου θα ομολογήσεις στην επόμενη διάσπαση όταν θα ακολουθήσετε μαζί με τον "σύντροφο" Παναγιώτη τα χνάρια του "σύντροφου" Αλέκου. Αλλά αυτό μετά την πρώτη (εάν αυτή προκύψει ποτέ φυσικά)κυβερνητική θητεία, βεβαίως-βεβαίως.
      Και κράτα το αυτό το σχόλιο για αρχείο.

      Διαγραφή
  13. Μαλλον οι πασοκοι εισακουσαν το καλεσμα σας για κυβερνηση της αριστερας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. αυτοί που τους καλούσατε να διορθώσουν την ψήφο τοπυς;;;..ε τη διόρθωσαν...Ψηφισαν ΣΥΡΙΖΑ

      Διαγραφή
    2. Πεσε κιαλλο χαμηλα Αστυανακτα, γουσταρω να σε βλεπω να κυλιεσαι στην λασπη

      Διαγραφή
    3. Χαιρομαι να βλεπω το μισσος σου για το ΚΚΕ να εκφραζεται και να χανεις την υπομονη σου, μονο μην ερχεσαι παλι αυριο με μαλαγανιες να μας λες για κυβερνησεις της αριστερας και να μας αποκαλεις συντροφους.

      Διαγραφή
    4. Βρε το διασκεδάζω...και πάντα θα απευθύνομαι στο ΚΚΕ εως να καταλάβετε...να σας σωσω θελω από τον πάτο...

      Διαγραφή
    5. Να αλλα τα σκατα επιπλεουν λενε

      Διαγραφή
    6. @αστυάνακτας:
      Αντί να σώσεις εμάς, δεν κοιτάς καλύτερα να σώσεις την ιστορική εφημερίδα της ΕΔΑ που κατάντησε να εξυμνεί το "κοινοφελές ύριμα Λάτση" σε στήλη δίπλα από ευμεγέθη διαφήμηση της ...eurobank;

      Διαγραφή
    7. @Poe
      περασες από την εσχατολογία στη σκατολογία...βλέπω προόδο στους ιδεολογικούς προσανατολισμούς σου...σε συγχαίρω βρε και εις ανώτερα...
      @Trash
      θα σωθεί από μόνη της η ιστορική εφημερίδα...καλύτερα διαφήμηση της eurobank από μαξιλάρια και παπλώματα...

      Διαγραφή
    8. Παρακαλω, παντα βαζω τις ακαθαρσιες στην κουβεντα ως κοσμητικα οταν αναφερομαι σε στελεχη του Συριζα.

      Διαγραφή
    9. @αστυάνακτας:
      Δεν μίλησα για το αν θα σωθεί οικονομικά. Οταν πλέκεις το εγκώμιο της Λάτσενας, θα έχει και διαφήμηση eurobank, και ας μην πουλάς ούτε τα μισά φύλλα του "ριζοσπάστη". (Για να μην ξεχνιώμαστε κιόλας).
      Για το να σωθεί από τον πλήρη και ανεπανόρυωτο εξευτελισμό μίλησα, αλλά μάλλον αυτός έχει συντελεστεί ήδη με αυτά τα καμώματα.
      Πάντως πρέπει να συμφωνήσεις πως σαν εικόνα αποκαλύπτει πολλά. Τόσο την οικονομική στήριξη από το μεγάλο κεφάλαιο, όσο και τα πολιτικά ανταλάγματα για αυτήν. Κανονικά δεν χρειάζεται να το κουράζουμε άλλο...

      Διαγραφή
  14. Φευγω τωρα...εχω να κάνω και εξόρμηση στις 12...τα ξαναλέμε...
    τη καλημέρα μου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Α τωρα δεν εκανες εξορμηση; Δεν σου εχουν χρεωσει τα blogs;

      Διαγραφή
    2. @αστυάνακτας:
      Εξόρμηση σαββατιάτικα και τέτοια ώρα;
      Α ναι, το δημοσιοϋπαλληλικό τάργκετ γκρουπ δεν εργάζεται σήμερα....

      Διαγραφή
    3. @Poe
      όχι δε μου χουν χρεώσει τα μπλογκς.... άλλοι εχουν χρεωθεί να γράφουν άρθρα επί άρθρων ενάντια στο ΣΥΡΙΖΑ....ανακαλυψαν το κολασμένο καικαπιταλιστικό διαδύκτιο που λεει και η ΚΝΕ...

      @Trash
      Ναι σαββατιάτικα και πήγε μια χαρά...
      Λυπάμαι που παίζεις με δεξιά επιχειρήματα περί δημοσιοϋπαλληλικού τάργκετ γκρουπ... Τι άλλο θα διαβάσω;

      Διαγραφή
    4. Ναι θα μας δωσει παρασημο η αλεκα και επαινο...

      Διαγραφή
    5. @αστυάνακτας:
      Μάλιστα, το ακούσαμε και αυτό. Είναι "δεξιά" άποψη να μην θεωρείς επαναστατικό υποκείμενο την κρατική υπαλληλία!
      Τον Μαρξ, γιατί τον επικαλείσαι; Προσπαθείς να μας εξοντώσεις διά του εγκεφαλικού καψίματος;

      Διαγραφή
  15. Και οσον αφορα το πασοκ που ενσωματωσατε, δεν μιλαω μονο για του ψηφοφορους, αλλα κυριως τα στελεχη. Απο το ΚΚΕ παντως δεν εχετε να κοκορευτειτε οτι μας αποσπασατε καποιο στελεχος, δειγμα του ποσο ισχυρη συνοχη εχει το κομμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γιατί είσαι τόσο βιαστικός; περίμενε...θα υπάρξουν εκπλήξεις...

      Διαγραφή
    2. Το πολυ πολυ να παρετε κανενα Αλεκο Χαλβατζη

      Διαγραφή
  16. Στόχοι του ΣΥΡΙΖΑ είναι η συμβολή του στην ανάπτυξη των λαϊκών αγώνων για να μην εφαρμοστούν τα βάρβαρα μέτρα του 3ου μνημονίου"
    http://www.iskra.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=10555:stratoulis-6-meres&catid=85:synenteyxseis&Itemid=267
    Τα δύο πρώτα μνημόνια τα κατάπιανε ήδη δηλαδή, αφού δεν πειράζει εάν εφαρμοστούν. Και αυτό από τον Λαφαζάνη που κανει και ..."αριστερή αντιπολίτευση" εκεί μέσα! Δηλαδή ο στόχος της πλειοψηφείας ποιός είναι; Η εφαρμογή ΚΑΙ του τρίτου μνημόνιου;
    Σταθερές θέσεις μα έλεγε ο Άστυ από επάνω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. απίστευτη η λογική αυτή Trash.
      Μα το 3ο μνημόνιο ουσιαστικά ενσωματώνει τα δύο προηγούμενα. Ή δε το ξερεις επειδή είναι ενα μικρό σκαλοπατάκι;

      Διαγραφή
    2. @αστυάνακτας:
      Σοβαρά, και γιατί το διαχωρίζει από τα άλλα δύο τότε; Για να καλύψει τις λέξεις στο άρθρο;
      Μην μας περνάς για κουτούς ρε άστυ...

      Διαγραφή
    3. για να μπορεσουν να κανουν την μεταγραφη της γκερεκου

      Διαγραφή
  17. Ο ΣΥΡΙΖΑ και ο «σοσιαλισμός του 21ου αιώνα»
    http://rizospastis.gr/story.do?id=7225936&publDate=5/1/2013

    (..)Για τα περί «σοσιαλισμού του 21ου αιώνα»
    Ταυτόχρονα, ο ΣΥΡΙΖΑ προβάλλει ως πρότυπο κυβερνήσεων, πέρα απ' αυτές των Βραζιλίας και Αργεντινής, αυτές των Βενεζουέλας, Βολιβίας και Εκουαδόρ, τις λεγόμενες αριστερές κυβερνήσεις της Λατινικής Αμερικής, που οικοδομούν τάχα το «σοσιαλισμό του 21ου αιώνα». Είναι όμως σοσιαλισμός;
    Πρόσφατα, στην εφημερίδα «Δρόμος της αριστεράς» (20/12/2012), δημοσιεύτηκε εκτενές άρθρο, με τίτλο «Μια σύντομη ξενάγηση στα εγχειρήματα της Βενεζουέλας, της Βολιβίας και του Εκουαδόρ», του Τζέιμς Πέτρας. Στο άρθρο γίνεται αναφορά στις μεταρρυθμίσεις αυτών των χωρών και στα αποτελέσματά τους. Η καταγραφή της πορείας του «σοσιαλισμού του 21ου αιώνα» είναι αποκαλυπτική ως προς τα πρότυπα ανάπτυξης του ΣΥΡΙΖΑ. Αλλωστε, στην πρόσφατη συνδιάσκεψή τους και στο προγραμματικό τους κείμενο δε λένε τίποτα διαφορετικό, μόνο που αυτό που καταγράφεται σ' αυτές τις χώρες και αυτό που λέει ο ΣΥΡΙΖΑ είναι καπιταλισμός, δεν έχει μειωθεί η συγκέντρωση πλούτου στους αστούς παρά τις όποιες βελτιώσεις σε κάποιους τομείς, στη Βενεζουέλα κυρίως όπου υπάρχει και η συμβολή της Κούβας σ'αυτές τις βελτιώσεις στην Εκπαίδευση και την Υγεία.
    Ας δούμε, λοιπόν, τι γράφει για καθεμία από αυτές τις χώρες το άρθρο. Είναι αποκαλυπτικό.

    Για τη Βενεζουέλα
    «Η οικονομική πρακτική του Τσάβες περιλαμβάνει εκτεταμένη εθνικοποίηση μεγάλων τομέων της βιομηχανίας πετρελαίου, επιλεκτική εθνικοποίηση των επιχειρήσεων - κλειδιά στη βάση πραγματιστικών υπολογισμών και επιδίωξης μεγαλύτερης διατροφικής ασφάλειας... Στην κοινωνική πολιτική, ο Τσάβες έχει χρηματοδοτήσει μια πληθώρα από προγράμματα που έχουν σχεδιαστεί για να βελτιώσουν το βιοτικό επίπεδο του 60% του πληθυσμού.
    Οι μεταρρυθμίσεις αυτές περιλαμβάνουν: Καθολική δωρεάν ιατρική περίθαλψη και εκπαίδευση, έως και το πανεπιστήμιο, την πρόσκληση πάνω από 20.000 Κουβανών γιατρών και τεχνικών και ένα μαζικό πρόγραμμα που περιλαμβάνει την κατασκευή νοσοκομείων και κλινικών. Το καθεστώς του Τσάβες έχει κατασκευάσει και χρηματοδοτήσει ένα μεγάλο δίκτυο από σούπερ μάρκετ που πωλούν τρόφιμα και είδη οικιακής χρήσης σε επιδοτούμενες τιμές για οικογένειες με χαμηλά εισοδήματα...
    Η Βενεζουέλα σήμερα είναι μια μεικτή οικονομία, με τον ιδιωτικό τομέα να κυριαρχεί. Η κρατική ιδιοκτησία έχει επεκταθεί και εθνικές κοινωνικές προτεραιότητες έχουν υπαγορεύσει την ιδιοποίηση των πετρελαϊκών πόρων. Το κράτος κατέχει τον πιο προσοδοφόρο τομέα των εξαγωγών και καρπώνεται το μεγαλύτερο μέρος του ξένου συναλλάγματος.
    Ενώ η κυβέρνηση έχει αυξήσει κατά πολύ τις κοινωνικές δαπάνες, δεν έχει μειώσει τη μεγάλη συγκέντρωση πλούτου και εισοδήματος στις ανώτερες τάξεις. Επιπλέον, στα ανώτερα και μεσαία στρώματα κρατικής γραφειοκρατίας, ιδίως στους τομείς του πετρελαίου και των συναφών βιομηχανιών, τα επίπεδα αμοιβών είναι επίσης πολύ υψηλά. Η αυτοδιαχείριση δημόσιων επιχειρήσεων περιορίζεται σε ελάχιστες επιχειρήσεις.
    Οι προτάσεις αγροτικής μεταρρύθμισης του καθεστώτος δεν κατάφεραν να αλλάξουν τη σχέση ανάμεσα στους εργάτες γης, τους αγρότες και μεγάλους γαιοκτήμονες...

    Οι υποστηρικτές του καθεστώτος υπογραμμίζουν τις εθνικοποιήσεις της κυβέρνησης, αλλά δε φαίνεται να δίνουν σημασία στον αυξανόμενο αριθμό κοινών επιχειρήσεων με πολυεθνικές εταιρείες από Κίνα, Ρωσία, Ιράν και Ευρωπαϊκή Ενωση. Η πιο αμφισβητούμενη πλευρά της Βενεζουέλας είναι η συνεχιζόμενη εξάρτησή της από ένα μόνο εμπόρευμα (πετρέλαιο) που καλύπτει το 70% των εσόδων από τις εξαγωγές και την εξάρτησή της από μία μόνο αγορά, των ΗΠΑ... Απειλή για τη μαζική βάση του δρόμου προς το σοσιαλισμό του Τσάβες είναι και η εκτίναξη της εγκληματικότητας, λόγω της ανάπτυξης ενός λούμπεν προλεταριάτου».(..)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Συνέχεια Ο ΣΥΡΙΖΑ και ο «σοσιαλισμός του 21ου αιώνα» http://rizospastis.gr/story.do?id=7225936&publDate=5/1/2013

    (..)Για το Εκουαδόρ

    «Η πιο εντυπωσιακή απόκλιση από κάθε σοσιαλισμό είναι η εμμονή και επέκταση της ξένης καπιταλιστικής ιδιοκτησίας στις στρατηγικής σημασίας εξορύξεις και πηγές ενέργειας. Μακρόχρονα συμβόλαια εξόρυξης μεγάλης κλίμακας έδωσαν στις ξένες εταιρείες τον πλειοψηφικό έλεγχο στους βασικούς τομείς ξένου συναλλάγματος και εξαγωγικών κερδών. Το χειρότερο είναι ότι ο Κορέα έχει καταστείλει βίαια και έχει απορρίψει τα αιτήματα των ινδιάνικων κοινοτήτων του Αμαζονίου και των Ανδεων που ζουν και εργάζονται στη γη που παραχωρήθηκε στις μεταλλευτικές πολυεθνικές. Παρά τις αντίθετες δικαστικές αποφάσεις, ο Κορέα επιδιώκει με ζήλο να κάνει κεντρικό άξονα της "αναπτυξιακής στρατηγικής" του την εκμετάλλευση του ορυκτού πλούτου από ξένους.
    Η λαϊκή στήριξη του Κορέα βασίζεται κυρίως σε βραχυπρόθεσμες παραχωρήσεις, με τη μορφή αυξήσεων μισθών και ημερομισθίων και παροχής πιστώσεων στις μικρές επιχειρήσεις, μέτρα που δεν είναι βιώσιμα στις συνθήκες της παγκόσμιας ύφεσης. Η παραχώρηση των τηλεπικοινωνιακών μονοπωλίων σε ιδιωτικές εταιρείες, η αντίθεσή του στην αγροτική μεταρρύθμιση και οι περιοριστικοί όροι για τα συνδικαλιστικά δικαιώματα έχουν οδηγήσει σε αύξηση των απεργιών και των διαμαρτυριών».

    Για τη Βολιβία

    «Το κράτος έχει ελαφρώς αυξήσει το μερίδιό του στα έσοδα από τις κοινές επιχειρήσεις με πολυεθνικές εταιρείες, έχει αυξήσει την τιμή του αερίου που πουλάει σε Βραζιλία και Αργεντινή. Ο Μοράλες επέτρεψε αυξήσεις στους κατώτατους μισθούς, ημερομίσθια και συντάξεις. Ωστόσο, οι αυξήσεις ήταν πολύ χαμηλότερες από τις προεκλογικές του εξαγγελίες για διπλασιασμό του κατώτατου μισθού.
    Το μεγαλύτερο κατόρθωμα του καθεστώτος ήταν η αύξηση των συναλλαγματικών αποθεμάτων από τα 2 στα 6 δισεκατομμύρια δολάρια, η δημοσιονομική πειθαρχία και ο αυστηρός έλεγχος στις κοινωνικές δαπάνες και τα πλεονάσματα. Βέβαια, ο τριπλασιασμός των αποθεμάτων με φόντο το 60% που ζει κάτω από το όριο της φτώχειας (κυρίως στον αγροτικό ινδιάνικο πληθυσμό) δεν είναι μια πολιτική που διεκδικεί σοσιαλιστικά πιστοποιητικά...
    Η οικονομική στρατηγική του Μοράλες βασίζεται στην τριπλή συμμαχία ανάμεσα στις αγρο-μεταλλευτικές πολυεθνικές, στους μικρομεσαίους καπιταλιστές και στο ινδιάνικο και συνδικαλιστικό κίνημα. Εχει διοχετεύσει εκατομμύρια σε επιχορηγήσεις "συνεταιρισμών" που στην πραγματικότητα είναι μικρομεσαίοι ιδιοκτήτες μεταλλείων που εκμεταλλεύονται μισθωτή εργασία.
    Η πιο εντυπωσιακή πλευρά της οικονομικής πολιτικής στη Βολιβία είναι η αυξανόμενη έκταση των επενδύσεων ξένων πολυεθνικών εταιρειών. Απότοκο της πολιτικής ανοιχτών θυρών προς το εξαγωγικό κεφάλαιο, ο Μοράλες παρέχει γενναιόδωρες επιδοτήσεις και χαμηλότοκα δάνεια στον αγρο-βιομηχανικό τομέα. Μια επιτόπου επίσκεψη στις αγροτικές περιοχές και παραγκουπόλεις επιβεβαιώνει όσους υποστηρίζουν ότι δεν έχει αλλάξει τίποτα στις ταξικές ανισότητες. Οι πιο πλούσιες 100 οικογένειες της Σάντα Κρουζ εξακολουθούν να κατέχουν πάνω από το 80% της εύφορης γης, ενώ πάνω από το 80% των αγροτών και των Ινδιάνων ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας.
    Ο Μοράλες εκπλήρωσε την υπόσχεσή του να διασφαλίσει την παραδοσιακή πολυ-τομεακή οικονομική ελίτ... Οι συνθήκες ζωής των εργατών γης ελάχιστα έχουν βελτιωθεί».

    Ολα τα παραπάνω δημοσιεύτηκαν σε μια εφημερίδα διόλου εχθρική στον ΣΥΡΙΖΑ και διόλου φιλική στο ΚΚΕ.(…)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. εξορμηση ο τσυριζα στις 12......
    παλι εργατες ρε παιδια; παλι; αφηστε και κανενα αλλο κομμα να εξορμησει στους εργατες. οπου και να παμε σας βρισκουμε μπροστα και πρωτους. νισαφι ποια!!!
    ποτε προλαβε αυτο το παιδι να γραψει, να ετοιμαστει, να φυγει, να κανει εξορμηση, να γυρισει, (ενα κατουρημα; ενα νερο; τιποτα;) να διαβασει το μπλογκ και να απαντησει;;;!!!!
    μαλλον εκανε εξορμηση στην κοθμουνδουρου απο οροφο σε οροφο και προσπαθουσε να πεισει τον κοτσακα και τον ραυτοπουλο να ανατρεψουν τον καπιταλισμο και να του δωσουν αυτογραφο του ακη, για αυτο αργησε λιγο, αλλιως θα ειχε ερθει κανα μισαωρο νωριτερα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Προδοτες
    νδ
    πασοκ
    διμαρ
    συν.
    συνεχεια σαν συριζα δεν καταγγκελει δανειακη μνημονιο
    καταρα στο λαδεμπορα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Για το 65ωρο
    Στις 5 Νοεμβρίου 2008, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ ψήφισε μαζί με τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ την «έκθεση Σέρκας»

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. ΤΕΤΟΙΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΔΕΝ ΤΗΝ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΣΤΙΣ ΤΡΥΠΕΣΑΣ
    ΓΡΗΓΟΡΑ
    Για το 65ωρο
    Στις 5 Νοεμβρίου 2008, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ ψήφισε μαζί με τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ την «έκθεση Σέρκας» στην Επιτροπή Απασχόλησης και Κοινωνικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Η συγκεκριμένη έκθεση νομιμοποιεί τις πιο αντιδραστικές επιδιώξεις του ευρωενωσιακού κεφαλαίου σε ότι αφορά την οργάνωση του χρόνου εργασίας. Η έκθεση προβλέπει:

    Τη διατήρηση (και όχι την άμεση και χωρίς όρους κατάργηση) της «ρήτρας
    αυτοεξαίρεσης» από το 48ωρο (ρήτρα «optout») για μια τριετία, δίνοντας χρόνο στο κεφάλαιο να πετύχει την επ’ αόριστον γενικευμένη εφαρμογή της. Η ρήτρα «optout» σημαίνει επί της ουσίας εφαρμογή του 65ωρου. Δηλαδή, δουλειά 65 ωρών την εβδομάδα σε 5ήμερη εργασία, αφού ο εργοδότης απαλλάσσεται από τον όρο να απασχολεί τον εργαζόμενο 48 ώρες κατά μέσω όρο τη βδομάδα και μπορεί πλέον να τον απασχολεί μέχρι και 13 ώρες τη μέρα. Την πρόταση για τριετή εφαρμογή της ρήτρας «optout» είχε καταθέσει και η ίδια η Ευρωπαϊκή Επιτροπή του Ευρωκοινοβουλίου. Το 2005 ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ είχε απορρίψει αυτά που ψήφισε το Νοέμβρη του 2008.
    Το «σπάσιμο» του χρόνου της εφημερίας σε «ενεργό» και «ανενεργό»
    περίοδο. Ο όρος που βάζει η έκθεση να θεωρούνται και τα δυο μέρη σαν χρόνος εργασίας είναι «δώρο άδωρο», αφού το κεφάλαιο πετυχαίνει να νομιμοποιήσει μια από τις βασικότερες αξιώσεις του: Να σπάσει το χρόνο εργασίας στα δυο και μόλις δημιουργηθεί το κατάλληλο έδαφος να χαρακτηρίσει «μη εργάσιμο» και άρα απλήρωτο χρόνο το «ανενεργό» τμήμα της εφημερίας.
    Καθιερώνει 12μηνη περίοδο αναφοράς στην διευθέτηση του χρόνου εργασίας
    (από 4μηνη και 6μηνη). Δίνει έτσι την δυνατότητα στους εργοδότες να εναλλάσσουν περιόδους υπεραπασχόλησης (65ωρο) και υποαπασχόληση (3ωρα – 4ωρα, άδειες, διαθεσιμότητες, ρεπό) σε μεγαλύτερο διάστημα και να βαθαίνουν την εκμετάλλευση, αποδιοργανώνοντας πλήρως την προσωπική, οικογενειακή και κοινωνική ζωή των εργαζομένων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Γεια Seekers δανείου,

    Μήπως χρειάζεστε μια επείγουσα δάνειο για την εκκίνηση των επιχειρήσεων, δάνειο χρέους; να αγοράσει ένα αυτοκίνητο ή ένα σπίτι; Αν ναι δεν ανησυχούν περισσότερο, Για προσφέρουμε όλα τα είδη των δανείων σε χαμηλές και προσιτές επιτόκιο 2,5%, χωρίς εξασφαλίσεις και χωρίς πιστωτικό έλεγχο. Πάρτε πίσω σε μας αν χρειάζεστε ένα δάνειο με τις παρακάτω πληροφορίες.

    Επικοινωνία Email: keystoneinvestmentfinance@gmail.com

    Έχετε μια κακή πίστωση;
    Χρειάζεστε χρήματα για να πληρώσει τους λογαριασμούς;
    Χρειάζεστε για να ξεκινήσετε μια νέα επιχείρηση;
    Έχετε ημιτελές έργο στο χέρι λόγω της κακής χρηματοδότησης;
    Χρειάζεστε χρήματα για να επενδύσουν σε κάποια περιοχή της εξειδίκευσης που θα σας ωφελήσει; και δεν ξέρετε τι να κάνετε.

    Προσφέρουμε κάτω από τα ακόλουθα δάνεια,
    προσωπικά δάνεια [ασφαλές και ανασφάλιστων]
    επιχειρηματικών δανείων [ασφαλές και ανασφάλιστων]
    συνδυασμού δανείων
    φοιτητές δάνεια
    Τα δάνεια σταθεροποίησης και τόσοι άλλοι.

    1. Πλήρης ονόματα: ----------------
    Διεύθυνση 2. Επικοινωνία: ----------------
    3. Ποσό δανείου που απαιτείται: ----------------
    4. Διάρκεια του Δανείου ----------------
    5. Άμεση Τηλέφωνο: ----------------

    EMAIL: [keystoneinvestmentfinance@gmail.com]
    Με φιλικούς χαιρετισμούς,
    Κα Mary Williams.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.