4 Ιανουαρίου 2013

ΑΡΙΣΤΕΡΟΔΕΞΙΑ ...ΑΙΘΑΛΟΜΙΧΛΗ

«Δυο δρόμοι τη χωρίζουνε την κοινωνία τούτη, και φέρνουν μαύρη συμφορά η φτώχεια και τα πλούτη. Της κοινωνίας η διαφορά φέρνει στον κόσμο μεγάλη συμφορά».
Από τη μια, ο πλούτος, που αυξήθηκε κατά 241 εκατομμύρια δολάρια στα χέρια των 100 πλουσιοτέρων του κόσμου.

Κι από την άλλη, οι 1,3 δισ. τόνοι φαγητού, που λείπουν απ' το τραπέζι εκατομμυρίων ανθρώπων (τα στοιχεία προέρχονται από το Διεθνή Οργανισμό Τροφίμων και Γεωργίας και αφορούν στο ένα τρίτο της παγκόσμιας παραγωγής τροφίμων και η ποσότητα που πετιέται στα σκουπίδια είναι ίση με την τροφή που χρειάζονται 868 εκατομμύρια άνθρωποι που επίσημα κάθε βράδυ γέρνουν για ύπνο πεινασμένοι).

Αλήθεια, πιστεύει κανείς ότι οι άρπαγες, τα μονοπώλια, οι πλουτοκράτες, θα πειθαρχήσουν ποτέ σε νόμους που τους υποχρεώνουν να επιστρέψουν στους λαούς τον ιδρώτα που τους ήπιαν και το αίμα που τους ρούφηξαν; 

Πιστεύει κανείς ότι ο αρπαγμένος απ' τους καπιταλιστές πλούτος, θα ξαναγυρίσει στο λαϊκό τραπέζι, με άλλη κυβέρνηση, άλλες κυβερνήσεις, στα πλαίσια τού καπιταλισμού; 

Π.χ., στην Ελλάδα, τα τελευταία 50 χρόνια ζήσαμε:  
α) Bασιλευομένη ...δημοκρατία. 
β) Φασιστική δικτατορία, (η γνωστή χούντα τού Παπαδόπουλου).
γ) "Δεξιά" αστική ...δημοκρατία τής Νέας Δημοκρατίας. 
δ) "Αριστερή" αστική ...δημοκρατία τού ΠΑΣΟΚ.  

Ζήσαμε λοιπόν όλες τις διαχειριστικές μορφές τού καπιταλισμού, από ...Δεξιά μέχρι ...Αριστερά.

Για πείτε μου, ποια απ' αυτές τις κυβερνήσεις διαχείρισης του καπιταλισμού δεν υπηρέτησε πιστά τούς καπιταλιστές και τον καπιταλισμό; ΚΑΜΙΑ. 

Γιατί;
Δεν μπορούσαν ή δεν ήθελαν;

Κι όποιοι καθίσουν στο εξής στα πρωθυπουργικά και υπουργικά έδρανα από ...Αριστερά (π.χ. ΣΥΡΙΖΑ και δορυφόροι του), μέχρι ...Δεξιά (π.χ. ΝΔ και δορυφόροι),
είναι δυνατόν να μη συνεχίσουν να υπηρετούν πιστά τους καπιταλιστές και τον καπιταλισμό; ΟΧΙ. 

Γιατί; 
Δεν θα μπορούν να κάνουν αλλιώς, ή δεν θέλουν;

Οι απαντήσεις δικές σας.

(Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ)   
  
     

6 σχόλια:

  1. H φασιστικη διακτατορια που αναφερεις φιλε,ηταν αυτη που οταν ανηλθε στην εξουσια εσβησε τα χρεη των αγροτων.υποστηριξε την εθνικη παραγωγη και εκανε εργα,τα οποια προηλθαν απο ελληνικα χερια.και το βασικοτερο,δεν ειδα κανεναν που εζησε εκεινη την εποχη να λεει 'πειναω'.. σου λεει κατι αυτο??

    Η χούντα έκανε έργο. Έργο υπέρ των φτωχών. Ο λαός απολάμβανε μια ευημερία που σήμερα φαντάζει μακρινή. Το ησυχία τάξη και ασφάλεια είχε εμπεδωθεί παντού και πραγματικά στα χρόνια της στρατιωτικής δικτατορίας υπήρξε δουλεία για τον απλό κόσμο χωρίς απεργίες και αναταραχές και τα δημόσια ταμεία της χώρας ήταν γεμάτα. Είναι χαρακτηριστικό ότι πέφτοντας το στρατιωτικό καθεστώς άφησε στην δημοκρατία ένα πολύ μικρό δημόσιο χρέος αυτοεξυπηρετούμενο σε μεγάλο βαθμό; Υπάρχει καμιά σύγκριση με το καθεστώς της κλεπτοκρατίας που οικοδόμησαν οι πολιτικοί; Υπάρχει καμιά σύγκριση με την δημοκρατία που πούλησε τον τόπο στους ξένους μετατρέποντας την Ελλάς σε προτεκτοράτο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τα έργα επί χούντας και άλλες παιδικές ασθένειες. ..

      http://seisaxthia.wordpress.com/2012/12/16/%CF%84%CE%B1-%CE%B1%CF%84%CE%AD%CE%BB%CE%B5%CE%B9%CF%89%CF%84%CE%B1-%CF%83%CE%BA%CE%AC%CE%BD%CE%B4%CE%B1%CE%BB%CE%B1-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%B1%CE%B4%CE%B9%CE%AC%CF%86%CE%B8%CE%BF%CF%81%CE%B7/

      Και μισή ασπιρίνη πριν τον ύπνο, γελοίε πατριώτη.

      - Άρης

      Διαγραφή
    2. Παρεμπιπτόντως, το να διαβάζει ένας απογοητευμένος σφυριζαίος αυτό το κομμουνιστικό ιστολόγιο μπορώ να το κατανοήσω. Στην περίπτωση ενός φασιστόρκ όμως μπορώ μόνο εξάγω τα εξής δύο συμπεράσματα:

      i)Είτε έχεις άπλετο ελεύθερο χρόνο και στις αγαπημένες σου ασχολίες συμπεριλαμβάνεται ακόμα και το τρολάρισμα στα σχόλια του youtube, οπότε είσαι απλά κρετίνος.
      ii)Είτε είσαι σε διατεταγμένη υπηρεσία, οπότε άξιος ο μισθός σου τουλάχιστον.

      - Άρης

      Διαγραφή
    3. ΤΑ ΣΚΑΝΔΑΛΑ ΤΗΣ ΧΟΥΝΤΑΣ
      http://avantgarde2009.wordpress.com/2009/04/21/%CF%84%CE%B1-%CF%83%CE%BA%CE%B1%CE%BD%CE%B4%CE%B1%CE%BB%CE%B1-%CF%84%CE%B7%CF%83-%CF%87%CE%BF%CF%85%CE%BD%CF%84%CE%B1%CF%83/

      ΤΑ ΞΕΧΑΣΜΕΝΑ ΣΚΑΝΔΑΛΑ ΤΗΣ «ΕΘΝΟΣΩΤΗΡΙΟΥ»
      Εφτά χρόνια αρπαχτή
      http://www.enet.gr/?i=issue.el.home&date=25/07/2010&id=186645
      Η βαθιά τσέπη της χούντας

      «Λαμόγια» ... στο χακί - Τα απίστευτα σκάνδαλα της χούντας, του Διονύση Ελευθεράτου
      http://tvxs.gr/news/egrapsan-eipan/lamogia-sto-xaki-ta-apisteyta-skandala-tis-xoyntas-toy-dionysi-eleytheratoy

      Διαγραφή
  2. Κύριε φασίστα ο παππούς μου εμένα ήτανε εξόριστος από το 1967 ως το 1970 στη Λέρο και στη Γυάρο (γιατί πρωτοστατούσε στις κινητοποιήσεις που γίνανε το '65 ως το '67 για την αύξηση της τιμής στο σιτάρι) και η γιαγιά μου ζούσε με τα δύο παιδιά της (τον πατέρα μου και τον θείο μου) χωμένη στη φτώχεια και τη μιζέρια. Η αναξιοκρατία και οι προσλήψεις σε δημόσιες υπηρεσίες και ΔΕΚΟ οργίαζαν. Τα κάθε φασιστοειδή έμποροι απειλούσαν στις συναλλαγές τους με αγρότες και εκβίαζαν τον κόσμο. Οι εκβιασμοί δεν γινόταν μόνο σε αριστερούς αλλά και σε κεντρώους αλλά και σε δεξιούς ακόμα.

    Η μισή Ελλάδα έφυγε στο εξωτερικό (Γερμανία) και άλλοι από αγροτικές περιοχές καταστράφηκαν εξαιτίας της πολιτικής του καθεστώτος και πήγανε στις πόλεις. Έτσι ξεκίνησε η καταστροφή της αγροτικής οικονομίας και η διάλυση των αγροτικών συνεταιρισμών. Οι αγρότες ήταν μονίμως χρεωμένοι. Τα χρέη που λες ότι χάρισε η χούντα το έκανε μια φορά μόνο όταν πήρε την εξουσία μετά το πραξικόπημα καθαρά για λαϊκισμό το '67. Μετά οι έμποροι για ένα κομμάτι ψωμί παίρνανε τα αγροτικά προϊόντα και πάλι οι αγρότες χρεώθηκαν στις τράπεζες επειδή δεν κάλυπταν το κόστος παραγωγής. Οι μεσάζοντες και τότε πλούτιζαν εις βάρος των καταναλωτών και των αγροτών. Μέσα στα σπίτια δεν υπήρχαν ηλεκτρικές συσκευές, οι περισσότεροι έμεναν σε νοικιασμένα σπίτια και η μεγάλη πλειοψηφία δεν μπορούσε να μορφώσει τα παιδιά της. Αυτή ήταν η "ευημερία"; .Οι εταιρείες που αναλάμβαναν τα δημόσια έργα κατέκλεβαν το κράτος. Ρεμούλα, σκάνδαλα και κλεπτοκρατία ζούσαν και βασίλευαν και τότε.

    Και τότε οι πλούσιοι κουμάντο κάνανε, θησαυρίζανε με το λαό στο περιθώριο. Προτεκτοράτο των Αμερικάνων είμασταν και εκείνη την περίοδο. Να σου θυμίσω το ρόλο της Χούντας στην Κύπρο; Ή μήπως τα ξέχασες; Σκατά πατριώτες ήταν οι χουντικοί, ξεπουλημένοι του κερατά. Στις συνοικίες υπήρχαν χαφιέδες που εκβίαζαν και απειλούσαν, προπηλάκιζαν, χτυπούσαν ανθρώπους. Στα ΕΑΤ-ΕΣΑ καθημερινό φαινόμενο βασανισμοί και βιασμοί γυναικών (Μπάμπαλης, Μάλιος τα ξεχασες ρε;).Καθεστώς βασισμένο στο φόβο και την τρομοκρατία. Εξορίες, φυλακίσεις ρουτίνα ήταν τότε.

    Ξέρεις πόσοι άνθρωποι που θα έπρεπε να δουλεύουνε, ικανοί, τίμιοι με γνώσεις, εκδιώχθηκαν και πήραν τις θέσεις στις δουλειές ακροδεξιά καθάρματα και προσκυνημένοι όλοι όσοι ήταν δικοί τους; Και όχι μόνο αριστεροί αλλά ακόμα και άνθρωποι αστοί αλλά δημοκράτες.

    Ασε ρε φασιστάκι που θα μας κάνετε και μαθήματα. Οι δικοί μας τα ζήσανε αυτά.
    ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΣΤΙΣ ΤΡΥΠΕΣ ΣΑΣ
    ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΚΟΥΦΑΛΕΣ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΚΡΕΜΑΛΕΣ
    ΘΑΝΑΤΟΣ ΣΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. @ Ανώνυμος4 Ιανουαρίου 2013 2:55 μ.μ.

    Αυτοί που καλόφαγαν επί χούντας, εκτός απ' το μεγάλο κεφάλαιο ήταν και οι εκφασισμένοι φτωχοδιάβολοι που συνεργάστηκαν μαζί της. Οι ρουφιάνοι τής χούντας. Τα κατακάθια τού λαού.
    Προφανώς λοιπόν, ο κύκλος που κινείσαι είναι γεμάτος από τέτοια κατακάθια. Γι' αυτό δεν βρίσκεις κανέναν να έχει παράπονα απ' τη φασιστική δικτατορία τού Παπαδόπουλου.
    Κι αν σ' αυτόν το κύκλο πας και πιο πίσω, θα βρεις ρουφιάνους τού φασίστα Μεταξά και δοσίλογους τού φασιστοναζί Χίτλερ...

    Σε λυπάμαι όμως, γιατί εντέλει είναι πολύ μικρός ο κύκλος που κινείσαι...

    Η πλειοψηφία τού λαού, των λαών, είναι κάθετα ενάντια στο φασιστοναζισμό που υποστηρίζεις.
    Ντροπή όμως να είσαι φασίστας. Μεγάλη ντροπή!

    ΑΝΕΡΓΟΣ και ΑΦΡΑΓΚΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.