2 Ιουνίου 2012

Τσίπρειον ‘Άγος’, μ’ ένα σμπάρο δυο τρυγόνια


     Τίποτα δεν ήρθε σαν κεραυνός εν αιθρία. Τα πάντα ήρθαν, όπως τα είχαν προγραμματίσει η άρχουσα τάξη και το πολιτικό της προσωπικό. Ανήκουν εξάλλου στην ίδια ομάδα, υπό την επωνυμία ‘ Ευρωμονόδρομος’. Απλά ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ έπαιζε στα δεύτερα, περίμενε την ευκαιρία, για να υπογράψει επαγγελματικό συμβόλαιο. Να εξασφαλίσει κι αυτός το μέλλον του.

     Πολλές φορές, αναφερόμενος στον ΓΑΠ-Γεώργιος Ανδρέα Παπανδρέου, φτου κακά!-τον χαρακτήρισα πανίβλακα. Ήταν μακράν ο βλακωδέστερος, όλων των άλλων του ηγετικού πυρήνα του ΘΑΣΟΚ. Γι αυτό εξάλλου και το γνωστό συγκρότημα τον προώθησε στη θέση του Προέδρου του ΘΑΣΟΚ. Μόνο αυτός, λόγω κληρονομιάς επιθέτου, θα μπορούσε να φέρει σε πέρας το τελευταίο στάδιο της προσφοράς του Κινήματος προς την εγχώρια και διεθνή ολιγαρχία. Από το ‘Λεφτά υπάρχουν’ μέχρι το ΔΝΤ, την Τρόικα και το αντι-Συνταγματικό έκτρωμα Παπαδήμος. Κι όμως αυτός ο πανίβλακας υποχρέωσε το συμμαθητή του, τον Αντώνη, από πολέμιος του ΠΑΣΟΚ, να γίνει συγκυβερνήτης της εκτροπής.

     Το ΠΑΣΟΚ, ότι ήταν να προσφέρει στην αστική τάξη το πρόσφερε. Το έδειξαν εξάλλου και τα αποτελέσματα των εκλογών της 6ης Μαΐου. Την στολή του Πατριάρχη της Σοσιαλδημοκρατίας στη χώρα μας, την παρέδωσαν στον ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ, αφού τον προώθησαν στην πρώτη ομάδα. Είχε περάσει με ΑΠΟΛΥΤΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ τα διάφορα τεστ συνεργασίας τόσο με το ΠΑΣΟΚ, όσο και με τη ΝΔ κι όποιον άλλο χρειαζόταν, προκειμένου να αλλοιωθεί και να διαστρεβλωθεί η πολιτική του ΚΚΕ, να απομονωθεί και να οδηγηθεί σε τέτοιας έκτασης εκλογική ήττα, ώστε να αυτοδιαλυθεί.
Μιας και δεν συνεμορφώθη με τις υποδείξεις και τις άμεσες και έμμεσες απειλές της άρχουσας τάξης, να σταματήσει να ξεσηκώνει τους εργαζόμενους να διεκδικούν τη ζωή που τους αξίζει, να παύσει πλέον το φαινόμενο να υπάρχουν χιλιάδες εργαζομένων στους δρόμους διαμαρτυρόμενοι, να μην κρεμάει πανώ στην Ακρόπολη και κάνουν το γύρο του κόσμου τα σχετικά ρεπορτάζ, να μην δένουν τους κάβους οι ναυτεργάτες και στερούν πολύτιμο παραδάκι από τους ‘ Ευεργέτες-άκουσον, άκουσον-εφοπλιστές, του αξίζει να πάθει τέτοια ζημιά εκλογικά, ώστε να υποχρεωθεί ή να αλλάξει πολιτική ή να σταματήσει τη δράση του, λόγω οικονομικού στραγγαλισμού. Άλλωστε αυτός ο ‘Περισσός’ τους έχει κάτσει για τα καλά στο στομάχι. Ποια είναι αυτά τα ‘κουμούνια’ που θέλουν να ηγηθούν της μαρξιστικής-λενινιστικής ορθοδοξίας-διεθνώς-και οργανώνουν κάθε λίγο και λιγάκι Διεθνείς Συναντήσεις των Κομμουνιστικών κι Εργατικών Κομμάτων, όπου Γης; Ποια είναι αυτά τα κομμούνια, που τόλμησαν να υπερασπίσουν το ‘Σπίτι του Λαού’, όταν οι πρώην ΓΕΝΙΤΣΑΡΟΙ της ΚΝΕ και του ΚΚΕ, επιχείρησαν να το καταλάβουν; Ποια είναι αυτά τα ‘κουμούνια’ που τολμούν να λένε, ότι υπάρχει κι άλλος δρόμος ανάπτυξης;

     Δεν είχα καμιά διάθεση, λίγη ώρα πριν ο Θρύλος ανέβει πάλι στον θρόνο και του ελληνικού μπάσκετ, να κάτσω να γράφω. Αλλά το μεσημέρι στο καφενείο, ήρθε, προφανώς σε διατεταγμένη υπηρεσία ευρισκόμενος, ένας τύπος οποίος, με τσίπρεια θρασύτητα και αλαζονεία μου πέταξε:’ Αν δεν έρθετε μαζί μας στο πείραμα που γίνεται, θα χάσετε την ματζαδούρα των βουλευτών’. Κι επειδή δεν αφήνω χαμένη καμιά ευκαιρία να πάει χαμένη, του απάντησα :’ Ποιο πείραμα; Εδώ στον Άγιο ο Κουνενάκης δυο τετραετίες δεν βγήκε Δήμαρχος με τις ψήφους του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ; Στην Ικαρία δεν συνεργαστήκατε και με τον Καρατζαφέρη χέρι-χέρι, για να μην βγει ο υποψήφιος του ΚΚΕ; Στο Εργατικό Κέντρο Καρδίτσας δεν κατεβήκατε μαζί με την ΠΑΣΚ και την ΔΑΚΕ ενάντια στο ψηφοδέλτιο του ΠΑΜΕ; Στους ΟΜΕ-ΟΤΑ δεν κάνατε πραξικόπημα, μέχρι κι η δικαστικός σας πήρε χαμπάρι κι έπιασε μια της Εφορευτικής με –δε θυμάμαι πόσα ακριβώς- φάκελα με την υπογραφή της δικαστικού στην τσέπη της ; Μήπως είναι δικοί σας οι ψήφοι αυτοί, που πήρατε και θα πάρετε; Του ΠΑΣΟΚ που διάλυσε είναι. Τυχαία έπεσε το όνομα του Αρσένη στο τραπέζι, ως υποψήφιου πρωθυπουργού; Τα συνδικαλιστικά στελέχη του πρώην ΠΑΣΟΚ, αλλά κι εκείνα στην Τοπική Διοίκηση, που προσχώρησαν στην μπάντα σας, γιάντα, ρε βλάμη, ήρθαν; Επειδή ΣΑΣ ΕΜΠΙΣΤΕΥΟΝΤΑΙ απόλυτα, ότι θα συνεχίσετε ΜΕ ΣΥΝΕΠΕΙΑ , ότι άφησε στη μέση το ΠΑΣΟΚ. Εξάλλου στην στρούγκα της Ε.Ε δεν υπάρχουν περιθώρια για άσκηση άλλης πολιτικής. Αλλά πες σ’ αυτούς που σ’ έστειλαν, ότι το ΚΚΕ έχει ακατάλυτους δεσμούς αίματος με τον ελληνικό Λαό. Και σύρε πες τους, ότι ακόμα κι ένας ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗΣ, αν πομείνει ζωντανός, ζήτω που καήκατε, μαϊμούνια που θα τολμήσετε να τα βάλετε με το ΚΚΕ’.

     Η Αλέκα κι ο Περισσός σημαίνουν πολλά περισσότερα για τους κύριους ‘πρώην’, οίτινες σήμερον κόπτονται για τη λάθος γραμμή του Κόμματος. Δυο βδομάδες έμειναν μέχρι τις κάλπες, μην χάνουμε καιρό και μην τους χαρίσουμε ούτε ένα ψήφο. Πολλοί ψηφοφόροι του Κόμματος δεν ξέρουν τι διακυβεύεται σ’ αυτές τις εκλογές. Στο βαθμό που κι εμείς οι ίδιοι δουλέψουμε με τις παρυφές, θα βάλουμε τα σχέδια της αστικής τάξης, μέσω Τσίπρα, στα εκλογικά ποσοστά που τους αξίζουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.