7 Ιουνίου 2012

Ωραίοι ως Έλληνες

Γράφει ο 2310net


Τον μακρινό Μάιο του 2001 σε μια επέτειο της αντιφασιστικής νίκης είδα πρώτη φορά με τα μάτια μου Χρυσαυγίτες. Σε μια εκδήλωση της ΠΕΑΕΑ στα Προπύλαια, βλέπαμε δυο ζευγάρια Χρυσαυγίτες να πηγαίνουν σαν τους Χιώτες γύρω-γύρω. Το πρόσωπο του ενός το θυμάμαι ακόμα. Ήταν μια καρικατούρα ναζιστή, όμοια με αυτές που παρουσιάζονται στις ταινίες. Ξυρισμένο κεφάλι, στενά ρούχα και άρβυλα. Θυμάμαι μάλιστα ότι παρά τη ζέστη ο τύπος φορούσε fly μπουφάν, μάλλον για να φαίνονται τα «γαλόνια» του, κάποιες καρφίτσες με τη σβάστικα και άλλα παράξενα σχέδια που δεν είχα ξαναδεί.

Περνούσαν από δίπλα μας και χαμογελούσαν πονηρά. Όταν απομακρύνονταν αρκετά μας έκαναν χειρονομίες και κωλοδάχτυλα. Δεν τους απαντήσαμε, δεν ασχοληθήκαμε με αυτούς. «Απλά μας δείχνουν ότι υπάρχουν» μου είπε ένας ηλικιωμένος σύντροφος, ο οποίος τους είχε πολεμήσει στα βουνά. Η αλήθεια είναι ότι τότε τους βλέπαμε σαν σκνίπες. Απλά ενοχλητικοί, χωρίς να μπορούν να μας βλάψουν.

Λίγες μέρες αργότερα στο Πανεπιστήμιο, μια «διμοιρία» Χρυσαυγίτες έκαναν περαντζάδα, αναποδογυρίζοντας τα τραπεζάκια των ΕΑΑΚ και χτυπώντας δύο άτομα, μια κοπέλα και ένα παλλικάρι που πήγε να την βοηθήσει. Το σκηνικό έγινε σε 10 δευτερόλεπτα, επαγγελματικά, χωρίς κανείς να καταλάβει από πού ήρθαν και από πού έφυγαν.


Όλα αυτά τα χρόνια που η Χρυσή Αυγή ήταν στην αφάνεια δεν έλειπαν οι επιθέσεις, τα μαχαιρώματα, οι τραμπουκισμοί. Άλλωστε δεν έκρυψαν ότι υποστηρίζουν την αναβίωση της κρυπτείας. Στόχος τους ήταν οι αδύναμοι, αυτοί που δεν μπορούσαν να υπερασπιστούν τον εαυτό τους. Μετανάστες οι οποίοι δεν θα κατήγγειλαν μια πιθανή επίθεση στην Αστυνομία, ομοφυλόφιλοι, κάθε είδους αριστεροί που τους έβρισκαν μόνους τους, και επιθέσεις στο άψε-σβήσε. Οι αφορμές για τέτοιες επιθέσεις βρίσκονταν εύκολα. Πότε μετά από μια πορεία για τα Ίμια, πότε μετά από μια νίκη της Εθνικής Ελλάδος, πότε μετά από μια ήττα της, πότε μετά από μια συγκέντρωση μεταναστών. Ποτέ όμως στα ίσια. Πάντα 10 εναντίον ενός ή πίσω και δίπλα από μερικές διμοιρίες των ΜΑΤ.

Οι Χρυσαυγίτες εκτός από τις μεθόδους και τους τρόπους λειτουργίας του ναζιστικού στρατού, τις οποίες διαφήμιζαν όσο ήταν στο περιθώριο και τώρα προσπαθούν να τις απαρνηθούν, λατρεύουν και τον αρχαίο τρόπο ζωής. Προφανώς δεν έχουν ακούσει τίποτα για την αρχαιοελληνική φιλοξενία. Μάλλον έχουν και διαφορετική άποψη για τον ανδρισμό. Η αρχαιοελληνική ανδρεία, λοιπόν, για αυτούς εξαντλείται στην εκγύμναση του σώματός τους. Οι άνδρες χτυπούν γυναίκες και μετανάστες και μετά κρύβονται πίσω από φτηνές δικαιολογίες. Μετά από κάθε επίθεση αρνούνται την συμμετοχή τους και κατηγορούν τους “σάπιους” ότι προσπαθούν να τους πλήξουν γιατί τους φοβούνται.

Τα χαστούκια του Κασιδιάρη στην Κανέλλη και το νερό στην Δούρου ήταν μια αφορμή να δουν πολλοί με τα μάτια τους τι πραγματικά σημαίνει «να ξεβρωμίσει ο τόπος». Η εικόνα σόκαρε. Σόκαρε όσους δεν ήξεραν, όσους απλά υποπτεύονται ότι τέτοια γεγονότα συμβαίνουν εκεί όπου παρεμβαίνει η Χρυσή Αυγή. Το αστείο της υπόθεσης είναι ότι μόλις μια ημέρα πριν ο Κασιδιάρης αρνήθηκε, ενώπιον του ιδεολογικού του πατέρα του Κ. Πλεύρη, ότι έχει οποιαδήποτε ανάμειξη σε τέτοια περιστατικά.

Οι μπουνιές του Κασιδιάρη σήμερα προσγειώθηκαν στο πρόσωπο της Λιάνας Κανέλλη. Ένας άνδρας, υπόδειγμα ελληνισμού κατά τα άλλα, χτυπάει μια γυναίκα. Οι ίδιες γροθιές έχουν στο παρελθόν φτάσει σε πρόσωπα άλλων, μεταναστών, αριστερών, ομοφυλόφιλων. Εκεί απλά πρόκειται για ένα γεγονός που περνάει στα ψιλά. Ίσως και να βρίσκει ανθρώπους που γουστάρουν, που επιδοκιμάζουν κάποια τέτοια πράξη. Και αυτοί οι άνθρωποι είναι πολλοί. Είναι περισσότεροι από όσοι νομίζουμε. Είναι μάλιστα τόσοι πολλοί που η απάντηση στο ερώτημα των ημερών «μα είναι 450 χιλιάδες έλληνες φασίστες» έγινε πια δύσκολο να απαντηθεί.

Άλλωστε η Χρυσή Αυγή δεν έχει το μονοπώλιο στον φασισμό. Φασίστες, τραμπούκοι, χουντικοί και κρυπτοναζί υπήρχαν και πριν. Εκφράζονταν πολιτικά σε άλλα κόμματα και άλλους χώρους. Έβαλαν κοστούμια, έκρυψαν τα τσεκούρια τους και ντύθηκαν σοβαροί δημοκράτες.

Όμως ο φασισμός δεν εξαντλείται εκεί. Έχει διαποτίσει τα μυαλά ανθρώπων που κάθε άλλο παρά φασίστες θα τους έλεγε κανείς. Ποτίστηκε με διάφορες αντισιωνιστικές συνομωσίες, έθρεψε το μίσος για τους αλλοδαπούς, χρησιμοποίησε την ρητορεία για τους τίμιους χουντικούς και τους κλέφτες πολιτικούς, προβάλλοντας πάντα μια δήθεν λατρεία για την αρχαία Ελλάδα. Σήμερα αυτός ο φασισμός εκφράζεται με την πολυγραμμένη και πολυακουσμένη φράση: «Δεν ήταν σωστό αυτό που έκανε ο Κασιδιάρης, αλλά και αυτή η Κανέλλη…»

Στην πραγματικότητα οι εθνικιστές ελληναράδες το μόνο που κάνουν είναι να ντροπιάζουν αυτό που υποτίθεται ότι εκπροσωπούν. Αλήθεια, φαντάζεται κανείς την Αρχαία Ελλάδα να έχει καμία σχέση με αυτό που βλέπει στα πρόσωπα των δήθεν αγωνιστών της Χρυσής Αυγής; Ο ιδανικός τύπος Έλληνα είναι ο Κασιδιάρης, ο Καιάδας και ο Μιχαλολιάκος; Αν ετσι είναι Έλληνες να με συγχωράτε αλλά θα αλλάξω ταυτότητα. Αν αυτοί είναι οι απόγονοι της λαμπρής αρχαιοελληνικής παράδοσης τότε καλύτερα να βρούμε καταφύγιο σε κάποιον άλλο πολιτισμό, ας πούμε τον αιγυπτιακό, τον Κινέζικο. Αν αυτοί οι άνθρωποι θέλετε να σας εκπροσωπούν τότε εντάξει, παραιτούμαι! Πηγαίνετε στο σπίτι σας, χτυπήστε τη γυναίκα σας, δείρτε τα παιδιά σας, μαχαιρώστε τον Αλβανό γείτονά σας, κατουρήστε έναν δαρμένο Πακιστανό και συνεχίστε την επανάστασή σας. Κάποτε θα ξεβρωμίσει αυτός ο τόπος. Μόνο μην αναρωτηθείτε αν κάποια στιγμή οι ήρωές σας στραφούν απέναντί σας και επιδοθούν σε πράξεις που τώρα επιβραβεύετε. Τότε θα είναι αργά!

Έτσι κι αλλιώς ο φασισμός πρώτα χτυπάει τον κακό «άλλο» που τότε ήταν οι Εβραίοι τώρα είναι ο μετανάστες, μετά τους κακούς μπολσεβίκους, κομμουνιστές, αριστερούς και προδότες και μετά όλους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.